Yardımcı olacak var mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zeynepp444

ALLAH İÇİN OLMAYACAKSA OLACAKLARIN Bİ ÖNEMİ YOK
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2017
575
586
103
Merhaba kızlar Bi konu da sizden yardım istiyorum taksitli ev alma kurumları var bizde bir tanesine yazıldık ev almak istiyoruz ama en geç seneye Aralık ayına bize ödeme yapabilirlermiş eşim memur tayini memleketimize istedik biz gidene kadar evimizde hazır olsun diyoruz bu yüzden bizim referansımızla o kuruma giden kişiler olursa eğer ödemeyi erkene alabilecekler bu şekilde ev almayı düşünen arkadaşlar varsa bize yardımcı olabilirler mi sadece ismimizi söyleyip kayıt olacaksınız bu kadar

Neden banka kredisi gibi daha sağlıklı bir yola başvurmadınız?
Devlet güvencesi olmayan özel bir kurum sonuçta, herhangi bir terslik olsa kendinizle birlikte başkasının da canının yanmasına vesile olacaksınız.
Onlara müsteri kazandırdığınız da size öncelik tanınacağını söyleyen bir kuruma nasıl güvenebilirsiniz?

saadet zinciri yazın nete

bu Z evim Y ev şeklindeki siteler de onların bir benzere

değer mi o riske

bir de her birinin ayrı ayrı cemaat tarikat benzeri oluşumlarla bağlantıları olduğuna dair de çok şey konuşuluyor
Konuyu okuyunca bu saadet zinciri diyor insan, o kadar acik ki.. Yil olmus 2020 hala bunlara prim veriyorlar hayret dogrusu..

Neden banka kredisi gibi daha sağlıklı bir yola başvurmadınız?
Devlet güvencesi olmayan özel bir kurum sonuçta, herhangi bir terslik olsa kendinizle birlikte başkasının da canının yanmasına vesile olacaksınız.
Onlara müsteri kazandırdığınız da size öncelik tanınacağını söyleyen bir kuruma nasıl güvenebilirsiniz?
Faiz caiz değil dinimizde ve faizsiz kredi veren Bi banka ben bilmiyorum dini hassasiyet diyelim benimkine terslik olacak hiç bir durum yok araştırıp bakabilirsiniz ki ben de dahil çevremde bir çok insan bu tür kurumlara başvuru yapıyor sizin tercihiniz farklı Bi yönde olabilir

Bir arkadasim o şekilde bir eve yazılmıştı aydan aya belli bir para veriyordu. Aylık verdiğim parayla altın alsaydim suan 2 3 kat daha fazla param olacaktı dedi. Ben açıkçası öyle yerleri güvenli bulmuyorum. Yeni bir tosun çıkabilir allah korusun
Herkezin düşüncesi farklı ben altın alacağıma ev almayı tercih ediyorum rkadaşınız gibi

Faiz caiz değil dinimizde ve faizsiz kredi veren Bi banka ben bilmiyorum dini hassasiyet diyelim benimkine terslik olacak hiç bir durum yok araştırıp bakabilirsiniz ki ben de dahil çevremde bir çok insan bu tür kurumlara başvuru yapıyor sizin tercihiniz farklı Bi yönde olabilir
Bizde faize karsiyiz ve esimle katilim bankasindan kredi cektik arastirabilirsiniz katilim bankasi faiz sayilmiyor.ayrica bizde bi ara niyetlendik sizin gibi ama ben korktum turkiye burasi kacip giderlerse param bosuna gitmesin.

