Yardım Edin Kızlar

oğlunuzun ileride bu ismi beğeneceğini hiç sanmıyorum...

benim bir arkadaşımın babası da, annesinden habersizz gidip babaannesinin ismini yazdırmış kimliğe..kız isminden nefret ediyor...

iki isim olayına ikna etmelisin muhakkak ...

muhittin orçun kulağa hoş gelmiyor ama, orçun un alternatifi yok mu?

ben orçundan başka isim istemiyorum. artık onu muhittinden vazgeçirmeye çalışacağım.muhittin dışında hangi ismi koyalım derse tamam ama muhittinden vazgeçsin .. fisfisfis

ıleride çocuğunuzun yaşayacağı zorlukları..gerek okulda gerekse arkadaşları arasında izah etmeye çalışsan ..acaba eşin fikir değiştirir mi?
Muhittin de, çok ağır bir isimmiş hakikaten..Ne ali ye benziyor ne mehmet e..

evet kesinlikle haklısın.yarın sabah tatlı dille ikna etmeye çalışacağım.yardımlarınız için teşekkürler kızlar

bizim sınıfta kamil emre diye bi çocuk vardı..kamil denilince acayip kızıyordu :)))
umarım dilediğin ismi koyarsın yavruna...
sağlıkla kucakla inşaAllah cnm..

eşinin oğluna karşıda sorumluluğu var. çocuk yarın bigün çıkıp bana neden hoşlanacağım bi isim koymadınız derse ?
eşiniz inatçıysa iki isim en mantıklı çözüm.
birde babanızın adıyla oğlunuza seslenmek zor olur. çevremde dedesinin adını taşıyanlara genelde lakabıyla ya da kısaltılmış ismiyle hitap ediyolar...

Pardon ama çocuk Muhittin isminden dolayı neden zorluk yaşasın anlamadım. Yangına iyice körükle gidilmiş. Afedersiniz ama Muhittin isminin ağırlığı ve zorluğu nedir anlatırmısınız açıkcası ben anlamadım.
Konuya gelince, bizde ilk çocuğumda aynı stresi yaşadık sonunda çift isimli oldu, ikincisinde zaten zorluk yoktu çünkü kızımın adını oğlum koydu böylece sorun olmadı.
Eşinizi kızınızın ismine karıştırmamışsınız, tabi böyle olunca eşiniz şimdiki isimde hakkı olduğunu düşünüyor. Bence siz olayı dikleştirip bu halinizle kendinizi strese sokacağınıza ya çift isim koyun ya da kayınpederinizin adını göbek adı olarak koyun. Eşinizle de sakince konuşun. Öyle yok bu isimle zorluk çeker, yok ağır bir isim gibi isme yönelik tavırlarla konuşursanız iyice inada bindirir. Daha mülayim konuşmanızda fayda vardır.

yerinde olsam bende babamin ismini koymak istiyorum o zaman derdim

kesinlikle iki isim taraftari degilim cünkü magdurlarindan biriyim

benim ismimi dayim koymus ama babaannem hep kendi istedigi isimle cagirmis beni

annemin tarafi dayimin koydugu isimle yani kimlik ismimle ,babaamin tarafi ise babaannemin koydugu göbek ismimle seslenirler

ben bile bazen gercek ismim söylendiginde sasiriyorum ,birisine kendimi tanitirken acaba hangiisini söylesem diyorum ,ne kadar sacma oysaki

düsünsenize kapiya postaci geliyor ismimi soyismimi söylüyor ama amcamin karisi burda öyle biri yok diyor o kadar yani :)

bizim sınıfta kamil emre diye bi çocuk vardı..kamil denilince acayip kızıyordu :))) umarım dilediğin ismi koyarsın yavruna...
sağlıkla kucakla inşaAllah cnm..

Arkadaş izahatini yapmış..
Muhittin ağır değilmi canım.. sesli olarak bir söylesen kulağa nasıl gelecek acaba?
Ayrıca Muhittin amca deyince gayet normal geliyor ama..
Bir bebeğe de Muhittin deyince( günümüzde isim bolluğu varken )benim kulağıma ağır geliyor ve yadırgıyorum..
Bir de uzun isimlerin söylenebilirliği açısından, kısaltmalarla hitabedildiğini hepimiz biliriz..
Apo,Memo,Batuş..
Bahsettiğim zorluklarda bunlar..
Ben çocuğumun ismini kısaltmalarla hitabedilsin istemezdim
Bu benim şahsi görüşüm..
Dileyen Muhittin,Abdulvahhap koysun.. Dileyen Can,Cem..

