zor bir durum olsa gerek, Allah kolaylik versin ama benim cevremde gordugum boyle baslayan iliskilerde sonralarda kocalar iyice rahata alisiyor ve hersey biz kadinlarin basina kaliyor.
harcayacaginiz meblalari onceden belirleyip hesap yapmaniz guzel ama bence parayi kontrol eden siz olmayin. kartlari kontrol etmeyi odemeleri yapmayi hele hele faturalarin odenmesini hic ustunuze almayin oyle yapisir kalir ustunuze.
belki bir miktar paraniz gider bu yil degilde belki seneye alirsiniz arabanizi ama esinizin kendi kendine para hakimiyetini ogrenmesi lazim bence. cocugunuz gibi pesinde devamli kontrolde olursaniz uc bes yil sonra iyice biktrir bu evlilik bence.
harcayacagi kadarini soyleyin tabiki ama kontrolu ay sonu yapin mesela her gun pesinde olmayin. zorda kalinca nasil yetistirecegini kendisi dusunsun. bebeginiz yoksa bir kac gun dogalgaz kesilsin bakalim nasil odenecek dusunsun bence.
gercekten boyle giderse uc bes yil sonra o cocuk siz ebeveyn gibi olursunuz, buda biktirir insani.
tesekkur derım canım bunu deneyecem inşallah işe yarar ya inş Allahım bu sorunlar ne zaman bitcekGünlük ver harcayacağı parayı kimseden de borç almasın bir de ne harcarsa yazsın küçük bir defter tutsun kontrol etsin.
tesekkur derım canım bunu deneyecem inşallah işe yarar ya inş Allahım bu sorunlar ne zaman bitcek(((((
tesekkur derım canım bunu deneyecem inşallah işe yarar ya inş Allahım bu sorunlar ne zaman bitcek(((((
Eşine bir dur demelisin bencearkadaslar eşim aşırı derecede savruk parayı düzgün harcamayı asla bilmiyo kavga etmekten anlatmaktan artık çok yoruldum ya ikimizde calışıyoruz benm maasa dokunmuyoruz araba alcaz die onun maası yetıyo normalde ama yok ona aylık 600 harçlık ayırıyoruz dısarda yiyo gec geliyo 6 gun calışıyo yol falan yetcek sekılde ayarladık 15 gun oldu mu para bitiyo ben 300 lirayla ay sonunu getircem die oluyorum kartları aldım elınden nakıt harca karttan ne kadar harcadıgını bilmiyon die yıne yok yok yok bende mutfagı faturaları hallederken 3 kurusun hesabını yapmaktan bıktım ya nereye harcadıgınıda bilmez her ay harcamıycam der yıne aynı yıne kavga cok yoruldum ya faturaları yatır die para verıyorum onu harcıyo açık öğretım için harc parası veriyorum harcıyo ne yapcam ben bu adamla ya yıne bitmiş parası bu aksam yıne kavga etcez(((((((((( uf esini düzeltebilen var mı
arkadaslar eşim aşırı derecede savruk parayı düzgün harcamayı asla bilmiyo kavga etmekten anlatmaktan artık çok yoruldum ya ikimizde calışıyoruz benm maasa dokunmuyoruz araba alcaz die onun maası yetıyo normalde ama yok ona aylık 600 harçlık ayırıyoruz dısarda yiyo gec geliyo 6 gun calışıyo yol falan yetcek sekılde ayarladık 15 gun oldu mu para bitiyo ben 300 lirayla ay sonunu getircem die oluyorum kartları aldım elınden nakıt harca karttan ne kadar harcadıgını bilmiyon die yıne yok yok yok bende mutfagı faturaları hallederken 3 kurusun hesabını yapmaktan bıktım ya nereye harcadıgınıda bilmez her ay harcamıycam der yıne aynı yıne kavga cok yoruldum ya faturaları yatır die para verıyorum onu harcıyo açık öğretım için harc parası veriyorum harcıyo ne yapcam ben bu adamla ya yıne bitmiş parası bu aksam yıne kavga etcez(((((((((( uf esini düzeltebilen var mı
Bana göre acilen borca girmeniz sorunu çözücektir. Olmayan parayı harcayamayacağına göre.
Zor bir durum sizin acinizdan, fakat malesef ki idare tek tarafli olmuyor maddi anlamda, karsilikli fedakarlik istiyor.
Misal faturalari neden otomatik odemeye almiyorsunuz?
Boylelikle faturalarinizi hem odendi mi diye dusunmezsiniz, hem de esinizin eline para verdiginizde acaba harcadi mi SIKINTINIZ olmaz.
Madem esiniz bu kadar elindeki parayi harcayabiliyor, nicin odemeleri ona yaptiriyorsunuz?
Kendiniz odemeleri control altina alin derim...
zaten kredi kartlarina el koymussunuz, bence en mantiklisi olmus, bu sekilde biraz daha belki harcamalari control altina alabilirsiniz.
Fakat dedigim gibi yine de bunu konusarak halletmeniz gerekecek, nasil yaparsiniz bilmiyorum, esinizi en iyi siz tanirsiniz, ama anlamasi onemli, aksi halde maddi idareyi saglamaniz zor. Bir taraf tutumlu bir taraf daha savruk olmaz...
Ya da anlamasi icin bir ay sizde onun yaptigi gibi umursamaz davranirsaniz harcamalarinizda ve biraz dara duserse belki akillanabilir...
Soyle bi yontem dusunun bence esinizin maas kartini elinden alin,bir tane hesap acin her ay harcligini oraya gonderin baska turlu olmaz sanki bu is, bide en azindan para isleri sizde bana esim hem vermiyor hemde cok kotu para islerinde, bi arkadasim yukaridaki yontemi yapiyor baya para kontrolu sagladi
Cuzdaninda para bulundur haftalik ver hayir neye harciyor bunu ogrenmen lazim , bu ne para ver oss cocugu annesinden para istiyor sanki kredi kartlarinin hepsini kapattirin bence, kredi karti aklinda bi secenek kalmasin sadece nakit harcayacaginizi dusunsun ya da araba icin kredi cekip esinizin maasinin bi kismini oraya baglayin birde baska konuda askeri personel demissiniz yani ne harcamasi olabilir ki sigara felan olsa bilirsiniz, acaba kendi aralarinda dusuk miktarlarda oyun oynuyor olabilirler mi esinizde kaybediyor felan ya ne biliyim aklima bisi gelmiyor benim esim elektronik oyun alir genelde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?