Yardıma gelen annem

Çok zor bir süreç tatlım annen büyük ihtimalle çekiniyor ve dediğine göre de ilk defa gelmiş böyle belki de aklında başka düşünceler var. Başbaşa oturup etraflıca konuşun derim patlamak yerine.

Anneniz yardıma gelmiş ama yapmıyor bu durumda siz de yapmayın. Neden konuşmuyorsunuz annenizle. Ben, anne ben yapamıyorum sen yapar mısın derim. Kahvaltı önemli değil de diğer şeyleri. Gerçi gerek olmazdı. Çok şükür annem de, k.v mde yapar.

Evinize ilk defa geliyorsa çekiniyordur muhtemelen. Çünkü zor durumda olduğunuzda yardım etmeyecek biri olsa siz bunu zaten bilir ve davet etmezdiniz. İnsan anne babasını bilir sonuçta.

Bence ima etmeyin, açıkça iyi hissetmediğinizi söyleyip yemek yapmasını rica edin.

Ayni seyleri yasadim. Kavga falan da ettik
Annemle bunlari yasadigim icin vicdanen rahat degilim ama delirtmisti beni
Resmen misafirlige gelmis gibi davrandi, yaptiklarini zorla yapti
Hayir bilsem zor zamaninda cagirmazdim. Iyiyken cagirirdim ki hizmetini edeyim, zor durumda birakti beni.
Aramiz iyi degil, bambaska bir boyuttayiz su an
Annemdir sayarim, Severim o kadar
Eski konularimda ben de böyle bir konu acmistim
Yipranmamaya calisin, gitmesi cok daha hayirli olacaktir
Ben kendi derdimi unutup onun derdine düsmüstüm hic huzurum kalmamisti

Anne şunu pişirsene canım istedi falan deseniz yapmaz mı?

Canım benim annemde öyle benimki bebek doğunca çağırdık. 3 hafta erken geldi bizim minik .Evde herşeyi ben yaptım çok şükür doğumdan sonra iyiydim yemekleri yaptım temziliği yaptım anneme ise ben yönlendirirsem yaptı anne patates doğra anne hadi börek yapalım hadi erişte kes mantı yapalım falan diye .Biraz yaşlı 64 yaşında romatizma hastası zaten temizlik yaptırmadım. Sende kendin iste anne bugün şu yemeği yapalım anne şurayı bir süpür falan ...

Bende dediginiz gibi ufak ufak isticem. Açikça konuşayim diye bisürü şey düşündüm ama yok yapamiyorum hemen alinicak gibi. Eşimide ücretsiz izne çikarttilar virüs yüzünden onun yaninda konuşmakta istemiyorum. Artik hepimiz evdeyiz eşime söylerken annemede ufak ufak söylicem. Açikça konuşsam her türlü kalbi kirilacak çünkü, gunlerdir evde kapaliyiz zaten gerginiz. En iyisi bu olacak bencede.

Hepinize çok teşekkür ediyorum. Hep konulari okurdum ama böyle içini dökmek gercekten rahatlatiyormuş insani

Acikca konus konusamiyorsanda yorgunum anne sunu yaparmisin yorgunum anne temizlik yaparmisin hastayim yemekleri yaparmisin diye diye butun isleri ona yaptirmaya calis ya akli basina gelir yada doner gider. Yapacak bisey yok normalde annenein sana hicbisey yaptirmamasi lazim niye boyle oldu anlamadim ozaman niye geldi acaba

Aynısını ben de annemle yaşadım. Çok zoruma gitti hala icimdedir. Miniğim 12 günlükken farklı bir ile tayinimiz çıktı annem de yardımcı olmak için geldi. Benim doğumum sezeryanla oldu ve hemen iyilesemedim açıkçası. Ama normalde komşuların işlerini yapan, herkese koşan annem bana el oldu. Kafasını kaldırmadı desem yeridir. Kahvaltı hazirlamasam kahvaltı yapmadık. Yemegi ben yapamasam eşim yapti. Çocuga baksa ona da tamamdim ama o da yok. 1 ay boyunca sadece babamla, erkek kardesimle, kız kardeşimle telefonla görüştü o kadar. Erkenden küçük bir odaya çekildi akşamları ben tek başıma oturdum,eşim geceleri çalışıyordu o dönem. Çok zoruma gitti. Aramızda bir sorun mu vardı,yoktu. Hasta diye doktora götürdük halsiz vs. birşeyi mi var acaba diye hiçbir şey yoktu. Eşimle de arası iyiydi ama bana neden bunu yaptı hala bilmiyorum.

