yardım yardım yardım :(

boşanmış bir görümce olarak yazıyorum 12 yıllık gelinimizle aynı binada oturuyoruz.. ve onlar istediler oraya taşınmamızı ısrar ettiler.. her zaman düşünürüm bi zararrım oluyor mudur diye ama faydam var zararım yok çok şükür.. yüzüne de sorarım görümce değil börülcesin sen der:)

7 aylık hamile olsam bana iyi gelirdi görümcem sohbetle muhabbetle son günlerimin nasıl geçtiğini anlamazdım.. hadi halası şunu da yapalım hadi halası bunu da yapalım derken bi bakmışsın doğum olmuş...

hem halanın da yani görümcenin de kafası dağılmış olur..

bu kadar ne sorun ediliyor anlamıyorum ben. hamilesin kim senin kusuruna bakacak ki.. 5 yıl çocuğu olmayan bir anne olarak yazıyorum hamilelik hastalık değildir.. hayatınızı idame ettirebilirsiniz gayette normal bir şekilde abartmasak mı
olay şu ki evde kim olursa olsun eş harici bir yabancı var, ayağını uzatıp yatmak istersin, belki havalar sıcak çıplak dolaşmak ister (uç örnek olsada olabilir), yemek yapmak isteemzsin, eşinle başbaşa takılmak istersin vs vs evde neden kadın uzun süre bir başkasını hemde ihtiyaç yokken misafir etsin ki???
ben konu sahibine hak verdim yani, eşi ile konuşşun istemediğini net bir şekilde söylesin çünkü erkekler anlamaz öyle mırın kırından net olacaksın nokta atışı yapacaksın..
hem herkes görümcesi ile iyi anlaşacak değil ya belki birbirleri ile kafalar uyuşmuyor bu da var yani..

onu dersem kiyametler kopar cunku kadin illa gelicem demiyo esim yapismis gel diye.gorumcemin kayinvalidemle de arasi kötü o yuzden cocuklarini alip temelli benim yanima kalmaya gelebilir ömür boyu.

böyle bişey olursa evi terkedin gidin ya görümce ve iki çocuğuyla yaşanır mı?
ben zaten direkt söyleyin demiyorum. laf arasında geçen şu zaman kardeşim geldi kaldı 3 ay ay hiö rahat edememiştim, şimdi yalnızım, kafam rahat vs vs normal konuşuyor gibi anlatın, anlar belki gelmekten vazgeçer.

Bence bu kadar rahatsızsaniz daha gelmemişken bile, gelince çok ilgili davranmayın mesafeli durun ve midem bulanıyor belim ağrıyor vs. deyip odaniza gidip uzanın.kahvaltı hazırlamaya başlayın 3 dakika sonra midem bulandı deyip lavaboya gidin. Eşşek değilse kendi devam eder artık!! Birde hep böyle ya offf offf vs. Deyin.

Esinizlede tekrar sakince bu konuyu konuşun ve onu sizi dinlemesi için ısrar edin.

Ayy inanamıyorum kendime:) içimden cadı gelin çıktı ayol:)) oysa ben kendi gorumceme bayılıyorum.dünya tatlısı bir insandır.Bakisimdan anlar ne düşündüğümü:KK66: öyle iyi arkadaşız hatta dostumdur:nazar: hatta bazen yanimdakinin gorumcem olduğunu bile unutup kardeşine kizarim, tutma lafını be soyle erkekler adam olsa dünya böyle mi olurdu der:))
ne güzel gıpta ettim size.ben çok sogudum size anlatamam.simdiye kadar bi yakinlik görmedim hep ben adim atmak zorundaymisim gibi lanse edildi ben ararsam konusuldu ben gidersem görüşüldü.tamam gelin olabilirim ama bu beni alt sinif insan mi yapar neden hep ama hep istisnasiz ben kayinvalideyi kayinpederi gorumceyi aramak zorundayim? 10 konusmadan 1ini onlar arasalar gene raziyim ama ben 10 kere aradim ama 11.yi aramazsam ara biraz acilirsa hemen esime sikayetlere basliyolar.gelin de hali hatri sorulsun istemez mi gelin de merak edilsin aransin istemezmi?ben artik istemiyorum icimde zerre sevgi kalmadi onlara karsi.
aslinda problem esimde gorumcem elini biseye atmaya yeltense abla sen yapma der.ama sorsan benim icin ölür bensiz yasayamaz bensiz geberir.biktim ben bu olgunlasmamis adamadan ya ne yaptigi belli degil bi oyle bi boyle

