yardımcı olmanızı çok istiyorum ..

Yalnız kuzenini görmeden büyüyen cok fazla insan var doğuda. Benjm arkadaşlarımın ailelerinde de bu tarz seyler oldu.

Nasıl kuzeniyle evlenebilir ki biri dedigimde, e belki cocukken 1 kere gordugun ya da hic görmedigin biriyle normal bi yabanciyla görücü usulü evlenir gibi evleniyosun iste be var ki bunda? Demislerdi.

O yüzden konu gercektir büyük ihtimalle.
yemin ederimki yalan yok bende 10 gün sonra gerçekten giremeyeceğim buralara gitmedende fikirler almak istedim her konumda akraba evliliğine çektiler konu dışına çıktı herşey ve hiç bir zamn tam cevap alamadım kimseden keşke en baştan hiç yazmasaydım hayatımla okadar çok dalga geçen olduki benim sbahlara kadar ağladığım hayatımla şimdide sadece alışverişten yardım istedim çünkü az çok diğer konularımı sindirdim dile kolay 9 ay + 3 ay daha elimden geleni yaptım ben ama olmadı.. evet bende amcamın oğlunu hiç tanımıyordum ben ankarada 19 yıldan fazla yaşıyorum 11 eylülde 20 olacam yaşımı soranlara o yüzden 20 dedim şimdi bundanda bişey çıkarırlar diye yazdım .. onlarda diyarbakırda

Bence ben sizi zora sokmam istemem de. Bütcelerini bir sekilde ögren. 8 kiyafet yerine 2 kiyafet al. Ya da pahali begendin diyelim. ' ben bunu cok begendim bütceyi asmayalim bunu alayim.baska bakmayalim'de. Benim önerim.bu. fotodaki sen isen kaldir bence gelin hanim ;) tanimasinlar simdi.

Bu kız evlenmek istemiyor ki. Mecbur kalınca kabullenmiş. Ben suçu aileye buluyorum. 9 ay boyunca çabalamış ama sonuç alamamış. Eski bir sürü konusu var. Babası iğrenç bir insan.

Hiç evlenmek istemiyor gibi değil.

İstemiyorsa bile bu engelli çocuklara sahip olacağı, kayinvalideden çekeceği, kocasının elinde oyuncak olacağı gerçeğini değiştirmiyor. Hazırlıklı olsun, başına gelecekleri bilsin. Toz pembe hayallerle gitmesin.

Arkadaşlar konu tam olarak şu
neden konuyu dogru durust yazipta bu kadar baski altinda kalacagina konu sahibi bu kadar insani muaallakta birakiyor ?
işşiz diyor sonra mobilya dukkani cikiyor birden bire .
hic tanimiyorum diyor bi bakiyoruz amcasinin oglu .
tamam az cok dogu gelenek gorenekletini biliyoruz hic yoktan ayni odada oturmamis kalmamis bile olsa biri sordugunda tanimiyorum deyip bir kere girdum deyip tepki cekmek yerine amcamin oglu diyebilir .

onuda gectim ailem yanimda arkamda diyor
bosansam kabul ederler seve seve saminiler o konuda diyor ama nerden baksan aile resmen zorla veriyor .

e tamam simdi onuda gectim
bu madem amcasinin oglu
dugun alisverisibe annede gider
kaldiki akrabalar dogudada bilinir annede gider alisverise
e zaten yabanci degilmis
eltiymis anneler ne alaka yani pekalada gidilir
hele doguysa hayli hayli gidilir

yani bana bi yerinden tutun mantikli tarafini soyleyin

Ay Lina cidden...
Okumanın sınırı yok böyle 20 de evlenip ne bileyim görücü usulü hemde..
3 ay sonra 20 oluyorum kendimi düşünüyorum da :KK17:
Evlilik hakkında devletin seminerler düzenlemesi lazım nikahtan önce. Zorunlu olmalı bence...
Bölümüme devam edicem bende, mezun olup zengin koca avına çıkarım bulamazsam da zaten bekarlık sultanlık :halay:
Rica ediyorum 26 dan önce evlenme
Okulunu bitir
Ne kadar hayalin varsa gerçekleştir
Evleneceğin insanı sen seç
Evelndikten sonra ikinci üni okumana
İstersen çalışmana karışmayacak
Sana saygı duyacak bir adamla evlen
Esas zenginlik aşk huzur mutluluk gerisi olur zaten

Gerçekten kadın olmak zor. .
Herkes bizim gibi şanslı olmuyor demek . .
Konu sahibinin babası olmamış baya olmamış bu adam ya belki eş olmuş ama baba olamamış
Anneside belliki olmamış bu adamın esaretindeki bir dur diyememiş bu duruma
Babalarımıza sarılalım hatta hemen şuanda mesaj atacağım seni seviyorum diye hakediyorlar

