Yardım eder miydiniz?

pembepepe08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2018
3.615
4.664
83
Herkese merhaba aklımı kurcalayan bir soruyu size de sormak istedim.
Nişanlısınız.Eşinizin ailesiyle ve eltinizle aranız inanılmaz derecede iyi.Seviyorsunuz birbirinizi.Yalnız eltinizin küçük bir çocuğu var.Bir sebepten dolayı içler acısı bir halde(sebebini söyleyemeyeceğim.).Henüz 4 yaşında.Tüm aile buna üzülüyor ve şuana kadar pek birşey yapamamışlar.Ve siz birşeyler yapabileceğinizin farkındasınız.Yalnız yardım yapıcaksanız eltinizden gizli yapacaksınız.Ve bu yardım çocuğun tüm yaşamını etkileyecek.
Ve bunun içinde aylık gelirinizin 5 te ikisini harcamanız gerekli.
Siz olsanız bu yardımı yapar mıydınız? Biraz tuhaf bir soru oldu farkındayım ama elti biraz uzak bir akraba olduğu için sana düşmez boşver diyenler oldu o yüzden sormak istedim.

Düzeltme: Ben aracıyım sadece.Anne ve babanın haberi tabiki olacak.Fakat onlar biraz toplumdan uzaklar ne nerde bilmiyorlar.Ben teşvik edeceğim.Ancak başlangıçta arka planda yardım etmek istedim o kadar.Gerisini onlar halleder.Eltim biraz ilgisiz çocuğuna karşı ona üzüldüm.

Son düzenleme:
Valla yıllr sonra basına kakacaksanız hıc yapmayın kendı paranızla. Ama bır yardm kurulusundan fılan yardım alabılırsenız ne ala. Ikı gun sonra aranız bozulur dıle getırırsınız hoş olmaz. Bunu yapmak ıcın cok manevıyatlı olmak lazım hele kı bu devırde ıyılık edenden ıyılık beklenmez oldu. Belkı kadın kabuk etmeyecek sızın yapmanızı bence aracı olsanız daha ıyı olur. Bır bardak su veren bıle ben verdım der olmus Allah rızası ıcın degıl de. Tanımadıgınız bırı olsa daha kolay olurdu akraba olacaksınız daha zor. Yedı kac yabancı olsa derdım yap.

elti neden bilmemeli, çare neyse, söylersiniz yaparlar...eğer yapacaksan, bunu elti çocuğu olarak değil, insanlık namına yapacaksın, ilerde işler bozulursa başa kakıp, pişman olmayacaksan...

elti neden bilmemeli, çare neyse, söylersiniz yaparlar...eğer yapacaksan, bunu elti çocuğu olarak değil, insanlık namına yapacaksın, ilerde işler bozulursa başa kakıp, pişman olmayacaksan...
Ben kendim birşeyler yapmak istiyorum.İnsanların başına kakma gibi şeyler yapımda yok

Ya ben aracı olacağım zaten ama benim yaptığım bilinsin istemiyorum sadece o kadar.

Kaynimin çocuğu benim çocuğum değildir .Anne ve babasının haberi olmadan tıbbi ve eğitsel önlem alamam.Cocuga bakamadiklarini dusunuyorsam oturup onlarla konuşabilirim,aile büyüğü ve değer verdikleri birini araya sokup onları ikna etmeye calisabilirim ama onlardan gizli bir şey yapamam.

1. Eltiniz akrabaniz değil
2. Bu yük kac senelik?
3. Kendileri niye ödemiyor?
4. Hatirladigima göre senin nişanlın baya varlikli- o niye karşılamıyor bu masrafları?
Hayır bir kerelik birşey başka ödeme yapmayacağım.Akraba değil ama yerine sözcük bulamadım ondan akraba dedim.Kendileri pek çare olamamış biraz toplumdan uzaklar ne yapılması gerektğini bilmiyorlar.Nişanlımla alakası değil bu mevzu.Ben birşeyler yapmak istedim sadece üzüldüm.Eltim biraz ilgisiz çocuğa karşı

Bir kerelik bu durumsa ben yapardim. Hiç düşünmezdim bile.
Yillar süren bir yardima yaklaşmazdım ama bir kerelik bir yardim sizi sarsmaz ama o cocugunsabunu hayatini değiştirir

Elti uzak değil, gayet de yakın akrabadır.
İki kardeşin eşleri ister iyi anlaşsın ister anlaşmasın, hatta görüşmesin. Ama akrabadır bi kere bunu kabul etmek lazım.

Bir çocuğa yardım etmek için de akraba olmaya lüzum yok. Hele sağlıksa bu konu, çok güzel bir hayır işlemiş olursunuz. Adınızın gizlenmesini istiyorsanız bu da güzel. Lakin ben çocuğun ailesi olsam bize kim yardım ediyor diye bilmek ister arkasını arardım.
Tam olarak ne yapacaksınız ne kadarı gizli olacak farkedecekler mi nasıl birşey pek anlamadım ama bilmek isterdim.Habersiz olmaz sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…