Yardım eder misiniz lütfen ?

amanda061

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2013
208
20
318
35
şunu sormak istiyorum öncelikle yaşadıklarım yaşayacaklarımın teminatı mıdır ? benim 3 yıllık bir ilişkim sevgilimle tanıştığım zaman pisikolojik sorunlarıı ve öfke kontrol sorunları olduğunu biliyordum ve onu öyle kabul ettim çok hataları oldu hep yanında olup ona destek çıktım sorunlarımız oldu elbet çok kez sınandık hem onun tarafından hem benim tarafımdan askerlik dönemimiz de sorunlu olmuştu mesafeler kıskançlıklar özlem bir ayara gelince çok huzurlu olmadı ordaki yaşadığı sorunlarla tabi neyse askerlikten döndü işe girdi iyi kötü düzeni oldu her şey güzel gitti evlenmek istedik tabi nişanlılık dönemim de çok sorunlu geçti aileler birbirleriyle anlaşamadılar faklı tarzları düşünce farklı hayat tarzları farklı herşey farklı ve sürekli itişmeler oldu ister istemez bizide etikledi ben sevdiğimden ve sevgisinden eminim güvenim de sorunsuz evliliği yürüteceğimize inanıyorum ama o kadar çok sorun yaşadık ki artık sürekli nasıl olacak sevgili dönemi sorunlu nişanlık dönemi sorunlu evlilikte sorunlu mu olacak korkusu geldi ben korkmaya başladım yani 2 hafta sonra olacak düğün belki düğün yaklaştığın için mi bilmiyorum ama ben bilmiyorum ailem tabi istemiyor evlenmemi onunla mutlu olmayacağıma inanıyor çünkü ailesini hiç sevmediler kendisiyle de ömür boyu bununla mı uğraşacaksın sen düşüncesindeler sizin tecrübe ve bilginizle tarafsız olarak fikir almak istiyorum teşekkürler

Evet degismez evlenince hicbir sey.. Daha kotu olabilir ama daha iyi olamaz. Cunku evlilik cok ciddi bir sorumluluklar butunu. Sevgililik nisanlilik gibi basit surecleri bile yonetemeyenleri evlilikte sanslari olmaz.

Psikolojik rahatsizligi ne? Tanisi konuldu mu?

Geçmişinizde bir çok sorunla karşılaşmışsınız.
Peki bu sorunların temeli ailelerle mi ilgiliydi yoksa siz de sık sık kavga eder miydiniz ? Eğer ailelerse bence evlilikte o düzeltilebilecek bir şey.Yani zamanla herkes birbirine bir şekilde alışır alışmasa bile en azından mesafe koyulur.Ama sizin aranızda da sık sık kavgalar oluyorsa o zaman orada düşünmek lazım.

ruhsal bozukluğu var ama evlendikten sonra pisikologa gideceğiz yani bunu kabul ediyor ve tedavi olmayı kabul ediyor evlilik danışmanına da gitmeyi kabul ediyor

Aileler genelde hakli cikar.hicbirsey icin gec kalmis degilsin.bir insan 7 sinde neyse 70 inde de odur.yarin bi gun esimden siddet gordum diye konu acarsin buraya.ama sana ne deseler bos simdi.esyalar alindi ev duzuldu.bu saatten sonra vazgecilir mi diye dusunuyorsundur.%99.9 evleneceksin ve %100 siddet goreceksin.
Dedim ya aileler genelde hakli cikar.bahtin acik olsun.

sorunlarımız çoğu ilişkide olan sorunlar aslında kıskançlık başka erkeklerle görüşmeme istemesi kıyafetler geneldde aile kavgaları 3 yıllık ilişkiyi uzaktan yürütmek çok zor oldu bizim için aradaki mesafeler olması özlem olması daha çok kavga etmemize sebep oluyor benim de öfke kontorolüm var mesela bir şey söylediği zaman hemen bağırmaya geçiyorum oda benim gibi aynı özellikte bundan da sorunlar yaşadık ama hepsini aşarak ilerledi atlamadık sürekli konuşarak halletmeye çalıştık ayrılmayı çok denedik ama ikimizde birbirimize çok benziyoruz ikimizde koly kolay ilişki bitiren birileri değiliz yaşadığımız ilişkiyi çok ciddiye aldık ve çok değer verdik bağlandık sevgili olarak görmedik birbirimizi biribirimize aitmişiz gibi gördük hep şimdi kopmak çok zor geliyor

ruhsal bozukluğu var ama evlendikten sonra pisikologa gideceğiz yani bunu kabul ediyor ve tedavi olmayı kabul ediyor evlilik danışmanına da gitmeyi kabul ediyor

Neden simdi degil de evlendikten sonra.cunku seni oyaliyor.kopruyu gecene kadar anladin mi?nikahtan sonra deli miyim ben gitmem psikologa der biter.
Sevgililik zamaninda bile sinir kupu olan adam evlenince icindeki canavari tamamen salar disari.
Anani babani ve en onemlisi bir omur tedirgin mutsuz korkak etmeye deger mi?

