• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YARDIM

gurbetellerde94

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2015
264
75
98
31
Merhaba
Bir konu da yardımınıza ihtiyacım var aslında akıl danışmak da denilebilir. Erkek arkadaşımın abisi yaklaşık 9 aydır Adıyamanda dini bir rehabilitasyon merkezinde uyuşturucu bağımlılığı tedavisi görmekteydi. Yaklaşık iki hafta önce eşinden boşanmış ve eski eşi hapiste olan,7 yaşında bir çocuk sahibi olan, internetten tanışıp yüzyüze hiç görüşmediğini idda ettiği bir kadın ile evlenmek istediğini söyledi. Öncelikle (abimiz diye hitap edeceğim) abimizin biraz saf olduğunu ve muhakeme yeteneğinin yeterince gelişmediğini söyleyebilirim. Tabiiki bu kişisel görüşümüz. Sadece şöyle bir destekleyici sunabilirim vasıfsız bir inşaat işçisi olan abimiz 100 bin lira borç yaptı arkadaşlarına araba gibi şeyler alabilmek için. Bunu sağlıklı düşünen biri yapmaz bizce..

Her iki aile de bu evliliğin olmasını istemiyor. Hani aileler bu yaşlı insanlar eski kafalı.. Benim bir kadının boşanmış veya çocuklu olması ile ilgili bir derdim yok. Yarın bu kişi ben de olabilirim. Ama bir kaç mantıklı endişem var.
1- Kadının eski eşi hapiste olan muhtemelen suçlu bir adam ve evlendiklerinde bu aileye zarar vermesi
2- Kadının ailesi tarafından boşandığı için kötü davranılması ve kadının bir çıkış yolu araması. Yani kimse kimseye aşık değil burda
3- Abimiz bir çocuğun sorumluluğunu alabilecek yapıda biri değil. İkisi de ne yaparsa yapsınlar çocuğa iyi davranılacağını düşünmüyorum.
4- Abimizin maddi durumu yok. Evlilik olursa muhtemelen aile yardım etmeyecek. 100 bin lira borç ve çocuk.
5- Abimiz kadını da çocuğu da dövebilecek geleneksel bir adam. Kadın çıkış yolunu onda bulmaya çalışıyor. Abimize hiç üzülmüyoruz. Olan çocuğa olacak. Ve kadıncağız muhtemelen yağmurdan kaçarken doluya tutunacak. Hem sefalet hem sevmediği bir adam hem de kendi ailesini kaybetmesi...

Ben bu kadını bir psikologla veya bir dernekle görüştürmek istiyorum. Çıkış yolunun başka bir adamla evlenmek değil yardımcı olunarak daha mutlu olabileceği bir hayata sahip olacağını göstermek istiyorum.

Bu maili yazma sebebim bu kadının çaresiz olup evliliği çıkış yolu olarak görmesidir. Eğer aşık olduğunu (ki 5 gündür yüz yüze gördüler ilk kez birbirlerini daha önce sadece internet! ) idda ederse. Çocuğunu bir uyuşturucu bağımlısının yanında büyütmekten sorun olmadığını söylerse yapabileceğim hiç bir şey yoktur. Bu konuları kendin konuş derseniz bizle konuşmuyorlar.

Şimdiden en kısa sürede geri dönüşünüz için teşekkür ederim.

Not: İsmini bilmediğim için kadın diye hitap ettim. Ben kız arkadaşım olayların içinde değilim.

Kadın derneklerine gönderdiğim mailin kopyasıdır. Tekrar yazmak istemedim. Benim çözümüm bu idi. Kadın için farklı bir yol bulmak. Sizin bir fikriniz var mı?

Uçan Süpürge Derneği'ne de bu maili attınız mı? Ya aslında kadınla sizin görüşme şansınız varsa Aile İçi Acil Yardım Hattı var orayı kendisi arayıp görüşebilir.

Uçan Süpürge Derneği'ne de bu maili attınız mı? Ya aslında kadınla sizin görüşme şansınız varsa Aile İçi Acil Yardım Hattı var orayı kendisi arayıp görüşebilir.
Elimi bağlayan şu ben seviliyim. Hani insanlara sen şunu yap bunu yap diyemem. Daha doğru düzgün aileyle tanışmadım. Kadın Adıyamandan geliyor. Ailesi evden atmış. Kadının başka çaresi olmadığı içim muhtemelen beni kabul eden ilk erkekle evleneyim mantığında. Atmadım. Maili biliyorsanız bana mesaj olarak atabilir misiniz?

Elimi bağlayan şu ben seviliyim. Hani insanlara sen şunu yap bunu yap diyemem. Daha doğru düzgün aileyle tanışmadım. Kadın Adıyamandan geliyor. Ailesi evden atmış. Kadının başka çaresi olmadığı içim muhtemelen beni kabul eden ilk erkekle evleneyim mantığında. Atmadım. Maili biliyorsanız bana mesaj olarak atabilir misiniz?

Tamamdır ben maili yazayım size, orası bir yol gösterir umarım.

Anladım abimiz kadını çocuğu kapmış Adıyamandan İstanbula getirmiş. Şu anda kv ve kp ile aynı evdeler. Biz kadını alıp gel seni görüştürelim diyebiliriz.
kv kp bu evliliği engelleyecek durumda değiller sanırım.
bu kadın abinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu filan bilmiyor mu?

kadın derneklerinin kadını bulup da aman bu adamla evlenme diyeceğini sanmıyorum. uğraşırlar mı ki?

Bekliyorum. Teşekkür ederim

Bekliyorum. Teşekkür ederim

Ya derneğin sitesi kapatılmış son olaylardan sonra mı kapandı anlamadım ama. Eskiden iletişime geçtiğim mail adresi: halime@ucansupurge.org 'muş yine de bir mail atın. Olmadı 0212 656 96 96 yı arayabilir misiniz burası Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı ama sizi de en azından yönlendirebileceklerini düşünüyorum.

İyi de abiyi o dini rehabilitasyon merkezine kim göndermiş

oradan ayarlamışlar işte gariban kadın

sevgilinin ailesine de demişlerdir ki işte hep beraber oturursunuz

adam da düzenim olur der belki bu beladan kurtulur

kadına da ailen sahip çıkmıyor

tepende bir dam önünde de bir kap çorba olur bak çocuğun da var demişlerdir

abiye de telkin vs peygamber de işte böyle zor durumda kalan kadınlara sahip çıkın evlenen der şeklinde bir açıklama olmuş bitmiş

sevgilin özellikle nerede yaşayacaklarmış bunu öğrensin

zira sonrasında ana babasının başı çok ağrıyabilir ve sevgilin de o evde ise onun da başı ağrır hali ile

Back
X