yardım çiğ köfte yedim korkuyorum

kızlar bende 11 haftalık hamileyim 7 yada 8 haftalıkken yedim 5 6 cig köfte bi kac kez de pizza yedim.icimi dun bı korku sardı doktoruma gıdıp sordum yeniden kan tahlili yapın dıe ama bana 1 hafta bekle dedi acaba neden bekletti mikrobu hemen teshis edemıyorlarmı acaba.visiy cıkmaz dimi cok korkuyorummmmmmmmmm.bide herseyı kafama takıyorum soyle yaptım bole yaptım die normalmı sızce

bir defadan bişey olmaz allahın izniyle bundan sonra yemezsin rahat ol iyi beslen

hadi çiğ köftenin içinde çiğ et var yenmesi sakıncalı ama pizza neden sakıncalı anlamadım. sonuçta piştikten sonra herhangi bir tehlikesi yok sucuğun salamın demişti doktorum.

CANIM KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK lmaz: BU BIR AYRICA RABBIMIN IZNIYLE BISI OLMAZ COK KAFANA TAKMA BENDE SANIRIM 35 HAFTYALIK FALANKEN DAYANAMAYIP MIDYE YEMISTIM HEMDE 5 -6 TANE DAHA SONRA DOKTORUMA DANISTIM ODA ASIRIYA KACMADAN HERTURLU GIDANIN ALINABILECEGINI ASIL COK ISTENEN BISEYIN YENMEMESI DURUMUNDA INSANA SIKINTI YARATABILECEGINI SOLEMISTI DUSUNDUMDDE HAKLI BENDE KENDIMI CAYDAN UZAKLASTIRMISTIM AMA BI GORSENIZ BENIM ABLAMLAR GUNDE KAC DEFA ICIYOLAR GBILYOMUSUNUZ SABAHTAN AKSAM YATANA KADAR YANI EGER RABBIM YAZDIYSA BISI OLACAKSA ARADAKI SEY SADECE SEBEPTIR YANI KISACA TAKMA COK KAFANA VE RABBIME DUA ET BISI OLMAZ INSALLAH MELEGINE

ya kızlar 21 haftalık hamileyim ve az önce 3-4 tane çiğ köfte yedim bişey olur mu yaaa ilk kez yedim 5 aydan beri yememiştim dayanamadım arkasından kayısı yedim midemi boşaltsın diye sizce bişey olur muu

zararli oldugunu bildigin halde neden yedin anlayamadim??:uhm:

canım bende çiğ köftede yemiştim bi kere çok şükür bişey olmadı sıkıntı yapma kendine çünkü bende çok sıkıntı yapmıştım sürekli aklımdaydı yediğimede yiyeceğimede pişman olmuştum ama bundan sonra dikkat et canım allahın izniyle sağlıkla kavuşursun bebeğine

birkaç taneden bbirşey olmaz canım panik yapma hemen ama istersen doktoruna söyle içini o daha fazla rahatlatır

ben hamile degilim ve olmadigim halde korkuyorum ya mikrop kaparsam diye...aynisini pismis yumurtayla yapin lezzetli oluyor..cig et yemek zaten akla zarar...ama iste aileden gelen kültürler bizimkilerde cok yapardi evlendim simdi kaynanamda etli yapiyor mecbur bir iki tane yiyordum artik yemiyorum...canimiza yazik degilmi ya iyyy midede kurt yapar o:)igrencccc bebeginizi düsünün ya yemeyiverin nolcaakk

