Yardımcı olacak var mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
o ücretler illa ki olacak kimse size babanızın hayrına para vermiyor sonuçta orası da Bi işletme sizle iki ticaret yapılıyor birinde evi kurum alıyor sizin yerinize siz peşinat verirseniz veriyorsunuz ikinci sözleşme ise size kar payını koyarak satıyor bu da caiz oluyor
Sizin tercihiniz.
İnsan içine ne sinerse onu yapar, eleştirmedim sadece durumu açıkladım.

En son 5 yil önce 10 bin TL alıyorlardı. Sonra bu kurumlar bankaya müracaat edip uygun fiyata buldukları evi aracı beğendiklerinde kredi kullandiriyorlardi ve ödeme bankaya sirket tarafından yapılıyordu. Ben mi yanlis hatırlıyorum? Yoksa bu şirketlere derenin suyu nereden geliyor da çalıştırdıkları personelin şirketlerin ve şubelerin kiraların kazançlarını nasil sağlıyorlar? Bir düşünmek lazım .
Ben zaten bu şirketlerin faizsiz olduğuna da inanmıyorum birçok arkadaş gibi. değirmenin suyu nereden geliyor? minareyi çalan kılıfını da hazırlayabilir maalesef

Cemaatle Bi bağlantısı yok sadece bu diyanette dahil (devletimizin izni ve kuralları çerçevesinde) fetva alıyorlar dini bakımdan size Bi sözleşme veriyorlar size oralardan fetva alınmış durum bundan ibaret

İyi de ablacım o tip yerler finansal kurum değil resmi olarak yani bankanın verdiği güvenceye vermiyor. Yarın öbür gün adamlar battık kusura bakmayın derse, ya da parayı alıp yurtdışına kaçarsa ne yapacaksınız? Tosun paraları böyle böyle toparladı valla. İnsanlarımız niye akıllanmıyor🙈

Ben zaten bu şirketlerin faizsiz olduğuna da inanmıyorum birçok arkadaş gibi. değirmenin suyu nereden geliyor? minareyi çalan kılıfını da hazırlayabilir maalesef

İnsanları din kisvesiyle sömürüyorlar, kandırıyorlar işte. Devlet böyle şirketlere izin vermemeli.

o ücretler illa ki olacak kimse size babanızın hayrına para vermiyor sonuçta orası da Bi işletme sizle iki ticaret yapılıyor birinde evi kurum alıyor sizin yerinize siz peşinat verirseniz veriyorsunuz ikinci sözleşme ise size kar payını koyarak satıyor bu da caiz oluyor

bunun aslında faizi bir dolanma yolu olduğunu bilip bunu kullanmak faizden daha kötü değil mi

benim mantığım burada devre dışı

siz de biz de biliyoruz ki size o parayı kullandırmanın karşılığında sizden fazla para alıyor

yani bugün 250 bin olan eve siz 300 bin ödüyorsunuz aradaki miktar da işte şu an elinde olan parayı size kullandırma bedeli

paranın birisine kullandırılması karşılığı alınan miktara faiz denir

bunun adının faiz olup olmamasının bir önemi yok önemli olan parası olanın parası olmayana bir süre için borç vermesi ve bunun karşılığında para alması

bu neden yasak insanların zor durumları kullanılıp istismar edilmesin yine parası olan çalışmadan bu şekilde bir yaşam sürmesin vs vs

faiz ile yapılan bankacılık vs açık isteyen öder faiz istemeyen ödemez ama istismar yok aleni

lakin bu anlattığınızda hem fazla para ödeyip hem de faiz ödenmiyor diye gerçek dışı beyan var

Eee o ücretlerle faizin farkı tam olarak nedir?? Banka da verdiği hizmete karşılık para alıyor, burası da. Sadece adı farklı.

