Yardım lütfen... Umursamaz bir elti

irras_

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2008
2.966
206
323
Bursa
merhabalar benim sorunum eltimle ..

kayınvalidemin yanında oturuyoruz 7 aylık evliyiz ..
eltim her an bizdee ..
o kadar rahat ki ..
akşam yemeğini bizden yiyiyor .. gündüz 9 da gelir akşam 10 a kadar bizdeeee bıktım ya bizimde bir özel hayatımız var ..
10 yıllık evli o .. evlendiği günden itibaren öyle alıştırılmış kaynanam tarafından .. 10 yaşındada bir oğlu var oda bizde kalıyor .. hafta sonları kendi evine gidiyor ..
ama onun sesi gürültüsü yetiyor .. üstelik şimdi ikinciye hamile .. geçnelerde dogum sonrası oluşan kilolar hakkında konuşuyordu da dediki eğer kilosu fazlaysa 4 gün çocugu bize bırakırmış o spora gidsermiş ..

bir insan bu kadar rahat olabilirmi bana bunu yaşatmaya ne hakkı var ?
eşimin tatil günü bizde o kadar da sessliler ki ..
pskolojim hiç iyi değil ..

tavır alıyorum onlarla yemeğe oturmuyorum gene anlamıyor rahatsız olmuyor .. hiç konuşmuyorum odamdan çıkmıyorum gene olmuyorrr

bu gidişle 2.ci bebekde bize kalıcak napıcam ben insan yeri geliyor kendi cocugunu bile çekemez duruma geliyor ki ben kardeşimi dahi çekemiyorum bazen onun cocugunu nasıl çekicem ?

kayınvalidenizle birlikte oturuyorsunuz anladığım kadrıyla
aslında ilginç olmuş kayınvalideden şikayet edilir genelde böyle durumlarda
aslında görümce deseniz anlayacağımda eltiniz de bir garip, insanlar k.vlideyle sabahtan akşama oturmak istemezler, bu evinden çıkmıyor, kendi isteğiyle
evinin işini, yemeğini ne yapıyor, yatmadan yatmaya otel gibi mi kullanıyorlar evlerini
kayınvaliden ne diyor bu duruma?
walla işin zor canım ya, arsız yüzsüz insanla uğraşmak insanın ömrünü tüketiyor
kayınvalidenle konuş olmazsa, beraber bir çözüm arayın

Peki eşin de diyor bu duruma oda rahatsız oluyormu :uhm: bence eşinizle konuşun o konuşsun ailesiyle bu soruna bir çözüm bulun siz söylerseniz dışlanabilirsiniz eşiniz söylesin bence daha etkili olur:enbuyukkk:

peki siz evlenmeden önce de sabahtan akşama kadar kayınvalidesinde miymiş?
eğer öyleyse sizin bur durumda diyecek pek birşeyiniz olamaz gibi. çünkü senden önce de böyleydi, bile bile gelin geldin bu eve denebilir.

ama eve girmeye siz o eve gelince başladıysa hemen eltinizle değil de önce kayınvalidenizle bir konuşun isterseniz. çünkü eltiye söylerseniz bu sefer ben anneme geliyorum diyebilir.
ne de olsa evin büyüğü konumundaki o.

bir de aslında baktığın zaman torunlarını babaannesine bırakıyor, garip bir durum yok ama siz de yeni evli olduğunuz için rahatsız oluyorsunuz tabii.
ama bence çok da yapabileceğiniz birşey yok gibi bu durumda..
birlikte yaşamanın getirdiği zorluklardan biri bu da..

alla alla o nasil is yahu fisfisfis
cocugu dogur sen keyfine bak olduuuuu :delphin:
valla basda tepkini gostermezsen tepene binerde binerler
esine soyle bakalim o ne diycek ne tepki gostercek

eger oyle olucaksa ondan once siz gidin onun evine aynisini siz ona yapin ne edicek bak bakalim belki dank eder kafasinasengözlerimebaksanab

canım sen evlenmeden öncede eltin gelip gittiyse o eve şimdide devam edecektir..çünkü alışmış rahatlığa..kaynananla uygun dille konuşmayı dene,eğer oda bişey yapamam derse eşinle konuş.bakalım onun fikri ne..inşallah evimizi yıralım derde kendi evinde eşinle mutlu mesut yaşarsın canım benim..Allah yardımcın olsun..amiiinn..

eğer gelme derseniz ya da tavırlarınızla belli ederseniz.o da burası benimde kayınvalidemin evi diyecektir.
kayınvalideniz ve eşiniz ne diyor bu duruma .onlar rahatsız olmuyormu?

bir de eltiniz spora gidecekmiş ya..... bebek sanki size kalacakmış gibi niye üstünüze alındınız?
geç odana otur kayınvaliden baksın.hiç oralı olmayın.size güvenmeyeceğini anlasın.
inşaallah kendi evine çıkarsın canım sende......

