Yardımcı olabilir misiniz? Üniversite..

ZeynepCeren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2017
130
172
33
28
Merhabalar,

Daha önce konu açmıştım, hatırlayan olur belki. Kısaca özet geçeyim. Okuduğum bölümden nefret ediyorum ve başka bir bölüm okuma hayalim var. Geçtiğimiz dönem pek okula gitmedim, haliyle notlarım berbat.(Normal şartlarda 3. sınıfa geçmem lazımdı ama bir sürü vermediğim ders olduğu için 2. sınıfa geçecek sayılırım, tabi devam edersem) Bu sene tekrar ygs, lys'ye giricem inşallah hazırlanıyorum. Tabi istediğim bölüm olacağının garantisi yok ama daha çok içime sinen bir yer kazanabilirim inşallah. Yaşım 21 bu arada.

Herneyse bu durumdan tabi ki ailemin haberi yok Bu zamana kadar aklın neredeydi demesinler diye söylemedim :) Neyse, gizlice hazırlanmayı düşünüyordum bu sene.....

Benim bir akrabam var, üstüne vazifeymiş gibi benim için birinden burs ayarlamış. Bizim maddi durumumuzda çok şükür ki sıkıntı yok. Gerçekten okurken zorlanan, sıkıntı çeken insanlar varken ne demeye bana ayarlar ki? Bölümümü başarı ile okuyor olsam da kabul etmek istemezdim çünkü ihtiyacı olan birine gitmesi doğru olur. Üstelik akrabam bursu verecek kişiye, muhtemelen durumları kötü bunların falan demiştir. Çünkü mantıklı düşünen bir insan bana vermezdi.

Herneyse birisi aradı ve burs için gerekli şeyleri istedi. Tabi geçen yılın not ortalamasını da istedi. Adama diyemedim ben doğrudüzgün okula gitmedim, not ortalamam berbat diye. Hatta sıfır, çünkü sınavların çoğuna girmedim.

Adamı arayıp durumu anlatsam, aramızda kalsın desem, o akrabamın haberi olmadan çözülür mü bu iş? Benim ihtiyacım yok deyip akrabayı yalancı konumuna düşürmek de istemiyorum.....
Ben okula gitmiyorum, yeniden hazırlanma planım var dersem ailemin bir şekilde haberi olur mu bundan? O akrabanın kulağına gider mi yani?

Gerçekten bunaldım artık... Ne halt etmeye girdim şu okula bilmiyorum. Keşke zamanında, istemiyorum deyip mezuna kalsaydım.

Afedersin ama akrabanız zaten yalancı. Durumumuz iyi demişsin, zaten parayı da almak istemiyorsun; akrabanız o paraya cidden ihtiyacı olan bir çocuğun hakkına giriyor bu şekilde davranarak.

Bence adamla konuş. Durumu olduğu gibi söyle. Adam da yalancı konumuna düşsün yalancı çünkü. Akrabanız adamın iyi niyetinden istifade edip onu yolunacak kaz olarak görmüş. Adam da bilsin durumu bir dahaki sefere gözünü açık tutsun.

Afedersin ama akrabanız zaten yalancı. Durumumuz iyi demişsin, zaten parayı da almak istemiyorsun; akrabanız o paraya cidden ihtiyacı olan bir çocuğun hakkına giriyor bu şekilde davranarak.

Bence adamla konuş. Durumu olduğu gibi söyle. Adam da yalancı konumuna düşsün yalancı çünkü. Akrabanız adamın iyi niyetinden istifade edip onu yolunacak kaz olarak görmüş. Adam da bilsin durumu bir dahaki sefere gözünü açık tutsun.
Valla en iyisi öyle olur da.... Uzun uzun anlatamadım bazı şeyleri, öyle yaparsam ortalık fena karışır :) :):)
Bana daha zararsız bir çözüm lazım. Fikir için teşekkürler

Valla en iyisi öyle olur da.... Uzun uzun anlatamadım bazı şeyleri, öyle yaparsam ortalık fena karışır :) :):)
Bana daha zararsız bir çözüm lazım. Fikir için teşekkürler

O zaman akrabanı arayıp konuş. Benim ihtiyacım yok, ihtiyacı olan birine gitsin düşündüğünüz için teşekkür ederim dersin.