Şirketi Milk sözleşmesi yaptığımız araştırıp bakabilirsiniz bi bilgim olmadan asla konuşmam insanları yargılamam Bi şeye faiz veya değil olur veya olmaz diyebilmek için adan zeye araştırıp bakmak lazım ben gerektiği kadar bilebileceğim kadar araştırdım baktım o yüzden yazdım

Faiz haram arkadaşlar ama adına katkı payı, katılım bedeli dersek sorun yok. Sonuçta dinimiz faize haram diyor ama isimlerini değiştirip aynı şeyi yaparsak sorun yok.
Cennet is coming.
Meeeeeee
Aynen oyle. Bir evi bahsi gecen firmalardan da alsam bankadan da alsam 300 bin odeyeceksem ve biri kar payi digeri faiz aliyoruz dediginde kar payi odeyeceksiniz diyeni faiz odememek adina secmek anlamsiz geliyor. Ustelik odedigim parayi kaybetme ihtimalim de varsa buyuk risk.

Uzun yillar bu sekilde calisan bir iki firma var ama artik onlara da guvenilmez bence cunku cok buyuduler. Her ilde bir iki sube actilar. Bu kadar buyuyunce acikcasi durust calismak da zorlasir diye dusunuyorum.

Katilim bankalarindan kullanirsaniz onlarin sistemleri faize girmiyor diye biliyorum. Bu devirde boyle seylere guvenmek nebiliyim cok akil kari gelmiyor bana. Ne tosuncuklar ne cemaatler gorduk malum yani.

Şirketi Milk sözleşmesi yaptığımız araştırıp bakabilirsiniz bi bilgim olmadan asla konuşmam insanları yargılamam Bi şeye faiz veya değil olur veya olmaz diyebilmek için adan zeye araştırıp bakmak lazım ben gerektiği kadar bilebileceğim kadar araştırdım baktım o yüzden yazdım

A dan z ye kadar arastirdiginiza göre, sorun tam olarak neresi, orasini tam anlamadim.

adan zeye :KK70: araştırdığınız için tebrikler o zaman.

Banka size 5-10 yıllık kredi ödemesi ile para verir. Siz borcunuzu 10yılda bitirdiniz diyelim evinizin değeri katlar, kullandığınız paranın değeri düşer, parayı veren zarar eder böylelikle. Atıyorum 500.000 lik ev alırsın, 10 yıl sonra aynı paraya sadece araba alabilirsin. Bankada senden bu farkı alıyor. Bu bence daha dürüstçe.
Sizin tercih ettiğiniz şekilde paranızın hangi işlerde kullanıldığını, dolaylı olarak nerelerden geldiğini bilemezsiniz. İşin içine din katmadan gözünüzü boyayamazlardı zaten, çünkü hitap edebileceği kesim faize günah gözüyle bakanlar.

Her neyse senin dinin sana benim dinim bana demişler, ama başkalarının kanına girip üzülmelerine vesile olmaktan kaçının. Madem dini konularda bu kadar hassassınız, buda kul hakkıdır unutmayın lütfen. Hele bu platform buna hiç uygun değil.
Mune Mune

Aynen oyle. Bir evi bahsi gecen firmalardan da alsam bankadan da alsam 300 bin odeyeceksem ve biri kar payi digeri faiz aliyoruz dediginde kar payi odeyeceksiniz diyeni faiz odememek adina secmek anlamsiz geliyor. Ustelik odedigim parayi kaybetme ihtimalim de varsa buyuk risk.

Uzun yillar bu sekilde calisan bir iki firma var ama artik onlara da guvenilmez bence cunku cok buyuduler. Her ilde bir iki sube actilar. Bu kadar buyuyunce acikcasi durust calismak da zorlasir diye dusunuyorum.
Minareyi çalmadan kılıfına uyduruyor cennetlik arkadaşlarımız...
Açsalar şikayetvar sitesinden o iki kurumun yarattığı binlerce mağduriyeti ama nafile....
Bu ülkede "cennetlik" kesim kadar mükemmel bir sektör daha yok. Çocuğum olursa ilerde o sektörü kafalamaya yönelik bir dolandırıcı olmasını sağlıcam. Okul falan hikaye para bu sektörde xd

Totalde ödeyeceğiniz para bankadan faizli alınan krediye denk oluyor nihayetinde.
Bankadan kredi çekerseniz o an beğendiğiniz evi alabilirsiniz.
Bu organizasyonda ise beğendiğinizin evi fiyatı sizin elinize para geçene kadar artabilir.
Hiç mantıklı bir sistem değil kısacası.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X