- Konu Sahibi Pinar_tasci
-
Öğrenirlerse de sen kendi pişmanlığını biliyorsunMerhaba arkadaşlar ve hanımlar ben bugüne kadar üye olmadan okurdum hep burda anlatılanları ama bende üye olup anlatmak istedim derdimi.
Çok sevdiğim aşık olduğum biri vardı. Onunla evleneceğimi düşünürdüm cinsellik de yaşadık. Ama sonra anlaşamadık ve ben bitirdim. Ama içimde hep bi koeku var bir gün bi hastalığım çıkar da doktora gidersem ailem öğrenir bakire olmadığımı diye ya da farklı bir şekilde öğrenirler diye hep korkuyorum. Yaşadığım şey için evet pişmanım her zaman da tövbe ediyorum ama oldu bi kere değiştiremiyorum. Bişey diyin bana çünkü bu korkuyla yaşamak çok zor.
Dr ztn size sorar evlimi bekarmısınız diye. Ona göre alttan bakar. Ben bekarım dedikten sonra alttan nereye bakacak??Hayır yanlış anladınız cinsel hastalık değil mesela bartholin kistinde alttan bakıyo
Ya mesela kist gibi bişey olursa ve bakmak zorunda kalırsa bazen genitaş bölge üzerinde de kistler apseler oluyormuş öyle durumlarda göstermek gerekir mi bilmiyorumDr ztn size sorar evlimi bekarmısınız diye. Ona göre alttan bakar. Ben bekarım dedikten sonra alttan nereye bakacak??
Farzet ki bakiresin. Kistin var. Alttan bakabilcek mi? Hayır. Başka bi yöntemle bakmaya calısacak tahlil vs isteyecek. Bakire birine asla alttan muayne yapılmazYa mesela kist gibi bişey olursa ve bakmak zorunda kalırsa bazen genitaş bölge üzerinde de kistler apseler oluyormuş öyle durumlarda göstermek gerekir mi bilmiyorum
Benim karaciğer rahatsızlığım vardı senede 4 kez genel ultrasona girerim ve doktorum tüm batın ister orda bakılır yumurtalık durumuna vs. Raporda hiçbir sorun yok çıkıyor hep bende gitmedim hiç jinekologa. Onun dışında 1 2 kez mantar olmuştum aile hekiminin verdiği bi ilaçla geçti. Benim arkadaşım bartholin kisti oldu vajina dudağında şişlik doktoru ona bakmam gerek demişti ve o da hani açıp gösterdi teşhis için ama ben gitsem böyle bi durumda bakire olmadığım ortaya çıkarJinekolojik muayene ayrı bir odada yapılıyor. Oraya da bir zahmet annen girmesin annen ki büyük büyük ihtimalle almazlar içeri. Hadi zorladı girdi annen sana doktor evli misin bekar mısın veya bakire misin diye sorar annenin yanında. Evet dersin geçersin. Karnından bakar ultrasonla. İki gün sonra içine sinmezse tek başına yine git doğrusunu söyle tekrar muayene ol. İçerde konuşulan asla dışarda söylenmez. Doktor yanına girse bile annen muayene odasında konuşulan aranızda kalır. Ses gidecek dersen de kaş göz yap
Hepsini geçte sen 24 yaşında nasıl muayene olmazsın hiçHiç mi akıntın, adet sancın vs olmadı? Çok şaşırdım. Evlenebilecek yaştasın ve kendi vücudunu tanımıyorsun bence. Ben sadece her şey yolunda mı diye sormaya gitmiştim bekarken. Smear testi yaptırmalısın.
Psikolojim gerçekten çöktüdoğmamış çocuğa don biçmek için bu kadar çabaya gerek var mı cidden?
Umarım.Seni tebrik ediyorum , yasamak istediklerini yasa kimseden korkma kimselerin yaftalamalarina boyun egme. Iyi bir insan bununla olculmez. Umarim karsina iyi biri cikar.
Siz çalışmıyor musunuz, Dr a gittiğinizi neden haber vermek yada izin almak zorundasınız ki..Gitmeme izin vermezler ailem çok farklı. Ben onlar gibi değilim ama öğrendiklerinde öok utanırım babamın böyle bişeyi öğrendiğini düşünüyorum da ister istemez korkuyorum. Her gün ağlıyorum. Amin inşallah çok teşekkür ederimm
Ben çalışıyordum ama özelde çalışıyorum bazı piyasa sebeplerinden dolayı şuan iş olmadığı için evdeyim hep. Evet psikolojim çoook kötü bi halde. Sürekli bunu düşğnüyorum sürekli vücudumu kontrol ediyorum bi yerimde bişey var mı diye ama abartılı şekilde günde 20 kere felan. En ufak bi kasık ağrısında ağlıyorumSiz çalışmıyor musunuz, Dr a gittiğinizi neden haber vermek yada izin almak zorundasınız ki..
Babanız neden öğrensin durduk yere, kimse öğrenmez, oyle bir psikolojiye sokmussunuz ki kendinizi, sanki evlilik dışı hamilesiniz.
Abartmayin bu kadar icinizde, gerçekten ogrenmezler.
Hiç bir Dr da böyle birşeyin haberini vermez.
6 sene ömceydi o. Her şey çok değişti bu şekilde yargılamayın. Doktor daha farklı sistemden mesaj gidiyor çünküArkadaşınızın durumunda doktor muayenesinde genital bölgeye bakmış yani dışardan muayene yaptığı için zaten görünmez. Bir de 18 yaşınızda erkek arkadaşınızla yalnız kalabiliyorsunuz ama 24 yaşınızda tek başınıza doktora gidemiyorsunuz buna şaşırdım doğrusu
Yargilamiyorum kesinlikle sadece o zamanki deli cesaretinizle yaptığınız şeyi şuan iradenizle yapabilirsiniz diyorum. Büyük ihtimal öyle bişey yasamayacaksiniz ama oldu ki doktora gitme durumunuz oldu nedene tek başınıza gidemediğinizi merak ediyorum6 sene ömceydi o. Her şey çok değişti bu şekilde yargılamayın. Doktor daha farklı sistemden mesaj gidiyor çünkü
Ya sen bekar kızsın tek gitme diyorlar. Bende bilmiyorum ama göndermezler asla. Ve bildiğim kadarıyla devlet hastanesine gidince girişte sistemden mesaj gidiyor. Şuan çalışmıyorum özeli karşılayamamYargilamiyorum kesinlikle sadece o zamanki deli cesaretinizle yaptığınız şeyi şuan iradenizle yapabilirsiniz diyorum. Büyük ihtimal öyle bişey yasamayacaksiniz ama oldu ki doktora gitme durumunuz oldu nedene tek başınıza gidemediğinizi merak ediyorum
Sistemden mesaj derken ??Ya sen bekar kızsın tek gitme diyorlar. Bende bilmiyorum ama göndermezler asla. Ve bildiğim kadarıyla devlet hastanesine gidince girişte sistemden mesaj gidiyor. Şuan çalışmıyorum özeli karşılayamam
Jinekolojik muayene olmadan anlamaz doktorlar ama ama eger muayene.olursaniz anlarlar.24 yasina gelmissiniz bunu resit biri olarak size soyler annenize soylemez ama annem yanimdq olur diyorsaniz ozaman duyar.Bu kadar korkarken bunu nasil yaptin oda ayri bi meseleSizce doktorlar bişey der mi ben annemle giderim hep beni asla yalnız bırakmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?