Yardım Edin Kızlar

neseekrem

Evli Mutlu 2 Çocuklu
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
211
0
96
İstanbul
Kızlar,
1 ay sonra oğlum dünyaya geliyor. Fakat eşimle kavgalıyız.Çünkü o oğlumuza kendi babasının ismini vermek istiyor.Fakat ben daha modern isimler istiyorum.Bugün bu yüzden beni çok üzdü.Sizce ne yapmalıyıım.Yardım edin lütfen.Moralim çok bozuk :sinifsinif:

Bu bizim örf ve adetlerimizde var,çift isim koyarak sorunu çözebilirsiniz.Çok büyütülecek birşey değil bence

Kayinbabanizin ismi nedir?
Orta isim olarak koysaniz?
Orta yol bulmus olursunuz böylece:)

Sağlıklı şekilde kucağına alırsın inş.

Bence de çift isim koyulabilir. Ama şu saçma geliyor açıkçası, illa büyüklerimizin ismini koyacağız gibi bir sorumluluk ve zorunluluk olmamalı. Eşiniz çok sorun ediyorsa ikinizinde gönlü olsun. Şimdi herkes çift isim koyuyor zaten.

kayınpederimin ismi muhittin
ben ise oğlumun adını orçun koymak istiyorum. ıki isim işini bende düşündüm.Kızımın ismini zamanında ben koymuştum,eşimin karışmasına izin vermemiştim.Bu yüzden eşim oğlumuzun adınıda ben koyayım bu sefer sen karışma diyor.Ben oğlumun adının muhittin olmasını istemiyorum ki mafoldumben

kayınbabanın ismi ne? yani çok mu eski bi isim arkadaşlarında söylediği gibi çift isimle çözebilrsin ama şöylede bişey var bende çift isimliyim bazen karışıklıklar oluyor(okulda vs..)gerçi çift isim koysanda eşin kafasına koyduysa çocuğuna babsının ismiyle hitab edicektir ve başkalarıda ama yinde böyle şeyler için canını sıkma .....

Yine burada okumuştum, bir arkadaş istemediği ismin konulmaması için " eski sevgilimin ismi" demiş ve eşi vazgeçmiş tabi ki.. Kimbilir belki yardımcı olabilir fikir olarak..

evet eğer ismini muhittin orçun koyarsak kesinlikle ona muhittin diyecek.zaten eşim iki isim istemiyor.bende üstüne gidince dahada inada bindirdi.
Eski sevgili dersem bu konuları açtım diye olayı dahada büyütebilir zaten inanmaz da mafoldumben

Bence cok büyütme canım nekadar inatlaşırsan eşin koymakta ısrarcı olur
Orçun muhittin koyarsınız
Orçun die hitap edersiniz hep öyle kalır

Benim yeğenimin Nisa Ceren
Hep ceren diyoruz nisa unutuldu bile..

hmm anladım eşine bu ismin çok eski olduğunu fikrine ve isme saygı duyduğunu fakat ileride çocuğun arkadaşları arasında vede okulda bu isimden hoşnut olmayacağını izah et. benim arkadaşımıda babaannesinin ismini vermişler kızın ismi cumalıydı sosyal problemler yaşadı ve mahkeme kararı ile neği ismini değiştirdi çok basit gibi görünsede bazı insanlar üzülüo eşine bu örneği anlat istersen belki inadı bırakır.bu arada bebğin hayırlısıyla doğsun....

Eşiniz haklı zamanında sizin ona yaptığınızı şimdi o size yapıyo ve babasının ismini koymak istiyor.
Çok normal geldi bana.
Bencede siz eşinizle görüşüp zamane isimlerindende koymak istediğinizi dile getirin.İki ismi olsun

Dogru söylemek gerekirse bende bu iki isim olayina pek sicak bakmiyorum, lakin bazi ciftler malesef bu konuda anlasamiyor, o yüzden en iyi cözüm bu gibi görünüyor arkadasim.benneyaptımki

Eltim ogluna kayinpederimin isimini koydu, birde kendi istedigi ismi.

Esimin tarafi tabi hep kayinpederimin ismi ile sesleniyor cocuga, eltimin tarafida eltimin koyudu isimle....yani biraz olsun katlanmak gerek galiba.

Ayirca bak, kizinin isimine esin hic karismamis, daha dogrusu karistirmamisin, ehh simdi sende biraz altan alman lazim kanimca.

Zaten cocuk belirli bir yasa geldikten sonra ismi kendi sececek, o isimle cagirlimak isteyecek, muhitini secegini hic sanmiyorum.yerimseniben

eşim iki ismide istemiyor.öyle şeylerden hiç hoşlanmazmış ailemizde iki isimli yokmuş,iki isim çok saçma şeymiş..off ben ne yapacağım kızlar mafoldumben
yardımlarınız için sağolun yinede

Kızınızın ismini siz koydunuz ise ikincininde eşiniz koymayı hak görüyordur. Haklı da aslında. İsmi beğenmeyebilirsiniz ama hep benim beğendiğim isimler olacak demekte olmaz.

ne gerek varki anne baba ismi koymaya bebeklerimize anlamıyorum,o kişi dünyaya gelmiş yaşamış ve gidiyor hayatına,yeni gelen nesillerimize mecburi gibi yapmasak şu işi olmazmı yaa,bak hamile kadın nasılda stres yapıyor bunu,
benim oğlumun ismide ali yiğit kayınpederimin ismi,8 kız torundan sonra ilk erkek torun olduğu için ben hayır demedim eşime ama yiğit benim istediğim isimdi ve 2 isim koyduk,yiğit diyoruz oğluma şimdi,ama ben aliyi sevmiyorum değil,
e benim babamın adıda hasan ve onun da ilk torunu.hasan ali mi koysaydık yani,bence daha modern bakılmalı bu olaya,inatlaşılmamalı,

ama seninki ali benimki muhittin kaydirigubbakcemile3

sen ağaç kovuğundan mı çıktın senin babanın adını koyun madem öyleyse.
sanki kendi 9 ay ve de sonrasında sıkıntıları çekiyormuş gibi bi de inat mı yapıyo
hem kusura bakmayın da muhittin de kötü bi isim yani bütün arkadaşları efe yiğit ege vs. iken çocuk muhittin olcak eminin dalga geçecekler de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…