olay şu ki evde kim olursa olsun eş harici bir yabancı var, ayağını uzatıp yatmak istersin, belki havalar sıcak çıplak dolaşmak ister (uç örnek olsada olabilir), yemek yapmak isteemzsin, eşinle başbaşa takılmak istersin vs vs evde neden kadın uzun süre bir başkasını hemde ihtiyaç yokken misafir etsin ki???
ben konu sahibine hak verdim yani, eşi ile konuşşun istemediğini net bir şekilde söylesin çünkü erkekler anlamaz öyle mırın kırından net olacaksın nokta atışı yapacaksın..
hem herkes görümcesi ile iyi anlaşacak değil ya belki birbirleri ile kafalar uyuşmuyor bu da var yani..
iste ben de ondan bahsediyorum yahu evime gelen 3 yasinda cocuk da olsa yabanci yabancidir zaten hamilelikten dolayi gunduzum belli degil surekli uyuyorum esim desen evde 2-3saat ya duruyo ya durmuyo ben butun gun gorumceyle napicam evde ya zaten cok aman aman anlastigimiz da soylenemez simdi bu kadinin buraya gelmesinin amaci ne kardesini bile goremicek dogru duzgun.
inanin ben daha once öbür görümcemde 10 gün kadar kalmak zorunda kaldım esim yüzünden.zindan gibi gecti o 10 gün ya.gorümcem calisiyodu ben aksama kadar evde yanlizdim ama gene de kendimi siginti gibi hissettim misafirligin de bi siniri olur yahu.hergün kalkar evin butun isini yapar heryeri siler süpürürdüm görümcem rahatsiz olmasin evinde kalmamdan diye.oglunun üstünü bile ben degistirirdim nolcak cocuktur diye çişe bile ben götürürdüm.ben bu kadar hassasken insanlardan en azindan bunun yarisini bekliyorum misafirsin diye de eziyet etmenin ne anlami var

böyle bişey olursa evi terkedin gidin ya görümce ve iki çocuğuyla yaşanır mı?
ben zaten direkt söyleyin demiyorum. laf arasında geçen şu zaman kardeşim geldi kaldı 3 ay ay hiö rahat edememiştim, şimdi yalnızım, kafam rahat vs vs normal konuşuyor gibi anlatın, anlar belki gelmekten vazgeçer.
3 cocuk canim ve hic normal cocuklar degil.misal bende daha once 2 gun kaldilar ellerine lahmacunu alip yepyeni koltuklarin tepesinde yiyolardi ne bi tabak ne sofra hic bir titizlikleri yok.gorumcem de aynisi yapti size bi sofra serseydim boyle olurmu dedim gerek yok dedi heryer etli yagli oldu banyo yaparlar banyo saç içinde kalir.belirli bi süre olsa sıkarım disimi ama ne zaman gidecekleri belli degil herseylerini toplayip geliyolar bu stresle erken dogum yapmaktan korkuyorum.ben bu halimle her isimi kendim yapiyorum mutfak dolaplarimi daha dün gece sildim benim icin is yapmak zaten eziyet insanlar da bunu korumayinca ister istemez yipraniyorum

3 cocuk canim ve hic normal cocuklar degil.misal bende daha once 2 gun kaldilar ellerine lahmacunu alip yepyeni koltuklarin tepesinde yiyolardi ne bi tabak ne sofra hic bir titizlikleri yok.gorumcem de aynisi yapti size bi sofra serseydim boyle olurmu dedim gerek yok dedi heryer etli yagli oldu banyo yaparlar banyo saç içinde kalir.belirli bi süre olsa sıkarım disimi ama ne zaman gidecekleri belli degil herseylerini toplayip geliyolar bu stresle erken dogum yapmaktan korkuyorum.ben bu halimle her isimi kendim yapiyorum mutfak dolaplarimi daha dün gece sildim benim icin is yapmak zaten eziyet insanlar da bunu korumayinca ister istemez yipraniyorum

siz de kendi ailenizin evine gidin eğer gelip size yerleşirlerse. milletin hizmetçisi değilsiniz sonuçta.

valla çok haklısın
ama düşüncesiz ve saçmalayan senın kocan ,
hamıle kadının yanına ne misafiymiş allah aşkına ,
evimde allahın kuluna tahammülüm yok

Misafirsiz gunun gecmiyor illa ki ya kendi tarafimdan ya esimin tarafindan yatiya geliyorlar. Bazen yoruldugumu da hissetmisimdir. Eger gorumcenizle kafaniz uyuyor ise son zamanlarinizda size yardimi bile olabilir gelen kisiye bagli olur benim tepkim herhalde :KK51:

Bence bu kadar rahatsızsaniz daha gelmemişken bile, gelince çok ilgili davranmayın mesafeli durun ve midem bulanıyor belim ağrıyor vs. deyip odaniza gidip uzanın.kahvaltı hazırlamaya başlayın 3 dakika sonra midem bulandı deyip lavaboya gidin. Eşşek değilse kendi devam eder artık!! Birde hep böyle ya offf offf vs. Deyin.

