yardım çiğ köfte yedim korkuyorum

kızlar ben 3 hafta once tedım cuma gıdıp test yaptırcam korktum cunku acaba bı sorun varsa kanda hemen cıksarmı yoksa ustunden sure gecmesı gerekırmı.cunku doktorum gecen hafta yapmadı gelecek hafta gel dedı

Doktorun bekle demesinin nedeni parazite karşı oluşmuş olabilecek antikorların kanda hemen çıkmayabileceği sanırım. O yüzden cuma günü yaptıracağın testte bir sorun varsa çıkacaktır muhtemelen.
İnşallah tabii hiçbir sorun çıkmaz, sen de bundan sonra çok dikkatli ol çiğ et tüketme, bir de dışarda salata falan da yeme. Çünkü onların da nasıl yıkandığını bilmiyoruz.

Tabii bu arada sakınan göze de çöp batabiliyor ne kadar dikkat edersek edelim bazen olacağın önüne geçemiyoruz ama tedbir bizden takdir Allah'tan diyelim. Sonradan keşke demektense.

valla bende hailleligimin baslarinda cig kofte yemistim uc tane kadar ama sonra toksoplasma oldu suan birak cig eti yemeyi pismis et felanda yiyemiyorum balik ve tavuk yiyebiliorum dikatli olun biraz bebeklerimiz icin oldukca tehlikeli bisey cig et yemek bebkelrin sakat olmasina kadar sonuclari olabilio Allah korusun hepimizin bebkelerini ve bizleri..

peki hamileyken yakalanınca bu hastalıga nasıl yapıldı tedavın bebege gecmedımı.benımde bole bı korkum varda

aynen kesinlikle katiliyorum...

Merhaba arkadaşlar bende bugün rüyamda inegöl köfte gördüm hay görmemiş olayım.Dururmu canım çekti dayanamadım gidip eşimle yedik.Ama ızgara köfteydi de içi biraz pembeydi.Korkuyorum şimdi.Bişey olurmuki.?Toxoplazma falan hay salak kafam maden endişeleneceksin ne diye yiyon demi.

hiçbişey olmaz merak etme.sonuçta çok çok iyi pişmese de bi şekilde ısıya mauz kalıyo.yalnız bu sıralar haberlerde çıkan kırmızı etlerde listeria ve salmonella virüslerine dikkat et.onun için her yerde et yememeye özen göster.ben yıllarca kedi besledim sokak hayvanlarını pis temiz bakmadan sever mıncıklarım benim bile toxoplazmaya bağışıklığım çıkmadı.yani o o kadar kolay kapılabilecek bişey değil için ferah olsun.

bu konuyu okuyunca okadar moralim bozulduki şimdi canım bikereden bişey olmaz merak etme asıl ben ne yaptım biliyormusunuz hamileyken her gün neredeyse yedim yaaa ondanmı kalbi durdu çok üzüldüm şimdi çok hamile olunca yedim enteresan olanda kürtajdan sonra ağzıma sürmedim ama etsiz galiba yediklerim dışardan aldım ne dersiniz

suan bilindik yerlerde satılan çiğköftelerin hepsi yasa gereği etsiz
etsiz çiğköfteninde bir zararı olacağını düşünmüyorum

:))) etsiz yediysen sorun yok. ben hamileliğimin başından beri yiyorum hemde bol acılı daha bişi olmadı:))) ama etli yeme normal insana bile zararlı düşünsene içinde çiğ et var????????????

ben hamileliğim boyunca her hafta en az bir kezbol acılı çiğkçöfte yedim tabi etsiz oluyor onlar etliden de bifarkı olmuyor tat olarak bence çok lezzetliler emziriyorum hala yiyiyorum.Bahsedilen rahatsızlıkları bilmem ama normalde hiiiiiç bişey olmuyo

ilk hamileliğimde de yedim şu an da yiyorum (30 haftalık hamileyim) tabi etsiz yiyorum,etliyi hamile değilken bile yemem zaten çiğ ete çıplak elle dokunamayan bir insanım,ola ki yanlışlıkla çiğ et ellersem antibakteriyel sabunla 2 -3 defa elimi yıkıyorum :)) durum böyleyken yediğimi hiç düşünemiyorum bile :)))

bu arada çiğ köfte ile bir alakası var mıdır bilmiyorum ama kızıma hamileyken çok yedim dolayısı ile kızım daha anne karnında tanıştı bu tatla,1 yaşından beri de severek yiyor ve çok sık hasta olan bir çocuk değil (maşallah), 3-4 ayda bir boğaz enfeksiyonu geçirir (yaşıtlarının çoğu ayda bir hasta oluyormuş dr nin söylediğine göre),çiğ köftenin içindeki malzemeler sayesinde az hastalanıyor olabilir diye düşünüyorum.