Valla bence haksızsın çünkü kızına istediğin ismi sen koymuşsun.Bırakta eşinde çocuğuna istediği ismi koysun.Sen anneysen oda babası ... Bence boşuna eşini ve kendini üzmelmaz:

Arkadaşın yaptığı izahat ne anlamadım. Çocuğun biri Kamil ismine kızıyormuş, kızabilir ismini sevmeyebilir. Ama evladım sen ileride ismini sevecekmisin diye soramıyacağımıza göre demekki şimdiden bunu düşünmek saçma olur.
Benimde arkadaşımın kızının adı Ada, çok güzel duruyor deği mi? Okula başladığında arkadaşları "büyükada mı? heybeliada mı yoksa eşek adası mısın? diye dalga geçmeye başladılar.

ama seninki ali benimki muhittin kaydirigubbakcemile3

doğru söylüyorsun hayatım,ben zaten başkasının ismini koyma taraftarı değilim,bende ali olduğu için sesetmedim zaten
inşallah senin dediğin olur,sadece orçun koyarsın,kızının ismi ne bu arada??

vereliniortakvereliniortak çok doğru,,dalga geçmeselerde çocuğunuz kendi içinde bunu düşünecek,bununla ilgili benimde kendi başımdan geçen bir hikayem var,,yaşadığım için konuya dikkat ediyorum

Son düzenleme:
valla teyzem ve eniştemin bebek doğduktan sonra ayrılması biraz da isim yüzünden. kuzenimin adını babası kendi babasının ismi diye tutturmuş. teyzem ise daha farklı bir şey..
ama enişte gitmiş kimliği istediiği gibi çıkarıvermiş.
şimdi kuzenim 21 yaşında ve okulda, işte nüfustaki isimle sesleniyolar ama biz ailece diğer ismi diyoruz nüfusta olmamasına rağmen..

komşunun oğlunun da nüfusunda Mustafa yazıyor dedesinin adı. ona da herkes Anıl diyor
hiç olmadı bu yola gidersiniz ama çocuk kimlik çatışması yaşayabilir.

canım hamileliğin en güzül en heyecanlı zamanlarını yaşıyorsun neden bu zamanları böyle gereksiz yere harcıyorsunki oysa eşinle ortak bi yol bulup keyfini çıkarsana bu zamanların ....
bırak bunu o koysun 2.sini sen koy olmadı 2 isim koyun ..
bunlarla kendini yıpratma sen rahat rahat hazırlıklarını yap kendini doğuma hazırla ne biliyim bebeğinle ilgili hazırlıklarına devam et inan bu zamanlar böyle sıkıntılı geçirilecek zamanlar değilyerimseniben

bencede ağır bir isim.

ne gereği var demode isimleri koymanın anlamıyorum.biz 5 kardeşiz ve dede mağduruyuz iki kardeş.benim adımı dedem koydu ve nefret ediyorum bu isimden.sevdiği bir akrabamızın ismini koydu bana ve o kız sonradan sülalenin utanç kaynağı oldu.

ailemde değiştirmem için destek verdi ama erkek arkadaşımla büyük bi tartışma yaşadık değiştiremedim.

kardeşimin adı da ibrahim.tamam peygamber ismi iyi hoş da kardeşim bu ismi hiç sevmiyor biliyorum.herkes onu ibo diye çağırıyor.

hepsini geçin çocuğun ismiyle kişiliği arasında çatışma oluyor.

adamın ismi peygamber ismi ama adam katil olmuş tecavüzcü olmuş.ne büyük utanç dimi peygamberlerimizin ismini rezil ediyorlar.

yada benim bir arkadaşım var adı alaattin.bu isim bana çok garip geliyor çünkü bir kere türkçe değildir.bu ismin orjinali ale-adin'dir ve arapçada çokta anlamlı güzel bir isim.yada başka bir arkadaşımın adı ab-de-sammed kendisi arap ve onda bu isim hoş duruyor..ama abdulsametten hoşlanmıyorum .

ha türkçe olması da şart değil ama insanın kulağına tanıdık gelsin hoş gelsin elif ismi gibi.

ayrıca şükrü-şükriye fikri-fikriye gibi isimler de sevmiyorum.köpeğe isim koyarken bile özen gösterirler ona uysun diye,pitbull'a prenses ismini kaniş'e çakır cango cesur ismini takmıyorlarken,çocuğa o garip isimleri takmakta ne demek.

