• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardim lütfen

Disleksi dinleme, konuşma, okuma, yazma, akıl yürütme ile matematik yeteneklerinin kazanılmasında ve kullanılmasında önemli güçlüklerle kendini gösteren bir öğrenme bozukluğudur.

İlkokula başlayan disleksili çocuklarda eğitim alabilecek zihinsel gelişim henüz tamamlanmadıgı için okuyamazlar,yazamazlar ve matematiksel işlemleri kavramada zorluk çekerler. Ancak bu onların zeka düzeylerinde bir sorun olduğunu göstermez.

Hatta zeka düzeyi çok yüksek çocuklarda da görülmektedir. Fakat bazen hastalıkfarkedilmeyebilir.Disleksililer zeka düzeyleri düşük olmadığı gibi özel yeteneklere de sahip olabilirler. Buna önemli kanıt disleksili olduğu bilinen bilim adamları ve sanatçılardır: Albert Eistein, Leonardo da Vinci, Tom Crouse, Mickey Mouse

Cok ayrintili yazmissin, cok tessekkür ederim sana

Otizmli kızım var. Evet konuşamaması otizme bağlı olabilir. Başka belirtiler de olması lazım. Mesela kendi etrafında dönme. Sürekli sallanma veya kollarını çırpma. Aynı kelimeleri durmadan tekrarlama. Parmak ucunda yürüme. Bir eşyaya çok fazla bağlanma. Oyuncakları yan yana veya kule şeklinde sıralama. Çağrıldığında dönüp bakmama. Aniden sebebi anlaşılmayan ağlama krizlerine girme. Diğer çocuklarla kaynaşıp oyun oynayamama vb. Hepsi olmak zorunda değil.
Bir de kendini kitleme diye bir şey varmış. Kızımın merkezinde duymuştum. Sorun ne olursa olsun özel eğitim alması lazım. Rapor verilmezse ücretli alsın. Geçmiş olsun. İnşallah geçici bir şeydir.

Tanı çabuk konulamıyor malesef.baya zaman alıyor .arkadaşımın çocuğunada böyle dediler ama değilmiş şükür.o da hiç göz teması kurmuyor.konuşmuyordu.aşırı hareketliydi.ve sonuç 2yıl sonra hiperaktivite bozukluğu oldu.özel eğitim ve ailenin sabrıyla şu an bu durum aşıldı.şimdi okuduğu okulda takdir alan örnek öğrenci..umarım sizinde böyledir...allah yardımcınız olsun..sabır ve sevgi herşeyin ilacı..

ben psikolojiden motor becerilerden vs çok anlamam ama şunu söyleyim: einstein 9 yaşına kadar konuşamamış, tek tük tutuk konuşmuş. okul başarısı yerlerdeymiş vs bazen yüksek iq da böyle bozukluklar yapıyor hemen kötü düşünmeyin. bi arkadaşımın oğluna okulda öğretmeni mongol olabilir demiş çocuk tepki vermiyormuş el becerileri çok zayıfmış algısı yavaşmış fakat çocuk üstün zekalı çıktı.

iyi aksamlar arkadaslar,

Konum, bir tanidigimin cocugu. 5 yasinda, hemen hemen hic konusmuyor.
1-2 kelime ancak. otizmden süpheleniyoruz, tabi Doktor degiliz bilemeyiz.
Netten okuduklarimizla. Defalarca doktora gitti, yurtdisindayiz.
Teshis koymuyolar, olabilir- olmayabilirmisde. Cok Kötü bir durum, hepimiz
Üzülüyoruz. Kulaklarindada sorun yok.

Tanidigim türkiyeye gelmek istiyor, doktorlara göstermeye.
Bu durumda tanidigi olan varmi. Teshis konulanabiliyormu hemen.
otizm hakkinda bilgisi olan varmi.

Her çocuk erken konuşmayabiliyor . Bu onun herhangi bir problemi olduğunu göstermez . Teşhis bile koyamıyorlar diyorsunuz . Yurt dışındayız diyorsunuz .Farklı farklı diller konuşuluyorsa bundan dolayı da konuşmuyor olabilir .

iyi aksamlar arkadaslar,

Konum, bir tanidigimin cocugu. 5 yasinda, hemen hemen hic konusmuyor.
1-2 kelime ancak. otizmden süpheleniyoruz, tabi Doktor degiliz bilemeyiz.
Netten okuduklarimizla. Defalarca doktora gitti, yurtdisindayiz.
Teshis koymuyolar, olabilir- olmayabilirmisde. Cok Kötü bir durum, hepimiz
Üzülüyoruz. Kulaklarindada sorun yok.