Ev sanırım kayınvalidenizin evi ve yazınızdan anladığım kadarıyla eskiden beri durum böyleymiş. Siz o eve yeni gittiğiniz için malesef (ev ev üstüne olmaz sözü bu durumlar içindir) sizin bu duruma müdahale etme hakkınız bulunmuyor. Çünkü o ev sizin değil kayınvalidenizin evi ve eltiniz kayınvalidenizin gelini.
Evet yaptığı yanlış ama bu konuda uyarmak size düşmez, eşiniz ve kayınvalideniz bu durumu halletmeli. Siz söylerseniz cevap olarak densizce dağdan gelip bağdakini mi kovuyorsun diyebilir size.
Kayınvalidenizde bu durumdan şikayetçi değilse malesef size düşen tek kurtuluş ayrı eve çıkmak olmalı.

arada bir yalnız kaldığınız zaman kayınvalidenize laf sokuşturun bence eltiniz hakkında..kayınvalidenizin buna ses çıkaracağını pek sanmam,baksanıza öteki gelini nasıl rahat yüz bulmasa yapamaz bunları..eşinizede söleyin annesiyle konuşsun daha 7 aylık evlisiniz nede olsa...bu arada neden ayrı eve çıkmıyorsunuz özel bi sebebi yoksa öğrenebilirmiyiz????

Ev sanırım kayınvalidenizin evi ve yazınızdan anladığım kadarıyla eskiden beri durum böyleymiş. Siz o eve yeni gittiğiniz için malesef (ev ev üstüne olmaz sözü bu durumlar içindir) sizin bu duruma müdahale etme hakkınız bulunmuyor. Çünkü o ev sizin değil kayınvalidenizin evi ve eltiniz kayınvalidenizin gelini.
Evet yaptığı yanlış ama bu konuda uyarmak size düşmez, eşiniz ve kayınvalideniz bu durumu halletmeli. Siz söylerseniz cevap olarak densizce dağdan gelip bağdakini mi kovuyorsun diyebilir size.
Kayınvalidenizde bu durumdan şikayetçi değilse malesef size düşen tek kurtuluş ayrı eve çıkmak olmalı.

Aynen katılıyorum. Bu durum eskiden beri gelen birşeymiş.Yani siz bile bile o eve gelin gittiniz.Tamam eltinizin yaptığı hoşbirşey değil belki ama birde şöyle düşünün kim gerektiği zaman çocuğunu babaannesine bırakmaz ki?Eltiniz çocuğu babaannesine bırakmak istiyorsa bu en doğal hakkı sizin yapabilecek birşeyiniz yok bencede.
Düşünün siz nasıl kayınvalidenizin gelini olarak o evde kalmaya oturmaya kalkmaya hakkınız varsa onun da var.Kimseye hiçbirşey söyleyemezsin.Eltine söylesen anneme geliyorum onun evi der,eşine söylesen onunda annesinin evi gelir tabi der,kaynanana desen burası onunda evi der....
İşte bir arada oturmanın zorluklarından biri daha.O yüzden yeni evlenecekler sakıınn kayınvalide ile birlikte oturmayınnn delikafadulden
Bu sorundan ancak ayrı eve çıkarsanız kurtulabilirsin allah yardımcın olsun.Zor bi durum.:teselli:

yorum yapan arkadaşlara teşekkürler ..

10 yıllık gelin o öyle alıştırılmış .. biz evlenmeden önce defalarca konuşulmuş kendilerinle bakın bi hayat çizin kendinize fln fln diye ..
hanfendiye yemek fln yapmak zor geliyorki ..
çalışıyordu iştende çıkarıldı .. bu kadarı çok fazla geliyor bana .. ben her gün onların gürültüsünü çekmek zorundamıyım ?

ilgisiz yetersiz bir anne ve ergenliğe giriş horozlanmaya başlayan bir çocuk ? anlarsınız herhalde sıkıntılarını

kayınvalidemler alışmış .. Hem çocugu bırakmıyorki sanki kayınvaldemlere dogurmuş ..
burası kayınvaldemlerin eviyse burda yeni bir çift yaşıyor .. öyle destur denmeden gelinmez ki .. onuda bırak çocugunu alıştırmaya bak evinde kalmaya ..

eşimle bu konuda çok kavga ettik .. bir insan gamsızsa neden gitsin ki ?
kendisi anlıck bir şey leri göze alıcakki gidicek

yorum yapan arkadaşlara teşekkürler ..

