- 29 Aralık 2007
- 3.414
- 1.153
- 698
İleride çocuğunuzun yaşayacağı zorlukları..gerek okulda gerekse arkadaşları arasında izah etmeye çalışsan ..acaba eşin fikir değiştirir mi?
Muhittin de, çok ağır bir isimmiş hakikaten..Ne ali ye benziyor ne mehmet e..
Pardon ama çocuk Muhittin isminden dolayı neden zorluk yaşasın anlamadım. Yangına iyice körükle gidilmiş. Afedersiniz ama Muhittin isminin ağırlığı ve zorluğu nedir anlatırmısınız açıkcası ben anlamadım.
Konuya gelince, bizde ilk çocuğumda aynı stresi yaşadık sonunda çift isimli oldu, ikincisinde zaten zorluk yoktu çünkü kızımın adını oğlum koydu böylece sorun olmadı.
Eşinizi kızınızın ismine karıştırmamışsınız, tabi böyle olunca eşiniz şimdiki isimde hakkı olduğunu düşünüyor. Bence siz olayı dikleştirip bu halinizle kendinizi strese sokacağınıza ya çift isim koyun ya da kayınpederinizin adını göbek adı olarak koyun. Eşinizle de sakince konuşun. Öyle yok bu isimle zorluk çeker, yok ağır bir isim gibi isme yönelik tavırlarla konuşursanız iyice inada bindirir. Daha mülayim konuşmanızda fayda vardır.
bizim sınıfta kamil emre diye bi çocuk vardı..kamil denilince acayip kızıyordu :))) umarım dilediğin ismi koyarsın yavruna...
sağlıkla kucakla inşaAllah cnm..
Valla bence haksızsın çünkü kızına istediğin ismi sen koymuşsun.Bırakta eşinde çocuğuna istediği ismi koysun.Sen anneysen oda babası ... Bence boşuna eşini ve kendini üzmekayınpederimin ismi muhittin
ben ise oğlumun adını orçun koymak istiyorum. İki isim işini bende düşündüm.Kızımın ismini zamanında ben koymuştum,eşimin karışmasına izin vermemiştim.Bu yüzden eşim oğlumuzun adınıda ben koyayım bu sefer sen karışma diyor.Ben oğlumun adının muhittin olmasını istemiyorum ki mafoldumben
Arkadaş izahatini yapmış..
Muhittin ağır değilmi canım.. sesli olarak bir söylesen kulağa nasıl gelecek acaba?
Ayrıca Muhittin amca deyince gayet normal geliyor ama..
Bir bebeğe de Muhittin deyince( günümüzde isim bolluğu varken )benim kulağıma ağır geliyor ve yadırgıyorum..
Bir de uzun isimlerin söylenebilirliği açısından, kısaltmalarla hitabedildiğini hepimiz biliriz..
Apo,Memo,Batuş..
Bahsettiğim zorluklarda bunlar..
Ben çocuğumun ismini kısaltmalarla hitabedilsin istemezdim
Bu benim şahsi görüşüm..
Dileyen Muhittin,Abdulvahhap koysun.. Dileyen Can,Cem..
ama seninki ali benimki muhittin kaydirigubbakcemile3
sen ağaç kovuğundan mı çıktın senin babanın adını koyun madem öyleyse.
sanki kendi 9 ay ve de sonrasında sıkıntıları çekiyormuş gibi bi de inat mı yapıyo
hem kusura bakmayın da muhittin de kötü bi isim yani bütün arkadaşları efe yiğit ege vs. iken çocuk muhittin olcak eminin dalga geçecekler de
Kızlar,
1 ay sonra oğlum dünyaya geliyor.Fakat eşimle kavgalıyız.Çünkü o oğlumuza kendi babasının ismini vermek istiyor.Fakat ben daha modern isimler istiyorum.Bugün bu yüzden beni çok üzdü.Sizce ne yapmalıyıım.Yardım edin lütfen.Moralim çok bozuk :sinifsinif:
Arkadaşın yaptığı izahat ne anlamadım. Çocuğun biri Kamil ismine kızıyormuş, kızabilir ismini sevmeyebilir. Ama evladım sen ileride ismini sevecekmisin diye soramıyacağımıza göre demekki şimdiden bunu düşünmek saçma olur.
Benimde arkadaşımın kızının adı Ada, çok güzel duruyor deği mi? Okula başladığında arkadaşları "büyükada mı? heybeliada mı yoksa eşek adası mısın? diye dalga geçmeye başladılar.
kayınpederimin ismi muhittin
ben ise oğlumun adını orçun koymak istiyorum. İki isim işini bende düşündüm.Kızımın ismini zamanında ben koymuştum,eşimin karışmasına izin vermemiştim.Bu yüzden eşim oğlumuzun adınıda ben koyayım bu sefer sen karışma diyor.Ben oğlumun adının muhittin olmasını istemiyorum ki mafoldumben
eşinin oğluna karşıda sorumluluğu var. çocuk yarın bigün çıkıp bana neden hoşlanacağım bi isim koymadınız derse ?
eşiniz inatçıysa iki isim en mantıklı çözüm.
birde babanızın adıyla oğlunuza seslenmek zor olur. çevremde dedesinin adını taşıyanlara genelde lakabıyla ya da kısaltılmış ismiyle hitap ediyolar...
ben orçundan başka isim istemiyorum. artık onu muhittinden vazgeçirmeye çalışacağım.muhittin dışında hangi ismi koyalım derse tamam ama muhittinden vazgeçsin .. fisfisfis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?