Adama hicbir sey ankatma sakin. Kusura bakmayin bir yere daha basvurmustum oradan burs kazandim siz de ihtiyaci olan baska bir ogrenciye verirsiniz de.
Bu da olabilir evet.
İşin saçma yanı babamlada anlaşamadık, ayarladıysa yalan söylememiştir ya diyor akraba için, al bir seferlik diyor. Paragöz bir insan değil babam. Sadece, bu akrabaya güveniyor. Mevzu da uzun hikaye aslında ama adamı arayıp gerek yok dersem bu sefer de babam niye gerek yok dedin diyecek. Saçma sapan durumlar yani.

Bu da olabilir evet.
İşin saçma yanı babamlada anlaşamadık, ayarladıysa yalan söylememiştir ya diyor akraba için, al bir seferlik diyor. Paragöz bir insan değil babam. Sadece, bu akrabaya güveniyor. Mevzu da uzun hikaye aslında ama adamı arayıp gerek yok dersem bu sefer de babam niye gerek yok dedin diyecek. Saçma sapan durumlar yani.
Evet sacma gercekten. Belki de gercekten durumlari yok dememistir. Benim br arkadas da anne baba memur ev arabalari var ama bir adam bilerek veriyordu yine de burs. Baban oyle derse de o kadar ihtiyac sahibi varken kabul edemezdim icime sinmedi:cool: dersin.

Evet sacma gercekten. Belki de gercekten durumlari yok dememistir. Benim br arkadas da anne baba memur ev arabalari var ama bir adam bilerek veriyordu yine de burs. Baban oyle derse de o kadar ihtiyac sahibi varken kabul edemezdim icime sinmedi:cool: dersin.
Açık açık yazayım bari.
Bu akrabam dediğim dedem aslında.
Zamanında durumları gayet yerinde olduğu halde birikim vs. yapmak için babama varlık içinde yokluk yaşatmış ..
Babam da şimdi bırak yapsın ne yapıyorsa, olmadı sen de ileride birilerine burs verirsin falan diyor. Yani dedemin yalan söyleyerek vs. aldığını düşünmüyor ama ihtiyacımız yokken aldığın için sen de ileride başkasına verirsin vs. diyor işte.

Bir aylık bir burs. 400 lira falan herhalde. Öyle işte mevzu...

Açık açık yazayım bari.
Bu akrabam dediğim dedem aslında.
Zamanında durumları gayet yerinde olduğu halde birikim vs. yapmak için babama varlık içinde yokluk yaşatmış ..
Babam da şimdi bırak yapsın ne yapıyorsa, olmadı sen de ileride birilerine burs verirsin falan diyor. Yani dedemin yalan söyleyerek vs. aldığını düşünmüyor ama ihtiyacımız yokken aldığın için sen de ileride başkasına verirsin vs. diyor işte.

Bir aylık bir burs. 400 lira falan herhalde. Öyle işte mevzu...
Ay cok gereksiz bir ortam olusmus gercekten deden sayesinde hep. Baban da yuzlessin 400 tl ile gelmez o gunler. Deden gibi insanlardan hic hslanmiyorum. Ideali foyasini ortaya dokmek ama kabak sana patlar o zaman.

Ailenden sakla sevdigin bolumu oku bari. Bazen oldu bittiye getirmek gerekiyor hele destek olmama engel olma ihtimalleri varsa.

Hımm haklısın bu bölüm sevmeden asla okunmaz. Umarım istediğin bölümü kazanırsın ama ben olsam aileme söylerdim. Saklamazdım.
Aileme söylesem, annem çıldırtır beni.
Ben sana zamanında şu bölümü yaz demiştim, senin bu bölümü sevmeyeceğini biliyordum da beni dinlemedin de, bak 2 yılın gitti de vs. diye. Onun yazmamı istediği bölümü de ben istemiyordum tabi.

Yani annemin şerrinden korkuyorum diyebilirim :) :) İş anneyle de bitmiyor tüm sülale laf eder şimdi. Kimsenin dediği umrumda olmaz ama insan psikolojik olarak yoruluyor o yüzden bilmesin diye düşünüyorum ama bir yandan da okulda ders kaydı yapmaz isem bir şekilde haberleri olur mu acaba? Okula kayıt olurken babamın numarasını falan verdim mi? Kızınızın dersleri berbat, okula da gelmiyor diye ararlar mı? Gerçi üniversite de işler lise gibi yürümez ama.. Yine de bilemedim.

başka bir yerden burs kazandım, şu an kendime yetecek bursum oldu siz ihtiyacı olan başka birine verin açıklaması yapabilirsin, böyle dan dan değil nazikçe tabi :KK45:
bu arada umarım istediğin bölümü kazanırsın.

Back
X