Yardım lütfen... Umursamaz bir elti

güzel yazmışsınız ama büyük sorun şu .. yeri geliyor ben öz kardeşime bile dayanamıyorum çekemiyorum .. o cocugun dertlerini duyucagıma kendi cocugumla boguşurum daha iyi ..
beni bizi cocuktan sogutmaya ne hakkı var

Sen haklısın bence de ama eltin kayınvalidenle anlaşıyor demek ki, hergün orda.
Şimdi sen eltine birşey desen sana der ki ''ben kayınvalidemin evine geliyorum, o rahatsız olmuyor sen de olma vs.'' der..Kendi çapında haklı..Çoluk çocuk, yemek derdi vs. yok akşama kadar kayınvalidesinin evinde..Bak senin evinde demiyorum, onlar da öyle düşünüyorlar eminim ki..

Sen dediğim gibi canım, özel işlerine sakın karışma..

Kendini yorma, yapman gerekenleri yap fazlasına karışma..

Bebek konusunu bir daha açarsa eltin, '' valla benim başım kaldırmaz bize fazla güvenme vs..'' gibi şeylerle tavrını belirtebilirsin..

Sonuçta eltinin de biraz duyarlı olması gerekiyor bence de ama insanlarda fazla ince düşünce yok..

İlersi için de mutlaka ayrı eve çıkın..Bundan şimdiden kayınvalid
ene ve eltine de bahset..

kayınvaldemler aksine beni daha çok severler .. biraz çekiştirirlerde ama bilemiyorum ..

bu şehirde kimsem yok ne işim var ne ailemler burda .. başka şehire gelin geldim ben .. burda birilerim olsa gene bir şekilde yürür ama olmuyor artık zorlanıyorum

Sizi anlayabilirim...Artik ben geldim bu eve, orasi benim evim sayilir diyorsun...
Eltinin yaptigi yanlis aslinda. Her ne kadar da istedigi zaman o eve gelebilirse, yinede limitleri asmis. sabahtan aksama kadar orda kalmak da ne oluyor.
Cocuklar gelebilir, buna pek soz hakkiniz yok. Orasi babaannelerin evi. gelinden yengeden izin alacak degiller oraya inmek için. her gun inebilirler de.
Iste kayinvalidenin yanina gelin gitmenin zorluklarindan biri.
Sizin bu durumda yapabileceginiz hiç birsey yok.

Onun ailesiyle aynı evde yaşamayı baştan kabul etmişsiniz. Ev ev üstüne olmaz lafı geçerli. Keşke okulunuzu bitirip işinize girip öyle evlenseymişsiniz.

Belki bir yerde sekreterlik işi bulup hem okuyup hem de çalışabilirsiniz. O zaman ayrı eve çıkma imkanınız olabilir. Ama şunu söyliyim burda çözülmesi gereken sorun eltinizin size gelip durması değil sizin kayınvalidenizin evinde oturuyor olmanız bence.

ayrı eve çıkmakdan başka çareniz yok malesef.. sonuçta kayınvalidenizin gelini.. yıllardır da böyle olunca.. sizin için zor elbette..
eşinize hissettirin bu durumu.. yapaccak birşey yok.. mesela haftasonları bari başbaşa kalaım otele mi çıksak iki gün kaçamak yapsak deyin:) o da annesini yengenize gönderir belki...

Anladığım kadarıyla evde internet var, eltiniz veya çocuğu eve geldiğinde siz de internette takılırsınız, biliyosunuz internet en büyük eğlence kaynağı bu devirde , oturun pc başına ,okuyacak bir sürü yazı bulursunuz , kk ya girersiniz ... Canınız istediğinde de içeri girer ,onlarla sohbete katılırsınız...
Şimdi siz evin küçük gelinisiniz üstelik kayınvalidenizle kalıyorsunuz , bu sebeple eltiniz sizi ezmeye ve üstünlük kurmaya çalışabilir ... Siz sakın kendinizi ezdirmeyin , azıcık dişinizi gösterin ..
Bu arada en kısa sürede imkanını bulur bulmaz kendi evinize çıkmaya bakın , ev ev içinde olmaz!

Eltinle konusman mümkün degil aninda yapistirir cevabi...dagdan geldin bagdakini kovuyon diye...CADIARZU

Kaynanan konussursada olmaz oda gelini cünkü...Ne o Anne bizi istemiyormusun artik diye tavir yapar..gider kocasina anlatir bu sefer ana ogul kötü olur..fisfisfis

Bence bu isi en güzel esin halleder....eltin orda oldugu zaman off ya kafam sisti bir rahat yok su evde diyerek biraz mirildansa rahatsiz oldugnu belli etse...ama tabiki yapmaz öyle birsey...o yüzden bu is de yas...:kahve:

Vallaha aslinda cok haklisin....artik o evde sadece kayinvalidesi oturmuyor..biraz düsünmesi lazim...ya cok anlayissiz bir insan yada inadina yapiyor...var öyleleride...

