Yardım edin lütfen

herkese iyi akşamlar
arkadaşlar bi arkadaşımın canı çok sıkkın çok kötü ağlıyor duruyor birşey yapamıyorum ne olur yardım edin yzcak durumda değil benm yazmamı istedi konuyu kısaca özetleyeceğim 1 yıl önce sevgilisindn ayrıldı ve o zamanlarda sevgilsyle gezmeye çıktkları birgün bunlar ormana gitmişler ve orada yakınlık olmuş uzanarak falan öpşmüşler yani o sırada ses duymuşlar etrafa baktıklarında kimse yokmş ama sevgilsi biraz etrafa bakmış ilerde giden adam görmüş galiba diyor ki ya bizi çektiyse falan o halde ne yaparım ben diyor çok kötü durumda birşeyler söyleyin ne olur nete istediğimz tarihte yüklenen videoları bulabilir miyiz bi bakacağımz yer falan var mı

Adamın işi gücü yok öpüşen sevgilileri mi çekecekmiş? :53: Oradan geçen normal bir vatandaştır işte.

Hem aradan 1 yıl geçmiş adam video veya fotoğraf çekmiş olsa şimdiye dek 100 kere çıkardı ortaya.

cnm eğer durum anlattığın gibiyse, yani aradan bir seneden fazla zaman geçmiş ve arkadaşın hala bunu ağlayacak kadar kafasına takabiliyorsa, arkadaşında obsesif kompulsif (OKB) yani takıntı rahatsızlığı var gibime geldi. bu rahatsızlık bende de vardı. bu rahatsızlıkta aynı arkadaşında olduğu gibi aradan uzun zaman bile geçmiş olsa ya o zaman şöyle olduysa böyle olduysa diye hayatı kendine zehir eder hasta. mesela ben de yıllar önce manikür yaptırırken tırnağımın kanadığını kafama takarak ya AIDS kaptıysam diye AIDS testi bile yaptırmıştım düşün. yani demek istediğim gerçek olmayan takıntının yarattığı korkuları arkadaşın gerçek sanıyor olabilir. bir psikiyatrist desteği alsa fena olmaz. işe bir de bu yönden bakın. ha bu arada başka takıntıları var mı arkadaşının, temizlik takıntısı hasta olma takıntısı vs. gibi

Canım saplantı haline getirmiş psikolojik destek alması daha iyi olur dedim kızmana gerek yok özür dilerim. Kendi seçimlerinin etkisi ama sakin olsun basit bir öpüşme için kimse uğraşmaz yani öyle olacağına inanmıyorum.

kusura bakma arkadaşım dalgaya alarak cevap verdn zannettim asıl ben özür dilerm

Arkadasa neden kizdini ki hem yardim isteyen sizsiniz bizde fikirlerimizi soyluyoruz nihali arkadas dogruyu soyluyor canim psikolojik destek almasi sart arkadasinin siz olsaydiniz cekermiydiniz demissin bu tur goruntuleri sadece sapiklar ceker ayrica sizde sunu gozlemledim nacizane fikrim verdigimiz cevaplardan memnun degilsiniz size nasil bir cevap versek memnun olacaksinizi yanlis anlama arkadasim merak ettim amacimiz yardimci olmak ama siz yanlis anliyorsunuz.

kusura bakmayın haklısınz doğru söylüyorsnz yanlış anladm sonradan fark ettim

Adamın işi gücü yok öpüşen sevgilileri mi çekecekmiş? :53: Oradan geçen normal bir vatandaştır işte.

Hem aradan 1 yıl geçmiş adam video veya fotoğraf çekmiş olsa şimdiye dek 100 kere çıkardı ortaya.

sağolun inşallah dediğinz gibidir evet doğru aradan zaman geçmiş ama binlerce yer var ste var belki vardır nerden denk geliriz diye telaşlı ama inş dediğinz gibidir adam oradan geçmiştr sadece

cnm eğer durum anlattığın gibiyse, yani aradan bir seneden fazla zaman geçmiş ve arkadaşın hala bunu ağlayacak kadar kafasına takabiliyorsa, arkadaşında obsesif kompulsif (OKB) yani takıntı rahatsızlığı var gibime geldi. bu rahatsızlık bende de vardı. bu rahatsızlıkta aynı arkadaşında olduğu gibi aradan uzun zaman bile geçmiş olsa ya o zaman şöyle olduysa böyle olduysa diye hayatı kendine zehir eder hasta. mesela ben de yıllar önce manikür yaptırırken tırnağımın kanadığını kafama takarak ya AIDS kaptıysam diye AIDS testi bile yaptırmıştım düşün. yani demek istediğim gerçek olmayan takıntının yarattığı korkuları arkadaşın gerçek sanıyor olabilir. bir psikiyatrist desteği alsa fena olmaz. işe bir de bu yönden bakın. ha bu arada başka takıntıları var mı arkadaşının, temizlik takıntısı hasta olma takıntısı vs. gibi

tşkler doğru olabilir ama başka takıntı falan yok varsa yoksa bu olay yani o da inş olmamıştır diyor ama o adamı bilemeyiz tabi küçük bi ihtimal bile onu üzüyor

tşkler doğru olabilir ama başka takıntı falan yok varsa yoksa bu olay yani o da inş olmamıştır diyor ama o adamı bilemeyiz tabi küçük bi ihtimal bile onu üzüyor

Canım obsesif kompulsif bozuklukta bu şekilde başlıyor zaten, tetikleyici birşey,insanın aklında kalan suçluluk hissettiren bir olay. Bende de okb var ve bundan yıllar önce ilk okulda olan sıradan bi olayı yıllar sonra anneme ağlayarak anlattığımı hatırlıyorum. O gün bu gündür okb ile uğraşıyorum. Arkadaşın gecikmeden psikolojik yardım alsın. Ailesine konuyu açmak zorunda değil. Psikoloğa tek başına da gidebilir tabi maddi durumu izin veriyorsa. Ve doktora anlatırken de açık olmaktan utanmasın. Çünkü onlar ne anlatırsan anlat tıbbi bir gözle bakıyorlar olaya. Sen de arkadaşına, taktığı seyin üzerine gitmesini sağla. -Sıradan yabancı bir adamdı. -Beni nerden bulabilir ki. -Bir öpüşmeyi kim niye kameraya alsın, zaten böyle filmleri çekmeye gönüllü bir sürü insan varken. gibi telkinlerde bulunabilir. Ama bu takıntıyı atması bir başka şeyi takmayacağı anlamına gelmiyor. En yakın zamanda doktora gitmeli.

Back
X