Sevigililik zamanları bile kötüyse evliliği iyi göremiyorum moralini bozmak istemem ama kk üyesi acı söyler😕

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

düğünde eşyada kesinlikle benim umurumda değil ayrılmak istediğim an düğün günü gelinliklede ayrılırım beni tanımadığın için böyle konuşman çok normal aileler hep aklıdır ama aileler de hata yapabiliyor ve bizimkiler bana göre aynı zamanda akrabalarıma görede çünkü ben diğer büyüklerime danışarak da hareket ediyorum ve ailemi haksız gördüm ama sadece ailem değil karşımdaki ailede haksız %100 şiddet görebilirim de göremeyebilirim de bundan emin olsam zaten evlenmem çünkü bu devirde bir öğretmende eşini dövüyor bir poliste eşini vuruyor rahatlıkla ki benim ekonomik özgürlüğüm var yaşım genç böyle bir karşılaşmada ilk işim polise gitmek ve evi terk etmek olur sonuçta kimse ne yaşanacağını bilemez belki haklısınız evet belki öyle yazarım buraya garantisi var mı bunun ?

yok tedavi gördü hastanede kaldı 3 ay ziyaretine gitti böyle düşünmen normal ben anlatmadım çünkü o elinden geleni yaptı şimdide ilgilenemiyor kendiyle o zaman işi de yoktu çalışmıyordu şimdi işten gelince uyuyor ilaç almayı unutuyor yada üşeniyor ama ilk aşamalarını güzellikle atlattı şimdi çok çok iyi durumda sadece kontrol amaçlı olacaktır. Evet bende ailemi düşünüyorum ailem arkamda olduklarını söylediler ne olursa olsun ben yarimden de geçemiyorum bir türlü onunla nedense mutlu olabileceğime inanıyorum ama bir yandan da şüphelerim oluyor

E madem bu kadar eminsin kendinden,ailenizi kendinizi bu kadar iyi tahlil edebiliyorsun,yaparim ederim param var aklim var diyorsun,buraya niye konu aciyorsun.olumsuz cevaplar gelecegini biliyorsun.gelince tersleniyorsun.elbette hicbirseyin garantisi yok ama yanacagini bile bile atese elini sokar misin?bi de bunu dusun.

Son düzenleme:

Ofke kontrolunden 3 ay mi yatti hastanede?bu biraz garip geldi bana.bilenler yazar belki ama sirf bu sebepten o kadar yatilir mi?baska birsey olabilir mi?

Ofke kontrolunden 3 ay mi yatti hastanede?bu biraz garip geldi bana.bilenler yazar belki ama sirf bu sebepten o kadar yatilir mi?baska birsey olabilir mi?

sadece öfke kontol yazmadım zaten ruhsal bozukluk vardı demekki gerekmiş neyse aykızım yorumların için sağol

Benim düşüncem, psikolojisi bozuk olduğu halde şimdiye kadar tedavi olmaya yanaşmamış insanla evlilik yapmanın hata olduğu yönünde. Hata olur çünkü evlendikten sonra düzelmez emin ol. Ayrıca da işine mi öyle geliyor psikolojisi mi bozuk netleştirmek lazım önce. Sinirli kontrolsüz erkek kesinlikle çekilmiyor. Neden kendine sıkıntılı olacağı belli bir hayatı seçiyorsun? İnsanlar dört dörtlük kişilerle evlenirken bile bin kez düşünüyor, acaba diyor. Bir tane hayatın var ve ailen haklı ne yazık kİ. Sevgi çözemez her şeyi, zaten yaşadığın olumsuzluklardan sen de çok mutsuz olacaksın ve neden evlendim ki diyeceksin. Nişanlıyken gördüğün 1 sorun evlenince 10 sorun olarak çıkıyor karşına, o da buz dağının görüne yüzü sadece.Maddi sorunlar, ailelerin anlaşamaması vs. gibi bir sorun olsa onlar aşılabilir şeyler. Siz kapınızı kapatıp oturacaksınız ve sorun evin içinde olacak dışında değil. Kldıramayacağın belli olan yükleri alma omzuna kendine de karşındakine de yazık etme, sen zaten kadın olarak evliliğe bir sıfır yenik başlıyorsun, boşansan direkt mağdursun neden risk alıyorsun ki güzel kardeşim...
Mina Urgan'ın çok sevdiğim bir cümlesi vardı: evlilikte karşı tarafta aranacak vasıflar hakkında ""..psikolojisi düzgün ve diş fırçasını kullanabileceğiniz insanla evlenin..""

