• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım Edebilecek Birileri Var Mı?

missphysicist

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
11
0
36
İstanbul
Bu yaptığım ne kadar doğru bilmiyorum ama artık her yolu dener oldum rahatlamak uğruna. Öyle büyük bir sıkıntı var ki içimde, anlatamam. Anlatmaya çalıştığım da olur sık sık ama bu sefer insanlara sürekli dert anlatan, onların karşılarında çocuk gibi ağlayan sızlayan bir insan haline geliverdim.

Sorunum ne mi? Kendimi çok bahtsız hissediyorum. Belki aptalca bulabilirsiniz ama 21 yaşındayım ve ergenliğe girdiğimden beri çirkin olduğumu düşünerek ağlıyorum. En kötüsü de etrafımda beni teselli edecek birilerinin olmaması. Fazla arkadaşım yakınım olmadığından en çok anneme dert yanarım. O da artık seninle uğraşmaktan bıktım diyerek her seferinde sinirleniyor bana. Sürekli ne kadar nazlı biri olduğumu, söylediklerimin hiç hoş olmadığını ve Allah'ın gücüne gideceğini falan söylüyor. Bunları ben de biliyorum ama elimde olan bir şey değil ki, iç sıkıntısı çok farklı bir olay. Kontrol etmekte zorlanıyorum sıkıntılarımı. Annemin uğraşmaktan kastettiği de saçmaladığımı söylemek abarttığımı söylemek falan. Hiçbir zaman kafama taktığım konuya bir çözüm getirmiyor. Bir kere zorla psikiyatriste götürdü, o da tabi ki ilaç verip gönderdi. İlaç kullandım ama bir kutu bittikten sonra öylece kaldı. Ne takip eden oldu ne de bir işe yaradı.

Çok zor zamanlar geçirdim. Büyük acılar yaşadım. Böyle söyleyince insanlar herkesin sıkıntısı var diye başlıyor hemen. Bilmiyorsunuz ki yaşadıklarımı. Ya da tamam siz daha fazlasını yaşamış olun, benim kadar etkilenmediniz demek ki. Gerçekten aşırı hassas bir yapım var. Yaşadıklarımla bağlantılı mı bilmiyorum ama vücudumun çoğu yerinde sorunlar var. İnsanlarla ilişkilerim de hep kötü.

Çirkinim,
Bakımsızım,
Yorgunum,
Başarısızım,
Yeteneksizim.

Resmen bu dünyada boşuna yer kapladığımı hissediyorum bazen. Hiçbir amacım yok gibi. Çok sıkıntılıyım çok. Ne yapacağımı bilmiyorum. Zaten yapacak bir şey de yok. İçimi nasıl rahatlatmam gerektiğini bilmiyorum. Vücudum iyice durma noktasına gidiyor. Nabzım yavaş, tansiyonum bile her zaman düşük. Bana yardımcı olabilir misiniz? Bu sıkıntıdan nasıl kurtulabilirim? :(

Çok yolu var hangisini sececegin senin yapina ruhuna bağlı mesela namaz kılmaya baslamak ruhani bir boşluğu doldurur ardından edilen dua iç huzurunu arttırır ayriyeten de ALLAH in izniyle istediklerine duayla kavusursun. Ya da bakımlı olmaya baslarsin sana uygun bir renge saçlarını boyarsin konusmanda duruşunda bi kaç küçük değişiklik yaparsin. Bu kadar güçsüz olma ayrıca. Bazen kgg yi uygulamayı bil. ( kgg= koy g..e gitsin) yani boşver demeyi ogretmeye çalış kendine.

Kıyamam sana bu duygular bana o kadar tanıdık ki.
Acil afirmasyon yapmaya başla, subliminaller var mesaj müziğin altında oluyor duymuyorsun yani.
Hiç birşey yapmazsan bile nette takılırken onları dinle.
İnan ilk adımı atmak çok önemli.
Özgüven sorunu yaşıyorsun ve eminim bunu da aşacaksın.
Dediğim konuları dilersen önden araştır, ben çok önemli aşamalar kat ettiğim için gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.
Ayrıca günde bir kaç dakikanı ayır ve madde madde sahip oldukların için şükret.
Çooook iyi gelecek çoook

Meleknaz evet okuyorum büyük bir istekle ilk girişimde kazandığım bölümümü bitiremedim. Önümüzdeki sene ilk uzatmalı yılımı okuyacağım. İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor ki :/ Okula gitmeden evde yattığım günler gözümün önünden gitmiyor ama hayat enerjim yok işte.

ironikturktelvesi çok güzel yazmışsın. İbadet ettiğim zamanlar biraz hafifliyor gibi. Aslında inançlı bir insanım. Bir sürü engeli aşarak kapanmaya karar verdim. Bazı günahlarımdan dolayı pişmanlık duyuyorum ama başka yönlerden de ne yazık ki günaha devam ediyorum işte. Namazlarım da düzene girmedi. Üzerimdeki rehaveti atabilsem belki şeytandan da kurtulabilirim. Hayat enerjisi nasıl sağlanır? Bir de kendime güvenim nasıl artar?