Tanidigim türkiyeye gelmek istiyor, doktorlara göstermeye.
Bu durumda tanidigi olan varmi. Teshis konulanabiliyormu hemen.
otizm hakkinda bilgisi olan varmi.

tüm mesajları okuyamadım ama
çocuğun televizyon - bilgisayar vb. ile arası nasıl?
çok fazla televizyon vb. izleyen çocuklar "otizm" ile benzer özellikler gösteriyorlar, teşhis tam olarak konulamıyor bazen, televizyon izlemeye son verince düzeliyorlar
bir arkadaşımın ablasının çocuğu aynen böyle oldu
"otizm" zannedildi önce, aynen "otizm" belirtileri gösteriyordu ama şüpheler vardı
meğer kadın, sürekli tv izletiyormuş çocuğa
tv son verilince düzeldi çocuk

Her çocuk erken konuşmayabiliyor . Bu onun herhangi bir problemi olduğunu göstermez . Teşhis bile koyamıyorlar diyorsunuz . Yurt dışındayız diyorsunuz .Farklı farklı diller konuşuluyorsa bundan dolayı da konuşmuyor olabilir .

Önceden arkadaslarin yazdiklari gibi belirtileri var.
Göz kontagi olmamasi, iletisim eksikligi, insanlari realize edememesi,
Bunun gibi..
Annesi sadece türkce konusuyor.
Insallah dedigin gibidir.

tüm mesajları okuyamadım ama
çocuğun televizyon - bilgisayar vb. ile arası nasıl?
çok fazla televizyon vb. izleyen çocuklar "otizm" ile benzer özellikler gösteriyorlar, teşhis tam olarak konulamıyor bazen, televizyon izlemeye son verince düzeliyorlar
bir arkadaşımın ablasının çocuğu aynen böyle oldu
"otizm" zannedildi önce, aynen "otizm" belirtileri gösteriyordu ama şüpheler vardı
meğer kadın, sürekli tv izletiyormuş çocuğa
tv son verilince düzeldi çocuk

Annesi öyle biri degil, 30 dkka max. Izin vermez.
Kendisi calismiyor, o yüzden cok iyi bir sekilde ilgilenebiliyor

Otizmli kızım var. Evet konuşamaması otizme bağlı olabilir. Başka belirtiler de olması lazım. Mesela kendi etrafında dönme. Sürekli sallanma veya kollarını çırpma. Aynı kelimeleri durmadan tekrarlama. Parmak ucunda yürüme. Bir eşyaya çok fazla bağlanma. Oyuncakları yan yana veya kule şeklinde sıralama. Çağrıldığında dönüp bakmama. Aniden sebebi anlaşılmayan ağlama krizlerine girme. Diğer çocuklarla kaynaşıp oyun oynayamama vb. Hepsi olmak zorunda değil.
Bir de kendini kitleme diye bir şey varmış. Kızımın merkezinde duymuştum. Sorun ne olursa olsun özel eğitim alması lazım. Rapor verilmezse ücretli alsın. Geçmiş olsun. İnşallah geçici bir şeydir.

Cok tesekkürler, sizinle allah yardimciniz olsun.

Önceden arkadaslarin yazdiklari gibi belirtileri var.
Göz kontagi olmamasi, iletisim eksikligi, insanlari realize edememesi,
Bunun gibi..
Annesi sadece türkce konusuyor.
Insallah dedigin gibidir.

Benim yeğenimin ilk çocuğuda konuşmuyordu .Annesi ingilizce babası Türkçe konuşuyordu . Birde yurt dışında yaşıyorlardı. Yıllarca konuşmadı doğru düzgün okula başladıktan bir süre sonra iki dili aynı anda konuşmaya başladı . Dr teşhis koyamadı dediğiniz için belki o da yeğenimin çocuğu gibi olabilir diye düşündüm .

Benim patronumun oğluda böyleydi otizim teşhisi koydular :KK43:

Slm canım, öncelikle geçmiş olsun.
Arkadaşının yurtdışında kaldığını yazmışsın, çoçuk ile sadece bir dilde konuşsunlar, hem türkçe hem o ülkenin diline atlayarak değil, bazı çocuklar o haldede geç veya az konuşabiliyorlar.

Benimde bi tanıdıgım vardı anne baba çalışıyordu bakıcısı pek ilgilenmiyomıs sürekli tv izliyormus 3 yasında hala konusamıyordu sonra onunla ilgilenen sürekli konusan bi bakıcı tuttular ve konusmaya basladı belki onunkise psklojiktir

Bnm yeğnimde çok geç konuştu biraz kekeledfalan.n ilk konuştuğunda sonra düzeldi. Yani sadeve konuşma ile otizm tanısı koyulmaz sanırım. Ayrıca olabilirde olmayabilirde die bişe yok. Artık anne karnında bile anlıyorlarda o yaşta çocuğumu anlamamışlar

Back
X