YARDIM

Bir de herkes eşim beni parasız bırakmaz demiş de çöalışmayan birinin ne kadar harcaması olur ki

Evin masrafları alışveriş vs olur da o zaten ortak gider çalışsam da aynı çalışmasam da

Bir dönem çalışmadım hiç öyle bir masrafım olmadı ki

Evde cidden ne masraf olur da ben isteyemem diyorsunuz ki cidden ne harcama olur ayda 50-100 yeter de artar
o kadarını da ay başında verir eşin zaten

eşim bana nişanlıyken söz verdiği halde. yada şöyle diyim. ne istiyosan yap tabi arkandayım dedi. master yapim dedim param yok dedi. çalışayım dedim burası yurtdışı hheryer olmaz dedi. özel dil dersi vereyim dedim öyle herkesi eve alamam dedi. kısacası her kapıyı kapadı. şimdi evet dese bile olacağı bu sonunda
net bi karara şimdiden kesin şekilde bağlamalıyım o zaman.yada anlaşacağız sonrasında benim karşıma bu bahanelerle gelecek şimdi burdan neyin nolacağı belli olmuyor fikri cıkarıyorum ben ama yanlış mı dşünüyorum acaba.en iyisi evlenme mi diyorsunuz

net bi karara şimdiden kesin şekilde bağlamalıyım o zaman.yada anlaşacağız sonrasında benim karşıma bu bahanelerle gelecek şimdi burdan neyin nolacağı belli olmuyor fikri cıkarıyorum ben ama yanlış mı dşünüyorum acaba.en iyisi evlenme mi diyorsunuz

evlenmek ya da evlenmemek senin kararın kimsenin sana böyle hüküm cümleleri kurmaya hakkı yok. ama iki türlü de bi bedel ödeyeceksin. bu adam değişmeyecek. sen bu adam için kendinden vazgeçme bedelini ödeyebilcekmisin? değecek mi? bunun cevabını ara

evlenmek ya da evlenmemek senin kararın kimsenin sana böyle hüküm cümleleri kurmaya hakkı yok. ama iki türlü de bi bedel ödeyeceksin. bu adam değişmeyecek. sen bu adam için kendinden vazgeçme bedelini ödeyebilcekmisin? değecek mi? bunun cevabını ara
haklısınız teşekkür ederim

Bayanlar merhabalar
uzun süren çabalar neticesinde nişanlandık ve düğün tarihimizde belli oldu.aslında herşey genel olarak yolunda ancak dün akşam nişanlımla biraz evlilikten konuştuk.benim çalışmamı kesinlikle istemiyor.baştan beri böyleydi zaten.dün akşamda konusu gecti bende maaş kartını bana verirsin zaten iş yerinde senin paraya ihtiyacın olmaz dedim lazım oldukça alırsın yada haftalık olarak alırsın dedim.nişanlımda öyle bişey yook onu geciceksin demesiyle anlık bir şoka girmedim desem yalan olur.bende neden dedim zaten ihtiyacın olmaz işyerinde dedim bana; ihtiyacım olmasada bende kalıcak ben böyle şeyleri sevmem lazım oldukça benden isteyeceksin dedi bunu söylemesiyle ikinci küçük şokumu da atlatmış oldum.Şimdi şöyle bi durum var ben çalışan bi insanım hiç para isteme gibi bi durumum olmadı dün akşam gecen bu konuşmadan sonra bi kaç kez hayal ettim kendimi para isterken ama düşüncesi bile beni çok kötü hissettirdi. 2 yıldır sevgiliyiz 3.yılımızda nişanlandık her şeyden cok memnun ve emin olan ben,dün akşam gecen bu sohbetten sonra cok korkar oldum.bana para ver nasıl dicem ki.böyle olucağı hiç aklıma hiç gelmedi cünkü kuzu gibi nişanlım var yada ben öyle zannediyorum.ama bu mevzu beni cok bulandırdı.bu konuda bi bilgisi önerisi olan var mı?bu işin yolu yordamı nedir?yardımcı olun lütfen.

Merhabalar,

oncelikle ne kadardir taniyorsunuz nisanlinizi? neden calismaniza karsi?
ben calisiyorum, esim calisiyor, ben kendime ait parayi ayiririm ona gonderirim maasi onun hesabinda tutuyoruz o kirayi oder, faturalari vs, ve kredi karti var bende ikimiz ortak kullaniyoruz onlari oder. yurtdisinda oldugumuz icin kredi karti cikartmadim ek kartini kullaniyorum, sikinti yasamadim hic bu durumdan bir kere sormadi yani bunu niye aldin ne odedin ne harcadin diye.
tamam esinizde kalsin kartini size teslim etmek istemiyo olabilir hani kilibik gibi dusunmus olabilir erkekler boyle hissediyo ya guc onlarda olsun sen ondan iste. peki sana kredi karti cikartsin sen harca? o oder o zaman, oyle harclik gibi her hafta istersen zor gelir yani. ne bileyim.. ben ilk evlendigimde calismadim 6 ay, o zamanda esimin karti vardi, ilk baslarda cekiniyordum oyle masraf yapmadim kendime hic ama sonra kendisi hep para verdi bana ben istemeden verirdi birakirdi eve vs. yani o konuda problem yasamadik. fakat bu hassas ve onemli bir konu, nisanlinin yapisina bagli bu is. ben olsam kart cikarirdim, her gun her zaman para istemek utandirir insani, esinde cok dusunceli degilse unutsa atlasa birakmayi kotu hissedersin yani.
calismayi seven birimisin? calisma konusunda bastirmani tavsiye ederim. kendini ezdirme. boyle bir hayat istedigine eminmisin?