Kıyamam sana bu duygular bana o kadar tanıdık ki.
Acil afirmasyon yapmaya başla, subliminaller var mesaj müziğin altında oluyor duymuyorsun yani.
Hiç birşey yapmazsan bile nette takılırken onları dinle.
İnan ilk adımı atmak çok önemli.
Özgüven sorunu yaşıyorsun ve eminim bunu da aşacaksın.
Dediğim konuları dilersen önden araştır, ben çok önemli aşamalar kat ettiğim için gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.
Ayrıca günde bir kaç dakikanı ayır ve madde madde sahip oldukların için şükret.
Çooook iyi gelecek çoook

Teşekkür ederim. Bu da çok farklı bir öneriymiş. Hem müzik dinlemek zevkli gelen az etkinliklerden :D Ama neler dinlemeliyim acaba? Var mı öyle mesajlı şeyler bildiğin?

Meleknaz evet okuyorum büyük bir istekle ilk girişimde kazandığım bölümümü bitiremedim. Önümüzdeki sene ilk uzatmalı yılımı okuyacağım. İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor ki :/ Okula gitmeden evde yattığım günler gözümün önünden gitmiyor ama hayat enerjim yok işte.

ironikturktelvesi çok güzel yazmışsın. İbadet ettiğim zamanlar biraz hafifliyor gibi. Aslında inançlı bir insanım. Bir sürü engeli aşarak kapanmaya karar verdim. Bazı günahlarımdan dolayı pişmanlık duyuyorum ama başka yönlerden de ne yazık ki günaha devam ediyorum işte. Namazlarım da düzene girmedi. Üzerimdeki rehaveti atabilsem belki şeytandan da kurtulabilirim. Hayat enerjisi nasıl sağlanır? Bir de kendime güvenim nasıl artar?

Zevk aldığın sevdiğin şeyleri yapmalisin. Sen neden kendini çirkin buluyorsun? fiziğinde seni rahatsız eden ne?

Teşekkür ederim. Bu da çok farklı bir öneriymiş. Hem müzik dinlemek zevkli gelen az etkinliklerden :D Ama neler dinlemeliyim acaba? Var mı öyle mesajlı şeyler bildiğin?

Canım şöyle,
Şimdi yasak mı bilmiyorum ama inşallah yasak değildir telkinmp3.com sitesine gir.
En başta suçluluk duygularından başlaman gerekiyor.
Orada ney var, doğa var klasik müzik vs var.
Ben genelde doğayı dinlemeyi tercih ediyorum.
Ama dediğim gibi ilk etapta suçluluk duygularından başla.
Hani burada senin fayda görüp görmeyeceğine inanmanın da bir önemi yok.
Bu mesajlar direk bilinç altına gönderiliyor zaten.
Sonra hayatımdeğisti.com'u incelersin.
Mesela ben aynı zamanda bazı yaşam koçlarının da sayfalarını okuyorum.
Hakan Arabacıoğlu mesela.
Yani şimdilik bir yerden başla zaten özgüvenini oluşturmaya başladıkça gerisi gelecek.

Zevk aldığın sevdiğin şeyleri yapmalisin. Sen neden kendini çirkin buluyorsun? fiziğinde seni rahatsız eden ne?

Birincisi sivilce problemim var ve kullanmadığım ilaç kalmadı. Ne maskeler bitkiler denedim olmadı. En sonunda polikistik over olduğum ortaya çıktı. Bu yüzden aşırı tüylenme problemim de var. Küçükken düştüğüm için burnumda bir eğrilik var böyle karşıdan bakınca sola doğru giden bir burnum var ve nefes alma probleim var. Dişlerim biraz çarpıktı çok şükür geçen sene diş teline başladım bakalım sonuç nasıl olacak. Çenemde hafif bir yamukluk var ve küçük. En çok taktığım tüylenmenin fazla olması ve yüzümün delik deşik lekeli kılcal damarlı gözlerimin mosmor falan olması. Bir de hemen hemen her yerimde hızlı büyümeden kaynaklanan çatlaklar var. Bir sürü doğum yapan kadınlarda bile yokttur bu kadar çatlak. Saçlarım da bir tutam ve tüy gibi zayıf. Kaşlarımı, bıyıklarımı bile 20 yaşında aldırdım ilk defa. Düşünün iyice hayattan kopmuş durumdaydım. Yani evlenmek istesem kim beni böyle kabul eder bilmiyorum :)

Ben senin yerinde olsam,giderim bir büyük kitapçıya...
Kişisel gelişim bölümünden,adını beğendiğim bir kitap alırım.
Yapmışımdır da:)
Kendine yakın bulduğun bir başlık olabilir.Mesela önce kendini sev,kendine güvenme sanatı vs...

