yardım ederseniz sevinirim bana bilgilerinize ihtiyacım var !

sedaecrin

“Kırarlar diye hayal kurmaktan vazgeçilmez.”
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
7.800
1.834
398
arkadaşlar bir arkadaşım için istihareye yatacağım da fakat arkadaşım rüyaya göre hareket edecekmiş öyle söylüyor yani aralarında birşey yok fakat çocuğun kendisinden hoşlandığını düşünüyor hani bu durumu rüyada görme olasılığım var mı yani hayırlı mı hayırsız mı diye yatılıyor ben bliyorum da arkadaşımda ısrar ediyor bilgisi olan var mı ?

İstihare başkasına yaptırılmaz. İstihareyi herkesin kendi yapması gerekir. İstihare yapmasını öğrenmeli, bu sünneti kendisi ifa etmelidir. Bedenle yapılan ibadetleri başkasına yaptırmak caiz değildir.

evet kendisi yapsa daha iyi de biliyorum bu durumu da fakat hani işin boyutunda şu an kendisi yapamıyor benden rica etti günah feland eğil sonuçta hani ben bunu bildiğim için de yatıyorum

Günah değil deyip caiz olmayan birşeyi mi yapacaksınız yani? mantıklı mı geliyor size bu.. bu işin içinden çıkılmaz malum dini bir konu.. siz evet dersiniz ben hayır zaten bu konu da kapatılır sanıyorum.. işin doğruluğunu kenara bırakıp da sorunuza yanıt vermek gerekirse bir şeyin hayırlı olup olmadığı hususunda istihareye yatılır..

hayır tabi ki caiz olan birşeyi yapmak istemem ama caiz olduğunu bilmiyordum ben yanlış analttım durumu galiba başaksının yerine yatılmaz kendisi yatsa daha iyidir bu durumu biliyyorum da ama caiz olduğunu bilmiyorum yukarıda siz de caiz değildir demişsiniz o yüzden diyorum ben de zaten sorun olmaz diye.

Istıhare başkasına yaptırılmazzz...Istıhareyı herkesın kendı yapması gerekır...Istıhare yapmasını ogrenmelıııı,arkadasın bu sunnetı kendısı ıfa etmelıdır...Bedenle yapılan ıbadetlerı baskasına yaptırmak caız degıldırr...[/

Son düzenleme:
Dini konular tartışmaya sebep olduğu için yasaktır.
Bu nedenle konu yorumlara kapatılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…