• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin lütfennnn

Tam o yaşlarda normal diyecektim ki bu yorumunuzu gördüm...Sanırım tek başınıza halledebileceğiniz bir şey değil bu. Bir çocuk psikoloğuyla görüşün lütfen. Bu yaşlar kritik yaşlar çünkü. Ben de merak ettikleri için bununla ilgili iki kız sohbet ediyorlar sandım ama bu daha farklı, ben sex istiyorum falan:53: Psikologla önce siz görüşün kızınıza nasıl yaklaşacağınızla ilgili, sonrasında kızınızla da görüşür, yönlendirir sizi.

sanırım çok haklısınız şuan o kadar kötüyüm ki ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım resmen

bence bu durumu öğretmenleriyle konuşmayın. kızınızla büyük insanmış gibi alın karşınıza ciddi ciddi konuşun emnim kızınız sizi anlayacaktır..

Çok zor,benimde 10 yaşında kızım.
Kendimi sizin yerinize koydum ,ne yapardım...
Konudan hiç bahsetmeden ilk işim okulunu başka bir bahane ile değiştirmek olurdu.
O arkadaş çevresi ve erkek arkadaşından uzaklaştırmaya çalışırdım,ama bunu çaktırmadan yapmak lazım.
Mesajları okuduğunuzu bilmesin bence..
Ve kızınızla arkadaş olmaya çalışın.
Kendi sırlarınızı,dertlerinizi anlatın..zamanla oda anlatmaya başlayacaktır.
Dolaylı mesajlar verin..
Mesela disney channel izliyorsa kızınız,orda ergen çocukların ilişkilerini gördüğünüzde konuyu açıp ''kızım bunlar bizim aile yapımıza uygun değil,liseye gelmeden küçük flörtler bile tehlikeli senin için...vs '' mesajlar verebilirsiniz.

normal şartlarda zaten oturup dertleşiriz her şekilde dinlerim okul işine gelince küçük bir semtte oturuyoruz başka yakınlarda okul yok bnede sürekli işteyim annemde kalıyor akşamdan akşama görüşüyoruz zaten çocuğumla bu ara çok olumsuz olaylarda atlattı o yüzden okulunu değiştiremem maalesef.mesajlarını okuduğumu kendisi bilmiyor bunları gizli yapıyorum daha sonra konuşurken bana yalan söyleyip söylemediğini tespit ediyorum

aynen öle bayan bayana ve karşıdaki kız ben sex istiyorum benimle yaparmısın diye yazmış benim kızda nasıl olcak gibi mesajlar var daha ayrıntısını gerçekten miğdem kaldırmıyor

ya anlamadim afedersiniz kiziniz hem erkek hem bayanlarami ilgi duyuyor yani? erkek arkadasi varmis ama bi bayanlada mustehcen konusmasi olmus??? aklim karisti:26:

ama bence yukardaki bayana katiliyorum,bu gidisle okulunu degistirmeniz uygun olabilir cunku ben lisede bile boyle bi konusmaya sahit olmadim ki cocugunuz daha azimsanamayacak kadar kucuk..kolay gelsin ne diyim:44:

cinsellikle alakalı bilmesi gereken şeyleri anlattım zaten her defasında da anlatırım takıldığın bi konu varsa sor derim asla terslemem çünkü annem beni çok terslemiş azarlamıştı bende sizin gibi araştırarak öğrendim bazı şeyleri kızım aynı duruma düşsün istemiyorum fakat bir çok haberlerde okuyorum o yaştaki çocuklar birlikte oluyorlar okullarda bende bundan korkuyorum

evet allah korusun ortalık çok kötü ve pedofililer bu kadar artmışken allah çoculuğumuzu çocuğumuzu korusun gerçekten ben öyle masumane konuşuyorlar sandım bu ne demek ya :18::18: bence bunu söyleyen kişiyi bir an önce bulun hatta ailesiyle görüşüp durumu bildirin iki tarafta kendine göre tedbir alsın

aynen öle bayan bayana ve karşıdaki kız ben sex istiyorum benimle yaparmısın diye yazmış benim kızda nasıl olcak gibi mesajlar var daha ayrıntısını gerçekten miğdem kaldırmıyor

Allahım böyle sapıklardan muhafaza etsin.bilgisayarı oturduğunuz odada olmasına dikkat edin.arada bi napıyosun kızım bende oyun oynayayım vs gibi bahanelerle yaklaşın sizin yannızda internete girmesine özen gösterin..asla kapısı kapalı olmasın.acil bir pskoloğa görünmelisiniz.allah korusun beyni farklı düşüncelere sahip olabilecek yaşlarda..vakit kaybetmeyin..tüm evlatları kötülüklerden korusun rabbim.

