Yardım Lütfennnn

Şöyle diyeyim o zaman. Dışarıdaki kedileri görebilecek bir yerdeyseniz, bazen kediler birbirinden haz etmiyor ve kötü koku yayıyor. O yüzden dedim acaba başka kedi mi görüyor diye
kedi görünce ki heyecanını görseniz dışarıda kedi gördümü yapışıyor cama asla içeri girmiyor

kedi görünce ki heyecanını görseniz dışarıda kedi gördümü yapışıyor cama asla içeri girmiyor

Demek ki o başka kedileri gördüğü için de böyle huysuz oluyor. Belki onların yanında olmak istiyordur, sinirini sizden çıkartıyordur. Ayrıca bi arkadaş daha demiş, kesinlikle tatlı bir şey vermeyin.

Benim 3 yaşında kedim var, ben onu severken hala yapışıyor patileriyle koluma ısırıyor :D Çok sevdiklerinden de yapabiliyorlar yani

kedim dişi de henüz küçük değil mi bunlar için ?
Dişilerde biraz erken başlayabiliyor. Ergenliğe giriyor gibi davranıyor sizin kedi bence. Ayrıca Mart ayı olması falan ev kedileri için önemli değil, ev hep sıcak olduğu için onlar ayı falan farkedemiyor. Bir an önce veterinere götürün, iyice huy değiştirmeden, eğer kediniz cidden hazırsa veteriner öyle derse kısırlaştırın derim ben. Benim de bir dişi kedim vardı kısırlaştırmadığım, çok huysuzlaşmıştı. Şimdiki kedim erkek ve kısırlaştırdık hala bebek gibi davranıyor. Hiç ergen huzursuzluğu olmadı çabuk yaptırdık.

ama ben gelince de beni sevmk yerine tırmalıyor parmağımı kopardı dünde burnumu ısırdı :KK43:
İşte sevmek istediği kişi sen değilsin şu anda. Pek erkek kedi tipinde olduğunu sanmıyorum :D Sen şu an onun için engelsin, bir şey istiyor, ne olduğunu bile anlamıyor, her istediğini veren normalde sen olduğun için vermiyorsun diye sana kızıyor. Ergen işte :D Ben kısırlaştırmanı tavsiye ederim, özellikle de bebekleri olsun bakayım büyüteyim gibi bir düşüncen yoksa.
Eğer evden dışarı gitmesine izin verip alıştıracaksan bunun beraberinde bir çok sorun da getireceğini bil ama. Kavgalar, yaralanıp gelmeler, kapabileceği bir çok mikrop, uzun süre ortalıktan kaybolmalar... Tabi ama hayvan daha özgür hissetsin diye bunu yapmayı seçebilirsin.

Benimki de böyleydi hatta ayaklarima saldiriyodu fetist bu he diye takiliyodum:D simdi dana gibi oldu kendi capında takiliyo hatta bizi gormuyo bile havalandi :D

Kediler bir çok etkenden etkilenebiliyor. Mahallenize yeni bir kedi gelmişse mesela kokusundan bile huysuzlaşmış olabilir veya çocuklardaki 2 yaş krizi gibi bazen huysuzlaşıp agresif olabiliyorlar. Geçici bir durumdur muhtemelen.
Daha çok küçük nasıl oynayacağını yeni öğreniyor canınızı yaktığını farketmiyor da olabilir.Onunla konuşurken ses tonunuza dikkat edin, eğer kızdığınız bir şey yaparsan hep aynı tonu kullanın, ama şöyle bir tehlikesi var size kızınca inadına kızdığınız şeyleri yapabilir. :deli:
Eğer sürekli canı yanıyor gibi değişik sesler çıkarmıyorsa muhtemelen kızgınlığa girmemiştir ama girdiyse de şuan sakın çiftleştirmeyin, çok küçük gebelikte ve doğumda sorun yaşayabilir. Benim kedim bu yüzden sezaryene girmek zorunda kalmıştı. İlla yavrularını seveceğim demiyorsanız kısırlaştırmanızı öneririm. Veterineriniz size uygun aralığı söyler. (Lütfen dişi kedilerin kısırlaştırma işlemini güvenmediğiniz bir vete yaptırmayın. Erkek kedilerinkine göre çok daha kapsamlı bir operasyon.)
Ev kedilerini dışarı salmak çok tehlikeli eve alıştıkları için çok kolay yaralanabilir veya hastalanabilir. Eğer ki çıkaracaksanız aşılarını dikkatli takip edip eve gelince yaralanmış mı kontrol etmelisiniz.
Bir çok arkadaş söylemiş bende tekrarlayayım sakın şekerli şeyler vermeyin zehir etkisi yapıyor kedilerde. Çok heycanlanırsa paketi buruşturup top gibi atın unutur. Biz çikolata aşığı kedimizi böyle kandırıyoruz.

Back
X