Yardım Edin Kızlar

benim anneannemin ismi zale.onun ismini koymak istemişler ama zale nin bi anlamı yok.neye benziyo bakmışlar zeliha.zeliha koymuşlar ilk ismimi.ikisini de kullanıyorum memnunum da.sizinkini de böyle yapabilirsiniz ikna edebilirseniz.muhittin yerine metin veya muhsin mesela.isim kötü değil de uzun biraz.ama yani isim diye huzurunuzu da bozmayın.anlamı güzelse her isim koyulabilir.önemli olan dinimize göre de ahlaki olarak da anlamı.savaş ismi konuluyor da çok mu güzel anlamı.

Arkadaşım bak, buna da katılıyorum.
Sırf modern olsun diye, olur olmaz isimler konmasın..
Okulda yaşayacağı zorluklar.. arkadaşlarının dalga geçmesi,ismi kısatlmaları...
Aynı şeyi bende düşünüyorum..Ada..Yarımada ,heybeliada,dört yanı sularla çevrili kara parçası vs. de derler diye..
Örn..Masal..
Gayet modern görünüyor. çocuklar masal ,hikaye, roman..demeye başlamazlar mı?Ya da bir varmış bir yokmuş şeklinde söylemlere..
Mesela Ada,Masal..Modern isimler sözümona..Ama bunlardan sa ben eski bir isim olan..en basitinden..Zeynep ismini Elif ismini tercih ederim..

başa babasının ismini sona da sizin istediğinizi yazdırın zaten okulda fln hep 2.isim kullanılır genelde

başa babasının ismini sona da sizin istediğinizi yazdırın zaten okulda fln hep 2.isim kullanılır genelde

maalesef, bir düzeltme yapayım. heryerde geçerli olan ilk isimdir. okulda, bankalarda, devlet dairelerinde.. kısace resmiyette ilk isim geçerlidir. o yüzden dikkat edin derim...

Bugün eşimle konuştuk.ıkimizinde istediği isim olmayacak.Kızımın ismini ben koyduğum için oğlumuzun isminide o koyacak fakat modern ve güzel bir isim olacak. zemuszemus
Kızımın ismi ıdil sizce ona uygun erkek ismi ne olabilir ? Uyumlu bir isim olabilir diyede düşündük çünkü.
Yinede yardımlarınız için çok teşekkür ederim kızlarrr yerimseniben

oh çok şükür.aynı sorunu ben de yaşadım ,kızımın adını ben koymuştum 40 gün sonra eşimin babası kendi istediği ismi koydu,2 isimli oldu ama hiç huzurumuz olmadı eşim arada kaldı ve 1 sene sonra ismini değiştirdik,mahkemelerde uğraştık,ismini eşim koydu ama yine benim önerimle.
2.çocuğuma hamileyken eyvah dedim yine şimdi eşim babasının adını koyarsa,kıyamet mi kopar diyeceksiniz ama adamı sevmiyorum niye koyayım.allahım erkek olmasın diye dua ettim kız oldu ama inanırmısınız,aynı erkek gibi bir kız,allah sonradan değiştirdi diyorum zaman zaman gülüyoruz.

ben gençliğimden beri orçun ismini çok beğendiğim için oğlumun adınında orçun olmasını istedim.
eşim alp,tuna yada cem koyalım diyor.alp'de eski sevgilimin adı daha söyleyemedim. acaba söylesem mi bilmiyorumkismile

bence kardeş isimleri benzer olmalı

idil ilhan

idil ilkay

idil ilke

idil inanç

aklıma gelenler bunlar :)

aaaaa olmadı şimdi.kızının ismini sen vermişsin.oğlunun ismini koymak ta adamın hakkı doğal olarak.ben ce onun dediği olmalı.

Kayınpederim daha biz ve eltimler yeni evliyken yani ortada bebek falan yokken kimin ilk oğlu olursa benim adımı koyacak demişti. Eltim hamile kaldı ve bebek erkek. ıstemediler koymak ama mecburen koydular. Süleyman Çınar oldu isim. Şimdi kayınpeder falan sülo diyor diğer herkes çınar.

Benim kızım olacağını duyduklarında isim belliydi zaten. ıtiraz ettiler biraz ama baktılar caymıyorum bişiy demediler. Kayınvalidenin çok sevdiği bir doktoru varmış adı Pınarmış da onu koysam daha iyiymiş. Daha neler demiştim. Yıllar öncesinin doktorundan bana ne yahu.
Bende kulağına ismi okunurken hem eşimin hem benim anneannelerimizin adını okuttum birde kendi ismini. Bu sayede kimse kırılmadı. Şimdi nüfusta tek isim ama kulağına okunan üç isim var.
Ama herkes nüfus daki isimi kullaıyor tabi ki.

Belki sizde kulağına ezanla babanın ismi okunsun ama nüfusa yazdırmayalım falan deseniz hani yarım elma gönül alma gibi olur. Eşinizde anlayışla karşılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…