• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı bayan krizim

Maddi sıkıntım olmamasına rağmen ben çağırmıyorum temizlikçi, ilerleyen yaşlarımda çağrırım he bu yaşlarımda çağırmadım diye pişman olur muyum bilmiyorum. ama iyi temizlemiyorlar, her dakika peşinde dolaşacaksam ne anladım ben bu işten. bir de çok konuşuyorlar ekstra da gereksiz havalılar sen bana mecbursun gibilerinden :)

Profesyonel temizlik firmaları var ne kadar güvenilir bilmiyorum ama bir görüşseniz temizlik icin.

Bayanlar, evim küçük , koltukların dolapların altları hep açık, evimin temizliği toplam 2,5 saat sürüyor. Temizlik için gelen bayanlar hep güleryüzümden 2 saatte bitirip üstünkörü temizleyip gidiyorlar. Memnun olmadığımı söyleyemiyorum ama mecburum da evimi temizletmeye.

Burda konu açmıştım. Herkes istediğini net bir şekilde söyle bu iş onun mesleği çekinme demişti.

Dün bayanı aradım. Yarım gün için 8-13.00 arası evimde olmasını zaten ev işimin çok olmadığını artan zamanda iki üç parça ütüm olduğunu ve biraz uzun kalmasını rica ettim. Bana direk rest çekti .O kadar kalamam başka birini bul çok lazımsa diye çirkin bir laf etti. İnanın kıracağım diye kırk takla attım ama beni tersledi ricalarım için.

Ben de başka bayanlar aradım bugün için kimse müsait olmadı. Kadına geri döndüm tamam gel istediğin zaman çık ama biraz daha detaylı temizlik istiyorum özen istiyorum dedim. Mesaj attım. Bana yine ters cevap yazmış , gelemem çok işim var başkasına söz verdim demiş. Ben de hoşçakal o zaman dedim gülücük koydum.

Tüp bebek sürecindeyim. Cuma günü yumurtalarım toplanacak. Evimi b.k götürüyor. Yavaş yavaş evi süpürsem silsem mutfak dolaplarım silinecek iş yapsam sizce kendimi üzmüş olur muyum ? Çok çıtkırıldım biriyim buluttan nem kapıp hasta oluyorum.
Bu halimden nefret ediyorum. Temizlik yapsam rahmim yorulur mu?

Lütfen akıl verin. Gereksiz mi endişeleniyorum. Bu kadarcık ev işinden bir şey olmaz di mi? Eşim temizlik yaptığımı öğrenirse çok sinirlenir . İlk bebeğimi 30 haftalık doğurdum. 10 gün yaşadı.

Bana sen güçlü kadınsın sorun olmaz halledersin deyin. Bütün obsesyonlarım üzerimde. Evimi b.k götürüyor çok mutsuzum.
internette teyze sizsiniz diye bir yer var. orda zilyon tane ilan var temizlik icin. Ordan bulun birkac kisi gorusun. Herkes boyle abuk cevaplar vermiyor inanin.

bilmiyorum ben uydurdum onu, yorulur mu rahim bilmiyorum ki. Çok yüklenince belki yorulur diye düşündüm
Kendi kendinize teshis koymayin lutfen artik 2017 yilindayiz...bu evham aslinda zararli her anlamda.tembelim deyin anlarim cunku insan tembel olabilir cok normal ama yeni hastalik uretip buna inanmak sagliksiz...sadece bebege kanalize olun bence cumaya ne kaldiki az sakinlik huzur dolsun iciniz...parasiyle bile yapmiyorlarsa artik ev elemanlarina diyecek bisiy yok benim esim yapiyor

Temizlik yaparsanız hiçbir şey olmaz ama siz yine de yapmayın.Evham yapmışsınız olmayacağı varsada olur.Eşiniz yardımcı olsun,en azından süpürsün.Sizde tozları alın,oldu bitti.

Canım, henüz rahminde tutunan bir bebek olmadığı için, çok fazla stres yapma. Yavaş yavaş yap temizliğini. Yapabildiğin kadar yap. Kendini zorlama.

Ayrıca temizlikçiyi kırmadım, halı, koltuk sildirmedim demişsin de tatlım temizlikçi Zaten bunları yapar. Halımı da ben sileceksem, temizlikçi neden geliyor.

