• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin kaynanamla birlikte yasayacağım

esra0367

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2010
15
0
36
Fransa
selam aleykkum kardeslerim

dunden beri kafam coook karisik bu yaz allah iziyle evlencem ama kaynanamla yanliz oldugu icin onla yasamak zorundayim. nisanlim canimdan cooook seviyorum onu kaybetmek istemiyorum bu zamanlarda kaynanam bana sevgi gosteriyor ama onunla yasacam hic dusunmemisim tam tersi ben evlenmek den sonra kocamla butun ilk ciftler gibi ozel an gecirmek isterdim ama birden bunlar silmeliyim ve korkuyorum .Kaynanala yasarken ciftligim nasil olcak diye, kocamla rahat olabilcem mi,kaynanam butun yaptiklarima karissak mi ? hep ustume gelcek mi? yada "iliskilerde rahatsiz mi olcam ? yuvam kim tutar? esimle uzaklascaz mi ? aramizda soguk mi olcak? insallah bu kulub icinde beni rahatlanyan biri olur veya durumu acik anlatabilcek.

SIZDEN OZURDILEYORUM BENIM TURKCE BIRAZ BOZUK

selam aleykkum kardeslerim

dunden beri kafam coook karisik bu yaz allah iziyle evlencem ama kaynanamla yanliz oldugu icin onla yasamak zorundayim. nisanlim canimdan cooook seviyorum onu kaybetmek istemiyorum bu zamanlarda kaynanam bana sevgi gosteriyor ama onunla yasacam hic dusunmemisim tam tersi ben evlenmek den sonra kocamla butun ilk ciftler gibi ozel an gecirmek isterdim ama birden bunlar silmeliyim ve korkuyorum .Kaynanala yasarken ciftligim nasil olcak diye, kocamla rahat olabilcem mi,kaynanam butun yaptiklarima karissak mi ? hep ustume gelcek mi? yada "iliskilerde rahatsiz mi olcam ? yuvam kim tutar? esimle uzaklascaz mi ? aramizda soguk mi olcak? insallah bu kulub icinde beni rahatlanyan biri olur veya durumu acik anlatabilcek.

SIZDEN OZURDILEYORUM BENIM TURKCE BIRAZ BOZUK

biraz degil baya bozuk ama üzülme buralarda bolca takilir konu okursan cabucak düzelir gibi:kahve:
( bu arada hangi ciftligin :roflol:)
insallah korktugun gibi olmaz da kaynananla güzel anlasirsiniz
su ciftlik isinide :jeyyar:gece kaynanan uyuduktan sonra haledersiniz olur biterboshayallersmile
yada mümkünse alti üstlü daire tutun bayanssulusmile

canim allah yardimcin olsun. insallah iyi olur sizin icin. sen fransanin neresindensin.

KIRMIZIdonluKIZ kardes galiba demek istedim anladin cevapin icin tsk ederim . her gordumde gelin kaynana arasi cok kotu oluyor tipki dizilerde gibi allah gostermesin ama ben ev hanimi rolu alcak diye korkuyom en cok . ben her yaptimda bisey duymak istemem aslinda ben cok sinir biriyim

KIRMIZIdonluKIZ kardes galiba demek istedim anladin cevapin icin tsk ederim . her gordumde gelin kaynana arasi cok kotu oluyor tipki dizilerde gibi allah gostermesin ama ben ev hanimi rolu alcak diye korkuyom en cok . ben her yaptimda bisey duymak istemem aslinda ben cok sinir biriyim

ohooo canim sinirliysen bu is biraz zor gibi, yani anlasamassiniz
sen altdan alirsan bazi seyleri duymamazliktan gelirsen anlasirsiniz yoksa:1no2:
sen nisanlinla bidaha konus bi , böyle altli üstlü daire durumu olamazmi, ben sinirliyim annenin kalbini kirarim diye korkuyorum filan desen, böyle iyilikle söyle belki nisanlin kabul ederkaydirigubbakcemile5

sen yinede nişanlını ikna et,ne kada iyide olsa adı kaynana değilmi,zor ya bizzat kendim yaşıyorum hemde çok zor,bana demişlerdide ne olucak dedim alttarafı yaşlı bi kadın yanlız kalmasın hem sevap ne zararı olur eksiklerimi bana öğretir iyi niyetli düşündüm ama yaşamayan anlamıyormuş,evinde şöyle bacaklarını uzatıpda rahat olamıyosun bile,eşinle yatak odası dışında bi özelin olmuyor,giyimine bile dikkat etmek zorunda kalıyosun dahada yazimmi....

