Yardım!

babymaster

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2011
875
11
118
Arkadaşlar ben Bursa'da oturuyorum, sokakta kalmış tahminimce 5 6 aylık bir erkek kedi buldum. Çok insan canlısı ve akıllı bir kedi eve aldım.. Ama malesef kedide pire var. Yarın Hayvan Hastanesine götürmeyi düşünüyorum ama kimse yerini bilmiyor :26: Aranızda Bursa Hayvan hastanesinin adresini bilen varsa yardımcı olabilir mi...

Eğer sırf pire içinse gerek yok hastaneye gitmeye. Yerini bilmiyorum zira

Hayvanlar için pire tozu var. Güzelce sür o tozu, eczaneden petshoptan falan bulursun. çıkar balkona. Sende balkonda onunla oyna bir saat kendini yalayamasın.

Sonra sok banyoya yıka.

Pire ölüleri akaaar gideeer.

Küçüksanayinin ilerisinde diye biliyorum ben ama arabayla gitmiştik o nedenle yol tarifi verme konusunda pek başarılı olamıcam. Yanlız sokak hayvanı olduğunu söyle, biz gittiğimizde artık sahipli hayvanlara aşı yapmadıklarını söylemişlerdi.

Pire tozu zararlı diye duydum canım :26: İç dış parazit için gideceğim..

Kiminle gitmiştin canım ona sorabilirsin arabayı kullanan kisi bilir sonuçta, tamam canım öyle yaparım. Fiyatları nasıl peki öğrenciyim ben çok fazla para veremem malum.. İç dış parazit ve tırnak kesimi ?

Son düzenleme:

Veterinere götür..İlla vardır veteriner ve ya pet shopta da vardır pire tozu..ben de sokaktan kedi alıp eve getirmiştim,minicikti ama her yeri pire içindeydi..veterinerden pire tozu aldım ona hazırladığım yuvaya serptim,bir de pire tasması aldım.. Şimdi pire damlaları var,ensesini açıp derisine damlatıyorsun o da işe yarayabilir..

Eczaneye sorarım canım yarın pire tozu için, damlanın ismi ne peki ?

Kedinin tırnaklarını kestirme bence bu ona büyük kötülük olur tututnamazki.
Dış parazit için enseye damlatılan damlalar var petshoplarda bir defa damlatsan önümüzdeki yaza kadar etkisi sürer fiyatı en son 12 tl idi.Ama dediğim gibi çok etkili oluyor ben kedime her yaz bir defa damlatıyorum diğer yaza kadar pire olmuyor.

İç parazit şuan olacağını sanmam çok küçük çiğ et vermezsen olmaz iç parazit.Öğrenciyim imkanım yok dedin diye diyorum yoksa tabiki iç ve dış parazit aşısı yaptırsan iyi olur

Pire tozu uzun süre solunursa zararlı, 1 sefer uygulama ile bir şey olmaz. Ben köpeklerimde yıllarca kullandım. Damlalar 1 yıl etki etmez. Bazıları 1 ay bazıları ise 3 ay etkilidir, asla ve asla 1 yıl değildir. İç parazit ise çiğ et yemese bile olabilir, malum bu parazitleri sokaktan otlardan evimize ayakkabımızla bile getirebiliyoruz. Şart yani bunlar, fakat veteriner yerine kendiniz halledebilirsiniz. Damlalar 10-15 tl, pire tozları da o civardaydı. İç parazit hapı ise kedi için 1 tane yeterli, onun da tanesi 5-10 tl. Tırnaklarının kesilmesinde "yazık" denilecek bir şey yok, kökten sökülmüyor tırnaklar, aynı insandaki gibi uzayan kısım azıcık alınıyor sadece. Hatta kesilmemesi sorun olur, uzaya uzaya hayvanı rahatsız eder ve kendiliğinden kırılmaya başlar. Ben tırnak kesimini de evde yapıyorum fakat deneyimsiz iseniz evde yapmanızı önermem, ucundan azıcık kesilmesi gerekiyor çünkü, yoksa tırnağın altındaki etine gelirse acıyabilir.

Sokakta kalmış buna zaman iyice bakılması lazım hastalığı var mı yok mu diye.. damla alırım o zaman tasmada alırım. Bide dünden beri bizde aşısız felan korkuyorum hastalğı varsa bize bulaşır mı diye.. Annem hiç istemiyor hatta sokak kedisi hastalıklıdır dışarı bırak diyor kıyamıyorum ama ben

iç parazit hapının adı ne ve nasıl vereceğim? evet tırnakları çok uzun ve kaşınıyor sürekli... bide pire tozunu yattığı yere dökmüş bir arkadaş ama kedi belli bir yerde yatmıyorki bizde evin her yerine giriyor, acaba evin her kösesine döksem bir gün dursa temizlesem olur mu ?

Sanmıyorum size bir şey bulaşacağını, birçoğumuz hasta hayvanlarla haşır neşir oluyoruz bize bir şey olmadı. Tabi tıbbi boyutu başka, geçen hastalık elbet vardır fakat öyle yaygın değil. Sizin korkmanız gereken şey iç parazit, size geçme ihtimali olmasına rağmen basit temizlik kuralları ile bunu önleyebilirsiniz. Dediğim gibi 5-10 tl olan iç parazit hapları alırsanız o riski de kaldırırsınız içiniz rahat olur.

Canım birşey olmaz korkma ben küçüklüğümden beri hep evde sokak kedileri besledik çok sayıda oldukları için hiçbiri veteriner görmedi ben kedilerle birlikte uyurdum halada öyle sokaktan kedi bulup getirsem öperim sarılırım koynuma alır uyurum onu ama hiç bu sebepten hastalanmadım.

Benim köpeklerim bahçedeydi, bahçenin her köşesine döküp birkaç gün sonra su ile temizliyordum. Evde de sorun olacağını sanmam fakat pire ile mücadele etme yolları bayağı var internette, isterseniz biraz daha bakın ne olur ne olmaz. İç parazit ile ilgili bilgi özelden atıyorum

Ah birde bunu anneme anlatsam.. Kediyi gönderme derdinde, bnde haber yaydım arkadaşlara alacak çıkarsa vereceğim ama sürekli gideceğim görmeye mamasını alacağım sokak kedisi diye annem dokunmuyor bile

Damla alırım, birde pire tozu evin her tarafına yeterli olur sanırım.. Tırnaklarını kestirirm çok uzun çünkü hayvan rahatsız..

Canım evde zaten kedi varken pireler onun vücudundan ayrılıp evi sarmaz onun üzerinde şuan çok rahatlardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…