Yardım!

Damla alırım, birde pire tozu evin her tarafına yeterli olur sanırım.. Tırnaklarını kestirirm çok uzun çünkü hayvan rahatsız..

Kedi tırnağından rahatsız olmaz bence kestirmeyin o kendisi biler tırnaklarını bir tırmalama tahtası alın o halleder.

Hem damla hem pire tozu almana gerek yok eve pire tozu dökmenede gerek yok kedinin ensesine damla damlat zaten onlar ölür dökülür üzerinden bir güzel tararsın mis gibi olur Sokak kediside olsa pis olmaz kediler zaten kendini sürekli temizler.

Canım evde zaten kedi varken pireler onun vücudundan ayrılıp evi sarmaz onun üzerinde şuan çok rahatlardır.

evet canım hayvanı çok kaşındırıyorlar, dün yıkadım gece eski bir yastığa yatırdım çoğu dökülmüştü pirelerin bugün daha iyi..

Ah birde bunu anneme anlatsam.. Kediyi gönderme derdinde, bnde haber yaydım arkadaşlara alacak çıkarsa vereceğim ama sürekli gideceğim görmeye mamasını alacağım sokak kedisi diye annem dokunmuyor bile

Onunda yapısı o değiştiremezsin.İnşallah ona iyi bakacak bir arkadaşın sahiplenir kedi için böyles, daha iyi olur evin içinde biri istemezse zor olur.

Biz ailecek kedi manyağıyız annem babam abim eşim ben sokakta bile severiz yakalayıp

Her kedi kendi tırnaklarını bileyemez. Sizin gördükleriniz biliyor olabilir, benim gördüklerim de bilemiyordu. O durumda olunca da tırnakları kesilmeyen hayvan rahatsız olur. Ayrıca pis olması ayrı şey, pireli olması ayrı şey. Kimse hayvana pis demiyor ama pireli ise de bu ciddi bir durum. Pireler hastalık taşıyıcısı da olabiliyor.
Ona buna gerek yok demek yerine siz tüm önleminizi alın tek sefere mahsus, içiniz rahat olsun. İlerleyen zamanlarda hiç gerek duymayabilirsiniz bile.

Son düzenleme:

Bursa Hayvan Hastanesi Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine bağlı ve Üniversite içinde. Kendi aracınızla giderseniz İktisat Fakültesine ve diğerlerine yakın meydan var. Yani toplu taşıma araçlarının Üniversiteden ilk hareket ettiği büyükçe bir alan var. Orada kime sorsanız yönlendirirler.

Toplu ulaşımla gidecekseniz, aynı şekilde trenle Üniversiteye kadar gidip ondan sonrasını otobüs veya minibüslere sorarak Hayvan hastanesine kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Kedilerle ilgili olanlarını bilemiyorum ancak en son bir kaç gün önce köpeğimiz için karma aşıya gitmiştim.

İç ve dış parazitini biz de üç aylık periyodda belirledik.

Fiyat olarak farklı şirket veya firmaların aşıları veya hapları (yani dış parazit damlası ve iç parazit hapı) fiyat olarak ya da içerik olarak değişiyor olabilir.

Hayvan hastanesine götürdüğünüzde soruyorlar neden getirdiğinizi? Muayene mi, hasta mı falan diye. Aşılama için getirdiğinizi söylerseniz muayene ücreti almıyorlar zaten, direk sizi yönlendiriyorlar ve veterinerler gerçekten çok muhteşem ilgileniyorlar.

Genel durumunu kontrol ediyorlar, dosyasını açıyorlar, tartıyorlar vs.

İç ve dış parazitini ve de eğer kediler için de gerekiyorsa ilk karma aşısını birlikte tavsiye edeceklerdir, hatta karma aşıdan önce muhtemelen kuduz aşısına öncelik vereceklerdir diye düşünüyorum.

Kedi daha yavru olduğu için kg. ına göre en düşük ve tek hap, bir de dış parazit damlası ve fazladan yukarıda belirttiklerimden birini tavsiye deceklerdir en fazla. Çünkü iki aşı arasında en az 21 gün süre geçmesi gerekiyor.

Sonuç olarak nasıl olsa iç ve dış parazit ve pire tozu gibi birşeyler almayı düşünüyorsanız, bence hayvan hastanesine götürmeniz daha iyi olur sanırım. Çünkü minik kedinin muayenesi de yapılır, kalbini falan da dinliyorlar. Damla ve hapı da oranın eczanesinden alabiliyorsunuz. Veteriner damlasını damlatır ensesine, hapını artık sevdiği bir yiyecek veya sütüne eriterek verirsiniz.

