• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardim lütfen

Tutuklu82

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
1.129
688
133
iyi aksamlar arkadaslar,

Konum, bir tanidigimin cocugu. 5 yasinda, hemen hemen hic konusmuyor.
1-2 kelime ancak. otizmden süpheleniyoruz, tabi Doktor degiliz bilemeyiz.
Netten okuduklarimizla. Defalarca doktora gitti, yurtdisindayiz.
Teshis koymuyolar, olabilir- olmayabilirmisde. Cok Kötü bir durum, hepimiz
Üzülüyoruz. Kulaklarindada sorun yok.

Tanidigim türkiyeye gelmek istiyor, doktorlara göstermeye.
Bu durumda tanidigi olan varmi. Teshis konulanabiliyormu hemen.
otizm hakkinda bilgisi olan varmi.

Konulamama sebebi neymiş peki ? Yani neden emin olamıyormuş doktorlar ? 5 yaşında ki bir çocukda varsa anlasılmazmı ? Yani çok net bilgim yok ama 5 yaş varsa böyle bir durum anlaşılması için uygun bir yaştır heralde diye düşünüyorum.

Konulamama sebebi neymiş peki ? Yani neden emin olamıyormuş doktorlar ? 5 yaşında ki bir çocukda varsa anlasılmazmı ? Yani çok net bilgim yok ama 5 yaş varsa böyle bir durum anlaşılması için uygun bir yaştır heralde diye düşünüyorum.

Bisey deseler keske, yanlis teshis

Konu hakkında bilgim yok ama şu belirtileri belki gözlemlemişlerdir

otizm tanısı için 10 temel belirti:

1. Kendisine bakan kimselere nadiren gülümseme;

2. Başkalarının çıkardığı sesleri veya gülücük gibi hareketleri nadiren taklit etme;

3. Ses çıkarmada gecikme veya nadiren ses çıkarma;

4. 6-12 aylıkken ismine tepki vermeme;

5. 10. aydan itibaren el işaretleri ile iletişim kurmama;

6. Göz teması kuramama;

7. Nadiren dikkatinizi çekme;

8. Ellerde, ayaklarda, bacaklarda sertleşme veya el bileklerini çevirme gibi olağan dışı vücut hareketleri ve olağan dışı duruş ve diğer tekrarlayıcı davranışlar;

9. Onu kaldırmak istediğinizde size doğru uzanmaması;

10 Yuvarlanma, emekleme gibi hareketler açısından motor gelişim geriliği.

KAYNAK: Bu haber Kennedy Krieger Institute, tarafında bu alanda yapılan çalışmanın verileri dikkate alınarak yapılmıştır.

Konu hakkında bilgim yok ama şu belirtileri belki gözlemlemişlerdir

otizm tanısı için 10 temel belirti:

1. Kendisine bakan kimselere nadiren gülümseme;

2. Başkalarının çıkardığı sesleri veya gülücük gibi hareketleri nadiren taklit etme;

3. Ses çıkarmada gecikme veya nadiren ses çıkarma;

4. 6-12 aylıkken ismine tepki vermeme;

5. 10. aydan itibaren el işaretleri ile iletişim kurmama;

6. Göz teması kuramama;

7. Nadiren dikkatinizi çekme;

8. Ellerde, ayaklarda, bacaklarda sertleşme veya el bileklerini çevirme gibi olağan dışı vücut hareketleri ve olağan dışı duruş ve diğer tekrarlayıcı davranışlar;

9. Onu kaldırmak istediğinizde size doğru uzanmaması;

10 Yuvarlanma, emekleme gibi hareketler açısından motor gelişim geriliği.

KAYNAK: Bu haber Kennedy Krieger Institute, tarafında bu alanda yapılan çalışmanın verileri dikkate alınarak yapılmıştır.
Iste bunlarin cogu var, o yüzden düsünüyoruz malesef.
Tesekkürler

iyi aksamlar arkadaslar,

Disleke de olabilir canim

iyi aksamlar arkadaslar,

ne münasebet
6 aylıkken bile ilk belirtileri gözlemleyebilirler
ama bazı çocuk doktorları bilerek teşhis koymuyor devamlı gelsin diye umarım düşündüğüm gibi değildir, bunu duymuştum çünkü yapıldığını

Iste bunlarin cogu var, o yüzden düsünüyoruz malesef.
Tesekkürler
Rica ederim. benim debir tanıdığımın çocuğu konuşmuyodu ve göz teması kurmuyodu. motor becerileri zayıftı yani cisimleri elinde tutamıyodu sonra zamanla çocukla sürekli ilgilenerek göz temasını kurmasını sağladılar sonra ufaktan konuşmaya başladı ama onlar da gerçekten halen daha teşhis koyduramadı maalesef :(

kuzenimin 4 yaşlarında oğlu var o da kimseyle konuşmazdı doktor dilinin damaga olan kısmı yapsikmis ondan konusamamis demişti basit bi operasyonla hallettiler şimdi konuşuyor. ama onunkide aynimidir bilemem..

Marmara Üniversitesi çocuk psikiyatrisinden yankı yazgan hocayi öneriyorum

Türkiyenin efsane çocuk psikiyatristidir

Eger çocukta ağır metal düzeyi yüksek saptanirsa, hiberbarik oksijen tedavisine cevap verebiliyor. Konusamayan otistik çocuklar, konuşmaya başlayabiliyor bu tedavi ile. Çapada var. Aklınızda bulunsun.

Ama önce yankı hoca bir görsün.

benim canım yiğenim maalesef otizm. 3 yaşına basmadan tanı kondu Marmara eğitim araştırmada. hemen tedaviye başladık. erken tanı çok önemli

Eger çocukta ağır metal düzeyi yüksek saptanirsa, hiberbarik oksijen tedavisine cevap verebiliyor. Konusamayan otistik çocuklar, konuşmaya başlayabiliyor bu tedavi ile. Çapada var. Aklınızda bulunsun.

Ama önce yankı hoca bir görsün.

Ah keske öyle bisey olsa. Mesajlari okutucam tanidigima.
Cocugun annesi perisan, bir umut herseyi deniyor.
Zaten yillardan sonra olan tek cocugu.
Cok sagol

Disleksi dinleme, konuşma, okuma, yazma, akıl yürütme ile matematik yeteneklerinin kazanılmasında ve kullanılmasında önemli güçlüklerle kendini gösteren bir öğrenme bozukluğudur.

İlkokula başlayan disleksili çocuklarda eğitim alabilecek zihinsel gelişim henüz tamamlanmadıgı için okuyamazlar,yazamazlar ve matematiksel işlemleri kavramada zorluk çekerler. Ancak bu onların zeka düzeylerinde bir sorun olduğunu göstermez.

Hatta zeka düzeyi çok yüksek çocuklarda da görülmektedir. Fakat bazen hastalıkfarkedilmeyebilir.Disleksililer zeka düzeyleri düşük olmadığı gibi özel yeteneklere de sahip olabilirler. Buna önemli kanıt disleksili olduğu bilinen bilim adamları ve sanatçılardır: Albert Eistein, Leonardo da Vinci, Tom Crouse, Mickey Mouse

Back
X