Yardim için kapiniza gelenlere

FirtinaninKizcesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
4.983
27
156
Konya
Kızlar yardım için kapınıza gelenlere karşı ne yaparsınız..Gerçekten inanıp güvenip üç beşkuruş para verirmisiniz..
yoksa inanmayıp kapıyı kapatırmısınız.
sabah ofise gelırken tanımadığım bir bayan benden otobus bıletı için para istedi...
biraz öncede çocuğun biri eline doktor raporu gibi bir belge almış annem kanser yardımda bulunun diye ofise gelmiş....
Dünde bir anne ve çocuk gelmiş.çocukta okul kıyafetlerı var okumak için yardım istiyor..
kimi minicik bebeğini alıyor kucağına süt parası istiyor..
hemen hemen hergün birtanesi yardım için ofise geliyor..kime inanıp kime inanmayacagımı şaşırdım..:uhm:
birde bakıyorsun zabıta baskın yapıyor üstleri milyarlarca para çıkıyor.
para veriyorum bakıyorsun 1 ay sonra yıne aynı kişi..
vermiyorum busefer içim acıyor....

canım tabı ıcımız acıyor...ama boyle kapı kapı gezenlere ınanmak zor oluyor...
bakıyorsun sapasaglam adam...taşı sıksa suyu cıkıcak...bır iş bulsa..
alnının terıyle calışıcak yasta...ama dılenmek daha kolayına gıdıyor..
zaten gercekten muhtac olan kımseler...dılenmezler...gururlarına gedırıp...
eger bırılerıne yardım yapıcaksak araştırmak lazım..
bu kapılara gelenlerın arkalarında gızlı kımseler oluyor...
mafya yada cete gıbı...
haklısın..ınsan yardım yapmak ıster ama gercektende..o kişinin elınde kalıcak ve işe yarıyacaksa
haberlerde neler ızlıyoruz...
ALLAH GERCEKTEN IHTIYACI OLANLARA YARDIM ELINI UZATSIN KIMSEYDE KIMSEYE MUHTAC ETMESIN

kapıma gelen dilenciye para vermem ama evde taze ekmek,börek,kek mutlaka olur onlardan birini veririm.kapıma bir ekmek parası diye geliyor.bende veriyorum

Bizim eve pek gelen olmuyor o şekilde..
Zaten sürekli evde yokmuş modunda yaşadığım için,kimse evde olduğumu anlamıyor bile..
Ama çalışırken gelen olunca babacım dayanamaz verirdi 3,5 kuruş..:1hug:
Kapıya gelen geri çevrilmez derdi..
Her ne kadar bu söz artık şu zamanlarda suistimal edilse bile..

bir gün migrostayım. genç bir kadın yanıma geldi. eli yüzü düzgün.... ekmek paramı unutmuşum bana ekmek parası verirmisiniz dedi.. sırf onun için geldim... bende çıkardım verdim. bilemiyorsunuz ki o an ihtiyacı var mıydı. yoksa herkese mi bunu yapıyor. ben verdim. günahı kendine....birde bir delikanlı yolumu kesti.. başka şehirden iş için gelmişler. arkadaşı karşı kaldırımda duruyor. inşaata gelmişler. 3 gündür, iş başlamamış. açmışlar. çorba parası istedi. ona gerçekten inandım ve verdim. çokta üzülmüştüm,durumlarına...

kapıma gelen dilenciye para vermem ama evde taze ekmek,börek,kek mutlaka olur onlardan birini veririm.kapıma bir ekmek parası diye geliyor.bende veriyorum

Aaaaa evet evet biz de işyerine gelene yiyecek verdiğimiz çok olmuştur..cokacimcoook
Hatta mevsimsel işçi olurdu yanımızda..
Eğer o dönemde kapımıza gelmişse ben iş teklifi bile yapardım...yerimseniben

Son düzenleme:
Eli ayağı düzgün dinç insanlara vermem..
Bakıyorum ki insanlar ne zorluklarla para kazanıyor
Herkes enayimi..neden çalışıyor??
İstese sırtında taş taşır karnını doyurur
Muhtaç insanlar dışında verilmesine karşıyım ben.
Yaşlı ve engelliler dışında.

Aslında o anki vicdani birşey..inanmakla da alakalı
Sevap da günah da kendisine ait insanın..