İnşallah o minik can, onu da rahatsız eden ve onun üzerinde bulunmaması gereken o başka minik canlardan bir an evvel kurtulur.

Kolay gelsin.

Arkadaşlar konuyla alakası yok ama kedi şuan uyuyor ve rüya görüyor sanırım yüzünü koruyor birisi vurcakmış gbi ses çıkartıyor korkuyor.. Kıyamam yavruma ya sokakta ne çekmiş kim bilir

O kadar güzel yazmışsınız ki gerçekten duygulandım, kalbi dinleniyor, kilosu tartılıyor.. Onlarda bizim gibi birer canlı ama malesef bazılarının gözünde değerleri yok

Evet öyle yapmam daha mantıklı bir veteriner görmeli bence de.. Peki fiyat ne kadar tutar ?

Ha bu arada, tırnak kesimi, tüy bakımı vs. işlemleri yapılmıyor hayvan hastanesinde. Küçük bir not olarak belirtmek istedim bunu da.

Ancak o şimdi daha çok minik olduğu için tırnakları incedir zaten ve kedi sahibi olan ve onları seven herhangi biri bile size bu konuda yardımcı olabilir zaten.

Ya da özel klinik var Bademli tarafında. Ancak hizmetlerini fiyat olarak biraz yüksekçe tutuyorlar sanırım ve bence siz öncelikle şu aşılama işlemi için hayvan hastanesine götürürseniz tırnak meselesini ikinci sıraya koyarsanız bir şekilde ona daha farklı bir çözüm bulunabilir sanırım.

Tırnakları çok kaşınıyor sürekli tırmalama derdinde arada uykusundan uyanıyor tırnaklarını koltuğa geçiriyor yine uyuyor kendiside rahatsız gibi bu durumdan.. ben en kısa sürede hayvan hastanesine götüreyim o zaman, bide kedi dışarıdan çok korkuyor camdan bile bakmıyor, karton kutuya koyup götürmeliyim etrafı görmemeli yoksa kıyameti kopartıyor

Son düzenleme:

Kediler için fiyat nedir bilemiyorum ki? Belki onların damla ve hapı köpeklerden farklı olabilir.

Bizim köpeğimiz bir çin aslanı ve henüz yaşını tamamlamamış olmasına rağmen kocaman cüsseli bir hayvan. Muhtemelen bundan sonra iki hap kullmamız gerekecek gibi farklılıklar olabiliyor.

Hap ve damlanın her birinin fiyatı en fazla otuz kırk gibi tutar, en fazla öyle tutar diyorum çünkü bizimkilerin fiyatları öyleydi.

Ancak minik pisicik için belki de çok daha ucuz olanları da vardır işte onu bilemiyorum. Burada arkadaşlar 15 20 gibi demişler zaten.

Bence hayvan hastanesine götürürsünüz, reçetesini verdiklerinde eczaneye gidip önce fiyatını sorarsınız. Gerekirse eve dönüp daha ucuzu varsa başka pet shoplardan falan onlardan alabilirsiniz.

Ama sonuçta git gel yol parası falan derken onlarda aynı kapıya çıkacak.

Şimdi gidip her ikisini de kendiniz pet shoplardan alsanız bile ikisinin de fiyatlarının ayrı ayrı 20 olduğunu düşünseniz bile kedinin muayenesini falan da göz önüne alırsanız eğer ödün verebiliyorsanız ve bütçenizi çok da sarsmayacaksa kediciğe de büyük iyilik etmiş olursunuz diye düşünüyorum.

Ah canım benim yaaa, birşeylerden ürkmüştür yavru.

Tabi sizin şimdi taşıma çantanız falan olmadığı için başka seçeneğiniz de yok zaten.

Biraz kalınca bir karton olsun ama.

Haa belki tuhaf gelecek ama, geçmişte bizim eve de böyle minikler geldi geçti, aynı sizin minik durumunda olanlar.

Ben onları hani şu saklama kabı şeklinde ya da arada eşyalarımızı falan da koyduğumuz, börek poğaça koyduğumuz şeffaf kapaklı saklama kabı şeklinde olanların büyüklerine koyup götürmüştüm. Ama hava alması için kapaklarına bıçağı ocakta ısıtarak bir sürü hava delikleri açmıştım. Uzun bir süre sırf bu amaçla kullanmıştık büyükçe birini.

Ben internetten araştırdım biraz kediler için 15 35 tl arası değişiyormuş iç ve dış parazit iğneleri, hayvan hastanesinde de öyle olur tahminimce..