10 yıllık gelin o öyle alıştırılmış .. biz evlenmeden önce defalarca konuşulmuş kendilerinle bakın bi hayat çizin kendinize fln fln diye ..
hanfendiye yemek fln yapmak zor geliyorki ..
çalışıyordu iştende çıkarıldı .. bu kadarı çok fazla geliyor bana .. ben her gün onların gürültüsünü çekmek zorundamıyım ?

ilgisiz yetersiz bir anne ve ergenliğe giriş horozlanmaya başlayan bir çocuk ? anlarsınız herhalde sıkıntılarını

kayınvalidemler alışmış .. Hem çocugu bırakmıyorki sanki kayınvaldemlere dogurmuş ..
burası kayınvaldemlerin eviyse burda yeni bir çift yaşıyor .. öyle destur denmeden gelinmez ki .. onuda bırak çocugunu alıştırmaya bak evinde kalmaya ..

eşimle bu konuda çok kavga ettik .. bir insan gamsızsa neden gitsin ki ?
kendisi anlıck bir şey leri göze alıcakki gidicek

Sen haklısın canım hemde çok haklısın.Bazı şeyleri eltin kendisi görmesi lazım.Bu evde artık yaşayan yeni evli bir çift var demesi lazım.Ama dediğin gibi kadın gamsız.
Bu yüzden senin yapabileceğin birşey yok bence :delphin:

madem okadar meraklı kaynanasına çocuklarınada bakılıyo siz ayrı eve çıkın o kayanananla birlikde otursun zaten sabah 9 akşama 10 orda
siz ayrı eve çıkın bari en ıyısı bu

Peki sizin kendi basiniza bir eve cikmaya imkaniniz yokmu?

Anlattiginiz kadariyla bu durum gelecektede degisecege benzemiyor.

Eltiniz kayınvalidenizle iyi anlaşıyor anladım kadarı ile..Her dakika kayınvalidesinin(sizin de) evinde olduğuna göre.

Şimdi siz yeni evlisiniz, ama madem biraradasınız orası sizin de eviniz..Fakat eltinize gelme gitme, demeye pek de hakkınız yok gibi..Sonuçta evin kadını başrolünde hala kayınvalideniz var..

Size tavsiyem; eltinizin özel işlerine, çocuk bakımı vs. gibi asla girmeyin..Kayınvalideniz kabul ediyorsa o ilgilensin..

Eltiniz evdeyken yapmanız gerekenleri yapın, fazlasına karışmayın....Akşama kadar o eve konuşlanan insan, bir işin ucundan tutmalı bence..
..

Eltiniz bebek doğunca spordan falan bahsederse, ''ben bakamam annem isterse baksın ''diyebilirsiniz ..
Bu kimseye karşı saygısızlık değil, bunu söylemekten çekinmeyin..

Kendi düzeninize eltinizin hayatını karıştırmayın..Mesela eltiniz geldiğininde arada sırada, siz gezmeye çıkın, alışverişe ya da başka biryere, mesela ben yürüyüşe çıkıyorum de, çık....Bundan da çekinmeyin..

Eşinizin etkili olacağını sanmam.Eltinize gelme diyemez..

ış size düşüyor, kimseyi kırmadan, kimseye saygısızlık yapmadan, inceden inceye, kurallarınızı koyun, özel hayatınızı siz yaşayın..

sanırım dogru zaman değil ayrı eve çıkmak .. hele bu ortamda ..
ben okuyorum açıktan çocuk gelişimi .. ne stajım başladı nede başka birşey işte yok ..
bir maaşla eve geçindirmek çok zor .. yoksa defalarca düşünüyorum ..

:(

Eltiniz kayınvalidenizle iyi anlaşıyor anladım kadarı ile..Her dakika kayınvalidesinin(sizin de) evinde olduğuna göre.

Şimdi siz yeni evlisiniz, ama madem biraradasınız orası sizin de eviniz..Fakat eltinize gelme gitme, demeye pek de hakkınız yok gibi..Sonuçta evin kadını başrolünde hala kayınvalideniz var..

Size tavsiyem; eltinizin özel işlerine, çocuk bakımı vs. gibi asla girmeyin..Kayınvalideniz kabul ediyorsa o ilgilensin..

Eltiniz evdeyken yapmanız gerekenleri yapın, fazlasına karışmayın....Akşama kadar o eve konuşlanan insan, bir işin ucundan tutmalı bence..
..

Eltiniz bebek doğunca spordan falan bahsederse, ''ben bakamam annem isterse baksın ''diyebilirsiniz ..
Bu kimseye karşı saygısızlık değil, bunu söylemekten çekinmeyin..

Kendi düzeninize eltinizin hayatını karıştırmayın..Mesela eltiniz geldiğininde arada sırada, siz gezmeye çıkın, alışverişe ya da başka biryere, mesela ben yürüyüşe çıkıyorum de, çık....Bundan da çekinmeyin..

Eşinizin etkili olacağını sanmam.Eltinize gelme diyemez..

İş size düşüyor, kimseyi kırmadan, kimseye saygısızlık yapmadan, inceden inceye, kurallarınızı koyun, özel hayatınızı siz yaşayın..

güzel yazmışsınız ama büyük sorun şu .. yeri geliyor ben öz kardeşime bile dayanamıyorum çekemiyorum .. o cocugun dertlerini duyucagıma kendi cocugumla boguşurum daha iyi ..
beni bizi cocuktan sogutmaya ne hakkı var

bence bunu eşiniz ve kayınvalidenizle konuşmanız gerekir
ve onlar da eltinizle sorunu çözmeleri lazım
eğer sen onların arasına giresen sen kötü olursun onların gözünde

Back
X