öyle bir isim koyacaksın ki onu taşımaktan gurur duyacak.

misal bir arkadaşım var adı çok ilginç ve türkçe bir isim.herkes soruyor '' aa ne güzel anlamı ne acaba?'' insan gurur duyuyor isminden.

ama adın ne? -muhittin -hee ii bende ali. bu kadar yani.

valla kimse bozulmasın alınmasın bu isimlere sahip kişilerin bir çoğu etrafımda isimlerinden memnun değil buna dayanarak söylüyorum ki kendimi de araya katıyorum

Katılıyorum.

Bence muhittin isminin ağır olduğunu düşünen arkadaşlar bu isimin ağır olduğundan öte basit olduğunu düşünüyorlar. Halbuki Ali vs. isimlerden bir farkı yok bana göre. Günümüzdeki isimler kadar havalı olmadığı doğru. Öyle absuruk isimler var ki, muhittin gayet normal bir isim bunlar yanında.

Şuna da katılmıyorum çocuğa ne isim koyarsanız ismi odur, seçim hakkı filan nedir anlamadım bende. Benim eşimde tam aksine çocuğumuz olursa çift isim olacak diye tutturuyor. Ya bizim isimlerimizi koyarken bize mi sormuşlar. O zaman 3-4 isim koyalımda çocouğumuzun seçim hakkı artsın. Ayrıca bu çocuğun sizin koyacağınız ismi (orçun) beğeneceğini nerden biliyoruz, belki beğenmeyecek.

Birinci çocuğunuzun ismini siz koyduğunuza göre , ikincininin de eşinizin koymaya hakkı var , bu isim muhittin bile olsa.

Hem şöyle bir ayrıntı var ki eşiniz ben muhittin ismine bayılıyorum o yüzden muhittin olsun dememiş. Babasının isminin olması gibi bir bağ var. Şuna katılmıyorum tabi ki, illa büyüklerimizin ismini koymamız gerekiyor demiyorum. Ama muhittin ismi eşinize göre sıradan bir isim değil, bize sıradan geldiği gibi, çünkü onun babasının ismi.

Eşiniz ne kadar hata yapıyorsa siz de illa orçun olsun demekle aynı hatayı yapıyorsunuz bence. O zaman eşinizde neden orçun olsun diyebilir size. O yüzden ya çift isim koymak durumundasınız ya da ikiside olmadan farklı bir isimde karar kılmanız lazım.

benim anlamadığım bir şey var yanlız. neden ilk çocuğun ismini sadece siz koyup babasının fikrini almadınız hiç? belki o da o ismi sevmiyor.. o zaman birlikte ortak karar verseydiniz şimdi de bu isimde diretmezdi diye düşünüyorum. herneyse..
muhittin isminin dalga geçilecek bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. ama ben lisede okurken bir arkadaşımızın adı "orçun" du. ona hep tarçın derlerdi. yani sorun alay edilmesiyse çocuklar çok acımasızdırlar. hemen her isimle alay etme potansiyeline sahiptirler, takmayın bu kadar.. arkadaşların dediği gibi ya 2 isime ikna edin ya da yine eşinizin seçeceği farklı bir ismi kabul edin. hiç oladı k.validenizle aranız iyi ise onunla konuşun, belki eşinizin üstünde etkili olur...

eşin haklızemuszemus

ecinili :lepi: çocuğa cevap: "yavrum biz senin zevkini doğmadan bilemedik kusura bakma"sempatiksalakcinni

ben orçundan başka isim istemiyorum. artık onu muhittinden vazgeçirmeye çalışacağım.muhittin dışında hangi ismi koyalım derse tamam ama muhittinden vazgeçsin .. fisfisfis

orçunun manası nedir:uhm: niye bu ısrarınız merak ettim doğrusu?

muhittin orçun kulağa fena gelmiyor aslında. belki son zamanlarda kullanılan isimlerden değil ama insan adı ile yaşarmış kötü bi manası yoksa ve orçunla bir bütünlük oluşturacaksa bu kadar kafaya takmanıza gerek yok. çözüm varken hamile hamile strese sokma kendini:hulya:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…