• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardıma İhtiyacım Var

Sormayın çocuk muhafazakar. Aynı odada kalamazlarmış evlenmeden.

İki ayrı oda tutsunlar o zaman. “Selin ben bu şartlarda evlenmeni doğru bulmuyorum. Ayrıca aileme yalan söyleyemem, senin bizim eve gelme sebebini bilmeye hakları var. Onlara söylersem de aileni haberdar ederler” deyin.

Erkek arkadaşı da ne biçim muhafazakarmış. 19 yaşındaki kızın ailesine yalan söylemesinin ve onlardan izinsiz evlenmenin muhafazakarlıkta yeri var mı? Madem o kadar muhafazakarmış, kızı ailesinden isteyip, izinlerini alıp, her türlü adeti yerine getirip, öyle evlensin.

Bu isin destekcisi olma. Ailesi gelir hesabini sana sorar. Bosuna uzulursun hem sen hem ailen. Allah akil fikir versin.

Panik haldeyim yardımınıza ihtiyacım var. 19 yaşındayım. X şehrinde oturuyorum. Çok samimi bir arkadaşım var adi Selin. Selinin bir sevgilisi var. Bu arada Selin ile sevgilisi Y şehrindeler. Onlar da on dokuz yaşında. 1 yıldır beraberler ve evlenmek istiyorlar. Tabi ki bu yaşta çok saçma. Ama onlar çok istiyor ve ailelerine de açmışlar bu konuyu. Aileler katiyen izin vermemiş. Dün Selin beni aradı ve, Sandoraman Pazartesi günü aileme geziye gidiyorum deyip Tolga ile sizin şehre geleceğim dedi. Tolganın bizim şehirde oturan bir kuzeni varmış. Tolga orada kalacakmış. Selin de dedi ki ben de sizde kalayım. Zaten bir iki gün sonra nikah kıyacağız dedi. Bildiğiniz kaçıyor yani... Benim böyle durumlarda elim ayağım dolaşır. Yazamıyorum bile doğru dürüst. Yardım edin lütfen.
Hic o topun altina girme sonra ailesiyle barisyiginda sen kotu kiz olursun

İleride bir sıkıntı olur; sen kabul ettiğin için senden bilirler. Hatta arkadaşın sevgilisiyle bozuşur, bir şey olur; öyle bir durumda dahi "Sen beni çağırdın gel dedin ondan oldu" diye senden bilebilir. Böyle şeylere dahil olmanı önermem. Kendinden çıksın istiyorsan ailene at, "Annem/Babam izin vermediler, bize de gelecek misafirler varmış kusura bakma" der geçersin.

Panik haldeyim yardımınıza ihtiyacım var. 19 yaşındayım. X şehrinde oturuyorum. Çok samimi bir arkadaşım var adi Selin. Selinin bir sevgilisi var. Bu arada Selin ile sevgilisi Y şehrindeler. Onlar da on dokuz yaşında. 1 yıldır beraberler ve evlenmek istiyorlar. Tabi ki bu yaşta çok saçma. Ama onlar çok istiyor ve ailelerine de açmışlar bu konuyu. Aileler katiyen izin vermemiş. Dün Selin beni aradı ve, Sandoraman Pazartesi günü aileme geziye gidiyorum deyip Tolga ile sizin şehre geleceğim dedi. Tolganın bizim şehirde oturan bir kuzeni varmış. Tolga orada kalacakmış. Selin de dedi ki ben de sizde kalayım. Zaten bir iki gün sonra nikah kıyacağız dedi. Bildiğiniz kaçıyor yani... Benim böyle durumlarda elim ayağım dolaşır. Yazamıyorum bile doğru dürüst. Yardım edin lütfen.
Kesinlikle kabul etmeyin net.
Daha evleneceği kıza kalacak yer temin edemeyen adamla evlenilir mi ?
Gidip kv kp evinde kalsın da aklı başına gelsin . tövbe estağfurullah vallahi sinirleniyorum böyle durumlara gençler akıllarını niye kullanmıyo , sevdiğine belli yaşam koşullarını sağlayamayan adamla evlilik olmaz .bu adam çalışıyor olsaydı otel ayarlardi bırak onu aklı başında olsaydı ailelerimizi ikna edelim derdi.
Sakın böyle bir işin içine girmeyin . keşke aklî melekeleri oturmamış insanlar evlenemese .ne zannediyorlar evliliği bilmiyorum o arkadaşınız kafasını çok vuracak .
Tüm gençlere sesleneyim konunuz nezdinde " Amerika keşf edildi ,tekrar keşf etmek için uğraşmayın"

e o zaman önce ev tutsun eşyaları alsın madem.
19 yaşındaki çocuğun çok iyi para mevhumu ev geçindirmeye kiraya faturalara yetecek gibi değildir.
kız okumuyor mu?
Kusura bakmayın şimdi girebildim. İkisi de üniversite okuyor. Evlenince açıktan okuyacaklarmış.

Ha sen beni karıştırmasınlar diyorsun. Ev arkadaşın vs. Var mı?
Ben ailemle yaşıyorum. Ailem bu arkadaşımı tanıyor. Ama tabi arkadaşım durumu ailene çaktırma diyor.Beni özlemiş, kalmaya geldi diyecekmişim.

Karışma ailesi problem çıkartırsa seni de sokarlar işin içine madem kaçıyo gitsin onunla birlikte nerde kalıyosa kalsın engelle muhatap olma

Evde yokuz de.Karışma üzerind kalır vallaha.Şehir dışına gitcez de .

Sizi ilgilendirmez diyorum.
Çünkü reşitler,kendi kararları. Sizin yapabileceğiniz birşey yok.
Ama yardım etmeyin,daha sonra başınıza kalır.

Ben ailemle yaşıyorum. Ailem bu arkadaşımı tanıyor. Ama tabi arkadaşım durumu ailene çaktırma diyor.Beni özlemiş, kalmaya geldi diyecekmişim.
Aile evini böyle bir duruma alet etme derim.Ailene bir iftira atılabilir ...."arkadaşımla kalmaya gittim ,orada onlar beni alikoydular " diyebilir kız...ailesi senin ailene iftira atıp "bu çocuğu kızımla sizin kızınız tanıştırdı " diyebilir...arkadaş için bunları yaşama ihtimalini göze almaya gerek var mı? Zaten bunlar olsa bile hersey ortaya çıkınca (senin kızın kaçtığını bilerek eve getirdigin) ailenle çok büyük sorun yaşarsın .Eğitim hayatını bile etkiler bu çünkü sana guvenmezler ....arkadaşınla aynı kafadasin senin de aynisini yapacağını düşünürler

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için. Size kesinlikle katılıyorum. Biraz önce arkadaşımı aradım ve, " Ne yaparsan yap ama beni bu işin içine karıştırma. Ben böyle bir sorumluluk altına giremem, kusura bakma" dedim.

Back
X