Bu işler gerçekten kader kısmet.. Allah sana kimi yazdıysa onunla hayat kurarsın..
Yaklaşık 5 sene önce ne nişanlımın babası oğlunun beni sevmesine ne de benim babam onlara kız vermeye razı idi..
Sebep de ailelerin farklı olması gibi anlamsız nedenlerdi...
Ama tabi biz o zaman çocuktuk yani böyle isteme durumu yoktu..
Araya zaman girdi.. 1.5 sene kadar.. Hiç bu konu ciddi ciddi konuşulmadı bu süre içersinde..
Nişanlımın vazgeçmediğini gören babası durumu kabul etti ve hiç birimizin haberi olmadan babamla konuştu..
1.5 sene önce asla olmaz diyen babam nasıl olduysa razı olmuş, diyorum ya kader, kısmett..
Nişanlım o zaman daha okuyordu, sonra askerlik vardı, ne iş yapacağı, ailesini nasıl geçindireceği hiç belli değildi ki hala da belli değil :)
Ama yani demem o ki, bunları kimse sorun etmedi, ya da sorun edilecek şeyler ama Allah izin vermedi çok şükür..
Sana tavsiyem bir delilik yapma, zamana bırak, asker gidecekse gitsin, gelince durumlar değişecek belki ne biliyorsun..
Olmaz diyen baban razı olacak :)
Sen sadece dua et ve ailenin sözünü dinle..
Hem askerlik başka birşey, sevdiğin insanı daha yakından tanıman için fırsat olur..
Allah ayırmasın tabi sizden uzak ama o kadar çok asker gidince ayrılık yaşayanlar var kii, resmen içlerindeki dışa vuruyor senin de gerçekleri görmeni, sevdiğin insanı çok daha yakından tanımanı sağlıyor..
Belki de babamın sorun ettiği sadece askerliktir, genelde askerliğini yapmayana ya da yapacak olana kız vermekten kaçıyorlar.. Öyleyse gitsin sağ salim gelsin sizin de işiniz hayırlısıyla hallolur inşaAllah..