Kendine ajanda veya notluk oluşturmak da faydalı olabilir.
Mesela her ay yeni bir kitap,her hafta saç maskesi,hatta 1 gününe bir arkadaş aramayı ekleyebilirsin.

Evden mümkün olduğunca çıkmaya çalış.Açıkhavada yürüyüş,vitrin gezmesi,kozmetik alışverişi...
Spor yapmanı da tavsiye ederim.Spor salonuna gidemiyorsan,nette çok güzel videolar var.
Bunu da belli gün ve saatlerde yapabilirsin.

Spor yapınca ve güneşe çıkınca endorfin salgılanır.Endorfin,mutluluk hormonu olarak bilinir.

Canım şöyle,
Şimdi yasak mı bilmiyorum ama inşallah yasak değildir telkinmp3.com sitesine gir.
Yani şimdilik bir yerden başla zaten özgüvenini oluşturmaya başladıkça gerisi gelecek.

Çok teşekkür ederim. Ben de bu tarz şeyler arıyordum. Hep karşı durmuşumdur ama kişisel gelişim kitapları okumayı bile düşünüyordum.

Ben senin yerinde olsam,giderim bir büyük kitapçıya...
Kişisel gelişim bölümünden,adını beğendiğim bir kitap alırım.
Yapmışımdır da:)
Kendine yakın bulduğun bir başlık olabilir.Mesela önce kendini sev,kendine güvenme sanatı vs...

Kendine ajanda veya notluk oluşturmak da faydalı olabilir.
Mesela her ay yeni bir kitap,her hafta saç maskesi,hatta 1 gününe bir arkadaş aramayı ekleyebilirsin.

Evden mümkün olduğunca çıkmaya çalış.Açıkhavada yürüyüş,vitrin gezmesi,kozmetik alışverişi...
Spor yapmanı da tavsiye ederim.Spor salonuna gidemiyorsan,nette çok güzel videolar var.
Bunu da belli gün ve saatlerde yapabilirsin.

Spor yapınca ve güneşe çıkınca endorfin salgılanır.Endorfin,mutluluk hormonu olarak bilinir.

Hazır pazartesi olmuşken, yarın diyete ve spora başlayayım bakalım :D Zaten ne zamandır kitap da okumuyorum. Aslında düşününce yapacak bir şeyler varmış. Umarım işe yarar. Hepinize teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alıp deneyeceğim. Sonucu da bildiririm bakalım ne gibi değişiklikler olmuş :)

Yasadigin hersey psikolojik..cirkin hissetmen ve insanlar sana guzelsin dese bile inanmaman tamamen cocuklugunda yasadiklarinla alakali..cocuklugunda ilgi,sevgi,onaylanma dan biri eksikse (buyuk ihtimal onaylanma) bu durum ortaya cikiyor.Hep soyluyorum ilacla tedavi olunmaz ilac sizi o anlik sakinlestirir biraktiginiz an kaldiginiz yerden devam edersiniz.Duzelmek istiyorsaniz en az 3 sene terapiyle sorunlarinizi cozmelisiniz..ayrica dua ve maneviyatta iyi gelir..sizin icin dua edicem simdi

evlenmek istesem ne olacak diyorsun ya
bunun görüntüyle alakası yok
nasibinde varsa gelip seni buluyor
ikincisi senin iddia ettiğin gibi çirkin olduğuna inanmıyorum
neden biliyor musun senin gözüne öyle görünüyor
biraz kendine güven kazansan aslında gayet de güzel taraflarının olduğunu göreceksin
kendine güven kazanmak da yaşantıyla olacak
değişik ortamlarda değişik insanlarla iletişim içine girdikçe olacak
yani biraz zamana ihtiyacın var
kendinin üstüne çok gitmişsin
bir hobi edinmeye ne dersin
böyle bir imkanın var mı
en güzel günlerin bunlar
o günleri böyle üzülerek geçirmek yazıktır
nerden mi biliyorum
32 yaşındayım desem yeterli mi