@esrablgc bu senin diğer üyeliğin değil mi?

yemin ederimki yalan yok bende 10 gün sonra gerçekten giremeyeceğim buralara gitmedende fikirler almak istedim her konumda akraba evliliğine çektiler konu dışına çıktı herşey ve hiç bir zamn tam cevap alamadım kimseden keşke en baştan hiç yazmasaydım hayatımla okadar çok dalga geçen olduki benim sbahlara kadar ağladığım hayatımla şimdide sadece alışverişten yardım istedim çünkü az çok diğer konularımı sindirdim dile kolay 9 ay + 3 ay daha elimden geleni yaptım ben ama olmadı.. evet bende amcamın oğlunu hiç tanımıyordum ben ankarada 19 yıldan fazla yaşıyorum 11 eylülde 20 olacam yaşımı soranlara o yüzden 20 dedim şimdi bundanda bişey çıkarırlar diye yazdım .. onlarda diyarbakırda

İstemiyorsa bile bu engelli çocuklara sahip olacağı, kayinvalideden çekeceği, kocasının elinde oyuncak olacağı gerçeğini değiştirmiyor. Hazırlıklı olsun, başına gelecekleri bilsin. Toz pembe hayallerle gitmesin.

Sanırım mecbur kaldığı için kabullenmeye çalışıyor.Keşke pes etmese mücadeleye devam etse.
Söyledikleriniz çok doğru. Ama bu kızın hayatı çok zor. Kendi söz hakkı yok.
Ben mi duygusalım bilmiyorum ama kızın çaresizliği çok etkiledi beni. Eski konularını okudunuz mu? Bu konudan tamamen farklı ve ülkedeki çaresiz bir sürü kızın hayat hikayelerinden sadece biri.

Bizim bir akrabamız vardı. Halasının oğlu ile evlendireceklerdi kız beni her gördüğü yerde telefonda istemiyorum ailem zorluyor dedi. Babama yalvardım sen buyuklerisin dinlerler yardım et kız istemiyor dedim. Babam onlar yabancıya kız vermez boşuna uğraşırız dedi. Sonra konuştu da aile ile. Sonuç hep birlikte toplanmışlar kıza sormuşlar. Kız ne dese beğenirsin. Ben istiyorum çikom aklıma giriyor. Benim günlerce kızın ağlak gözleri gözümün önünde uykusuz gecelerime oldu olan. Çocuklarında engel oldu malesef. Baktım sonra yine arayıp dövünüyor bana sildim telini engelledim kestim alakamı

Konu sahibinin babası olmamış baya olmamış bu adam ya belki eş olmuş ama baba olamamış
Babalarımıza sarılalım hatta hemen şuanda mesaj atacağım seni seviyorum diye hakediyorlar

Bu saatte hayırdır diyecek adam ..
Babam bir yana dünya bir yana . .

Bizim bir akrabamız vardı. Halasının oğlu ile evlendireceklerdi kız beni her gördüğü yerde telefonda istemiyorum ailem zorluyor dedi. Babama yalvardım sen buyuklerisin dinlerler yardım et kız istemiyor dedim. Babam onlar yabancıya kız vermez boşuna uğraşırız dedi. Sonra konuştu da aile ile. Sonuç hep birlikte toplanmışlar kıza sormuşlar. Kız ne dese beğenirsin. Ben istiyorum çikom aklıma giriyor. Benim günlerce kızın ağlak gözleri gözümün önünde uykusuz gecelerime oldu olan. Çocuklarında engel oldu malesef. Baktım sonra yine arayıp dövünüyor bana sildim telini engelledim kestim alakamı

Ne kadar yanlış. .

Sanırım mecbur kaldığı için kabullenmeye çalışıyor.Keşke pes etmese mücadeleye devam etse.
Söyledikleriniz çok doğru. Ama bu kızın hayatı çok zor. Kendi söz hakkı yok.
Ben mi duygusalım bilmiyorum ama kızın çaresizliği çok etkiledi beni. Eski konularını okudunuz mu? Bu konudan tamamen farklı ve ülkedeki çaresiz bir sürü kızın hayat hikayelerinden sadece biri.
Sende haklısın. Belkide bu dünya malı ile bir nebze olsun mutlu olacak ama kendimi yerine koymuyor değilim saçma geliyor yinede

