YARDIM

kirpik11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
61
26
3
31
Bayanlar merhabalar
uzun süren çabalar neticesinde nişanlandık ve düğün tarihimizde belli oldu.aslında herşey genel olarak yolunda ancak dün akşam nişanlımla biraz evlilikten konuştuk.benim çalışmamı kesinlikle istemiyor.baştan beri böyleydi zaten.dün akşamda konusu gecti bende maaş kartını bana verirsin zaten iş yerinde senin paraya ihtiyacın olmaz dedim lazım oldukça alırsın yada haftalık olarak alırsın dedim.nişanlımda öyle bişey yook onu geciceksin demesiyle anlık bir şoka girmedim desem yalan olur.bende neden dedim zaten ihtiyacın olmaz işyerinde dedim bana; ihtiyacım olmasada bende kalıcak ben böyle şeyleri sevmem lazım oldukça benden isteyeceksin dedi bunu söylemesiyle ikinci küçük şokumu da atlatmış oldum.Şimdi şöyle bi durum var ben çalışan bi insanım hiç para isteme gibi bi durumum olmadı dün akşam gecen bu konuşmadan sonra bi kaç kez hayal ettim kendimi para isterken ama düşüncesi bile beni çok kötü hissettirdi. 2 yıldır sevgiliyiz 3.yılımızda nişanlandık her şeyden cok memnun ve emin olan ben,dün akşam gecen bu sohbetten sonra cok korkar oldum.bana para ver nasıl dicem ki.böyle olucağı hiç aklıma hiç gelmedi cünkü kuzu gibi nişanlım var yada ben öyle zannediyorum.ama bu mevzu beni cok bulandırdı.bu konuda bi bilgisi önerisi olan var mı?bu işin yolu yordamı nedir?yardımcı olun lütfen.
 


Çalışmaycaksın demiş, kabul edilmiş. Harçlık alacaksın demiş, kabul edilmesi kesin sayılır. Her dediğine "He" demişsiniz, sonra da adama kuzu gibi diyorsunuz.

Asıl kuzu sizsiniz haberiniz yok bence.
 
Erkekten para istenmesi bana göre en zor şey. Bu zamana kadar istemediysen bundan sonra da zorlanırsın gibime geliyor. Nisanlinla bunu konuşmalisin şimdiden yoksa ilerde çok sorun olur senin için
 
Çalışmaycaksın demiş, kabul edilmiş. Harçlık alacaksın demiş, kabul edilmesi kesin sayılır. Her dediğine "He" demişsiniz, sonra da adama kuzu gibi diyorsunuz.

Asıl kuzu sizsiniz haberiniz yok bence.
eleştiri değil öneri ve bundan sonra nasıl bir yol izlenmesi gerekir ile ilgili görüş istiyorum
 
birinden para istemek çok zor bir durum. ben babamdan para isteteceğim zaman araya annemi sokardım ey gidi.
inanın bende üniversitedeyken ailemden para isterken yerin dibine girerdim kaldı ki şimdi kocadan isteme fikri beni çok eziyor bilmiyorum gidişat evlendiğim zamanda çalışacağım yönünde galiba
 
çalışan biri olduğunuzu bu zamana kadar kimseden para istemediğinizi ama bunu söylerken sizi yanlış anlamamasını aranızda ayrı gayrının olmadığını bildiğinizi sadece para isterken sıkıntı çekeceğinizi söylerseniz belki sizi anlar, kendini sizin yerinize koymasını rica edin. uzun süredir berabermişsiniz nasıl bir tepki vereceğini az çok tahmin edersiniz.
bu arada canınızı sıkan konu küçük bi konu değil, mutlaka kesin çözüme kavuşturup öyle evlenin . ilerde çok daha sıkıntı yaşatmasın. bu arada niye çalışmanızı istemiyor?
 
Iyi de çalışmamayı kabul etmişsiniz

Önerimiz bu çalışın

Ama ben çalışmayın sen parayı bana ver ben senden para isteyemem sen benden iste de garip bir mantık

Sen ondan isteyemezsen o da kendi çalışıp kazanıp tabii senden istemez

Çalışmamaya kararlı iseniz herkesin bir miktar harçlığı olsun geri kalan ev harcamalarını da ortak çıkıp birlikte yapın
 
Para konusu ince bi konu. Eşim de bana demişti evlenmeden önce çalışmanı istemiyorum diye evlendik ve çalışmadım onun istediği gibi.. ama daha hiç para istemedim kendisinden çünkü ya maaş kartı bende durur yada her maaşta yarısını benim hesabıma gönderir. Sizin şart zor olmuş biraz..hem çalışma hem para yok..madem öyle siz de ona seçenek sunun ya çalışırım yada para istemek zorunda bırakmazsın diyin..
 
ilkokuldan sonra bende hep kendi paramı harcadım kimseden para istemedim 2 yıl önce evlendim ve çalışmıyorum mecbur istiyorum kocamdan para ilk zamanlar çok zorlanmıştım ama sonra alıştım. eşim sağolsun istememe pek gerek bırakmaz eve fazlasıyla para bırakır ve zaten kredi kartıda verdi bana sıkıntı olmuyor. böyle bi imkan sağlarsa sanada pek sıkıntı çekeceğini sanmıyorum ama tabi ilk tercihin çalışmak olsun
 
Ben çalışan bi bayanım. Buna rağmen maaş kartım eşimde durur. Bütün harcamalar ona aittir. Ama bana yok çalışmayacaksın vırt zırt deseydi ya da beni üç kuruş için peşinde dolandırsaydı durum farklı olurdu. Ben hiç istemem bile eşimden para çantamın içine koyar paramı eşim, ciddi miktarlarda harçlık koyar hemde. Bu eşler arası konuşularak halledilir. Kişilerin olgunluğuna bağlı bence.

Kusura bakmayın ama nişanlınızın açıkça tavrı belli, hem çalıştırmam hemde harçlık için peşimde dolanırsın iması var. Bu en baştan konuşulacak bi durumdur. Kuru kuru erkeklik yaparım havası var nişanlınızda. En sevemediğim erkek tavırlarından.
 
baştan beri istemiyordu benim aklım sende kalıyor diyor çalışmanı istemiyorum ama evde oturmaktan sıkılırsan benim tanıdığım yerlerden iş ayarlarız o şekilde çalışabilrsin diyor yani asarım keserim çalışmak katiyen yok demedi hiç bi zaman
kesinlikle çalışmanı istemiyorum ama eğerki evde sıkılırsan seni bağlayacak halim yok demişti şuanda aynı hala.
 
adam çalışmayacaksın demiş şoka girmemişsin hemde çalışan biri olarak maaş kartını vermem deyince mi şoka girdin ?
bu adam seni çalışırken sevmedi mi ?
çalışmamayı kabul ettiğiniz an zaten bütün hakimiyetin onda olduğunu kabul etmişsiniz.. şoka girecek bir durum yok..

ha öneri istiyorsanız yol yakınken ayrılın bu erkek faciasından..
 
o halde bence ayarlasın bir iş çalışın sizde, çift maaş daha rahat bir hayatınız olur böylelikle sizde sıkıntıdan kurtulmuş olursunuz.
 
Eşinizin maaş kartının sizde durması şart değil ki,sizin söylemenize gerek kalmadan aylık olarak gerektiği kadar verir kendisi.Zaten çalışmanı istemeyen o, para istemeye mecbur bırakmayacak bu durumda yada çalışmana izin verecek.Benim eşim de çalışmamı istememişti çalışmıyorum da ama para istememe gerek kalmıyor kendisi veriyor aylık.Ek kredi kartı da var bende, problem olmuyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…