Yapacak tek birsey var bir an evvel ayri eve cikmanin yollarini aramak....10 senedir böyle ise bundan sonrada böyle olucak...Bu sürec icinde ne onun cocuguna nede baska birseyine kesinlikle karisma...ben kimsenin cocugna bakamam kusura bakmayin de...böyle bir mecburiyetinde yok bence...

Allah sabir versin güzelim ama inanki ayri eve cikmadan sana huzur yok...

Benim eltimde kayınvalidemle oturuyor, buradakileri gördükçe gidip öpesim geliyor eltimi. Çocuklarım özelliklede yazın babaannede kalırlar. Eltim (kendi işini yaptığı için) çocuklarım geldiler diye öğlen işe gider onların sevdiği kahvaltıları hazırlar hatta işinde kullandığı laptopu bile çocuklara bırakır oynasınlar diye. Akşam erken gelir, gelirler telefon açıp ne istiyorsunuz diye sorar, hatta işe gitmez günlerce çocuklarıma seve seve bakar.
Bana kaç kere, sen kafanı dinle bırak çocukları bize bizde kalsınlar yazın ben bakarım der.
Sonuç: Çocuklarım bizden çok yengelerini sever ona taparlar, ikinci anne gözüyle görürler, eltim ama benim ailem hatta akrabalarım bile baş üstünde tutarlar. Öylesine sıcak bir dostluk kuruldu arada yani.
Biraz olumlu bakmakta fayda var, eğer yeri geldiğinde kendi kardeşinize bile tahammül edemiyorsanız neden kayınvalideyle oturmaya razı oldunuz anlamak mümkün değil.
Sizin için en iyi yol ayrı eve çıkmaktır. Böylece huzursuzluklarda ortadan kalkar.

Canım haline üzüldüm gerçekten çocuk gelişimi okuyormuşsun bende mezun olmak üzereyim son üç ayım kendini bunlarla yıpratacağına iş bulmaya çalış, bunlar böyle alışmış böyle devam ederler. Yardımcı öğretmenlik bile olsa yap hep tecrübe edinirsin hem de çevre. Ayrıca senin bir sosyal çevren olduğu bilincine varırlar ve sen bağımsın hareket edebilirsin. Kayınvalidenin yanında bence eltin hakkında hiç yorum yapma çünkü onların on yılık bir geçmişi var seni dışlayabilir eşinide senden soğutmaya çalışabilirler.

kaygısız ve bencil biri sanırım
işiniz zor Allah yardımcınız olsun...

burbuk arkadaşımıza bir şey yazmak istiyorum ..

siz çocuklarınızı ömür boyu bırakın kayınvaldenize bakın o zaman eltiniz kaç gün çekiyor ..

üstelik benim kayınvalidemle bir sorunum yokki sadece eltimle ..
tabiki torunlarını bırakabilirler buraya babanesi dedesi ama kalkıpta çocuklar sanki onun cocugu değilde yeğeni durumuna dönüşürse olay daha başka yerlere varır ..

hepiniz bilirsiniz yeni evliyken nasıl olundugunu ne yatma saatiniz bellidir nede kalkma .. ne cocuk çekicek durumdasınızdır nede gürültü .. çünkü yeni evlisinizdir ..

kaç yaşında insanlar bile düşünebiliyorsa onun işine gelmiyorsa bu gamsızlıktan başka bir şey değildir ..

ben onun evine eşinin izin gününde gitsem en fazla 3 gün çekerler sonra istemez çünkü kocasınla başbaşa kalmaya ihtiyaçları vardır ..

elti o evin eskisi olduğunu o evin hanım ağası olduğunu kanıtlar durumda hareketler yapıyor şuan.

ama sen sessiz kalırsan bu kadın tepenize çıkmaya devam edicek.. o ne kadar kayın valienin geliniyse ve oğlunun karısıysa sende kayınvalidenin gelini ve oğlunun karısısın.. sessiz kalma canım, yoksa o ev o hayat kabusunuz olmaya devam edicek. ne kyınvalide ne eş direkt kendisiyle konuş kimseye onu şikayet etmeye ihtiyacın yok sen bir bireysin kendi hakkını savunabilirsin..

canım senin için üzüldüm.zor bir durum tabii ki.ama kadının çok gamsız olduğunu ve laftan anlamadığını yazmışsın.sen bu kadına bağırsan çağırsan ne olacak..yine aynı yine aynı..değişmez..yüzsüz işte..yapacak bişi yok..
sende bir iş bul..çalış.en azından kira parası çıkar.hem illa büyük eve taşınmanız gerekmezki ,küçük bir yerde olabilir..bence tabii:)) okulunun bitmesine yakın yavaş yavaş kpss çalışırsın.belki memurluk olur..o olmasada özel sektörde de iş imkanının var..
oıkulunun bitmesine kadar var?
böyle bir ortamda derste çalışılmaz
birde kayınvaliden ne diyor? sıkıntını açtınmı onlara.rahatsız olduğunu,ders çalışamadığını falan söyledinmi? belki onlar derse evinize gidin,böyle sık sık gelmek yok artık falan diye gelmezler.biraz da siz yüzsüzlük yapın..iraz kaba olacak ama gerekirse evden kovun:))
evlenmeden önce annemlerle yaşarken karşı apartmanda bir kadın vardı..kızı evli,çocuğuda vardı.3-4 yaşlarında..her sabah annesine gelirlerdi.sabahın 10 u dedi mi evde.kocasıda işten çıkışta gelir ,yemeği yer akşam 9-10 gibide evlerine giderlerdi.kadın artık bıkmıştı,illahlah demişti..ama anlamıyorlar işte.madem öyle yapıyorsun ya onlarla yaşa yada evini barkını bil.b azen kapıyı falan açmazlardı..zile basar basar giderleri..herhalde yemek masrafından kurtulmak istiyorlardı.))kadın özel hayatımız yok diye veryansın ediyordu