öncelikle merhaba :) Bilmiyorum dertmi ama sizinle hem paylaşmak hemde bu konu hakkında yardım almak istedim . benim düğünüm 19 eylülde olacak, bizde düğünlerde masrafın %99 erkekler karşılar abilerimi evlendirdik ordanda biliyorum hemde sülalemin adetini her neyse evlenmeden önce düğün alışverişi yapılacak bana büyük ihtimalle 4 gün sonra kaynanam beni götürecek alışverişe, asıl sorunum duyduğuma göre kaynanam çok cimri ama cimriysede bu alışverişi yapmak zorunda düğün alışverişi için diyarbakırda bir yer ayarlamış görümcem aradı herşeyi ordan alıcaz dedi bana tamam dedim , benim gerçekten marka tatıntım var tamam markadan vazgeçerim ama çok ama çok affedersiniz ipek eşarptan vazgeçemem dediğim gibi kaynanam çok cimri nişan kıyafetimi onlar almıştı ve sadece 200 tl tutmuştu buna bişey demiyorum ama gelene gidene neredeyse herkese biz 200 tl ye kıyafet aldık çok pahalı gibisinden şeyler söylemiş yengeme yani amcamın karısına bu kuytafeti alacağımıza 2 takım abiye alırdık bile demiş şimdiden görmemiş gibi gösterdi beni.. nişan kıyafeti aldığımız gün erşarp da al demişti bana 130 tl olduğunu görünce eşarpmı olur dedi ben gerçekten yanlış anlamayın lütfen diğer eşarpları takamıyorum ki.. yahu bu devirde 50 tl ye etek bile bulamıyoruz varsada kalitesiz yada çok nadir şuandan korkuyorum ne alırsam ya insanlara görmemişim gibi yansıtırsa ben babamın evinde istediğimi alırdım gerçekten onları düşürmek için demiyorum ama almasak bile kıyafetlerim var ancak bu gerekliymiş dedi annem ve geline en az 8, 9 takım kıyafet alınır eşarp ve iç çamaşırları saymıyorum bile ( tabi bunu alırlarsa ıkı yıldan fazla alacaklarını düşünmüyorum kaynanamın 8 senelik 10 senelik etekleri duruyor bilerekmi giydi bilmiyorum ama sormamama ragmen kaç yıllık olduğunu söyledi) annem dilediğini al dedi eşarbınıda al dedi iyi al az al dedi ama ben çok çekiniyorum alışverişten ve dedğim gibi korkuyorum ya imada bulunurlar yada çevreme söylerler ben çok çekinirim ne yapıyım arkadaşlar.. dedğim gibi bu det değil sadece yardım almak istedim.. nasıl saçma bir konu demek isterseniz yazmayın lütfen tekrar diyorum dert değil :)
Anlıyorum canım ama bu dügün senin en dogal hakkın. Bence rahat ol herkes birbirine uyum saglamak zorunda sen dikkat edip her seyin ucuzunu alacaksan ilerde de kullanamayacaksan o zaman ne anlamı var. Birazda karsı taraf uyum saglasın.
Daha nişanda böyle olacaksa siz koltuk takımı falan almaya cıktıgınızda da daha büyük sıkıntı cıkarır.

Yazık ama ya. Bu kizcagizin Yaptıkları tamamen saçmalık ama şu mesajlarınız aynı aa benim kocisim asla yapmaz mesajlarına benzemiş.

Herkse babasını seçemiyor malesef. Sizin kadar şanslı olamıyor.

Konu sahibi sen bırak esarbi alışverişi nasıl kurtulurum bu durumdan diye ona bak. Sevmediğin bir adamın koynunda ömür geçmez. Üstelik akrabasın ve doğacak çocukların risk altında.

Al ışte.

Bu da istemem yan cebime koy diyor sanki.

Arkadaşlar konu tam olarak şu
neden konuyu dogru durust yazipta bu kadar baski altinda kalacagina konu sahibi bu kadar insani muaallakta birakiyor ?
işşiz diyor sonra mobilya dukkani cikiyor birden bire .
hic tanimiyorum diyor bi bakiyoruz amcasinin oglu .
tamam az cok dogu gelenek gorenekletini biliyoruz hic yoktan ayni odada oturmamis kalmamis bile olsa biri sordugunda tanimiyorum deyip bir kere girdum deyip tepki cekmek yerine amcamin oglu diyebilir .

onuda gectim ailem yanimda arkamda diyor
bosansam kabul ederler seve seve saminiler o konuda diyor ama nerden baksan aile resmen zorla veriyor .

e tamam simdi onuda gectim
bu madem amcasinin oglu
dugun alisverisibe annede gider
kaldiki akrabalar dogudada bilinir annede gider alisverise
e zaten yabanci degilmis
eltiymis anneler ne alaka yani pekalada gidilir
hele doguysa hayli hayli gidilir

yani bana bi yerinden tutun mantikli tarafini soyleyin

Bana profille beraber fake geldi.
Şakaysa kötü, şaka değilse çok daha kötü..

Back
X