Benim anlamadığım kocası işsiz ssk ları falan yok,
sana nasıl ücret ödeyecekler?Ödeyebileceklermi?
bende tam bunu sorucaktım ..
cocuklarını amelıyat ettıremeyen ınsanlar sana her ay 500 tl nasıl verıcek ?
sorunlu bır aile bence hıc yaklasma dertsız basına dert açarsın.
kendılerı ozenmez ılgılenmezler ama cocuk sendeyken bısey olsa kıyametlerı koparır senı suclu cıkarırlar basın ağırır.. ıyısımı uzak dur ..
cocuga acıdım yazık yawrum daha cok kucuk ama amelıyat olursa tehlıkelı bısey kalmzsa ıstersen yıne yardım edersın cocuga temızlıgı ogretırsın belkı annesıde temızlık nedır ogrenmiş olur.
sormayın ben de merak ettim bunu sordum incesine girmeden; eşi şuan iş arıyormuş kendi manikürcüymüş ve 1500 tl ye kadar iş bulacağını söylüyor..bekarken iyi kazandığını söyledi.eşi geçici olarak akraba yanında çalışıyormuş...eşim 700/800 alsa ben bu kadar alsam yeter diyor..tabi hesap kitap kendilerinin de dediğin gibi sorunlu aile o belli zaten..eşim de onu diyor senin başına iş açarlarsa orası kötü..aynen ya inan ben de çok acıdım çocuğa..ya söylerim de bi yere kadar ne karışıyorsun derse ben o lafa karşılık bile veremem..inanın bugün defalarca gülerek dedim hani çocuğun altına bişi sersen..en sonunda artık demedim demekten utandım gözüme baktı:ay abla sercektim de unuttum diye...ne diyebilirsin....ve bu çocuk şu an bronşit gibi bişey olmuş.. ateşlenmiş beni çağırdı korkarak...gittim ki çocuk gündüz sidik kokan pijamasıyla duruyor halen ..bu huyumu sevmiyorum ama burnumun alıcıları açıktır anında alıyo kokuyu...kokuyu alınca kucağınıza almak için düşünüyorsunuz bida...ben nasıl derim o anda başka pijama olsa diye..ateşli zaten çıkar istersen dedim...off....başta ana da yok aslında o da haklı üvey ana elinde büyümüş 2 kardeşine bakmaktan bıkıp kaçarak evlenmiş şimdi de keşke kaçmasaydım diyor..öğreten olmamış belli...
anladım cahil daha bu durum ıyı aslında sız ogretın elınızden geldıgınce.
ayrıca nıye cekınuyorsunuz kı ? acıkca soyleyın kalbını kırmadan anlatın gorduklerınızı
kor deıl heralde sızın evınıze gelmedımı hıc ? temızlık nedır bılıyordur ama fark edemıyordur
fark ettırın, anlatın acıkca söyle temız tut evını cocuguna boyle yap gb yonlendırmeye calısn kırmadan .. ayrıca utanmadan bıde laf soylerle sızde cvını verın cıkın bırdahada gorusmeyın..
düşündüm de bugün çocuk bana alışır mı diye ik kez ayrıntılı olarak konuşmaya gittim saatlerce konuştuk muhabbet...ama inceledim bir yandan da...kimseyi kınamıyorum ama bilmiyor cahil ondan diye düşünüyorum..çocuk mikrop kapmış pislikten demiş doktor..nerden diye düşünürken bugün gözümle gördüm hak verdim doktora;çocuğun kakasını halı ortasında dikkatsizce almalar kakalı poposunu halının üstüne koymak tekrar güzel bi dille uyardım hani altına bi bez muşamba falan sersen halı batmasın sana da zahmet olmaz diye...utanma belası serdi ama sonra yine kakasını halı üstünde alıp pis bezi halıya koydu..eller yıkanmıyor bu arada...çocuk tabi mikrop kapacak yerlerde gezinen çocuk pis halılardan nasıl almasın mikrobu.. inanın halıya basmaya midem bulandı..çocuğun altı batsa ben diyorum ancak öyle alıyor...ve akşama kadar pis kokuyor mis gibi süt kokması gereken çocuk..ve öğrendim ki çocuğun fıtık ameliyatı olması gerekiyormuş...aslında hemen olsa iyimiş ama ssk olmadığından bekliyorlar kocası iş arama modunda ama sorumsuz; iş beğenmiyormuş...doktor çocuk yeşil kusarsa acilen ameliyatlık demiş.....eşim tüm bunları düşündü: "keşke bakarım demeseydin ...çok sorunlu çünkü...dedi...sen gündüz temizleyip tertemiz verirsin akşam eline, sabah pis şekilde yine gelcek mikrop kapmış sarılık gibi bi mikrop kızımıza bulaştırabilir evine fazla gitme ;üstelik fıtık tehlikesi var ya acillik bişi olup elimizde bişey olursa çocuğa bizden bilirler ;üstelik bebeğin babası ters sorumsuz bir adam bize çıkışır "dedi...hak verdim..sorunlu bir aileyle zor...vazgeçeçeğimi söylücem yarıda bırakmmaak adına bakabilecek birini de söylücem onunla halladerse olur....şimdi tek takılan aklıma devamlı o bana gelirdi ben 5/10 dk lığına arada giderdim çoğunlukla dışarda parkta buluşurduk..şimdi evine gitmek bile istemiyorum gördüğüm manzaradan sonra midem bulandı kınamıyorum ama temizlik namına bişi olmayınca kızıma da kaptırmak istemem bi enfeksiyon şimdi samimi konuşurken nasıl kendimi geri çekerim ona gitmekten onu düşünüyorum..çünkü ben nereye kadar birisine temizlik konusunda bişi söyleyebilirim ki...:1shok:
kızınıza bakacak olan kişiye yani ev sahibinizede para verecekmisiniz, eğer verecekseniz bi anlamı yok
500 degil 1500 verseler yine de bir baskasinin cocuguna bakamam. allah korusun basina bir sey gelse ne yaparsiniz? siz yine su gelin taci isine girin. gece yaparsiniz veya tv karsisinda otururken cok daha iyi. o cocuk ateslenir hasta olur yuvarlanip düser, altini üstünü degistir offf. evi dagitir düsürür kirar. cok büyük sorumluluk bu kadar bübük sorumlulugu ben alamazdim sahsen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?