Bebek bakmak yorucu bir iş ama iyi tarafı evinizden ayrılmayacaksınız,sizin çocuğunuz mağdur olmayacak..
kötü bir tarafta sosyal güvenceniz olmayacak..bunu iyi düşünün derim..
tercih sizin :)
ben de öyle düşündüm ama bi de korkuyorum emanet bebek hani..gerçi ona daha çok titrer insan çünkü emanet..hasta olursa bişi olursa diye korkuyorum...acaba bu işi becerebilcek miyim bilemediğim eksi yönleri olan var mı?
bebek bakmak iyi bir fikirmi demek nedemek?
ben sizin kucuk bir bebegın sorumlulugunu alıcagınızı hic dusunmuyorum acıkcası.
cumleleriniz bunu gosterdi bana.
bebek bakmakda onla ılgılenmekde her yigidin harcı degil.
Yapılamayacak birşey değil aslında.
Ama bunu sizi değerlendirmeniz lazım,
gerçekten yapabilir misiniz?
Cevabı siz de.
bizde baktık öyle sevdik ki
bizle yedi,bizle yattı
oyy oyy çok sevdik hiç zorluk çıkarmadı çok rahat bi bebekti
annesi pimpirikli mi
1 hafta dene,olmadı geri verirsin
bebek uyuyunca ev işini yaparsn
düşün taşın
teşekkürler canım bana fikir verdiğin için de yalnız kızımı da ben büyüttüm hani ilgilenmedim; baktım..benim demek istediğim iyi bi fikir mi derken; bu işin eksi artı yönlerini bilen varsa diye danıştım...sonuçta başkasının çocuğuna insan kendi çocuğundan daha da korkarak yaklaşır ya insan ...acaba ondan mı iyi fikir diye danışıyorum..teşekkürler..
evet.
ben kendı acımdan soyle dusundum
bebegımı bırıne bakması ıcın emanet edıcek olsam ve karsıma ıkı secenek gelse
1. profesyonel kimse, isinin ehli bu isin egıtımını alan kimse.
2. maddi kosulların zorlugu dogrultusunda bebek bakımının iyi bir fikir olup olamayacagını dusunen kımse.
acıkcası 1. kısıyı tercıh ederdim cocugum ıcın.yazdıklarıma kırılmayın ama ne olur.
bebek birde 9 aylık isi daha cok kucuk dıs cıkarma yaslarında tam.
Dilerim Allah'dan hakkınızda hayırlısı olsun, insallah gelecek vaadeden sosyal guvencenız olan bir isi en kısa zamanda bulmanız..[/QUOTE
teşekkürler canım benim iyi dileklerin duan için Allah razı olsun...ama şunaeminim ki şükür o çocuğa kendi çocuğumdan çok ihtimam gösteririm çünkü kendi çocuğunuza kızsanız bile başkasının çocuğuna kızamazsınız..çocuk dediğin gibi tam diş çağında..ama şöyle düşünmek var eğitimden ziyade bu işi bilen mi daha önemli eğitimi almış olmak mı bu da bi gerçek...hani hiç çocuk büyütmeyen insana göre şükür diyorum..sosyal güvenceli bi iş elbetteki iyi ama ..olmayınca olmuyor..yok..çocukları sevdiğim ve 1 snedir çocuk istediğim için sıcak geldi bana bu fikir..yok camım neden kırılayım...herkes farklı düşünmede özgür..
düşündüm de bugün çocuk bana alışır mı diye ik kez ayrıntılı olarak konuşmaya gittim saatlerce konuştuk muhabbet...ama inceledim bir yandan da...kimseyi kınamıyorum ama bilmiyor cahil ondan diye düşünüyorum..çocuk mikrop kapmış pislikten demiş doktor..nerden diye düşünürken bugün gözümle gördüm hak verdim doktora;çocuğun kakasını halı ortasında dikkatsizce almalar kakalı poposunu halının üstüne koymak tekrar güzel bi dille uyardım hani altına bi bez muşamba falan sersen halı batmasın sana da zahmet olmaz diye...utanma belası serdi ama sonra yine kakasını halı üstünde alıp pis bezi halıya koydu..eller yıkanmıyor bu arada...çocuk tabi mikrop kapacak yerlerde gezinen çocuk pis halılardan nasıl almasın mikrobu.. inanın halıya basmaya midem bulandı..çocuğun altı batsa ben diyorum ancak öyle alıyor...ve akşama kadar pis kokuyor mis gibi süt kokması gereken çocuk..ve öğrendim ki çocuğun fıtık ameliyatı olması gerekiyormuş...aslında hemen olsa iyimiş ama ssk olmadığından bekliyorlar kocası iş arama modunda ama sorumsuz; iş beğenmiyormuş...doktor çocuk yeşil kusarsa acilen ameliyatlık demiş.....eşim tüm bunları düşündü: "keşke bakarım demeseydin ...çok sorunlu çünkü...dedi...sen gündüz temizleyip tertemiz verirsin akşam eline, sabah pis şekilde yine gelcek mikrop kapmış sarılık gibi bi mikrop kızımıza bulaştırabilir evine fazla gitme ;üstelik fıtık tehlikesi var ya acillik bişi olup elimizde bişey olursa çocuğa bizden bilirler ;üstelik bebeğin babası ters sorumsuz bir adam bize çıkışır "dedi...hak verdim..sorunlu bir aileyle zor...vazgeçeçeğimi söylücem yarıda bırakmmaak adına bakabilecek birini de söylücem onunla halladerse olur....şimdi tek takılan aklıma devamlı o bana gelirdi ben 5/10 dk lığına arada giderdim çoğunlukla dışarda parkta buluşurduk..şimdi evine gitmek bile istemiyorum gördüğüm manzaradan sonra midem bulandı kınamıyorum ama temizlik namına bişi olmayınca kızıma da kaptırmak istemem bi enfeksiyon şimdi samimi konuşurken nasıl kendimi geri çekerim ona gitmekten onu düşünüyorum..çünkü ben nereye kadar birisine temizlik konusunda bişi söyleyebilirim ki...:1shok:
Bu mesajı görmemiştim.
O zaman iş değişir tabii ama yazık çocuk için bakmanız iyi olurdu.
Azıcık hijyen görürdü çocuk en azından.
Belki o çocuğa bakarak siz birşeyler öğretebilirsiniz ona,
bir tanıdığım vardı,çocuk bakıcısı,çocuğun annesi hijyene hiç dikkat etmiyormuş,
evlerinde köpek varmış ve köpeğin yemek tabağından çocuk tavuk alıp yiyormuş,kadın yemek yaptığı tencereleri balkona atıyormuş yıkamadan ve ertesi gün o tencereyle yeniden yemek yapıyormuş yıkamadan,yemek artıklarını tekrar tencereye boşaltıyormuş falan filan...
tanıdığım kişi sabah o eve gittiğinde bir güzel dezenfekte yapıyormuş ve çocuğa kıyamadığı için yemekleride kendi yapmaa başlamış veee..kadında önemli ölçüde değişimler olmuş,şimdi üç senenin ardında tanıdığım kişi artık işi bırakmaya karar verdi,kadının eşi ve kayınvaldesi yalvarıyormuş bırakma diye...kimbilir sizde belki bir yanlışı düzeltirsiniz hem çocuğa kendi evinizde bakacaksınız..çocuk sizden güzel şeyler öğrenerek büyüyecek..denemeye değer yerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?