burbuk arkadaşımıza bir şey yazmak istiyorum ..

siz çocuklarınızı ömür boyu bırakın kayınvaldenize bakın o zaman eltiniz kaç gün çekiyor ..

üstelik benim kayınvalidemle bir sorunum yokki sadece eltimle ..
tabiki torunlarını bırakabilirler buraya babanesi dedesi ama kalkıpta çocuklar sanki onun cocugu değilde yeğeni durumuna dönüşürse olay daha başka yerlere varır ..

hepiniz bilirsiniz yeni evliyken nasıl olundugunu ne yatma saatiniz bellidir nede kalkma .. ne cocuk çekicek durumdasınızdır nede gürültü .. çünkü yeni evlisinizdir ..

kaç yaşında insanlar bile düşünebiliyorsa onun işine gelmiyorsa bu gamsızlıktan başka bir şey değildir ..

ben onun evine eşinin izin gününde gitsem en fazla 3 gün çekerler sonra istemez çünkü kocasınla başbaşa kalmaya ihtiyaçları vardır ..

Valla polemiğe girmiyeyim diyorum ama genede dilimi tutamıyorum, sorduğunuz soruya cevabım evet bakar olacak. Çünkü 8 senedir bu devam ediyor ve eltim 15 tatilde hatta hafta sonları bile istiyor çocukları yanına. Hatta abartı gelebilir size ama tatile bile çıkarken büyük oğluma günlerce yalvarır ama ben göndermem o başka. Tabi bu onun karakteri. Dikkatinizi çekerim ben bırakmıyorum eltim önceden beri süregelen bir şeyi devam ettiriyor. Eltimin karakteride böyle. Bundan zevk alıyor hiç şikayetçi değil.

Siz böyle bir şeye tahammül gösteremeyebilirsiniz. Onuda anlayışla karşılarım ayrıca beni de ilgilendirmez. Ama böyle bir örnek görünce eltimi takdir etmeden geçemedim ve bunuda dile getirdim.
Sizi yargılamak gibi bir aptallık yapmayacak kadar olgun ve görmüş geçirmiş bir insanım ayrıca.

Size baştada söyledim, gelin gittiğiniz evde tam söz sahibi olamazsınız, orası kayınvalidenizin evi. Ya kayınvalideniz eltinize gelme diyecek yada siz ayrı eve çıkacaksınız. İşin mantığı budur.

gamsız bi insan...
ne desen boş ya o düşünmedikçe ne desen boş.....

size benim evde söz sahipi istediğimi kim söylediki ..

eltiniz yeni gelin olmadıgı için istemiştir . ama tabi karşı kişinin karakteride önemli .. siz 1 verirsiniz 0 size karşılığını 100 verir .. bide daha değişiği siz hep vermek zorunda kalırsınız ama karşınızdaki vermez ...

canım senin için en iyi çözüm ayrı eve çıkmak
beraber oturmanın yarattığı sorunlardan bir tanesi daha
eltinizde çok tuhafmış.doğru orası kayınvalidesinin evi olabilir çocuğunu ona bırakıyor olabilir ama artık sizde o evdesiniz şartlar değişti ve onun bunu gözönünde bulundurması gerek.kaldı ki eltiniz sürekli sizdeyese neden boşuna kira veriyor ki
o gelsin kayınvalidesinin yanına yerleşsin siz kendi evinize çıkın

birlikte yaşamak işte böel bişi olsa gerek.resmen sizi psikolojik olarak ezmeye çalışıyor.hafta içi yemeği yer yemez çıkın dolaşın.eşine belirt bunu.bunaldım de.başbaşa kalmak istiyorum de.çıkın sinemaya gidin,arkadaşlarınıza gidin,dolaşın yürüyerek yada arabayla.hafta sonlarıda gidin arkadaşlarınızda kalın,günübirlik ucuz ve güzel yerler bulun gidin.kayınvalide tamam ama elti de kim yaaaa.mecburmusun dır dır dır sürekli dinlemeye hizmet etmeye.tamam edilir ama hergün hergün.çekilmez yani.onların gelmediği akşamlar evde olun ama geldikleinde yemeği yiyip çıkın.hatta yemeğe gidin eşinle.

ŞU Yaz gelse .. gene çıkıp dolaşabiliyorsun şu soguklardan insanın kılı bile kıpırdamıyor yahuuuu kaydirigubbakcemile3

Back
X