Yardım!! Kızlar fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var danışacak kimsem yok??

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
Merhaba kızlar...a.s.
benim sorunum şu: ne zamandır iş arıyorum ama yok bi türlü bulamadım hep dua ettim Allah ım hayırlı bi işim olsun diye ama benim başıma ya da kızımın başına bişi gelecekse olmasın diye..vardır inşallah bi hayır... ne deyim 3 /4 senedir iş arıyorum yok...kendi alanımda olsun market olsun sekreterlik olsun her yere başvurdum yok...5/6 ay evvel aşağı kata birisi taşındı 9 aylık bebeği var..benim iş aradığımı duydu,o da çalışmak istiyor ama bebekten çalışamıyormuş ..bana "abla eşim diyorki ;-500 tl ye bakar mı acaba ?" siye sordu bişi diyemedim isteksizdim çünkü 4 yaşında kızım var (ha diyeceksiniz sen çocuğu nereye vercen yukarda ev sahibim var ona baktırcaktım)
şimdi düşünmeye başladım hani evde durcam kızım da gözümün önünde olur aklım kalmaz 500 tl de evde oturana iyi bi para dedim..eşim de izin verdi ama kendin bilirsin diyor...ne yapayım kızlar?bi fikri olanı var mı ?bebek 9 aylık erkek çocuğu ;annesi çalışsa akşam 9/10da ancak gelir...burda mahallede ek iş yapanlar var evde gelin çiçeği gibi ama 3 ayda ancak 350 tl alıyolarmış...sizce bebek bakmak iyi fikir mi?ne yapım iş yok olmuyo vardır bi hayır bi türlü bi işe giremedim..biraz kredi kartı borçlarımız da var..onları hafifletirim diye düşündüm..acaba hem kızım hem bebekle altından kalkabilir miyim hiç bu konuda bilgisi olan var mı?bi karara varıp konuşacağım ona göre komşumla?fisfisfis

(kızlar aslında gözümü en çok korkutan benim 9 aylık bebek başkasını fena halde yabancılıyor...annesinden başka kimsede durmuyor bi gün bana 20 dk için bıraktı inanın 20 dk kesintisiz ağladı susturamadık neler neler yaptıysak..annesini görür görmez daha kapıda sustu..işte... ya bu çocuk buna devam ederse yabancılarsa???)

Son düzenleme:
bence hiç düşünmeden kabul et
evinde oturur gibi çalışcan üstüne 500lira alcan
diğer türlü sürekli aklın kızında olcaktı
böyle kızınla da vakit geçirirsin bebekle de

Bebek bakmak yorucu bir iş ama iyi tarafı evinizden ayrılmayacaksınız,sizin çocuğunuz mağdur olmayacak..
kötü bir tarafta sosyal güvenceniz olmayacak..bunu iyi düşünün derim..
tercih sizin :)

ya bebek küçükmüş daha
sana çabuk alışır
zorluk çekmezsin
yapabilirim zorlanmam diyosan yap canım nocak ki
sevgiler a.s.

ben de öyle düşündüm ama bi de korkuyorum emanet bebek hani..gerçi ona daha çok titrer insan çünkü emanet..hasta olursa bişi olursa diye korkuyorum...acaba bu işi becerebilcek miyim bilemediğim eksi yönleri olan var mı?

bebek bakmak iyi bir fikirmi demek nedemek?
ben sizin kucuk bir bebegın sorumlulugunu alıcagınızı hic dusunmuyorum acıkcası.
cumleleriniz bunu gosterdi bana.
bebek bakmakda onla ılgılenmekde her yigidin harcı degil.

Bebek bakmak yorucu bir iş ama iyi tarafı evinizden ayrılmayacaksınız,sizin çocuğunuz mağdur olmayacak..
kötü bir tarafta sosyal güvenceniz olmayacak..bunu iyi düşünün derim..
tercih sizin :)

sosyal güvence...ah canım iş bulamıyorum ki en son 600 tl lik sigortası olan bi işe bile ok demiştim ee yol parası hadi cüzi bişi verdim kızıma bakacakları için elime kalacak 300/350 ye bile tamam diyordum ..ama kızımda aklımın kalmaması güzel bişey dediğin gibi canım..ya var ya iyi ki varsınız soracak dertleşcek kimsem olmadığında hızır gibi yetişiyorsunuz...çok teşekkürler herkese..:1hug:

bizde baktık öyle sevdik ki
bizle yedi,bizle yattı
oyy oyy çok sevdik hiç zorluk çıkarmadı çok rahat bi bebekti
annesi pimpirikli mi
1 hafta dene,olmadı geri verirsin
bebek uyuyunca ev işini yaparsn
düşün taşın