Ben o saklama kaplarını kum için kullanıyorum çok amaçlı

Ben internetten araştırdım biraz kediler için 15 35 tl arası değişiyormuş iç ve dış parazit iğneleri, hayvan hastanesinde de öyle olur tahminimce..

Evet işte ben çok da bir şey söylemek istemedim ama sonuçta zaten bunları nereden alırsanız alın buna yakındır fiyatlar. Hayvan hastanesindekilerinde piyasa fiyatlarından çok daha fazla veya kar amaçlı olacağını sanmıyorum açıkçası.

Aynen canım zaten değer Lilo için her türlü şey :) Bu arada resmini çektim hemen yükliyim :)

Aynen canım zaten değer Lilo için her türlü şey :) Bu arada resmini çektim hemen yükliyim :)Eki Görüntüle 521157

Ay yavrum pek de tatlıymış.

Canım işte, siz almasaydınız şimdi dışarıda kimbilir ne şartlarda olacaktı.

Dili yok ki derdini anlatsın, bizim gibi imkanı yok ki gidip marketten yiyecek içecek alabilsin, gidip kendine bir yatak olabilsin...

Masum onlar ya hem de çok masumlar. İnsanların onlardan öğrenecekleri o kadar çok şey var ki...

Sizin şu anda bu minik can a yaptıklarınızdan Allah razı olsun. Rabbim bunun mükafatını verecektir. Hoş zaten bir beklentiyle değil tabi ki bu işler yürek işi...

Ama içimden öyle geçince yazdım işte. Ve tekrarlıyorum, bu yavrucağın sizden razı olduğunun misli misli fazlasıyla Yüce Rabbim de sizden razı olsun inşallah.

Canım benim çok teşekkür ederim imkanım olsada bütün sokaktaki yardıma muhtaç hayvanlara yetişebilsem keşke.. Lilo şans eseri beni buldu, benimde bırakmaya niyetim yok.. Başkasına versem bile haftada bir görmeye giderim severim mamasını alırım kendi evime çıkınca yanıma aldırırım pisiciğimi..
Şimdi yatağımda uyuyor arada patisiyle yüzünü kapıyor korkuyor, rüya görüyor sanırım.. Uyandırıyorum bana bakıp yine uyuyor şebek..
Çok haklısın canım dili olsa neler anlatır maşallah çok uysal bir kedi insan canlısı ben nereye o ayaklarımın arasına giriyor benimle oraya

Ona buna gerek yok demedimki ben hem pire tozu hem damlaya ikisi bir arada gerek yok dedim zaten 6 aylık kedi ikisine birden boğmaya gerek yok ağır olur dedim ayrıca öğrenciyim dedi yani bütçesi kısıtlı ama o hayvancığıda sokağa bırakmak istemiyor bende en makul çözümü sunmaya çalıştım.Ayrıca dikakt ettiyseniz yukarıdaki mesajlarımdan birinde zaten belirtmiştim imkanınız varsa iç ve dış parazit aşısı yaptırmanız iyi olur diye.

Son düzenleme:

"Gerek yok demeyin" diye tırnak konusunda demiştim, bazı kedilerin tırnak kesimine ihtiyacı olur diye. Yanlış anlaşılmış.

Damla sadece kedinin üzerindekiler konusunda yardımcı olur. Toz eve serpilirse eve yerleşen pire varsa onların gitmesine de yardımcı olur. (Ki tam olarak önermiyorum ben bahçede, balkonda ve bodrum katta kapalı alanda uyguladım, ama ev içinde de serpilir sonra temizlenirse bir şey olacağını sanmıyorum.) Yoksa ikisi birden kediye uygulanırsa ağır gelir dediğiniz gibi.

canndannn, hepsiniz açıklamışsınız elinize sağlık İç ve dış parazit ilaçları kiloya göre satılıyor, çoğu içerik olarak benzer ilaçlar. Kedilerinki o yüzden sizin aslanınkinden çok daha ucuz olur.

djcat, bu arada iç parazit iğnesi ile hapı aynı şeydir. İğne 15-35 arası değişiyor demişsiniz ama iğne yaptırmak yerine 5-10 tlye hap alabilirsiniz. Veterinere gidince bize de zorla iğne yapalım diyorlar daha çok kazanacakları için. Aslında hap, iğnenin etki edemediği parazitlere de etkiliymiş. Her durumda hap daha iyi. Fakat yavrunuz çok küçük ve hap içemeyecek durumda ise iğne tavsiye ediliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…