Doğumumda hem annem hem kayınvalidem geldi. İkisi de yoruldu, beni kaldırmadılar hiç ama bunu eşim organize etti. Çok saygılı biridir hem kendi ailesine hem benim aileme. Doğulu bir aile zaten saygıdan başları kalkmaz büyük yanında ama açık açık dedi ki biraz da espriye vurarak buraya gelen iş yapar oturmak yok dedi sürekli annesini yönlendirdi anne süpürsene, anne toz alsana. Ha zaten demese de benim kayınvalide aşırı titizdir. Anneme de yemek istedi hep. Anne senin şu yemeğin güzel oluyor yapar mısın dedi durdu. Damat istiyor diye mutlu oldu annem de. Biz öyle ortayı bulduk. Kırgınlık olmadan geçti gitti çok şükür.

Eşin de dese annene kızın iyi hissetmiyor anne yemeği sen yapar mısın diye? Eşin süpürgeyi çıkarsa anne rica etsem sen süpürsen ben toz alsam falan dese? Kırılmaz herhalde. Belki o da ne yapacağını bilemiyordur. Eşin laf eder diye geri duruyordur.

Bence haksız değilsiniz. Hamileliğiniz bu kadar ilerlemişken gayet sağlıklı annenize bakmak zorunda hiç değilsiniz. Zaten sizden böyle bir şey beklenmesi saçma. Kaldı ki anneniz kendi teklif etmiş gelmeyi zorla getirmemişsiniz. Bence "anne çok ağrım var bugün yemeği sen yapsan," falan diye yönlendirmeyi deneyin. Veya "anne kusura bakma hamileliğim ilerledi, çok yoruluyorum, ağrım çok oluyor, o yüzden seni de pek iyi ağırlayamıyoruz," falan diyerek durumunuzu biraz kinayeli bir biçimde gözler önüne serin. Allah yardımcınız olsun. Bebeğiniz sağlıkla gelsin inşallah.

Anneniz benim annemin eline su dökemezİlk dogumumu sezeryanla yapacaktım ...sabah erken planladıkları icin bir gün öncesi akşamdan hastahaneye yatisimi verdiler ..pazari marketi eşimle yaptık sonra eşim beni hastahaneye bıraktı,hesapta sabah erkenden annemi -kayinvalidemi alıp gelicekler ve ben doğuma alinacagim Saat dokuza doğruydu geldiklerinde ...annem kahvaltisini yapıp çayını içmeden evden çıkmayı reddetmiş !! Kalp hastasıyım ilaçlarımı alicam ama hastahane tostunu yiyerek de kahvaltı olmaz demiş ...eşim evde kalmasını söylediğinde de çocuğumun doğumuna götürmeyecek misin muamelesi yapmış Geldiklerinde doğuma başkasını almışlardı ...ben altımda sonda bir gece öncesinden aç olarak öğleden sonra saat 2 ye kadar bekledim Ama annem sağolsun iki saat geç kahvaltı yapmayı beklemedi ..doğumdan sonra da annemin benim için uygun gördüğü güzellikleri devam etti...

Ooo bir de eşe dosta telde anlatırken dinlesek. Kimbilir nasıldır. Düzenini bıraktım geldim akşama kadar ayaktayım:))) vallahi bişeyler oldu fedakar anneler güzel atlara binip gittiler sanırım. Bize de kendini düşünen evlat ayıranlar mı kaldı(

Benim annem de geldiğinde böyle davranmıştı ama tamamen eşimden çekindiğinden. Anneniz de öyle olabilir, olumsuz düşünmeyin. Rica edin. Normalde böyle değilse neden birden değişsin ki?

Haklisiniz birazda ama anneniZi yönlendirebilirsiniz. Evli değilken nasıl anne ben biraz uyuyayim kahvaltı hazırlar misin anne aksama şu yemeği yapar misin doye biliyorsak aşık şimdi ihtiyaç varken diyebilirsiniz. Ben olsam bende annemden beklerim herhalde, ilgisini yaedin etmesini. Konusun beklentibizi değil ama annecim bunu yapar misin vs gibi doğal akisinda olur her sey

Anne hadi kalk yemek yap de
Anne ben geç kalkıyorum sen kahvaltı hazırla çay koy de
Anne be çok pislenmiş ev gel ben sileyim sen süpür de bir de böyle dene bakalım

Anlamadığım bu konuyu annele neden konuşmadığın. Anne zorlanıyorum şunu şunu sen yapar mısın? Demekte bir sakınca yok, senin annen sonuçta bunu yanlış bir tarafı da yok. İnsanız yani konuşmaktan neden çekiniyoruz?

Öncelikle annenizi İstanbuldan getirtmeniz çok iyi olmuş. Burası virüsün en yoğun olduğu yer. Acaba evini mi özlüyor? Bazıları kendi evinden başka yerde duramaz. Alıngan bir insansa çok gerilmemeye çalışın, tatlı dille yönlendirin. Ben annemi bulduğumda sıralarım lahana sarmanı özledim, fasulyeni özledim şuyunu özledim buyunu özledim diye karakter meselesi benimki de aşırı rahattır, direk kendi evi moduna geçer. Herkesin yapısı farklı işte.. Elinde değildir onun da..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…