esra bayıldım konuşmana ya opuyorumnanaktan bu arada madem türkçeyi çok az biliyosun kaynananın bazı laflarını anlamazdan gelirsin olur biter herkes kötü olcak die bişey yok sen iyi davran bakalım o da sana göre davranır ama mesafeyide koy karışmasın sana

sen yinede nişanlını ikna et,ne kada iyide olsa adı kaynana değilmi,zor ya bizzat kendim yaşıyorum hemde çok zor,bana demişlerdide ne olucak dedim alttarafı yaşlı bi kadın yanlız kalmasın hem sevap ne zararı olur eksiklerimi bana öğretir iyi niyetli düşündüm ama yaşamayan anlamıyormuş,evinde şöyle bacaklarını uzatıpda rahat olamıyosun bile,eşinle yatak odası dışında bi özelin olmuyor,giyimine bile dikkat etmek zorunda kalıyosun dahada yazimmi....

bu yazdıklarını okuyunca bir önceki yorumumu tekrar gözden geçirmem gerekecek acele etmişim afedersinizkaydirigubbakcemile4

Kaynanan çok iyi olsa bile
ıstediğin saatte kalkamazsın
Eşinle yalnız kalmak özel bişeyler paylaşmak için geceyi beklemek zorundasın
Duşa girmek için kaynanayı gözlersin
Birlikte öpüşüp koklaşamazsın gülüşüp tv izlerken sarılamazsın
Eşinle bütün hayatın yatak odasına hapis kalır
ıstediğin yemeği yapamaz istediğin yere gidemez eş dost arkadaşını evinde serbestçe ağırlayamazsın
Asla evin hayatın olmaz daha bissürü sayamadığım şeyden mahrum kalırsın
Hele bide kötü kaynanaya denk gelirsen cehennem hayatı yaşarsın
Türkçe zorluğun nedeniyle yazdıklarımı ne kadar anlayabileceksin bilmiyorum ama
Umarım yeterince anlatabilmişimdir
Nişanlın seni seviyorsa altlı üstlü bi ev bulsun

allah sukur butun yazdiklariniz anladim sizlere coook tsk ederim nisanlimla konusmaya caliscam insallah beni rahatlabilcek cunku evet kaynanam kotu bi kadin gibi degil. sadece beni nasil davrancak diye kafama takildim ve rahat olmacam diye korkuyom . bazen kardas dedi gibi hayatim gizli olur . simdi hersey allaha kerim INSALLAH sag solda duydum kadar zor olmaz yoksa nasil dayancam bilmeyom cunku benim icin evli yeni bi hayat baslacakti

Nişanlınla konuşurken anneni istemiyorum deme sakın
Çünkü erkekler bu konuda biraz hassas olabiliyor
Başbaşa olmak istediğinizden özel hayatınız olması gerektiğinden falan sözetmeye çalış
Annen arada gelse biz gitsek hep destek olsak
Gündüzleri ben giderim akşamları sen gelirsin yalnız bırakmayız ama
Bizimde bi özel hayatımız olmalı sana daha yakın olmak istiyorum
Annen varken rahat olamam falan diyebilirsin
Yeni evliyken rahat olamayacağını anlatmaya çalış
Böyle ikna etmen daha kolay olabilir

ne yapıp edip bir yolunu bulun ve ayrı eve çıkın derim hatta paranız çoksa bakıcı tutun ya da alt üst yan daire olayına girin.2 yıl kayınvalidemle oturdum ardından ayrı eve çıktım inanın sanki yeni evlenmişiz gibi geliyor eşime de bana da.düşünsene yeri gelecek yarı çıplak gezmek isteyeceksin ama kaynanan evdeyken düşünsene abovvv seni öle görse mazallah.demem o ki ayrı ev demek evliliğin en önemli yardımcısı ve gerekliliğidir.

valla canım bence şimdiden nişanlına konuyu açıpta tartışmayın,bence sık sık misafirliğe gidin kaynananıza,yada tanıdıkların varsa onlar gitsin misafirliğe, sana anlatsın kaynanan nasıl uyumlu biri mi diye,ve nişanlınla sık sık sohbetlerin arasına annesini de sıkıştır tanımaya çalış kişilik analizi yap,kadın sinirlimi,lafının arkasında inatçı birimi,çok konuşurmu,yoksa zararsız,kendi halinde sessiz sakin birimi.