Hamilelikte birkaç defa tüketilmesi sonucu bir şey olmayacak besinler vardır doğru. Ama çig köfte bunlardan biri değil arkadaşlar. Eğer yenilen çiğ köfte çiğ etten yapılıyorsa ve bu ettede toxoplazma paraziti varsa bir defa yemekten de bir şey olabilir.
Toxoplazma paraziti çiğ et, iyi yıkanmadan çiğ tüketilen yeşil yapraklı sebzeler, kedi dışkısından geçebilir. Normalde pek bir belirti vermeden vücudun bağışıklık sistemi tarafından yok edilir ve ömür boyu bağışıklık sağlanmış olur. Ama hamilelikte bağışıklığı olmayan birisi bu paraziti alırsa bebeğe geçme ihtimali ve bebekte düşük, sakat doğum, körlük v.s. gibi problemler yaratması muhtemeldir. Genellikle ilk üç ayda bebeğe geçmesi zor ama hasar büyük, sonraki dönemlerde ise bebeğe geçmesi kolay ama hasar daha az olur.
Yani bu çok ciddiye alınması ve çok dikkat edilmesi gereken bir durum. O yüzden bir kerecikten bir şey olmayacağını kimse iddia edemez. Tabii ki olmaması umut edilir ama garanti verilemez. Güneydoğuda çiğ köfte çok tüketiliyor doğru ama doktorumun yapmış olduğu bir araştırmada da Türkiye'de toxoplazma yüzünden gerçekleşen gebelik kayıpları en fazla güneydoğu anadoludaymış.
1/1000 bile ihtimal olsa o bizim başımıza geldiğinde 100'de 100 'dür. Allah hepimizin bebeklerini korusun.

cok haklisin sana kesinlikle son cumlene kadar katiliyorum..bir kerecikten neler olur neler Allah korusun...bebeklerimizi dusunup yemememiz lazim...

kesinlikle haklısın. yenmemesi durumunda eksilen birşey olmaz. neden riske atalım ki? :umursamaz:

ayrıca da yemememiz gerektiğini biliyoruz ve eğer yediysek böyle bir topik saçma yani allah korusun birşey olur olmaz bunu allah bilir faydasız bir yiyecek için riske girmenin anlamı yok çok aşerirsende ya bir tane yersin yada yalarsın............

benımde gecen canım cektı kaynım etsız bulgurla yaptı hıcbır fark yok hem daha saglıklı mercımek koftesı yersin oda benzıyor yerimseniben

Korktum ben de çiğ köftede zarar veren acaip şeyler filan var sandım birden ben de yemiştim çünkü. Arkadaşlar ben hamile kalmadan önce gittim test yaptırdım, toxomplazma parazitine bağışıklığım olduğu çıktı. Doktor çiğ etten bişi olmaz, yiyebilirsin dedi. Eğer çiğ köfte filan yemeyi çok isterseniz gidip bu parazitin testini yaptırabilirsiniz. Yani 1 kereden, 3 kereden bişey olmaz diye farazi konuşmanın bir anlamı yok, + zararı da olabilir.

Kızlar tamam hamileyken dikkatt etmek gerekiyo biliyorum ama fazla abartmışsınız
benim eltim hemen hemen haftada 2 kez muhakkak yiyor, ve urfalılar...
Yedi sülalesini gördüm hepside çiğ köfteden prim vermediler bol bol yiyolar , Hiçbirinin çocuğunda anormallik yok. herkesde aynı olacak diye bi kaide yok tamam ama kendi kendinizide korkutmayın derim.

benim d ecanım çok istiyodu kızlar ma doktor kesinlikle çiğ et yok diyo her seferinde. valal bebişimi riske atmamk için yemiyorum. elbet yiyeceğimiz zamanlar gelicek.

canım öyle deme bende bir kere yedim ama çok pişman oldum çok şükür bişey olmadı ama herkes benim gibi şanslı olamayabilir bu konuda çok yediklerinden bahsetmişsin bu mikrobu önceden alıp bağışıklık kazanmış olabilir o yüzden etki etmemiştir bu risk, ayrıca benle aynı dönemde hamile kalan birinde çıktı bebeğinde proflara götürdüler hep şşimdi et hiç yiyemiycek besinleri sınırlı galiba tam bilmiyorum baya araştırma yaptılar doktorlar kötü şeylerde demişlerdi allah korusun yemeyin kızlar sonucu bir ömür boyu şunun şurasında ne kaldı sabredin

kızlar ben 3 hafta once tedım cuma gıdıp test yaptırcam korktum cunku acaba bı sorun varsa kanda hemen cıksarmı yoksa ustunden sure gecmesı gerekırmı.cunku doktorum gecen hafta yapmadı gelecek hafta gel dedı

yani gebelikte çiğ et kesinlikle yasaktır bunu hemen hemen her hamile bilir

zor gebelik elde etmiş yada öncesinde düşük yaşamış insanların kalkıpta birde napıyım çok canım çekti bikereden bişiy olmazlarına hiç anlam veremiyorum doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…