yardım edinn

Ne de kolay sallamışsınız.
O elinizin altındaki telefonu yararlı bişey için kullanıp 'triktilomani' nin ne olduğunu bi araştırıp öyle konuşun.
Tırnak yeme bir takıntı iken saç yolma psikiyatrik bi rahatsızlıktır.
Ve lütfen insanların hastalıklarıyla ağzınızı yaya yaya dalga geçmeyin.
tipki bazi insanlarin kollarini minik minik kestigi gibi mesela. ben dalga gecmiyorum, sadece vucuda boyle farkli sekillerde zarar verilmesini ciddi anlamda sacma buluyorum. elimdeki telefonla ne yapacagima izin verirseniz bi zahmet kendim karar verecegim.

Merak etmeyin uzar, benim arkadasimda da cok aciklik vardi hepsi kapandi 3 aya.
Burdaki tariflere bakarsiniz, caninizi skmayin hic. O istek geldikce baska ugraslar bulun. Belki ise yarar.
Yaa 3 ay demek aslında saçlarım çok hızlı uzar benim ama o bölge ile çok uğraştığim için izin vermedim uzamasina işte elimde olmadan :( çok rahatlattin beni çok sağol

dax supergro al 2 günde bir saçına sür 4 saat beklet sonra bir kapak badem yağı, bir kapak çam terebentini şampuanın içine koy çalkala saçını sürekli onunla yıka. hem hızlı uzamasını sağlayacak 6 ayda düzelir ama saçını açık tutmamaya çalış ya ör ya topuz yap saç kopartmak için bozman gerekecek bunu da göze alıp o güzelim örgüyü yada topuzu bozucağınıda sanmıyorum.
Evet mantıklı bu dediğini yapacağım saçlarımı da sürekli öreyim dediğin gibi canım teşekkür ederim

Çocukluk arkadaşımda vardı bu durum.
Oda uykusunda yoluyordu saçlarını.
Sonradan düzeldi diye biliyorum.
Saç uzaması için sarmısak çok etkili,kötü kokuyor ama ya ikiye bölüp açıklık olan yerlere sürüp bekleteceksiniz,sonra yıkayacaksınız yada kuaförüm azıcık sütle kaynatıp yumuşatıp ezip şampuanına karıstırıp kullanabilirsin demişti bana,bu haliyle kokmuyormuş fazla. Denemedim ama deneyin isterseniz

tipki bazi insanlarin kollarini minik minik kestigi gibi mesela. ben dalga gecmiyorum, sadece vucuda boyle farkli sekillerde zarar verilmesini ciddi anlamda sacma buluyorum. elimdeki telefonla ne yapacagima izin verirseniz bi zahmet kendim karar verecegim.
Başımıza ne zaman ne geleceğini bilemeyiz.
Umarım bir gün o 'saçma' dediğiniz hareketleri yapmak zorunda kalmazsınız.
İyi günler!

Ne hakla saçma buluyorsun ki psikolojik bir rahatsızlık bu psikologlar psikiyatristler ne için var ne demek istediğimi umarım anlamissindir

Selam kızlar benim büyük bir sorunum var. Trikotillomani adı verilen bir psikolojik rahatsızlığım var. Yani saç koparma hastalığı. Stresli durumlarda bilinçsizce elim saclarima gidiyo ve kopariyorum yıllardır var bu bende bir ara kendi kendime birakmistim ama bi dönem yine çok stresli bir dönemdi benim için ve yine başladı bu rahatsızlık şu anda tepemde bir kısımda ciddi anlamda boşluk var yan taraflardan falan kapatıyorum ama kuaföre falan gidemiyorum utancimdan ve işin en kötü yani da su ki eylülde düğünüm var 6 aya kadar bu tepeme kapanır mi bu hastalıktan yakınan var mı benim gibi? Lütfen kapanır diyin ya yeni bir saç ne kadar zamanda çıkar ki :KK42::cry:
Uzar kuzum merak etme.
Yaklaşık 15 yıldır triktillomani hastası olarak diyorum sana.
Ohoooo ne saçlarım uzadı benim bi bilsen.

saçını koparmaya başladığın anlarda stres anlarında yani bandana veya eşarp ile saçlarını bağlayabilirsin yani kopardığın o bölgeye ulaşımını engelle. dikkatini dağıtabilirsen başarabilirsin yani.

saçların da illaki uzar ama önce bu hareketi yapmayı bırakman gerekiyor, umarım başarırsın.

Uzar kuzum merak etme.
Yaklaşık 15 yıldır triktillomani hastası olarak diyorum sana.
Ohoooo ne saçlarım uzadı benim bi bilsen.
Gerçekten mi canım ya beni sen daha iyi anlarsın o zaman. O kadar kötü bişey ki kuaföre gidemiyorum saçlarımı çok seviyorum ama sürekli saklamaya çalışıyorum off ne kötü :( eylülde de düğünüm var üstelik :(

Gerçekten mi canım ya beni sen daha iyi anlarsın o zaman. O kadar kötü bişey ki kuaföre gidemiyorum saçlarımı çok seviyorum ama sürekli saklamaya çalışıyorum off ne kötü :KK43: eylülde de düğünüm var üstelik :KK43:
Neden gidemiyorsun ki?
Saklama bu kadar kuaför sorarsa 'bölgesel saçkıran:)' dersin.Hem kime ne ki açıklama yapmaya zorlama kendini.
İnşallah çok güzel gelin olacaksın.
İnanıyorum ki saçında uzayacak sarımsak sür o açıklığa daha kolay çıkar.