Benimde o yaşlarda bir kızım var. Konuştuğu arkadaşı okuldan arkadaşı mı, muhtemelen değildir çünkü o yaştaki çocuklar bu derece sohbet edemezler gibi geliyor. Yaşıtı olduğuna emin olamadım açıkçası. Benim kızımda arada sınıf arkadaşlarıyla konuşur hatta şifresini bildiğim için bir kaç kez baktım konuşmalarına okuldan derslerden ara sıra da bir arkadaşı işte şu çocuk benden hoşlanıyormuş ama ben hiç hoşlanmıyorum ondan gibi sohbetler bu yaşlarda olabilecek şeyler yani. Kızınızın konuştuğu kişinin gerçekten okuldan ya da sınıfından bir arkadaşı olup olmadığını araştırın önce.

normal şartlarda zaten oturup dertleşiriz her şekilde dinlerim okul işine gelince küçük bir semtte oturuyoruz başka yakınlarda okul yok bnede sürekli işteyim annemde kalıyor akşamdan akşama görüşüyoruz zaten çocuğumla bu ara çok olumsuz olaylarda atlattı o yüzden okulunu değiştiremem maalesef.mesajlarını okuduğumu kendisi bilmiyor bunları gizli yapıyorum daha sonra konuşurken bana yalan söyleyip söylemediğini tespit ediyorum

Tabii, siz bilirsiniz ..
Ama bu muhabbetler gerçekten çok anormal.
Benim 13 yaşındaki oğlum bile( mesajlarını okuduğumu bilmiyor) arkadaşlarıyla bu kadar aşırı muhabbete girmiyor .
Arada küfürlü konuşurlar sadece.
Çevresini bir şekilde değiştirmezseniz gidişat hiç iyi gözükmüyor .

karşıda yazışan kim bilmiyorsunuz,muhtemelen pedofili bir sapık.erkek de olabilr kadın da...
kızınız merak etmiştir,olabilir.hemen kötü düşünmeyşn .bu sapıklar çocukları ince ince işliyorlar,ne zamandır konuştuklarını muhabbetin nsaıl buralara geldiğini bilmiyorsunuz..bence polisten de yardım isteyin ki bu sapık mutlaka yakalansın..
bu yazdığınızla beraber durum sadece kızım sex konuşuyor olmaktan çıktı bence..tam zamanında görmüşsünüz mesajları yoksa Allah esrigesin ciddi durumlar yaşanabilrdi..

sordum bu kıs kim diye arkadaşım diyor okuldan fakat ben hiç duymadım ismini arkadaşlarının hepsini tanırım evime gelip giderler bende ilk defa böyle bişeyle karşılaştım sürekli takip ederim zaten geçmişi falan ona fark ettirmeden msn konuşmalarını kaydederim ama hiç denk gelmedim böle bir konuşmaya ne yapıcağımı şaşırdım evet öğretmenleriylede konuşmayı düşünüyorum fakat önce benim düşünüp aklımı başıma toplayıpta hareket etmem gerekiyor.

öğretmeniyle konuşmayın bence..dediğim gibi bence bir sapık bu konuşmayı yapan ..

bence;kızınıza diyin ki face te senin arkadaşlarından birini gördüm tanımadığımı farkettim..kim bu?? hem tepkisin ebakarsınız hem öğrenirsiniz bir şekilde..eğer okuldan falan biri ise öğretmenle konuşmalısınız..ben olduğunu sanmıyorum ama..
sonrasında da mutlaka bir uzmanla görüşmek gerekli bana..izleyeceğiniz yol ile ilgili..çünkü üstüne giderseniz ısrarla bu kişi ile görüşmek isteyebilir..yaşı daha çok küçük ve kadnırılmaya müsait.

merhabalar yeni üyeyim ilk yorumum :16:
benim amcamın küçük oğlu var bu olay olduğunda 6 yaşında filandı.
benim de erkek kardeşim var amcamın oğlundan iki yaş büyük hep beraber oynarlardı kardeşimle.
bigün kardeşim anneme demiş ki anne amcamın oğlu cok afedersiniz kardeşime pipimi em demiş
şok oldum duyunca o çocuk şu an da çok garip içine kapanık :25: bu tarz şeylerin psikolojisini etkilediğini düşünüyorum.
ardını bırakmayın lütfen uygun bi dille konuşun

Yazistigi kisinin kiz oldugunu düsünmüyorum ben. Kiz kiza öyle konusma yapmaz.
Erkek arkadasi var diyosunuz, yasitimi acaba onu merak ettim.

Günaydın kızlar benim sorunum bana göre çok büyük 11 yaşında bir kızım var orta bire geçti bu yıl neyse uzatmıcam geçen akşam arkadaşıma oturmaya gittik.Telefonumu istedi verdim.O gece saat 1 e kadar biriyle mesajlaştı sorduğum da arkadaşım dedi,bende çok fazla takılı kalmadım açıkçası fakat ertesi günü arkadaşının facesine girmiş ve açık bıraktığını gördüm direk mesajlarını okumaya başladım.Peş peşe 2 defa yıkıldım 1. sebep kızın biriyle sex muhabbeti yapmışlar 2. sebep erkek arkadaşının olduğunu öğrendim şimdi ona nasıl yaklaşmam lazım nasıl doğruları anlatmam lazım bana bu konuda lütfen yardımcı olun bütün gece uyuyamadım. Şimdiden teşekkürler.:43:

o face kız ismiyle açılmış olabilir erkek olma ihtimali de var bence ..... çok zor bir durum hem kaldırılabilirlik noktasında hem de kontrol edilebilirlik noktasında ...Allah yardımcınız olsun

sanırım çok haklısınız şuan o kadar kötüyüm ki ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım resmen