İki toz almayı ben kendimde yapıyorum. Benim yapamadığımı yapması için geliyor, gelen kişi.

Daha öncede söylemiştim şekerim, evim 200 m2 ve 15te bir veya ayda bir geliyor kadın. Geri kalan günlerde ben yapıyorum.

Ütümü, ütücüye gönderiyorum. Evden alıp eve bırakıyor.

Hamileyken evim küçüktü. O zaman da 100 m2 falandı. Hem çalışıyordum. Hastane mutfağı, yemekhane, poliklinikteki hastalarım, yatan hastalar, yoğun bakım, diyaliz vs arasında mekik dokuyordum. Asansör kullanmıyordum. 3-4 kat inip çıkıyordum. Koşuyordum resmen. Birgün kadın doğumcum merdivende kolumdan yakaladı :)

Dedi ki sen böyle ceylan gibi sekerken benim yüreğim ağzıma geliyor :D bari benim nöbetlerimde sakin ol :D

Evde de yine ayda bir geliyordu kadın. Ve ben ilk 6 ay hep kustum.

Sonuç olarak, rahat ol :))))

Sen, kendinin doktorusun. Kendini kötü hissettiğin yerde bırak, zorlama.

Temizlik için cumadan sonrayı beklesen.. iki kişi ne kadar kirlenmiş olabilir ki?? Psikolojik bence.. cumadan sonra azar azar yap..

Ben de öyle rica ettim ama tersledi beni. Çok üzüldüm. Kötü bir şey söylemedim. Öyle halı koltuk sildirmedim. Üzmedim.

sen ilk başta ipleri eline verdiğin için hanım abla terslemiş. belli ki sana geliyormuş senden kalan zamanda da başka birine. resmen aldığı paranın hakkını vermemek oluyor bu insanlar böyle nasıl rahat uyuyorlar anlamıyorum.
neyse yeni bir kadın bul ve ev işine kendini sardırma derim. yalnız yeni gelecek kadına da daha baştan kurallarını söyle ve hep net ol. başka türlü yine böyle olur.

Canım, henüz rahminde tutunan bir bebek olmadığı için, çok fazla stres yapma. Yavaş yavaş yap temizliğini. Yapabildiğin kadar yap. Kendini zorlama.

Ayrıca temizlikçiyi kırmadım, halı, koltuk sildirmedim demişsin de tatlım temizlikçi Zaten bunları yapar. Halımı da ben sileceksem, temizlikçi neden geliyor.

İki toz almayı ben kendimde yapıyorum. Benim yapamadığımı yapması için geliyor, gelen kişi.

Daha öncede söylemiştim şekerim, evim 200 m2 ve 15te bir veya ayda bir geliyor kadın. Geri kalan günlerde ben yapıyorum.

Ütümü, ütücüye gönderiyorum. Evden alıp eve bırakıyor.

Hamileyken evim küçüktü. O zaman da 100 m2 falandı. Hem çalışıyordum. Hastane mutfağı, yemekhane, poliklinikteki hastalarım, yatan hastalar, yoğun bakım, diyaliz vs arasında mekik dokuyordum. Asansör kullanmıyordum. 3-4 kat inip çıkıyordum. Koşuyordum resmen. Birgün kadın doğumcum merdivende kolumdan yakaladı :)

Dedi ki sen böyle ceylan gibi sekerken benim yüreğim ağzıma geliyor :KK70: bari benim nöbetlerimde sakin ol :KK70:

Evde de yine ayda bir geliyordu kadın. Ve ben ilk 6 ay hep kustum.

Sonuç olarak, rahat ol :))))

Sen, kendinin doktorusun. Kendini kötü hissettiğin yerde bırak, zorlama.

çok haklısın canım :))) seviyorum seni . Bana çok güzel enerji motivasyon kaynağısın. Teşekkür ederim

Bayanlar, evim küçük , koltukların dolapların altları hep açık, evimin temizliği toplam 2,5 saat sürüyor. Temizlik için gelen bayanlar hep güleryüzümden 2 saatte bitirip üstünkörü temizleyip gidiyorlar. Memnun olmadığımı söyleyemiyorum ama mecburum da evimi temizletmeye.

Burda konu açmıştım. Herkes istediğini net bir şekilde söyle bu iş onun mesleği çekinme demişti.