Selam kızlar benim büyük bir sorunum var. Trikotillomani adı verilen bir psikolojik rahatsızlığım var. Yani saç koparma hastalığı. Stresli durumlarda bilinçsizce elim saclarima gidiyo ve kopariyorum yıllardır var bu bende bir ara kendi kendime birakmistim ama bi dönem yine çok stresli bir dönemdi benim için ve yine başladı bu rahatsızlık şu anda tepemde bir kısımda ciddi anlamda boşluk var yan taraflardan falan kapatıyorum ama kuaföre falan gidemiyorum utancimdan ve işin en kötü yani da su ki eylülde düğünüm var 6 aya kadar bu tepeme kapanır mi bu hastalıktan yakınan var mı benim gibi? Lütfen kapanır diyin ya yeni bir saç ne kadar zamanda çıkar ki :KK42::cry:
6 ayda biraz toparlanir ama evlilik sureci cok stresli bi donem . yine kendinize hakim olamayip ayni seyleri yapmaniz soz konusu . o yuzden destek almaya calisin lutfen

Neden gidemiyorsun ki?
Saklama bu kadar kuaför sorarsa 'bölgesel saçkıran:)' dersin.Hem kime ne ki açıklama yapmaya zorlama kendini.
İnşallah çok güzel gelin olacaksın.
İnanıyorum ki saçında uzayacak sarımsak sür o açıklığa daha kolay çıkar.
Yaa çok teşekkür ederim kuzum

Saç uzatıcı kürleri deneyin bide şampuanın içine bir kutu aspirin ezip atıp ise yarıyor. Ben sarmisakli yumurtalı bı kur denemiştim yıllar önce dokulmeler için çok işime yaramıştı.
Gerçekten uzattı mı aspirin bende denemek istiyorum şuan şampuanımda çem terebentin var ikisi karışşa bir şey olur mu acaba

Siz saka misiniz, ben anlayamadim. Kizcagizin elinde olsa,sizin tabirinizle eline mukayyet olsa yapmazdi degil mi ?
Mesela siz daha bilmediginiz bir hastalikla ilgili bilgisiz yorumlarinizi yazan ellerinize mukayyet olamiyorsunuz. Bence bu cok daha ilginc.

Yaa 3 ay demek aslında saçlarım çok hızlı uzar benim ama o bölge ile çok uğraştığim için izin vermedim uzamasina işte elimde olmadan :KK43: çok rahatlattin beni çok sağol

Ne demek ,hic uzulme kendi gozlerimle gordum. O kadar acilmisti ki inan 3 ayda eskisi gibi oldu ki onun saci da cok hizli uzamaz. Biraz bakim biraz ilgiyle olur bu is:)

Gerçekten uzattı mı aspirin bende denemek istiyorum şuan şampuanımda çem terebentin var ikisi karışşa bir şey olur mu acaba
Aspirin saç çıkartıyor,uzaması için değil ... Uzaması için sarimsak badem yağı yumurta akını birlikte yapıp uygulayın ise yarıyor.

dax supergro al 2 günde bir saçına sür 4 saat beklet sonra bir kapak badem yağı, bir kapak çam terebentini şampuanın içine koy çalkala saçını sürekli onunla yıka. hem hızlı uzamasını sağlayacak 6 ayda düzelir ama saçını açık tutmamaya çalış ya ör ya topuz yap saç kopartmak için bozman gerekecek bunu da göze alıp o güzelim örgüyü yada topuzu bozucağınıda sanmıyorum.
Hayir topuz yapmasin topuz yapinca sac kokleri hava alamiyor.yanlis anlamayin sizi yermek icin soylemedim sadece saci dokulen birisi olarak bilgimi paylasmak istedim.

Siz saka misiniz, ben anlayamadim. Kizcagizin elinde olsa,sizin tabirinizle eline mukayyet olsa yapmazdi degil mi ?
Mesela siz daha bilmediginiz bir hastalikla ilgili bilgisiz yorumlarinizi yazan ellerinize mukayyet olamiyorsunuz. Bence bu cok daha ilginc.
Ne güzel söyledin canım :)

Bende bekarken vardı koparinca rahatlama hissederdim sitres tetikler 6 ay bi süre ellemeyin kapanır uzar zeytinyağ sürun besleyin evlendikten sonra geçti bazen 6 ayda bir ara sıra tv ye dalarsam elim saçıma gidiyor bi iki tel gidiyor o şekilde
Geçmiş olsun canım

Back
X