Yardim için kapiniza gelenlere

Doğru ama isteyen konusunda da bir sınır vardır.Çünkü dinimiz dilenciliğe de çok hoş bakmıyor.

katılıyorum çünkü gerçek ihtiyaç sahiplerinin hakkını yiyorlar dilenmek dinimizde yasak eğer bizler dilenenlere vermesek kesin biter ama dayanamayıp illaki veriyoruz ama yanlış

Bence kapıya gelenlere ya da sokakta dilenenlere acaba mı diye düşünmemek için , muhtaç insanların evlerine yiyecek giyecek yardımı olarak yapılmalıdır.

bende elimde olursa verırım ama bazen acıkcası olmuyor vermıyorum...
gecen gun bır kadına kızdım öyle çok yüzsüzdü...bende dayanamadım...
elin ayagın tutuyor neden çalışmıyorsun dedım...çalışmaya geldim zaten dedi...kadın söylene söylene gitti...

bakırköyde bir teyze var,bayaa yaşlı bir teyze,kılığı kıyafeti düzgün..
yıllar önce kadını ilk gördüğümde 100bin liranız var mı otobüse bineceğim param eksik dedi ben de çıkardım verdim..
bikaç gün sonra yine aynı şey,bir süre sonra kadını her dışarı çıkışımda görmeye başladım..hep aynı şey...vermiyorum artık...

taksimde var bi de böyle tipler,genç hepsi de 1liranız var mı diyorlar sürekli,sonra da gidip içki alıyorlar,kılık kıyafet tam ama sürekli milletten para dileniyorlar.

bir de önceden çalıştığım bir kitapçının arka sokağa bakan bir penceresi vardı.her sabah bir adam gelirdi saçları kazıtılmış.ağzına maskeyi takar,tekerlekli sandalyeye oturur mesaiye başlardı :) gören de hasta sanır...

ayrıca sokak çocuklarına kesinlikle para vermemek gerekiyor, çünkü biz onlara birşeyler verdikçe malesef
daha çok çocuğun rant kapısı olarak görülmesine ve daha çok çocuğun sömürülmesine sebep oluyoruz...

malesef artık gerçekten ihtiyacı olanla olmayanı ayırmak mümkün değil...en iyisi erzak vs alıp ihtiyacı olan kişinin evine götürmek...

Kapıma geleni bende boş çevirmem bi ekmek parası isterler genelde bende parasını değil evimde fazlaysa ekmek veririm yada pirinç süt mkarna gibi şeyler ama asla boş çevimem ehh ne demişler iyilik yap denize at halik bilmezse balık bilir.

evin kapısına öyle biri gelse, ki öyle çok rastladığım bir durum değildir, kapıyı açmam helede birde evde teksem çok korkarım
ama öbür türlü sokakta rastlarsam helede yaşlı insanlara mümkün olduğunca yardım etmeye çalışırım belki çok büyük miktarlar değil
ama mesela bazen genç bayanlar oluyor kucaklarına birde bebek alıyorlar işte ozaman çok sinir oluyorum ve kesinlikle yardım etmiyorum. Hem genç çalışmayıp dileniyor hemde küçük yavruları kötü emelerine alet ediyorlar. Yazık değilmi o yavrulara o soğukta kar kış demeden sokakta saatlerce oturuyorlar öylece

Bizim burada çok fazla gelen oluyor.
Kimi bir şey satıyo kimi de direk dileniyor, hastalık vs. gibi nedenlerle
Yapım gereği boş çevirince vicdan azabı duyuyorum
Genelde boş çevirmem, param varsa para veririm
Kimi zamanda makarna, çorba ne verebiliyorsam...
İnanmadıklarım çok oluyor ama ya gerçekten ihtiyacı varsa deyip boş çeviremiyorum.

gönlüm vermeyi istiyorda bazen sinir oluyorum,
bu tatilde oturuken biri geldi,
elinde nazar boncuklari var dilenmiyorda satiyor,( tabi yardima muhtac oldugunu, hastasi oldugunu falan filan anlatmakdan geri kalmiyor)
ihtiyacim yoktu ama yinede almak istedim, fiyatini sordum,
bana 1 ytl ye satilan bocuga 5 ytl dedi. bende almadim:1closedeyes:
bana cevabi aynen su oldu
-Allah sana vicdan versin:1shok:
benim cevabim da
- Allah sanada insaf versin:mymeka:

bi seferinde de yolda esimle yürüyoruz,
hastane caddesinde bir kadin hastasi oldugunu, parasiz kaldiklarini söyledi,
ben salak esimin yüzüne baktim verelim gibilerinden
ve cebimizde ne varsa verdik.
bir hafta sonra yine ayni kadin yolda dileniyor, benden gene para istedi.
kadini tanidim dilenci bu deyip vermedim tabi...:dilcikar:
inanilmaz bisey allahim deli olucam ertesi hafta geldi gene istedi ya...:mymeka:
tabi bende sigortalar atti ve .....klava:

tabi esime ben verdirdigim icin,
esimdeki sigortalar da bana karsi atti:roflol:

simdi kim gercekden yardima muhtac,
kime verip kime vermemeliyim bilemiyom :sm_confused:

yine de o anki ruhhalime bagli verip vermemek.