Esinizlede tekrar sakince bu konuyu konuşun ve onu sizi dinlemesi için ısrar edin.

Ayy inanamıyorum kendime:) içimden cadı gelin çıktı ayol:)) oysa ben kendi gorumceme bayılıyorum.dünya tatlısı bir insandır.Bakisimdan anlar ne düşündüğümü:KK66: öyle iyi arkadaşız hatta dostumdur:nazar: hatta bazen yanimdakinin gorumcem olduğunu bile unutup kardeşine kizarim, tutma lafını be soyle erkekler adam olsa dünya böyle mi olurdu der:))

aynen ben de bir tuhaf oldum çünkü biz de iyiyiz çok şükür.. haddini bildikten sonra ilişkiler güzel gider.. ama yeni gelin daha eve gelmeden havlusuna silinmek nedir arkadaş pes.. insan kıyamaz

valla çok haklısın
ama düşüncesiz ve saçmalayan senın kocan ,
hamıle kadının yanına ne misafiymiş allah aşkına ,
evimde allahın kuluna tahammülüm yok
aynen öyle ben eşimi kiziyorum en çok.benim evime ben girmeden girip kullanip afedersin icine etmelerini bile normal karsilamisti ben borcla emek emek düzdüm o ceyizleri evimde rahat edeyim diye 1 sene sıkıntı çektim bursumla aldim herseyimi onlarin bana igne iplik kadar katkisi bile olmadi dugunde 50 lira bile takmadilar bide kalkip benim rizam olmadan benim esyalarimi kullandilar.hem de ne kullanmak bildigin yatak odamda bile yatilmisti bu insanlari sevemiyorum artik bu da benim mi suçum

Yani kimse istemez. Yalnız kahvaltı günün en önemli öğünü hele de hamileyken çoğu zaman yapmamak yanlış. Yani hamile olduğunuzu bahane ediyorsunuz ama siz de... Neyse. Direkt istemiyorum demeniz yeter yani.

aynen ben de bir tuhaf oldum çünkü biz de iyiyiz çok şükür.. haddini bildikten sonra ilişkiler güzel gider.. ama yeni gelin daha eve gelmeden havlusuna silinmek nedir arkadaş pes.. insan kıyamaz
misafir havlulari cekmede olmasina ragmen özellikle benle esimin bornoz setine silinmisler dahasi lekeli kirli birakmislar ay allahim dusundukce deliriyorum ustunde makyaj lekeleri vardi bu art niyet degil de nedir ya

Yani kimse istemez. Yalnız kahvaltı günün en önemli öğünü hele de hamileyken çoğu zaman yapmamak yanlış. Yani hamile olduğunuzu bahane ediyorsunuz ama siz de... Neyse. Direkt istemiyorum demeniz yeter yani.
kuşum yapıyorum da canım ne zaman isterse yani belli bi saatim yok hergün belli saatte kahvalti sofrasi hazir degil kimi zaman sütle yumurtayla gecistiriyorum kimi zaman hurma ceviz bademle.ben hergun kalkip kime kahvalti hazirlicam ya.hadi beni yapmadim diyelim bu sefer kalkip kendisi yapacak onu hicc istemiyorum cunku mutfak elden çıkıyo

kızlar evinize devamlı yatılı misafir kabul edermisiniz.7 aylık hamileyim ve görümcem(boşandı)gelip bizde kalacakmış.aslına bakarsanız kadın geleyim diye tutturmuyo da eşim ısrarla çağırıyo.çocuklar şuan babasinda o yuzden görümcem tek gelecek ama uzun bir süre kalacağa benziyo.kızlar yakında doğum yapicam insan ne kadar da gelen misafr kadın olsa evinde yalnız rahat etmek istiyo.ben cogu zaman kahvalti hazirlamiyorum canim ne zaman isterse isimi gucumu o zaman yapiyorum ama evde biri olunca bu böyle olmayacak.sizce ne yapayim bu duruma?bosanmis kadini sokakta mi birakacaksiniz diyenler olacaktir.kadinin kalacak yeri var ve halinden gayet memnun benim eşim rahat durmuyo.
daha önceden benim kardesim de bizde 3 ay kaldigi icin(yine eşimin israrla cağırmasiyla gelmisti ben istememistim)simdi ben ablasının gelmesine bişey diyemiyorum.napsam sizce ya yakinda dogumum var bu süreci olabildigince stressiz gecirmek istiyorum ama bu sekilde çok zor çünkü baya canım sıkılıyo ailemden de uzak gurbetteyim ne hayallerim vardi bebegim adina hepsi bir bir burnumdan geliyo
gorumcenizin sucu yok ki, tavır yapmanıza gerek yok hiç. Zaten akli basında biri de hamileye is yaptırmaz..

Back
X