Yardım edin lütfennnn

fnrbhc44

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
487
150
323
Günaydın kızlar benim sorunum bana göre çok büyük 11 yaşında bir kızım var orta bire geçti bu yıl neyse uzatmıcam geçen akşam arkadaşıma oturmaya gittik.Telefonumu istedi verdim.O gece saat 1 e kadar biriyle mesajlaştı sorduğum da arkadaşım dedi,bende çok fazla takılı kalmadım açıkçası fakat ertesi günü arkadaşının facesine girmiş ve açık bıraktığını gördüm direk mesajlarını okumaya başladım.Peş peşe 2 defa yıkıldım 1. sebep kızın biriyle sex muhabbeti yapmışlar 2. sebep erkek arkadaşının olduğunu öğrendim şimdi ona nasıl yaklaşmam lazım nasıl doğruları anlatmam lazım bana bu konuda lütfen yardımcı olun bütün gece uyuyamadım. Şimdiden teşekkürler.

Offf ablacim daha henuz 11 yasinda((
Vallah Bende bilmiyorum Ablacigim ama tek. Bildigim Allah yardimcin olsun kizina en kisa zamanda doru yollu nasip etsin ins dualarim sizinle(

sex muhabbetı derken?

ne derece yani?

yaşı geregı merak edıyor olabılır..bızde o dönem olmasada 14 yas cıvarı merak eder konuşurduk..

her duyduğumuza sasırdık..(bızım zamanımızda teknolojı bu sekılde olmadığından,bıraz maldık;gec buyuduk)

erkek arkadaşı olması da normal geldı bana..

yegenlerımde o yaslarda hepsının hoşlandığı bırılerı var..

Son düzenleme:

cinsel içerikli konuşmuş derken?bayan bayana cinsellik mi yoksa erkeklerle alakalı olan durumdan mı?
Eğer cinsel içerikli sohbeti erkeklerle alakalıysa korkmayın güzelce dost gibi yaklaşın,ters tepki vermeyin.Siz annesiniz anlatmayı deneyin dolaylı yoldan..
Eğer bayan bayana bir muhabbetse psikoloğa götürmenizi tavsiye ederim.

Uzman yardımı alın,çocuğum yok bu durumda nasıl davranılır bilmiyorum ama. Arkadaş çevresini gözlemleyin.Ayrıca kızınız sizin eşinizle olan hareketlerinizi gözlemlemeye çalışıyor olabilir.

Eğer kızınıza sert bir şekilde yaklaşırsanız o bunları yapmaktan vazgeçmeyecek aksine gizli bir şekilde yapmaya devam edecek. Ona bunların yanlış olduğunu her iki konu için de yaşının çok küçük olduğunu söyleyip beraber bu konu hakkında uzun uzun tartışmalısınız. Arkadaş grupları da ona buna itiyor olabilir. Okulunda kimlerle arkadaş bu kişiler iyi mi kötü mü bunları sınıf öğretmenleri elbet biliyordur öğrenmenizde yarar var. Özellikle cinsellik konusunda ergenliğin büyük rol oynadığı açık ancak psikolojik olarak yardım alması yararlı olabilir zira çok erken kızınız daha çok küçük. Size tek diyebileceğim onu korkutmadan yaptığının yanlış olduğunu açıklamanız. + Olarak hepimizin o yaşlarda hoşlandığı kişiler oldu. Ancak bunu gelip sizinle paylaşması daha doğru olur ve daha güzel bir anne/kız ilişkisi ortaya çıkar.

Son düzenleme:
İnternet o kadar çok hayatımızda ki, o kadar kolay ulaşabiliyoruz ki her şeye.
Merak etmesi çok normal ama bunun sınırları ve cinsiyetine uygun olması da çok önemli.
Ben okurken ilk başta kız arkadaşının kendisiyle o tür bir muhabbet yapıyor sandım da erkek arkadaşı varmış deyince rahatladım. Erkek arkadaşının olması da çok kötü değil bence. En azından paylaşmayı ve kendine güvenmeyi öğrenir. Ama çocuğunuzla bol bol konuşun, erkek arkadaşıyla tanışın. Bizim zamanımızda bu tür şeyler yoktu, kuşak farkı biraz zor kabullendirebilir bizlere ama onların sağlıklı gelişimi için onlar bize değil biz onlara uymak zorundayız.

Çok zor,benimde 10 yaşında kızım.
Kendimi sizin yerinize koydum ,ne yapardım...
Konudan hiç bahsetmeden ilk işim okulunu başka bir bahane ile değiştirmek olurdu.
O arkadaş çevresi ve erkek arkadaşından uzaklaştırmaya çalışırdım,ama bunu çaktırmadan yapmak lazım.
Mesajları okuduğunuzu bilmesin bence..
Ve kızınızla arkadaş olmaya çalışın.
Kendi sırlarınızı,dertlerinizi anlatın..zamanla oda anlatmaya başlayacaktır.
Dolaylı mesajlar verin..
Mesela disney channel izliyorsa kızınız,orda ergen çocukların ilişkilerini gördüğünüzde konuyu açıp ''kızım bunlar bizim aile yapımıza uygun değil,liseye gelmeden küçük flörtler bile tehlikeli senin için...vs '' mesajlar verebilirsiniz.