Merhaba kızlar Bi konu da sizden yardım istiyorum taksitli ev alma kurumları var bizde bir tanesine yazıldık ev almak istiyoruz ama en geç seneye Aralık ayına bize ödeme yapabilirlermiş eşim memur tayini memleketimize istedik biz gidene kadar evimizde hazır olsun diyoruz bu yüzden bizim referansımızla o kuruma giden kişiler olursa eğer ödemeyi erkene alabilecekler bu şekilde ev almayı düşünen arkadaşlar varsa bize yardımcı olabilirler mi sadece ismimizi söyleyip kayıt olacaksınız bu kadar
Riski hic sevmem. Banka kredisine guzel faiz odeyorum belki ama hic degilse evi aldigimi biliyorum. Bu tur sistemelr son yillarda iyice turedi. Insallah oradan alanlar sıkıntı yasamazlar.

saadet zinciri yazın nete

bu Z evim Y ev şeklindeki siteler de onların bir benzere

değer mi o riske

bir de her birinin ayrı ayrı cemaat tarikat benzeri oluşumlarla bağlantıları olduğuna dair de çok şey konuşuluyor
Cemaatle Bi bağlantısı yok sadece bu diyanette dahil (devletimizin izni ve kuralları çerçevesinde) fetva alıyorlar dini bakımdan size Bi sözleşme veriyorlar size oralardan fetva alınmış durum bundan ibaret

Riski hic sevmem. Banka kredisine guzel faiz odeyorum belki ama hic degilse evi aldigimi biliyorum. Bu tur sistemelr son yillarda iyice turedi. Insallah oradan alanlar sıkıntı yasamazlar.
Dini hassasiyeti olan biriyim kredi alıp faiz ödeyeceğime evsiz kalırım daha iyi tabi herkez aynı değil siz böyle düşünüyorsunuz ben farklı düşünüyorum

Bizde faize karsiyiz ve esimle katilim bankasindan kredi cektik arastirabilirsiniz katilim bankasi faiz sayilmiyor.ayrica bizde bi ara niyetlendik sizin gibi ama ben korktum turkiye burasi kacip giderlerse param bosuna gitmesin.
Katılım bankasından da almayı düşündük ama onda da ufak Bi pürüz çıktı sorduğumuzda o durumun da faize girdiğini söyledi fetva hatları o yüzden almadık

Cemaatle Bi bağlantısı yok sadece bu diyanette dahil (devletimizin izni ve kuralları çerçevesinde) fetva alıyorlar dini bakımdan size Bi sözleşme veriyorlar size oralardan fetva alınmış durum bundan ibaret
Din tartisacak degilim. YAsak. Ancak Diyanetin kurumlara fetva verdigini de ilk sizden duydum. Hic gercekci gelmedi. Diyanet kurumlara fetva verecek yasal statuye sahip degil cunku laiklik esaslarina aykiri bir durum

ben bu kadar ayrıntısını bilmiyordum

diyanet de dahil dediğinize göre diyanet dışında da fetva alıyorlar

işte çeşitli cemaat tarikat ve benzeri oluşumlardan onay alıyor özetle

neden fetva alınıyor mesela

ev alırken neden fetva okumaya ihtiyaç olur ki

yani faiz haram diye kabul eden faizle para alıp vermez

biriktirir parasını vs

Siz zaten yuzde 90 karar vermis gibisiniz. Hatta kendinizle beraber birilerine referans olup erkene cekmeyi bile düşünüyorsunuz.
Hakkinizda hayırlısı olsun ama bence burda yazilanlarada kulak verin.

Din tartisacak degilim. YAsak. Ancak Diyanetin kurumlara fetva verdigini de ilk sizden duydum. Hic gercekci gelmedi. Diyanet kurumlara fetva verecek yasal statuye sahip degil cunku laiklik esaslarina aykiri bir durum
Bilgi sahibi değilsinşz anladığım kadarıyla Bi durum olduğunda arıyorsunuz ve dinen uygun olup olmadığını sorabiliyorsunuz laiklik esaslarına aykırı olan nedir fetva almak veya vermek mi dinen uygundur veya değildir olay bu sonuçta ticaret yapıyırsunuz ve dini boyutunu araştırıyorsunız bunu da diyanetten daha iyi fetva verecek ve devlet tarafından onaylı Bi yer yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X