Yapılamayacak birşey değil aslında.
Ama bunu sizi değerlendirmeniz lazım,
gerçekten yapabilir misiniz?
Cevabı siz de.

bebek bakmak iyi bir fikirmi demek nedemek?
ben sizin kucuk bir bebegın sorumlulugunu alıcagınızı hic dusunmuyorum acıkcası.
cumleleriniz bunu gosterdi bana.
bebek bakmakda onla ılgılenmekde her yigidin harcı degil.

teşekkürler canım bana fikir verdiğin için de yalnız kızımı da ben büyüttüm hani ilgilenmedim; baktım..benim demek istediğim iyi bi fikir mi derken; bu işin eksi artı yönlerini bilen varsa diye danıştım...sonuçta başkasının çocuğuna insan kendi çocuğundan daha da korkarak yaklaşır ya insan ...acaba mı iyi fikir diye ondan danışıyorum..teşekkürler..

Son düzenleme:
Yapılamayacak birşey değil aslında.
Ama bunu sizi değerlendirmeniz lazım,
gerçekten yapabilir misiniz?
Cevabı siz de.

aslında kendime güven var şükür yapabileceğime inanıyorum ama şöle diyeyim çocuk başkalarını aşırı yabancılıyor başkasında devamlı ağlıyor annesi bi gün sadece 20 dk için bıraktı bana ve inanın 20 dk boyubca ne yaptıysak susturamadık...inan terleyene kadar ağladı annesini gördü anında sustu...işte kilit noktası da bu acaba bu çocuk devam eder mi ?ya devamlı akşama kadar ağlarsa yine yabancılayıp?yazıma bunu da belirtseydim keşke..yoksa 1 senedir çocuk istiyorum bi tane daha olsun diye..

yok canım aksine annesi pimpirikli değil aksine ben pimpirikliyimdir parka gitsek ben derim aman terlemiş sırtına bişi koy yada üşümesin falan diye kendisinin yaşı küçük daha 19 yaşında ..sorun bebek ,,çok yabancılıyor işte en çok gözümü korkutan bu..

evet.
ben kendı acımdan soyle dusundum
bebegımı bırıne bakması ıcın emanet edıcek olsam ve karsıma ıkı secenek gelse
1. profesyonel kimse, isinin ehli bu isin egıtımını alan kimse.
2. maddi kosulların zorlugu dogrultusunda bebek bakımının iyi bir fikir olup olamayacagını dusunen kımse.
acıkcası 1. kısıyı tercıh ederdim cocugum ıcın.yazdıklarıma kırılmayın ama ne olur.
bebek birde 9 aylık daha cok kucuk dıs cıkarma yaslarında tam.
Dilerim Allah'dan hakkınızda hayırlısı olsun, insallah gelecek vaadeden sosyal guvencenız olan bir isi en kısa zamanda bulmanız..

düşündüm de bugün çocuk bana alışır mı diye ik kez ayrıntılı olarak konuşmaya gittim saatlerce konuştuk muhabbet...ama inceledim bir yandan da...kimseyi kınamıyorum ama bilmiyor cahil ondan diye düşünüyorum..çocuk mikrop kapmış pislikten demiş doktor..nerden diye düşünürken bugün gözümle gördüm hak verdim doktora;çocuğun kakasını halı ortasında dikkatsizce almalar kakalı poposunu halının üstüne koymak tekrar güzel bi dille uyardım hani altına bi bez muşamba falan sersen halı batmasın sana da zahmet olmaz diye...utanma belası serdi ama sonra yine kakasını halı üstünde alıp pis bezi halıya koydu..eller yıkanmıyor bu arada...çocuk tabi mikrop kapacak yerlerde gezinen çocuk pis halılardan nasıl almasın mikrobu.. inanın halıya basmaya midem bulandı..çocuğun altı batsa ben diyorum ancak öyle alıyor...ve akşama kadar pis kokuyor mis gibi süt kokması gereken çocuk..ve öğrendim ki çocuğun fıtık ameliyatı olması gerekiyormuş...aslında hemen olsa iyimiş ama ssk olmadığından bekliyorlar kocası iş arama modunda ama sorumsuz; iş beğenmiyormuş...doktor çocuk yeşil kusarsa acilen ameliyatlık demiş.....eşim tüm bunları düşündü: "keşke bakarım demeseydin ...çok sorunlu çünkü...dedi...sen gündüz temizleyip tertemiz verirsin akşam eline, sabah pis şekilde yine gelcek mikrop kapmış sarılık gibi bi mikrop kızımıza bulaştırabilir evine fazla gitme ;üstelik fıtık tehlikesi var ya acillik bişi olup elimizde bişey olursa çocuğa bizden bilirler ;üstelik bebeğin babası ters sorumsuz bir adam bize çıkışır "dedi...hak verdim..sorunlu bir aileyle zor...vazgeçeçeğimi söylücem yarıda bırakmmaak adına bakabilecek birini de söylücem onunla halladerse olur....şimdi tek takılan aklıma devamlı o bana gelirdi ben 5/10 dk lığına arada giderdim çoğunlukla dışarda parkta buluşurduk..şimdi evine gitmek bile istemiyorum gördüğüm manzaradan sonra midem bulandı kınamıyorum ama temizlik namına bişi olmayınca kızıma da kaptırmak istemem bi enfeksiyon şimdi samimi konuşurken nasıl kendimi geri çekerim ona gitmekten onu düşünüyorum..çünkü ben nereye kadar birisine temizlik konusunda bişi söyleyebilirim ki...:1shok:

Son düzenleme:
Bence olabilir.
Hem çocuğuna da bakacaksın hem de kendi evinde olacaksın.
Daha ne olsun.

Bu mesajı görmemiştim.
O zaman iş değişir tabii ama yazık çocuk için bakmanız iyi olurdu.
Azıcık hijyen görürdü çocuk en azından.

Bu mesajı görmemiştim.
O zaman iş değişir tabii ama yazık çocuk için bakmanız iyi olurdu.
Azıcık hijyen görürdü çocuk en azından.

canım benim inan ben de çocuğa acıdım daha 9 aylık bir bebek ama kendi kzımı da düşünmek zorundayım ya ona da böle bi enfeksiyon bulaşırsa aklıma bu geldi tedirgin oldum...eşimin de dediği gibi ben gündüz temizlerim yıkarım ederim hadi yarın yine aynı gelcek..hadi temizliği geçtim çocuğun sağlık sorunu bölesi ciddiyken(fıtığı varken) baba iş beğenmiyor!!eşim çok kızdı ... böyle sorumsuz bir insan bişey olsa senden bilir dedi ..hak verdim...Allah ım hayırlı bir iş verir inşallah..

Belki o çocuğa bakarak siz birşeyler öğretebilirsiniz ona,
bir tanıdığım vardı,çocuk bakıcısı,çocuğun annesi hijyene hiç dikkat etmiyormuş,
evlerinde köpek varmış ve köpeğin yemek tabağından çocuk tavuk alıp yiyormuş,kadın yemek yaptığı tencereleri balkona atıyormuş yıkamadan ve ertesi gün o tencereyle yeniden yemek yapıyormuş yıkamadan,yemek artıklarını tekrar tencereye boşaltıyormuş falan filan...
tanıdığım kişi sabah o eve gittiğinde bir güzel dezenfekte yapıyormuş ve çocuğa kıyamadığı için yemekleride kendi yapmaa başlamış veee..kadında önemli ölçüde değişimler olmuş,şimdi üç senenin ardında tanıdığım kişi artık işi bırakmaya karar verdi,kadının eşi ve kayınvaldesi yalvarıyormuş bırakma diye...kimbilir sizde belki bir yanlışı düzeltirsiniz hem çocuğa kendi evinizde bakacaksınız..çocuk sizden güzel şeyler öğrenerek büyüyecek..denemeye değer yerimseniben

ayyyyy inanmıyorumm...canım benim güzel bir konuya değindin aslında çokkk haklısın ama sağlık sorunu beni ürküttü şu yorumuna bakarak vazgeçmeyeyim bakayım diyorum.. ama korktum, ya çocuk bendeyken yeşil yeşil kusarsa doktorun dedği gibi elbette acilen götürürüm doktora ama ya yetişmedi çocuk Allah vermesin bişi oldu...benden bilmelerinden korkarım...inan başkasının çocuğuna kendi kızımdan çok dikkat ediyorum aman emanet bişey olmasın diye..bilmiyorum ssk olsa hemen ameliyat ettircez dedi eşim ya da ben i işe girsek 1 ay içinde ameliyat olcak diyor ...ama düşündürücü bir mesele gerçekten...ben bunları bilmeden evet demiştim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…