ilk hamileliğimde de yedim şu an da yiyorum (30 haftalık hamileyim) tabi etsiz yiyorum,etliyi hamile değilken bile yemem zaten çiğ ete çıplak elle dokunamayan bir insanım,ola ki yanlışlıkla çiğ et ellersem antibakteriyel sabunla 2 -3 defa elimi yıkıyorum :)) durum böyleyken yediğimi hiç düşünemiyorum bile :)))
bu arada çiğ köfte ile bir alakası var mıdır bilmiyorum ama kızıma hamileyken çok yedim dolayısı ile kızım daha anne karnında tanıştı bu tatla,1 yaşından beri de severek yiyor ve çok sık hasta olan bir çocuk değil (maşallah), 3-4 ayda bir boğaz enfeksiyonu geçirir (yaşıtlarının çoğu ayda bir hasta oluyormuş dr nin söylediğine göre),çiğ köftenin içindeki malzemeler sayesinde az hastalanıyor olabilir diye düşünüyorum.
BULGUR
Kandaki yağları düşürücü yönü olduğu bilinen bulgurun posa/lif oranı oldukça fazladır. Ayrıca karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir.
ACI BİBER
Cilde yararlıdır. Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili, C vitamini açısından zengindir. Sindirimi kolaylaştırır. Vücutta aşırı yağ ve kolesterol birikimini önler.
SALÇA
Bağırsakların ve midenin düzenli şekilde çalışmasında rol oynar. A, B, C vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Damar sertliğini giderir.
NAR EKŞİSİ
Vücudu kuvvetlendirir. İshale iyi gelir. Kalbi güçlendirir.
KİMYON
İştah açar ve hazımsızlığı önler. Bağırsaklarda ve midede gaz birikimini engeller. Biriken gazı söktürür.
SARIMSAK
Yüksek tansiyonu düşürür ve iştahı açar. Solunum sistemindeki mikropları öldürür. Grip, tifo ve difteri benzeri salgın hastalıklar esnasında faydalıdır.
NANE
Nefes almayı kolaylaştır. Astım, grip ve bronşitte faydalıdır. Sinirleri güçlendirir.
TARÇIN
Ruhi sıkıntıları azaltır. Sürmenajda etkilidir. İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. İshali keser.
YEŞİL SOĞAN
İdrar söktürür. Vücutta birikmiş zararlı madeleri ve suyu atmakta etkilidir. Romatizma, mafsal iltihabı, damar sertliği ve idrar tutukluğunda faydalıdır. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Zayıflamada etkilidir.
MAYDANOZİdrar söktürür. İştah açar. İltihaplı yaraların kolay iyileşmesinde etkilidir. Yüksek tansiyonu düşürür ve kalbin yorulmasını engeller.
ROKA
İdrar söktürür ve karında birikmiş suyu boşaltır. Kanın temizlenmesinde etkilidir.
Kaynak :
ikftemiss - faydalar --- ili kfte, dolma, yaprak sarma, patlcan dolma, biber dolma stanbul franchise