Dün bayanı aradım. Yarım gün için 8-13.00 arası evimde olmasını zaten ev işimin çok olmadığını artan zamanda iki üç parça ütüm olduğunu ve biraz uzun kalmasını rica ettim. Bana direk rest çekti .O kadar kalamam başka birini bul çok lazımsa diye çirkin bir laf etti. İnanın kıracağım diye kırk takla attım ama beni tersledi ricalarım için.

Ben de başka bayanlar aradım bugün için kimse müsait olmadı. Kadına geri döndüm tamam gel istediğin zaman çık ama biraz daha detaylı temizlik istiyorum özen istiyorum dedim. Mesaj attım. Bana yine ters cevap yazmış , gelemem çok işim var başkasına söz verdim demiş. Ben de hoşçakal o zaman dedim gülücük koydum.

Tüp bebek sürecindeyim. Cuma günü yumurtalarım toplanacak. Evimi b.k götürüyor. Yavaş yavaş evi süpürsem silsem mutfak dolaplarım silinecek iş yapsam sizce kendimi üzmüş olur muyum ? Çok çıtkırıldım biriyim buluttan nem kapıp hasta oluyorum.

Lütfen akıl verin. Gereksiz mi endişeleniyorum. Bu kadarcık ev işinden bir şey olmaz di mi? Eşim temizlik yaptığımı öğrenirse çok sinirlenir . İlk bebeğimi 30 haftalık doğurdum. 10 gün yaşadı.

Bana sen güçlü kadınsın sorun olmaz halledersin deyin. Bütün obsesyonlarım üzerimde. Evimi b.k götürüyor çok mutsuzum.
Temizlik yapacak kadınla yalvarır tarzı konuşmuşsunuz :işsiz: kadın gelemem demiş terslemiş bir de gülücük atmışsınız :olamaz: yapmayın :kahve:

bende tüp bebek için yumurta toplanmadan önce yardımcı bayan aldım işin yarısını ben yaptım ütümü de ben yaptım kadın saat 9 da geldi akşam 6 da gitti camlar kapılar yerler lavabo banyo hepsini akşama kadar anca yapabildi ben ondan çok yoruldum kendime çok kızdım ve kadın kaçarak gitti yarım günlüğüne gelecek kadın bu saydığım işleri yarım gün parasına yapacaktı ben tüm gün dedim hata ettim halen kendime kızıyrm hiç yaptıramamıştım ve üstüne kadına tam gün parası verdim benden tavsiye ilk başta konuşun bu saydığım işleri yarım günlüğüne tutun yok diyorsa yavaş yavaş kendiniz yapın ya da araştırn bulursnz

yanınıza yardımcı birini almanız için illa ki yorgun olmanız gerekmezki.. paranız yetiyordur, canınız da ev işi yapmak istemiyordur alırsınız aslında bunun için bir bahane öne sürmeye gerek yok :) ben çalışıyorum, ama ev işinden nefret ettiğim için alıyorum, onun gibi :27:

bunun yanında iş verdiğiniz insanlara karşı sabit ve kararlı bir tutum yürütürseniz sorun olmaz.. mesela patronlarımız bizden bir iş isterken gülücük kullanmazlar, onun gibi düşünün.. neticede siz işverensiniz o da çalışan.. bir iki tane site var, temizlik elemanı gönderen isterseniz bir de onlara bakın.. memnun kalırsanız devamlı alırsınız..

Tüp bebek transferi yapılmadıysa rahim yorulmaz merak etme
Ama başka kadın ile görüş ve saatleri belirle önceden belirt şunlar yapılacak diye
Transfer yapıldıysa yat dinlen evini ne götürdüğü önemli değil bencr

Henüz hamile olmadığın için temizlik yapmak rahmini yormaz gibi ama yinede yorulurum dersen yapma tabi bu işlerde psikolojide önemli. Ama sürekli çok narinim çıtkırıldımım diye kendini telkin edersen olmaz. Güçlüyüm de güçlü ol :KK15: umarım bebeğiniz tutar hakkınızda hayırlısı olsun..

Sakin is yapma... bebeginmi daha onemli evini b.. götürmesimi... dayan azicik canim... yat dinlen... belki tutar.. tutmazsada hep keske is yapmasaydim diceksin.... en guzeli o evden cik.. annene git ablana arkadasina vs... gördükçe temizlemek isticeksin

Back
X