Sizin sakin olmanız lazım. Bu tarz şeyler yaşayan tek anne değilsiniz emin olun, zaten yakalamasanız haberiniz bile olmayacaktı değil mi? Sizin şansınız bunları görmüş olmanız. Benim ricam psikolog konusunda acele edin, ve kendinizi tutun kızınızla konuşmayın. Eğer konuşursanız onu utandıracaksınız. Siz takibi arttırın ve birkaç güne psikolog randevusunu ayarlayın. En doğru yaklaşım şeklini ondan öğrenirsiniz. Kızınızı utandırmayın, sizden kopmasına sebep olabilir, sonrasında iyice zorlanırsınız takip etmekte. İlişkinizi iyi tutmak ve kızınızın ruh sağlığı gelişimi açısından en doğru karar uzman yardımı:) Üzmeyin kendinizi, bunlar gelip geçici şeyler:)

Mesaj ayrıntılarına çok üzüldüm. Yani hangi yaşta olursa olsun çocuklarımız gözümüzde hala küçük olduğu için hele bu yaşta insanı gerçekten sarsar.
Yanlışa düşmesi çok kolay çocukların bu yaşta. Bizim zamanlarımız bu kadar kötü değildi.
Önce sakin olmak lazım. Dışarıya tek çıkmamasına, nete takılmamasına dikkat edin. Hatta birkaç gün izin alıp bir yerlere gidin ortamdan uzaklaşsın. Bu esnada çok uzun uzun konuşun gibi..
Ama birden konuyu açıp da ne mahcup edin ne de olayın iç yüzünü öğrenmeden panik yapmayın.

Bence bu konuyu direkt konuşmayın. Utandırırsanız içinden çıkılmaz hale gelebilir olay.
Kızınızı pedagoga götürmeden önce kendiniz gidin, ve nasıl davranmanız gerektiği konusunda yardım alın...

hepinize çok teşekkür ederim çok sağolun gerçekten büyük bir üzüntü içindeyim ve yorumlarınız beni rahatlattı evet uzmana gitmek en iyisi sanırım çok sağolun

sakın sert konusup utandırmayın ömür boyu unutamaz

bazen okuduklarım karşısında şok geçiriyorum.. pardon ama 11 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz..genç değil henüz çocuk.. erkek arkadaşının olması nasıl normal karşılanıyor vallahi anlamıyorum.. benim ilk erkek arkadaşım 19 yaşımda oldu.. biz amerikada yaşamıyoruz..oradaki çocuklar 15 inde hamile kalıyorlar bunu hepimiz duyuyoruz okuyoruz.. burda 11 yaşında bi çocuk evlendi desek türkiye ayağa kalkar nasıl olur diye..ama sevgilisi varmış deyince aman ne olcak canım yorumları geliyor.. yarın bigün bu çocuk hamile kalsa Allah göstermesin yorumlar neden çocuğunuza sahip çıkmadınız şeklinde olmazsa bende bişey bilmiyorum.. burada o yaşta çocuklar var gözünüzü seveyim şu durumu normalleştirmeyin.. o yaşta çocuğun sevgilisi olmaaz..

ayrıca yanlış anlaşılmasın kızınızı kızın dövün asla demiyorum..siz annesiniz en doğru yolunu seçeneceğinizden şüphem yok.. benim kızdığım konu çocukların böyle şeylere erkenden başlamasının normal karşılanmasıdır.. bilmiyorum sosyal hayatı nasıl ama ben olsam değişik kurslara yazdırıp dikkatıinin dağılmasını sağlardım.. yüzme basketbol valeybol vs gibi.. bunun yanındada yaptığını utandırmadan kırmadan erken olduğunu erkek arkadaş için biraz daha büyümesi gerektiğini anlatırdım.

eşimle kızım 20 günlükken ayrıldık tek başıma bakıyorum

Uzman yardımı en mantıklı olan,hoşlanmalar ilk aşklar olabilir ama bende kız kardeş sahibiyim. Kız kardeşim 15 yaşında arkadaşlarının arasında 12-13 yaşında bekaretini kaybedenler var. Tek başınıza gerçekten çok zor,babasıyla görüşüyor mu ?

Uzman yardımı en mantıklı olan,hoşlanmalar ilk aşklar olabilir ama bende kız kardeş sahibiyim. Kız kardeşim 15 yaşında arkadaşlarının arasında 12-13 yaşında bekaretini kaybedenler var. Tek başınıza gerçekten çok zor,babasıyla görüşüyor mu ?

Nerede yaşıyorsunuz?

Back
X