ha simdi yasadigim ülkede yokmu dilenci derseniz burda da olmaya basladi,

ama burdakiler bizimkiler kadar kendini gelistirememis daha.
sadece kartona,
yardiminiza ihtiyacimiz var seklinde yaziyolar.

bide beddua etmeyi filan ögrenseler hepden yandik :roflol:

:1no2: bende böyle tatsız bir olay yaşadım aynen genç bir bayansın neden çalışıp onurunla kazanmıyorsun dilenmek sana hiç yakışmıyor dedim amannnn bunu diyen sen misin bana bir beddualar etti sormayın şok oldum eğerki direksiyonda trafikte olmasydım biliyordum yapıcamı günlerce etkisinde kaldım unutmadım artık dilencilerle muhatap olmuyorum kaydirigubbakcemile5

bazen insan içinden geldiği gib davranmak istiyor ve bu zamanlarda belkide acıma duygumuz yada duygusallığımız ön plana çıkıyor ve böyle bizi sömürmeye yeltenen insanlara yenik düşüyoruz ne yazık ki !
biz yined e diyelim ki:kul görmezse ALLAH görür!
art niyeti olan biz değil onlar bence sıkmayalım canınmızı daha fazla bunlara sebep olanlar ve bizi bu insanlara acımaya yeltendiren insanlar utansın!

Bende vermiyorum artık.gencecik bir kadın geldi birgün dileniyor .''ayıp değilmi git çalış kazan'' dedim.karşılığında ''1ytl'le batacak değilsin ya versen ne olur sanki ''diye azarlandım.
Geçenlerdede yine birisi geldi .Evimizi aldık herşeyi bitti bir suyu kaldı allah rızası için yardım :1shok:diyor..ee benim bir evim bile yok daha..

Artık dilencilik iyice duygu sömürüsüyle yapılmaya başladı . Gerçekten ihtiyacı olan insanın asla dileneceğini sanmıyorum.

ya bazen oyle oluyokı ınsanın ıcınden gercekten vermek geklıyo verıyorum kımısıde cok arsız oluyo ve korkutuyolar bıle
bıkeresınde bı adam gelmıstı ben kucuktum merdıvenlerden cıkıp evın kapısına dıkılınce annem korkup kapıyı kapatmıs evımız mustakıl.balkondan verıcem demıs..
komsuyu cagarmıs okadar korkutucuymus bende bahceye saklanmısım...
ve o adm dıger gıttıgı komsularda kapıyı kapamsıbnlar dıye aygını kapıya koymus ...
yanı dıcehım ınsanlar artık herseyı yapıyolar ıhtıyacı olanda oluyo olmayanda alıskan yapıp mıllaetı kandrmak ısteyen cok var..
oyuzden ıcımden gelırse yasına ve goruntusune gore yanı ıhtacı olup olmadıgı bellı oluyo gercekten
ve kımısıne erzak verıyoruz begenmıyo ılla para ıstıyous
azda olsa vermek lazım hele erkek olan kapıya gelen ınsanlar ermıs olcagından kesınlıkle bos cevırmemek lazımmıs
allah herkeze yardım etsın bızım verdıklerımızı kabul etsın onlarla bızı korusun...

bende kapıma geleni asla geri çevirmem mutlaka veririm eğer varsa,
Allah rızası için veriyorum ve bunu ticarete dönüştüren insanlarıda Allaha
havale ediyorum:)

ben karşıma çıkanlara üç beş ne varsa veriyorum. gerisini düşünmüyorum.çünkü. ben sevabımı yaptım . eger yalan söyleniyorsa ben onları allaha havale ediyorum...

öyle çoğaldılarki kimin gerçekten ihtiyacı olup olmadığını anlamıyorsun haliyle... vermezsen üzülme derim ben bu olayı buralara getirip sebep olanlar utansın,versende kalbine hiç kötülük getirme önemli olan niyet Allah bilsin.

normalede çok şüpheci bir insanım bu üzerinden tomarla para çıkaran dilenciler ve deniz feneri olayından sonra paranoya oldu bu yardım konusu bende..bende sokak hayvanlarına veriyorum para istemiyorlar su istimal etmiyorlar karınlarını doyuruyorlar benimde içim rahat oluyor

kim olursa olsun geleni geri çevirmek istemem oldugu sürece iyilik yap denize at misali (böylemiydiki) neyse allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin kaydirigubbakcemile5

bir anımı daha anlatayım size,istanbulda arkadaşın arabasındayız.ben arkada oturuyorum. kurban bayramı.... kırmızı ışıklar yandı,biz durduk.ışıklarda bekleyip dilenenler vardır ya.... onlardan bir kadın. 20 yaş civarında... kucağında bir çocuk....arabayı kullananın camı yarı açık. eğildi arkadaşa ,para istedi. arkadaşım camı kaparken ve hayır derken. söylediği şu oldu,.....kurban bayramında sizler,kurban olursunuz, inşallah.... bu söz, bizi çok şaşırttı ve kızdırdı.......vermeyince bir de beddua ediyorlar... maalesef bazılarının,bu derece ruhları kirlenmiş....

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…