öncelikle 11 yaşında bir çocuğun gece 1 e kadar elinde telefon mesajlaşması ve face e girmesi normal değil..
kimse kusura bakmasın ama internet sapıklarla dolu.sex konuştuğu kişinin arkadaşı olduğundan bie emin olamazsınız.herşey sanal..sapıklar kendini yaşıtlaı gibi gösterip böyle fantaziler yapıyorlar.Allah korusun ama gazetelerde tonla haber okuyoruz konu ile ilgili..kamera karşısında soydurup tehditler,tacizler vs...

öncelikle bence net ve telefon kullanımını sınırlandırmanız gerekli..

sonra da erkek ark. ile ilgili konuşun..noırmal olduğunu ,bana göre normal,ancak belli sınrıları olması gerektiğini vs konuşun..

bence bu sex muhabbetlerini hiç açmayın kızınızı utandırmış ve daha çok merak etmesini sağlamış olursunuz kendimden biliyorum kızınız yaşlarındayken tv de prezervatifle ilgili bi haber vardı o ne diye sorduğumda teyzem sanane be çocuklar öyle şeyleri bilmek zorunda değiller terbiyesiz demişti çok kırılmış ve kızmıştım hemen de araştırmaya başlamıştım çünkü böyle bir tepki gelince insanın merakı hırsa dönüşüyor siz hiç okumamış olun o mesajı küçükken hepimiz komuşmuşuzdur böyle konuları o yaşlarda ilgi çekici gelir .erkek arkadaş da bu yaşlarda çok normal birine ilgi duyması ama bu yaşta ilişkiyi pek doğru bulmuyorum şimdilik ona da tepki göstermeyin ama peşini de bırakmayın kontrol edin kızınızı kızınızın yaşı gelmiş karşınıza alıp bir güzel konuşun derim çaktırmadan bu yaşlarda karşı cinse duyulan ilgiyi onlardan gelebilecek yarar veya zararları anlatın tamamen arkadaşça konuşun asla zıt gitmeyin

aynen öle bayan bayana ve karşıdaki kız ben sex istiyorum benimle yaparmısın diye yazmış benim kızda nasıl olcak gibi mesajlar var daha ayrıntısını gerçekten miğdem kaldırmıyor

cinsellikle alakalı bilmesi gereken şeyleri anlattım zaten her defasında da anlatırım takıldığın bi konu varsa sor derim asla terslemem çünkü annem beni çok terslemiş azarlamıştı bende sizin gibi araştırarak öğrendim bazı şeyleri kızım aynı duruma düşsün istemiyorum fakat bir çok haberlerde okuyorum o yaştaki çocuklar birlikte oluyorlar okullarda bende bundan korkuyorum

normal şartlarda yatış saati en geç gece 11 dir.nete girmek zaten haftada 2 saat bu haberleri bnede okuyorum ve onada güzelce anlatıyorum.o gün arkadaşımda kalmaya gitmiştik o da uyumadı yanımda otururken sıkıldığını söylediği için izin verdim zaten başka zaman asla böyle bişey olmaz

aynen öle bayan bayana ve karşıdaki kız ben sex istiyorum benimle yaparmısın diye yazmış benim kızda nasıl olcak gibi mesajlar var daha ayrıntısını gerçekten miğdem kaldırmıyor

Tam o yaşlarda normal diyecektim ki bu yorumunuzu gördüm...Sanırım tek başınıza halledebileceğiniz bir şey değil bu. Bir çocuk psikoloğuyla görüşün lütfen. Bu yaşlar kritik yaşlar çünkü. Ben de merak ettikleri için bununla ilgili iki kız sohbet ediyorlar sandım ama bu daha farklı, ben sex istiyorum falan Psikologla önce siz görüşün kızınıza nasıl yaklaşacağınızla ilgili, sonrasında kızınızla da görüşür, yönlendirir sizi.

Kızınız bu şekilde konuşacak bir arkadaşı nereden bulmuş? Okuldaki arkadaşlarıyla böyle bir iletişimi olmayacağını düşünüyorum hele ki orta 1 için. Bir öğretmen olarak lisede bile bu derece samimi bir konuşmaya şahit olmadım/duymadım. Herkesin o yaşlarda aklına takıldığı şeyler olmuştur. Ancak kızınızın arkadaş çevresine olsun sanalda olsun gerçek hayatta dikkat etmenizi öneririm. Çünkü bu konuşmanın yaşına uygun olmadığını düşünüyorum. İnternet hepimizi değiştiriyor maalesef bu masum çocukları bile..

Son düzenleme:

eşimle kızım 20 günlükken ayrıldık tek başıma bakıyorum

evet akşam biraz bahsettim yanlış olduğunu bağırmadım azarlamadım ama utandığı için söyleyemediğini anlattı bana şimdi kesin bir çözüm bulmam lazım

sex muhabbetini kızla yapıyor ama erkek arkadaş için erken değil mi?

sordum bu kıs kim diye arkadaşım diyor okuldan fakat ben hiç duymadım ismini arkadaşlarının hepsini tanırım evime gelip giderler bende ilk defa böyle bişeyle karşılaştım sürekli takip ederim zaten geçmişi falan ona fark ettirmeden msn konuşmalarını kaydederim ama hiç denk gelmedim böle bir konuşmaya ne yapıcağımı şaşırdım evet öğretmenleriylede konuşmayı düşünüyorum fakat önce benim düşünüp aklımı başıma toplayıpta hareket etmem gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…