Tatlım yardım edermisiniz demişsin ama yardıma çok açık değilsin anladığım kadarıyla..Buradaki yorum yapan kadınların çoğu bu konuda senden daha tecrübeli dolayısıyla anlattıklarından onlardan bu yorumları alman çok normal..Evet hayatta kimin ne olduğunu bilemeyiz en aşık adam aldatabiliyor, yada sakini sonradan psikopat çıkabiliyor ama senin durumunda görünen köy ve kılavuz durumu apaçık ortada...Kimseden sana tatlım hele bir nikahı bas o adam muma döner demeyecek..Evlilik evcilik gibi oyun değil öyle de boşanırım demekle de bitmiyor...Boşanma süreci ve sonrası çok daha yıpratıcı olabiliyor (Boşanan birisi olarak konuşuyorum)..Benimde tavsiyem diğerlerinin yönünde olacak çok ama çok iyi düşünüp ona göre karar ver yoksa sonra sen üzülürsün...

TARAFSIZ YAZIYORUM;

"O dönem sorunluydu, bu dönem sorunluydu oh sonunda mükemmel bi'evliliğim var" kulağa garip gelmedi mi okuyunca?

Bile bile mutsuz olmaya yürümek senin durum galiba, insan sevgiliyken mutlu olmadığıyla niye evlenir...

Adam 3 ay tedavi olmuş hala sıkıntı var dayak yediğinde mi mantıklı düşünmeye başlayacaksın?

Kötü giderse boşanırım çekmem diye bi'mantık var mı Allah akıl fikir vermiş düşünelim diye...

Son düzenleme:

Konu sahibi yorumlarimi begenmedi hadi yeter yazma diyor bana resmen.ben de bunu anlamiyorum hem konu acarlar yardim edin diye hem de begenmezler islerine gelmeyince.sonucta sorunlu bir adamla evlenmek uzere.burada kim der ki git evlen diye.hayret birsey ya.

Bu tür ilişkilere florence nightingale sendromu deniyordu sanırım.

Baştan beri bir misyon üstlenmişsin.Uzun bir süreç olduğu için ne pahasına olursa olsun,sonuç nikah masası olsun diyorsun.
İte kaka bugünlere gelmiş bir ilişki,nikahtan sonra süt liman olmayacaktır.
Erkek arkadaşının belli ki ciddi bir rahatsızlığı var.

Bak geçen gün burada bir konuya çok üzüldük.Konu sahibinin eşinin psikolojik rahatsızlığı vardı ve ilaçlarını almıyordu.
O da ne yapsın,çayına katsam anlar mı diyordu.Canından bezmişti artık.

Çok iyi düşünmen lazım senin.Hatta keşke sen kendin psikologla görüşsen.
Nikahı erteleme imkanınız varsa,bu da iyi bir fikir olabilir.

şu an kendini çok güçlü hissediyorsun sanki başedebilirmişsin gibi geliyor
sen de biliyorsun evlendikten sonra işlerin daha da kötüye gideceğini ama
kendine bu gerçeği itiraf edemiyorsun.

çünkü emek verdin zaman verdin dile kolay 3 senen gitmiş bu adamı iyi edeceğim diyerekten onunla mutluluğu yakalayacağım diyerekten

tavsiye etmem güzelim.
hiç tavsiye etmem
evlendikten sonra işler kolaylaşmıyor aksine zorlaşıyor. hele de eşin salarsa kendini. nasıl
olsa evlendik moduna girerse
artık bu kız benim düşüncesine kapılırsa
döverim de söverim de durumları başlar.

sen de biliyorsun ki öfke kontrolünü şu anda tedavi ile sağlamaya
çalışan davranış bozukluğu olan adam evlenince sihirli değnek ile değişmeyecek.
acı ama gerçek bu.
üzgünüm bu yorumum hoşuna gitmeiyse.

Canım cicim zamanı sevgililik nişanlılıkta bile sorun oluyorsa evlilik gibi daha zor bi süreçte daha iyiye gideceğini öngörmüyorum maalesef.
Bence zararın neresinden dönersen kar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…