Bebek Beslenmesi Yardım lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pnrcng

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2016
1.248
476
123
44
Arkadaşlar merhaba. 25 günlük bebeğim var. Doktorumuz 1 aylık olunca emzik verdirebilirsin dedi. Emzik alınca emmeyi bırakmaz değil mi? Birde spinal sezeryan oldum ben kalcam yürürken o kadar çok ağrıyor ki resmen yuruyemiyorum. Normal mi acaba? Beli mden kaynaklı mı bilemedim. Ya da bebeği sepetinden alırken incittim. Bir çözüm önerisi olan var mı acaba? Uzun oldu ama teşekkür ederim

Emzik olayı tamamen bebeğe bağlı.
Vermeyen de var, veren de var.
Benim oğlum emziksiz yaşayamaz ama zaten emmedi.
Emen birçok arkadaşım bebeği de emzik düşünce uyanır mesela.
Ama bazı bebekler direkt reddediyor zaten.
Diğer konuda, spinal olmadım epidural oldum ama özellikle ilk 3 ay bel ağrılarım vardı benimde.
Zaman geçtikçe hafifliyor diye biliyorum.
Bunlar yan etkileri oluyor anestezinin.
Dayanılmayacak gibiyse normal olduğunu düşünmüyorum, doktorunuza gidin.

Emzik olayı tamamen bebeğe bağlı.
Vermeyen de var, veren de var.
Benim oğlum emziksiz yaşayamaz ama zaten emmedi.
Emen birçok arkadaşım bebeği de emzik düşünce uyanır mesela.
Ama bazı bebekler direkt reddediyor zaten.
Diğer konuda, spinal olmadım epidural oldum ama özellikle ilk 3 ay bel ağrılarım vardı benimde.
Zaman geçtikçe hafifliyor diye biliyorum.
Bunlar yan etkileri oluyor anestezinin.
Dayanılmayacak gibiyse normal olduğunu düşünmüyorum, doktorunuza gidin.
Çok teşekkür ederim. Korkuyorum emzik vermeye beni emmeyi bırakır diye. Değişik bir ağrı ya çok rahatsız edici, bir tuhaf yürüyorum hatta yuruyemiyorum : ( Dr sordum normal dedi ama bana öyle gelmiyor sanki.

emzik olayina hic girme biraktirmasi tam bi iskence oglum benim almadi emzik hoc kullanmadi basinda cok cektim durduramadim surekli agladi uyumadi ama sonunda rahat ettim eger cocugun emzik ihtiyaci yoksa yani uyuyosa aglama krizlerine girmiosa sirf agzi dolu olsun die emzik verme bu arada emzik kullanirsada emmeye devam eder
agrin icinde doktora gorunmende fayda var onemli bise olabilir allah korusun

emzik olayina hic girme biraktirmasi tam bi iskence oglum benim almadi emzik hoc kullanmadi basinda cok cektim durduramadim surekli agladi uyumadi ama sonunda rahat ettim eger cocugun emzik ihtiyaci yoksa yani uyuyosa aglama krizlerine girmiosa sirf agzi dolu olsun die emzik verme bu arada emzik kullanirsada emmeye devam eder
Çok teşekkürler bende sadece çok agladiginda vereyim diyorum ama kararsızım çok. Evet Dr gitmeliyim en kısa zamanda

Birde parmağını emdiği için annem falan emzik istiyor dediler öyle mı acaba

parmakla alakasi yok onun aliskanlik olmus galiba
sipalara tatlo gelio parmaklari 26 aylik oldu oglum o bilr hala eli agzinda :KK66:

Birde parmağını emdiği için annem falan emzik istiyor dediler öyle mı acaba
Parmağını emiyorsa emzik deneyin derim.
Bebeğiniz daha küçük, kauçuk olanlardan başlayın ve emre refleksi olduğu zaman verin.
Parmağında şekil bozukluğu olmasındansa emzik daha iyi.
Çünkü parmak emmeye bir alıştı mı, gırtlağına kadar sokuyorlar.
Benim bebeğimin emziği düştüğü an ellerini yumrukla sokar ve ardından kusar.
Bu daha kötü bir durum.

Dogdugu an kizima memeden once emzik verdik.alisti ve 1bucuk yasinda kendi birakti. Meme emmeyi birakacagini dusunmuyorum.kizim 21 ay anne sutu aldi :)

Parmağını emiyorsa emzik deneyin derim.
Bebeğiniz daha küçük, kauçuk olanlardan başlayın ve emre refleksi olduğu zaman verin.
Parmağında şekil bozukluğu olmasındansa emzik daha iyi.
Çünkü parmak emmeye bir alıştı mı, gırtlağına kadar sokuyorlar.
Benim bebeğimin emziği düştüğü an ellerini yumrukla sokar ve ardından kusar.
Bu daha kötü bir durum.
Bende öyle duymuştum yani parmak emmeyi zor birakiyorlarmis. Deneyeceğim bakalım teşekkürler :)

Ben de spinal oldum o ağrılar bende de vardı kalça ağrısı çok şiddetliydi zor yürüyodum geçti sonra şuan rahatım.benimde iki aylık bebeğim var emzik sadece altını değiştirirken ağlamasın diye veriyorum.emme reflekside çok kuvvetli babası da korktu emzik alınca memeyi bırakır diye ama çok iştahlı emer.daha hastanede verdim ben emzik çok rahattık ilk on gün.sonra bıraktık unuttu emziği şimdi zar zor verebiliyorum sürekli emme refleksi var aç olmasada emmek istiyo emziğe alışmış olmasını isterdim.çünkü emmek isteyince insan düşünüyo acaba açmı doymuyomu diye de öyle değil kilosu gayet iyi

Ben de spinal oldum o ağrılar bende de vardı kalça ağrısı çok şiddetliydi zor yürüyodum geçti sonra şuan rahatım.benimde iki aylık bebeğim var emzik sadece altını değiştirirken ağlamasın diye veriyorum.emme reflekside çok kuvvetli babası da korktu emzik alınca memeyi bırakır diye ama çok iştahlı emer.daha hastanede verdim ben emzik çok rahattık ilk on gün.sonra bıraktık unuttu emziği şimdi zar zor verebiliyorum sürekli emme refleksi var aç olmasada emmek istiyo emziğe alışmış olmasını isterdim.çünkü emmek isteyince insan düşünüyo acaba açmı doymuyomu diye de öyle değil kilosu gayet iyi
Evet bizimkide aç degil ama emmek istiyor ağzında nekletiyor ve genzine kaçıyor sonra süt oda beni korkutuyor. En azından bazı zamanlar veririm diyorum bende bakalım. Bugün deneyeceğim ;) ağrılar icinde ftr doktorumdan randevu aldım en azından içim rahat eder. Tesekkur ederim :)

Back
X