Birincisi sivilce problemim var ve kullanmadığım ilaç kalmadı. Ne maskeler bitkiler denedim olmadı. En sonunda polikistik over olduğum ortaya çıktı. Bu yüzden aşırı tüylenme problemim de var. Küçükken düştüğüm için burnumda bir eğrilik var böyle karşıdan bakınca sola doğru giden bir burnum var ve nefes alma probleim var. Dişlerim biraz çarpıktı çok şükür geçen sene diş teline başladım bakalım sonuç nasıl olacak. Çenemde hafif bir yamukluk var ve küçük. En çok taktığım tüylenmenin fazla olması ve yüzümün delik deşik lekeli kılcal damarlı gözlerimin mosmor falan olması. Bir de hemen hemen her yerimde hızlı büyümeden kaynaklanan çatlaklar var. Bir sürü doğum yapan kadınlarda bile yokttur bu kadar çatlak. Saçlarım da bir tutam ve tüy gibi zayıf. Kaşlarımı, bıyıklarımı bile 20 yaşında aldırdım ilk defa. Düşünün iyice hayattan kopmuş durumdaydım. Yani evlenmek istesem kim beni böyle kabul eder bilmiyorum :)

tatlım bunların hepsinin çözümü var bence takma bu kadar diş teli bende taktım sonuç çok güzel olucak merak etme çıkarınca kendine özgüvenin gelicek :) tüylenme için lazr olabilirsin burnunda nefes problemin varsa operasyonlada düzelebilir ayrıca güzeller mutlumu sanıyosun banada çok güzel olduğumu söylüyolar ama bende mutsuzum mutluluğun güzellikle alakası yok anlıcağın

Canım şöyle,
ben de çok sıkıntılıyım.ilk defa böyle öneriler gördüm.gerçekten işe yararsa mükemmel olur.denicem.

ben de çok sıkıntılıyım.ilk defa böyle öneriler gördüm.gerçekten işe yararsa mükemmel olur.denicem.

Canım arkadaşa dediğim gibi inanmana bile gerek yok. Sadece dinle. İnşallah yakın zamanda faydasını görürsün.

Hatta bir de video paylaşayım.

[video=youtube;nQTDXWXh_i4]http://www.youtube.com/watch?v=nQTDXWXh_i4[/video]

tatlım sivilce probleminin insanların psikolojisini etkilediğini biliyoruz demek ki, dediğin gibi gerçekten boşluktan değilde fiziğinde kendince eksik gördüğün sebeplerden psikolojik sorun yaşıyorsun. bunlar aşılmayacak şeyler değil bir kere. ayrıca eminim çok güzel yanların da vardır. onları ön plana çıkarmak lazım. ani gelişimm dediğine göre boyun posun yerinde incesin ne giysen yakışır yani. tüy probleminin yolu lazerden geçiyor canım. eğer alınmakla bitmeyecek kadar sert ve çoksa eğer lazer yaptırırsın bütün vucudun tertemiz olsun hem ( ama genital bölgene yaptırma canım yumurtalıkların kuruma ihitmali var. orayı da ağda ile azaltırsın)sivilce problemin ortadan kalkınca burnunun eğriliğini görmezsin bile. eğer ilaçlarla hallolmuyorsa makyajla kapatırsın. mesela ten rengin ne senin ? eğer ten rengine uygunsa tatlı bir koyu sarıya saçlarını boyarsan mecburen hergün makyaj yapmak zorunda kalırsın. biliyorum makyaj ürünleri pek sağlıklı değil ama öyle sivilceli insanlar biliyorum ki, bir makyaj yapıyorlar bebek cildi gibi görünüyor. ne var yani hepimiz biraz daha güzel görünmek için kamufulajlar yapmıyormuyuz?? harekete geçmek lazım ama önce. :32: spor yapmaya başlmanı tavsiye ederim. insana acayip enerji ve gaz veriyor. hergün bir saat koşu yapabilirsin mesela temiz havada.

=)selam
gülüyorum cünkü hepsi gecicek.
benimkullanmadığım sivilce ilacı kalmadı 16yasında 178 boyunda 85kilo bildiğin çam ağacı gibi geziyordum
sonra kendime yeni bir sayfa açıcam dedim
hadi al çantanı çık gez ve yürümeye basla dedim
sekeri tuzu unu kestim 1senede 10 kilo verdim bir baktımki yemem kesilince sivilcelerim uçtu gitti (yağdan oluyormus)
doktora gittim 1,5senede 17 kilo daha verdim ve hep okudum bolbol kitap okudum ama inan çok çirkin bir yüzüm vardı
(bana öyle geliyormus)
13yasından beri namaz kılıyorum acayip huzur verici dua ettim allahıma hep ve ben hiç makyaj yapmadım zaten türbanlıyım..
bakım makyaj değildir oje ruj değildir:temiz olmaktır.svilcelerin için istanbuldaysan zeytinburnu ermeni hastanesi güzel
yağı kes citos kola cips çekirdek kızartma vs bol su iç güzelliğine güzellik katıcaktır
annen haklı allah çirkin varlık yaratmaz ,sabrediceksin bunu kafana takmıcaksın sacını git uygun yüz yapına göre kestir
mesela kısa olupta mini etek giyen bayanla uzun olan kadın arasında fark dimi???
sorun belkide uygun seyleri kullanmamandır
21 daha ergenliğin bitmedi
sabret canım allaha sığın ozaman dahada güzellesirsin

Back
X