inanın bende üniversitedeyken ailemden para isterken yerin dibine girerdim kaldı ki şimdi kocadan isteme fikri beni çok eziyor bilmiyorum gidişat evlendiğim zamanda çalışacağım yönünde galiba
benim eşim de çalışmamı istemezdi, ben de sevmezdim aslında. her neyse, eşime dedim "erkek parasız kalsa bir şey olmaz ama kadın parasız kalmamalı. yolda acil taksi tutmak gerekse erkek otostop yapar çözüm olur ama kadın ortada kalakalır parası olmazsa". o yüzden ya maaşı evde duracaktı, herkes ihtiyacını alacaktı ya da aylık harçlık gibi her ay para verecekti bana. şimdi maaşı yatınca ödemelerden kalan para evde duruyor ve ben lazım oldukça kullanıyorum. ki genelde ben kullanıyorum, eşim beş kuruşsuz kalıyor genelde. :)
baştan konuşun, evlenince sorun olmasın. ne istiyorsunuz, ne istiyor, ortada buluşun.

evden iş yapma imkanınız varsa en güzeli bence böyle bir şeye izin verirse eğer bir sorununuz olmaz diye düşünüyorum.

Calismak =para kazanmak gozuyle bakanlardan gercekten nefret ediyorum.bu hayatta bi amaci olmali insanin..evde bosbos oturup gunduz kusaklariyla kafayi yemekten iyi ayrica hayatinizdaki insan biraz akli basinda olsa ona bir sey olsa sizin hayatinizi nasil devam ettireceginiz icin endiselenmeliydi..benim icin degil ben olmazsam ne yaparsin ? Demisti erkek arkadasim atanma mevzusunda o kadr hosuma gitmisti ki..bir yandan da karisinin parasini yemek icin iyi yerlere gelmesini isteyenler var onlar ayri bir vak'a..bence tavrinizi koymaliydiniz.insanin calistigi parayi gonlunce harcayamamasi nasil bir olaydir zaten siz sorumluluklarinizi bilirsiniz ortaya koyarsiniz.evlilik konusunu tekrar degerlendirin derim..

Bende erkek olsam vermem kartimi. Sacma cunku. Calisip harclik mi alacagim? Ay birak erkekligi kadin olarak yine vermem. Sana her ay ev butcesi icin para verir, market, giyim gibi alisverisleri beraber yaparsiniz. Faturalari da o oder. Mantikli olani budur. Sende bol bol fotograf paylasacaksin instagramdan. Ustune yemek, temizlik, kaynana, cocuk....

Gorev dagilimi bu.

Sonucta sen ev hanımı olmayi kabul etmis birisin. Bunun sonucu maalesef yukaridaki mantik.

Gercek hayata donecek olursak iste sana fırsat; kusura bakma kuzum, ben kimseden para isteyip para hesabi veremem. Calismaya basliyorumm. Isine gelirseee... De gitsin...

Adam baştan fikrini söylemiş çalışmayacaksin demiş kurallarını da koymuş sende sesini cikarmamissin herşey açık belli zaten kabul etmiyorsan eğer ilerde pişman olmamak adına yolun daha başındayken ayrılacaksin evlenince ikna ederim diye düşünme sakın şimdi ikna edemiyorsan evlenince hiç edemezsin emin ol

Nişanlınızdan, evlenince para isteyemeyeceğinizi söylüyorsunuz ama şimdiden maaş kartını isteyebiliyorsunuz. Olumsuz cevap alınca da fikriniz değişiyor.
Siz çalışsanız, eşiniz maaş kartinizi istese ve üstelik bunu da nişanlıyken yapsa ne hissederdiniz acaba? Bence sizin yaptığınız da çok yanlış.

Bütün zamanını işyerinde geçiren bir insanın paraya ihtiyacı olmaz mantığı da çok saçma ayrıca. Hem bile bile lades demişsiniz. Hem de talepleriniz karşılanmayınca darılıyorsunuz.

Ben sok olmani anlayamadim. Calismayacaksan elbette ondan para isteyeceksin. Yoksa nisanlin gibi maco erkek, kadinlarin calismasina karsi olan bir erkegin hangi mantik ile parasini sana verecegini düsündün?

Sana tek tavsiyem ayril olur. Ha ama bunca isteklerine evet demissin, bunada evet dersin kesin. Sonucta kuzu gibi bir adam.. :KK14:

Benim eşimde istemiyor çalışmamı ama sigortamı kendi dükkanında yapıyor istememe gerek yok cüzdanıma fazla fazla para koyar evin benim ihtiyaçlarımıda alır ben mağazada beğenir dener alır çıkarım eğer bunları sağlayamıcaksa çalışmıcaksın Demicek beyefendiler

Back
X