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar tam emin degılım ama ..
bunla ilgili bir hadis yada bir ayet var diye duymuştum.
ama bir şekıldede sömürülmek istenmıyorum..
yani insani duygularımın sömürülsün istemiyorum..
ve duygu çıkmazının dediği gibi arkalarında çete ve mafya olma ihtimallerıde var..
ben yıne elimden geldiğince 3 5 kuruş vermeye çalışıyorum..
hatta bir keresınde yemek zamanında ofise gelmişlerdi.bozuk paramda yoktu. bir kaçtane meyve uzatmıştım.çocukla gelen bir bayana ,oda kabul etmemişti.bana para ver demişti.
yani bir yandan vicdanım bir yandanda afedersınız insanı duygularımın sömürülmesi..

genç yaştaysa gelen kişi vermiyorum...
ne kadar zor durumda olursa olsun her genç çalışabilir..en basitinden merdiven yıkayabilir..:1closedeyes:
neticede bende çalışıyorum..
ama yaşı varsa mutlaka bir şey vermeye çalışıyorum..
kul bilmezse Rabbim bilir diye düşünüyorum..
birde bir şey satan insanlardan mutlaka alıyorum..
işyerine geliyor çocuklar mendil satmak için,çerez satmak için..
yada teyzeler geliyor çorap satıyorlar..onları da kıramam..:çok üzgünüm:

gerçek ihtiyaç sahiplerini ayırt edemiyoruz artık ne yazık ki
gerçek mi değil mi diye düşünmeden
bende o anki hissiyatıma göre davranıyorum

hemen hemen her hafta gelirler .ben asla para vermem!!!
geçenlerde bir amca geldi kızım dedi biz şu ilerde barakada oturuyoruz.torunlarım çok aç anaları bıraktı kaçtı dedi,birde yaşlı hanımı varmış,adam dilenmek ten çokkk utanıyor.kızım bizi tanımıyyorsun elbet bişey vermezsin ben yaşlılık maaşı alıyorum 160 ytl.maaş zamanı sana borcumu öderim.gittim baktım adamın evine perişanlık diz boyu kendimi bir an kimse yokmusun deniz feneri praoğramının sunucusu gibi hissettim.insaniyetlik namına çorba yaptım evimden bişeyler koydum götürdüm götürdüm.adam nsasıl sözünün eri torunuyla çorbalığın ve gönderdiklerimin pasrını yolamış.çokk acıdım tabiki paraayıda almadım.artık elimden geldiğince yardım yapıyorum.ekmek fişi aldık verdik fırından.hazır para herzamn bulunmaz onunla istedikleri an alırlar.
birde kapıya ghelen öğrencielr var kalem,rüya tabiri,yasini şerif,dua kitapları satanlarıda asla geri çevirmem.evde sayısını hatırlamadaığım kadar dua ve rüya tabiri kitapları var.

gerçek ihtiyaç sahiplerini ayırt edemiyoruz artık ne yazık ki
gerçek mi değil mi diye düşünmeden
bende o anki hissiyatıma göre davranıyorum

evet gerçekten kim ihtiyaç sahibi kim değil bilemiyoruz..
kötü niyetli insanların yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerinide töhmet altında bırakıyoruz.

yolda arkadaşla otobüse binecegiz tüm para var üstümde kimsede bozuk yok ordan yerde oturup elinin olmadğını sandığım dilenci ceplerinden paralırını çıkarıyor oda ne:1shok:adamın birsürü parası var iki eli koluda sağlam ver paranı bozayım diyor o gün bugün pek para vermem dilenciye bu sıralarda kapıma adak yapacam diye gelip para istiyorlar ama yine güvenemiyor insan

alın kötüniyetli bir insan daha örnek...

hadislerde kapına geleni boş çevirmiceksin der ama bu zamanda insan boş çevirmek zorunda kalıo
zaten evde teksem asla kapıyı açmam hırlısı var hırsızı
annem bu durumlarda bakar eli ayağı tutuosa kapı kapı gezicene çalışsana die azarlar
onun dışında çocuklar ekmek parası isterlerse gel bakkaldan alalım der
bu zamana kadar hiç bu fikre yanaşanını görmedim bu lafı duyunca tüyüyolar
neden?çünkü amaç ekmek dil
gerçek muhtaç olanlar arada kaynıolar ona üzülüorm

yardım isteyene özellikle sokakta dilenene vermiyorum çünkü gerçek ihtiyaç sahipleri utanır isteyemez verilmesinide doğru bulmuyorum elinde herhangi birşey satan varsa ona yardım amacıyla alıyorum hatta bazen durumuna bakıp SEN BUNU başka birine sat diye iade ediyorum vede sevinci beni mutlu ediyor

kapımıza gelen olmuyor o şekilde apartmana giriş yasak ama dışarıdan isteyen biri olursa veririm ben...
isteyen el boş çevrilmez, onun ne niyetle istediği önemli değil benim ne niyetle verdiğim önemli...
belki Allah tarafından gönderiliyor bilemiyorum ki..
belki gerçekten sıkıntısı var ve ben ona yardımcı oldum Allah'ta bana yetişecek birini gönderecek başka bir şekilde bilinmez ki...
vereceğim 3-5 kuruşla ne ben eksilirim, ne de o artar...
ayırtetmem ben veririm...

kızlar araştırdım buldum...
duha süresinde geçiyor.

Öyle ise, sakın yetimi güçsüz bulup hakkını yeme, sakın onu küçümseyip üzme.
El açıp isteyene de kaba davranma, onu azarlama.” (Duha, 93/9-10)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…