YARDIM?

zoyaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
122
41
73
Selam kizlar. Aylardir ugrasipta basarili olamadigim bir konu var ve size danismak istiyorum. Lutfen yardimci olun
Ben bu zamana kadar hep cok zayiftim agzima zorla yemek sokarlardi. Gecen sene 39 kiloydum ve suan 51 kiloyum.
Bu senenin basindan beri ne yaparsam yapayim bi turlu kilo veremiyorum. Boyum kisa oldugu icin benim olmam gereken kilo 45,46 falan ama ben en fazla 48e inebildim oda 2 gun surmedi.
Son 1 haftadir hicbir sey yiyesim gelmedi ve yemedim de ama hala 51 kiloyum sadece gobegim biraz indi gibi ama oda dun yine kendini gosterdi. O kadar sey denedim,Kusmaya bile basvurdum.
CIDDEN NAPICAGIMI BILMIYORUM VE SIZIN TECRUBELERINIZE GUVENEREKTEN BANA BIR SEYLER ONERMENIZI RICA EDIYORUM LUTFEN KIZLAR ARTIK COK CARESIZ KALDIM.

resmen aynı durumdayız.. Sakın ama sakın kusma... kusmak hem çok sağlıksız hem de kusunca tüm yediklerini atıyor musun sanıyorsun?. vücudun onların çoğunu emiyor zaten sen boşuna kendini yoruyorsun ayrıca düzenli kusarsan yanakların inanılmaz şekilde şişiyor ve korkunç görünüyor.. ben bunların hepsini yaşadım sen yaşama.
Ben de geçen sene 36-38 kiloydum. bir yaz tatilinde tam 56 kiloya çıktım boyum 154. benim de başım dertte. Kilomuz çok değil bizim o yüzden daha şanslıyız ve yolumuz daha kısa. İşlenmiş şeyleri yemez sadece meyve sebze ve annenin yemeklerini yersen yeni yıla kadar o kiloyu verirsin benim de kendim için planım bu. yapılmayacak şey değil. Birlikte başlayalım mı ne dersin?

Kilon normal degil mi .s bolgesel mi toplanmis yoksa ?

Evet ya kusmak cok tehlikeli ama insan rahatsiz olunca her seyi goze alabiliyor. Kustun mu? Cok gecmis olsun. Suan iyi misin peki?
Evet ya baslayalim yoksa bu boyle olmucak. Hem birbirimize destek oluruz,inandiririz

Beraberindede diyet mi?
ben şöyle yapıyorum. abur cubur çikolata hamurişi yemiyorum. evde bisiklet var. gün içinde yediğiminin çoğunu yakıyorum. 5-6 kilo verilmeyecek kilo değil ... ben 1 1-5 ay dişimi sıksam yaparım. hem de senin kilon zaten az..sadece için rahat olsun diye ver bence takıntı haline getirme. ben getirmiştim ve getirdiğim dönemde çok ciddi sorunlar yaşadım. hayatımın en berbat dönemiydi diyebilirim. sen onu önemsemedikçe kilon zaten gidecektir

Canmmm sakın kusma bırak böyle saglksz şeyleri sen güzelce bi 1000 kalorilik diyet yap çokta güzel kilo verirsin ben 18 kilo verdim kalori sayma yöntemiyle bunun için internette üye olup kalori hesaplayabileceğin siteler var tabi bu 1000 kaloriyi sağlklı yiyeceklerle doldurmalsn

kusma sakın çok fena bişi o, kuzenimin kızı kilo idi ve çok dert ediyordu kendine, sonra sürekli reflü, gaz, cildinde kıllanma gibi sorunları oldu. anneannesi yani teyzem bir gün wc de yemek artıkları bulunca uyandılar. doktora gittiler, resmen mide kapakçığı bozulmuş yavrucağın, hormonları bozulmuş, psikolojik tedavi vs gördü....sakın ha, egzersiz falan yap arkadaşım, diğer yollar çok sağlıksız

nasil yapiliyor bu diyet biraz bahseder misin yada link falan atar misin? :)

Senin kilodan çok bölgesel sorunun var canım bence. Spor yapmıyorsan yapmalısın mutlaka. Ayrıca kusmaya kadar kafayı taktıysan bir diyetisyene gitmek daha doğru olur derim. Bir de 1000 kalorilik diyet önce zayıflatsa da sonra metabolizmayı durma noktasına getirir. 1200 ün altına inmemek gerekir.

Spor da yapiyorum.
Peki ne kadarin ustune cikmamak lazim. En az 1200 kalori, en fazla?

Spor da yapiyorum.
Peki ne kadarin ustune cikmamak lazim. En az 1200 kalori, en fazla?

Fazlası vereceğin kiloya göre değişir. 1200-1500 arası zayıflamalarda tercih edilebilir. Bir de bir şey yemiyorum demişsin o zaman da vücut kendini korumaya alır. Yakıtsız araba çalışmadığı gibi kilo da verilmez. Ayrıca kafaya takmamak gerekir düzenli sağlıklı beslendiğinde mutlaka verirsin ama şu da var. Her insanda bulunması gereken yağ oranı vardır onun altına inmemek için vücut direnir. Sen çok zorlayıp inersen bu sefer de sağlık sorunları başlar. Ben yine bir diyetisyeni öneririm imkanın varsa. Makine ile vücut analizini yapıp en doğru şekilde yönlendirecektir.

Cok tesekkur ederim. diyetisyeni düşündüm ama cevremdekiler hep bie ise yaramadığını soyledi bende durmadim üstünde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…