yardımcı olmanızı çok istiyorum ..

saranghae_glsn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2016
274
113
18
öncelikle merhaba :) Bilmiyorum dertmi ama sizinle hem paylaşmak hemde bu konu hakkında yardım almak istedim . benim düğünüm 19 eylülde olacak, bizde düğünlerde masrafın %99 erkekler karşılar abilerimi evlendirdik ordanda biliyorum hemde sülalemin adetini her neyse evlenmeden önce düğün alışverişi yapılacak bana büyük ihtimalle 4 gün sonra kaynanam beni götürecek alışverişe, asıl sorunum duyduğuma göre kaynanam çok cimri ama cimriysede bu alışverişi yapmak zorunda düğün alışverişi için diyarbakırda bir yer ayarlamış görümcem aradı herşeyi ordan alıcaz dedi bana tamam dedim , benim gerçekten marka tatıntım var tamam markadan vazgeçerim ama çok ama çok affedersiniz ipek eşarptan vazgeçemem dediğim gibi kaynanam çok cimri nişan kıyafetimi onlar almıştı ve sadece 200 tl tutmuştu buna bişey demiyorum ama gelene gidene neredeyse herkese biz 200 tl ye kıyafet aldık çok pahalı gibisinden şeyler söylemiş yengeme yani amcamın karısına bu kuytafeti alacağımıza 2 takım abiye alırdık bile demiş şimdiden görmemiş gibi gösterdi beni.. nişan kıyafeti aldığımız gün erşarp da al demişti bana 130 tl olduğunu görünce eşarpmı olur dedi ben gerçekten yanlış anlamayın lütfen diğer eşarpları takamıyorum ki.. yahu bu devirde 50 tl ye etek bile bulamıyoruz varsada kalitesiz yada çok nadir şuandan korkuyorum ne alırsam ya insanlara görmemişim gibi yansıtırsa ben babamın evinde istediğimi alırdım gerçekten onları düşürmek için demiyorum ama almasak bile kıyafetlerim var ancak bu gerekliymiş dedi annem ve geline en az 8, 9 takım kıyafet alınır eşarp ve iç çamaşırları saymıyorum bile ( tabi bunu alırlarsa ıkı yıldan fazla alacaklarını düşünmüyorum kaynanamın 8 senelik 10 senelik etekleri duruyor bilerekmi giydi bilmiyorum ama sormamama ragmen kaç yıllık olduğunu söyledi) annem dilediğini al dedi eşarbınıda al dedi iyi al az al dedi ama ben çok çekiniyorum alışverişten ve dedğim gibi korkuyorum ya imada bulunurlar yada çevreme söylerler ben çok çekinirim ne yapıyım arkadaşlar.. dedğim gibi bu det değil sadece yardım almak istedim.. nasıl saçma bir konu demek isterseniz yazmayın lütfen tekrar diyorum dert değil :)
 
anne olmazmış dedim ama .. kız kardeşim var oda bişey diyemez alışverişe klaynanam ve büyük görümcemle gidecekmişim

Tamam gelenek-görenek ama ne demek anne olmaz canım valla ben annemi götürürdüm. Ayrıca bazı şeyleri de kendiniz alabilirsiniz. Şimdi orada sizin ses çıkarmanız zor, o yüzden aklıma anne faktöründen başka bir seçenek gelmiyor.
 
anne olmazmış dedim ama .. kız kardeşim var oda bişey diyemez alışverişe klaynanam ve büyük görümcemle gidecekmişim
Kaynana geliyorda anne nıye gelemiyor
Çok saçma
Gerçi bu adetler bana komple saçma gelir
Bana eşim para göndermişti gidip tek başıma almıştım
 
Valla evlenmeden hayatını etkileyecek pürüzleri görüyorsun işte. Bazı şeyler içinde kalacak. Babanın yaptığının onda birini yapamayacaklarsa , yapınca başına kakacaklarsa üzdürme kendini.
işte annemde şimdiden diyor yap şimdiden öğrensinler seni sonrada isterlersem görgüzsüz falan derler sanırım.. buarada çok takıntım var o ne dedi bu nedediye çok takıyorum
 
benim annem zorluk çekmiyim diye eşarp aldı bana bir kaç gün önce ama onlarında alması gerekiyormuş annem çekinme dedi ama ben korkuyorum gerçekten
Zaten annenizi reddedip kendi yancısını da alıp iyice bastırmış sizi afedersiniz. Durumları iyiyse ezdirmeyin kendinizi, gerginlik yaratmadan, tatlı dille her şey çözülür. Bir kere oluyor bunlar zehir olmasın.
 
Ben bu dugun oncesinde geline kiyafet alinmasini da gelinin de sanki yillarca bisey almayacakmis gibi onlarca hersey almasini da bi turlu anlayamiyorum.dert degil diyosun ama bence baya baya dert olmus sana.ayrica neden herseyi erkek tarafi aliyo orayi da anlayamadim.bana bir takim kiyafet alindi ha alinmasa da sorun degildi.ihtiyacim olunca cikar kendim alirim bu nedir ipek esarp almak isterim de bilmem ne de.cok garipsin kusura bakma
 
Kaynana geliyorda anne nıye gelemiyor
Çok saçma
Gerçi bu adetler bana komple saçma gelir
Bana eşim para göndermişti gidip tek başıma almıştım
inanınki banada saçma geliyor elimden gelse hiç bişey istemem ama .. bende bir yıl iki yıl idare ederim parayı nerden bulurum .
 
işte annemde şimdiden diyor yap şimdiden öğrensinler seni sonrada isterlersem görgüzsüz falan derler sanırım.. buarada çok takıntım var o ne dedi bu nedediye çok takıyorum
Sanırım birileri bir şey dediğinde lafı ağzına tıkamayanlardansınız?
 
Back
X