ha baktınki biraz cadı,o zaman konuş nişanlınla,atıyorum de ki ''aşkım biz hani evlilikte cinsellik yaşayacağız ya,ben banyoya giderken giyinip gitmek zorundamıyım şimdi? evde mum ışığında yemek yiyemeyiz dimi? '' falan gibi sorular sor.çünkü sinirlenirde ''ne yani sen annemi istemiyormusun'' derse çevirmen kolay olur ''aşk olsun,senin annen benim annem,ben sadece daha rahat olmak isterdim'' dersin

kaynanayla yaşamak kaynana melekte olsa iyi değildir,çünkü mutlaka evin düzenini o kendine uyduracaktır,yada siz evi düzenleseniz o rahatsız olacaktır.

ama bazen bunu avantaja da çevirebilirsin,benim babannemde bizimleydi bir aralar,kardeşlerim o zamanlar bebekti,onlara babannem bakardı,annemle babamda gezerlerdi.

Kayınvalide çok iyi bile olsa, evinde eşinle tek yaşayacağın gibi rahat olamayacağını bilmen lazım herşeyden önce. Bunu göze alman lazım.

Bir de sıkıntı olursa , işte o zaman çekilmez hale gelir. Ve sanırım kayınvalide tek olduğu için, eşinizde yalnız bırakıp, ayrı biryere çıkmak istemeyecek. Şimdi istemezse, o zaman hiç istemez, evlendikten sonra çok zor ister. Eğer imkan varsa, ayrı olmakta fayda var. Ne kayınvalide üzülsün, ne de siz.

canımmbak ben yasadım kaynanamla aynı evde ozelın olmucak malesef kocamla basbsa kalıyım kocamla arkadasıma gıdıyım kocamla soyle yapıyım boyle yapıyım yanı benım kı boyleydı belkı senın kaynanan anlayıslıdır nebılım bırsure bır tanıdıgına gıder kalır sızde ılk gunlerınızı guzel gcrırınız ıns. boyle bırsey olur egerkı olmassada kocanı sevıyosan sorun yok bence onunla olsunda kımle olursa olsun yanı yanında olda vrsın yalnız kalama ıns cok mutlu olursun kafanda sımdıden takma zaman herseyın ılacıdır canım kardesım hersey gonlunce olsun

iyi anlassaniz bile ayni evde olmayin..size yakin olsun akli kalacaksa nisanlinin..evliligin tadini cikarin ayol..arkadaslar zorluklarini yazmis yazacak biseyim yok..

allah sukur butun yazdiklariniz anladim sizlere coook tsk ederim nisanlimla konusmaya caliscam insallah beni rahatlabilcek cunku evet kaynanam kotu bi kadin gibi degil. sadece beni nasil davrancak diye kafama takildim ve rahat olmacam diye korkuyom . bazen kardas dedi gibi hayatim gizli olur . simdi hersey allaha kerim INSALLAH sag solda duydum kadar zor olmaz yoksa nasil dayancam bilmeyom cunku benim icin evli yeni bi hayat baslacakti

canim ben 9 ay nisanli kaldim. beni hep el ustunde tuttular. kaynanam bana bocegim; cicegim derdi. ama evliligimizin ertesi gunu kiyametler kopmaya basladi. yani sunu soylemek isiyorum, evlenmeden once kaynanan iyi mi kotu mu bilemezsin.

canım benim konuşmaların çok tatlı ve samimi nekadar korktuğun yazdıklarından çok belli oluo zaten bu korkundan nişanlına bahset ama onuda kırmadan emin ol şimdi birbirinizi nekadar severseniz sevin ozaman sorun çıktıgında sevgi ile yaklaşamazsınız benim kaynanam bikaç günlüğüne geldiğinde bile eşimle aramızda tatsızlıklar çıkabilio bende 8 ay oturdum kaynanamla hiçbir özel hayatın özle bir misafir özel bir günün olamaz herşeyi onunla yaşayacaksın evlilik çok ciddi bir konu nekadar çok seversen sev çok mantıklı karar ver canım

allah sabırlar versin ne diyelim. valla ben aynı evde olmadığım halde kaynanam senelerdir neler çektiriyor bana. hele birde cadı görümcen varsa eyvah eyvah. ama belkide kaynananla gerçekten çok iyi anlaşacaksın. sabredip görmek en mantıklısı şimdiden kendini kurmamalısın. yaşadıkça anlarsın anlaşıp anlaşamıyacağını. ayrı ev tutsanızda kadın yalnızmış yine size gelecek kalacak sonuçta. eşinle kısıtlanacak tabii ancak yatak odanız size özel olacak diğer odalarda rahat olamayacaksınız. mevlam hayırlısını versin

Back
X