BULGUR
Kandaki yağları düşürücü yönü olduğu bilinen bulgurun posa/lif oranı oldukça fazladır. Ayrıca karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir.

ACI BİBER
Cilde yararlıdır. Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili, C vitamini açısından zengindir. Sindirimi kolaylaştırır. Vücutta aşırı yağ ve kolesterol birikimini önler.

SALÇA
Bağırsakların ve midenin düzenli şekilde çalışmasında rol oynar. A, B, C vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Damar sertliğini giderir.

NAR EKŞİSİ
Vücudu kuvvetlendirir. İshale iyi gelir. Kalbi güçlendirir.

KİMYON
İştah açar ve hazımsızlığı önler. Bağırsaklarda ve midede gaz birikimini engeller. Biriken gazı söktürür.

SARIMSAK
Yüksek tansiyonu düşürür ve iştahı açar. Solunum sistemindeki mikropları öldürür. Grip, tifo ve difteri benzeri salgın hastalıklar esnasında faydalıdır.

NANE
Nefes almayı kolaylaştır. Astım, grip ve bronşitte faydalıdır. Sinirleri güçlendirir.

TARÇIN
Ruhi sıkıntıları azaltır. Sürmenajda etkilidir. İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. İshali keser.

YEŞİL SOĞAN
İdrar söktürür. Vücutta birikmiş zararlı madeleri ve suyu atmakta etkilidir. Romatizma, mafsal iltihabı, damar sertliği ve idrar tutukluğunda faydalıdır. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Zayıflamada etkilidir.

MAYDANOZİdrar söktürür. İştah açar. İltihaplı yaraların kolay iyileşmesinde etkilidir. Yüksek tansiyonu düşürür ve kalbin yorulmasını engeller.

ROKA
İdrar söktürür ve karında birikmiş suyu boşaltır. Kanın temizlenmesinde etkilidir.

Kaynak : ikftemiss - faydalar --- ili kfte, dolma, yaprak sarma, patlcan dolma, biber dolma stanbul franchise

etsiz olanı ben de çok severek yerim onun bi zararı yok zaten.önemli olan etle yapılmış olanını yememek.

çiğ et yemedim ama salata yiyorum ben dışarda yaa,bi balıkçımız var hele bi salata yapıyorlar aman yarabbim:))onun toksoplazma riski olduğunu bilmiyordum,imşallah bişey olmaz Allahıııım:Saruboceq:

arkadaşlar ben 5 hafta 4 günlük hamileyim.. ve 2 hafta önce çiğköfte yedim.. nası böyle bi hata yaptım bilmiyom ama yedim işte.. tahlil için kan verdim ama ankaraya gitti.. salı ya da çarşamba gelecek sonuç. doktor muhtemelen bağışıklığım olaileceğini söyledi ama çok korkuyorum.. nası böyle bi hata yapabildim bilmiyorum.. ama ben yılda en az 5-6 kere yerim kayınvalidemler yapar sağolsunlar. umarım bağışıklığım vardır..

ayrıca 2 ayrı yerde yedim çiğköfteyi :) görümcem de hamile o da yedi ama ben yine de korkuyorum.. Allahım ne olur koru bebeğimi yarabbim

daha önce geçirenlerde risk sıfır mı ,ben daha önceden geçirmişim risk yok mu şimdi.

ya ben bunu hıc duymamıstım suan 4 aylık hamıleyım ve ben de 3 aylıkken falan 3 5 ne kı sen de 15 ben dıyım 20 tane yedım esım adıyamanlı olunca gelenlere yapuıyoruz arada bende nasıplanıyorum işte ...ama ogrendıgıme sevımdım artık agzıma bıle almammmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…