yardımcı olmanızı çok istiyorum ..

Bana profille beraber fake geldi.
Şakaysa kötü, şaka değilse çok daha kötü..
beni bilenler bilir
burada kimsenin acigini aramadim boyle konusuna mesajina girip kac yildir .
hatta yapanada kizfim hep
ama gunah
bu saatte bu kadar insan8n duygulariyla oynayan ve duygu somurusu yapan insanin yatacak yeri yok

Sende haklısın. Belkide bu dünya malı ile bir nebze olsun mutlu olacak ama kendimi yerine koymuyor değilim saçma geliyor yinede

Bu konu zaten saçma olmuş. Ama ben üyeyi önceden de takip ediyordum eski konularina gitti direk aklım. İnşallah gerçek bir olay değildir. Ama bana gerçek gibi geliyor:(

Sanırım mecbur kaldığı için kabullenmeye çalışıyor.Keşke pes etmese mücadeleye devam etse.
Söyledikleriniz çok doğru. Ama bu kızın hayatı çok zor. Kendi söz hakkı yok.
Ben mi duygusalım bilmiyorum ama kızın çaresizliği çok etkiledi beni. Eski konularını okudunuz mu? Bu konudan tamamen farklı ve ülkedeki çaresiz bir sürü kızın hayat hikayelerinden sadece biri.

Hayatı kolay demiyorum zor ama düğünden sonra daha da zor olacak.

Gerçekten karşı koymak istese koyar. 20 yaşında yetişkin bir kız. Buraya bile yazsa ne yapabilirim diye bir sürü yol bulurduk ona. Olmadı kampanya başlatır derneklere vakıflara ulasirdik. Bir yolu bulunurdu yani.

Yazık ama ya. Bu kizcagizin Yaptıkları tamamen saçmalık ama şu mesajlarınız aynı aa benim kocisim asla yapmaz mesajlarına benzemiş.

Herkse babasını seçemiyor malesef. Sizin kadar şanslı olamıyor.

Konu sahibi sen bırak esarbi alışverişi nasıl kurtulurum bu durumdan diye ona bak. Sevmediğin bir adamın koynunda ömür geçmez. Üstelik akrabasın ve doğacak çocukların risk altında.
Bizde saatlerdir bunu anlatmaya çalışıyoruz en başından beri sayfaları okusanız görebilirdiniz
Hiç bir zaman binim kocişim yipmiz ki ci bir insan olmadım
Herkez babasını seçemez ama herkez kendi hayatını ellerinde tutmayı başarabilir

Böyle kötü bir baba örneği varken iyiside bulunsun konuda zarar gelmez

Bizde saatlerdir bunu anlatmaya çalışıyoruz en başından beri sayfaları okusanız görebilirdiniz

Yok başından beri okudum ve bütün yorumlarına katıldım ama bu son yorumlar olmadı bana göre. Eminim o da isterdi kendisine değer veren bir baba ama dediğim gibi seçilemiyor işte. Neyse konu dağılmasın. İyi geceler.

Hayatı kolay demiyorum zor ama düğünden sonra daha da zor olacak.

Gerçekten karşı koymak istese koyar. 20 yaşında yetişkin bir kız. Buraya bile yazsa ne yapabilirim diye bir sürü yol bulurduk ona. Olmadı kampanya başlatır derneklere vakıflara ulasirdik. Bir yolu bulunurdu yani.

Haklısınız.Keşke kabullenmeyip her yolu deneseler. cikom cikom un bahsettiği hikayedeki gibi de olabilir.

Bu konu zaten saçma olmuş. Ama ben üyeyi önceden de takip ediyordum eski konularina gitti direk aklım. İnşallah gerçek bir olay değildir. Ama bana gerçek gibi geliyor:KK43:
Bende sahte olduğunu düşünmedim. Çünkü çevremde bu şekilde istemeden evlilik yapan. Ama alışverişte alınanlar ile mutlu olan çok insan oldu malesef. Hani mutsuz kadınlar daha çok alışveriş yapar ya onun gibi bir durum sanırım. Allah yardımcıları olsun.

Yok başından beri okudum ve bütün yorumlarına katıldım ama bu son yorumlar olmadı bana göre. Eminim o da isterdi kendisine değer veren bir baba ama dediğim gibi seçilemiyor işte. Neyse konu dağılmasın. İyi geceler.

Katiliyorum. Cünkü konu sahibi babasina zaten kirgin. Bir de mesajinizi okursa aciyacak içi. Onun disinda zaten herkes hem fikir. Yaşi kücük ve karari baskalari aldirmis durumda.

Katiliyorum. Cünkü konu sahibi babasina zaten kirgin. Bir de mesajinizi okursa aciyacak içi. Onun disinda zaten herkes hem fikir. Yaşi kücük ve karari baskalari aldirmis durumda.
Haklı olabilrsiniz
Ancak normal baba davranışının bu olmadığınıda görür ve geleceğine değer vermeyen babasına bi dur diyebilir belki
Şimdiye kadar annesini konuşturmaya çalışmış babası onada konuyu hiç açtırmamış
Yirmi yaş hayatını eline almak için küçük değil
Tüm mesajları dikkate alır biraz cesaretlenirse kötü bir evlilik deneyimi yaşamaktan kurtulur
Benim mesajımada üzülebilir bu belkide fark etmesi gereken bir gerçek
Zira ileride daha çok üzülmek zorunda kalabilir

Konu neden inandırıcı gelmiyor? Velev ki sahte, bu hayatlar yaşanmıyor mu sanıyorsunuz?

Bu kız babasıyla amcasının arasının daha önceden açık olduğunu yazdı, amcasını, evleneceği kuzeni, amcasının eşini çok iyi tanımıyor olabilir bu yüzden, büyük ihtimalle de iki ailenin arasındaki buzlar erisin, aile bağları yeniden kurulsun diye kızı amcasının oğluna verdiler, bazı yörelerde bu yapılmıyor mu?
Yapılmadığı için mi töre cinayetlerine kurban gidiyor gencecik kızlar, aileye karşı gelmeleri diye birşey söz konusu değil ki, biz gayet rahat büyümüş insanlarız belki bazı şeyleri aklımız almıyor ama oluyor işte, bu kızın söz hakkı yok, biz çatır çatır her ağzımıza geleni söyleyip kendimizi savunabildiğimizden söz hakkına sahip olmamanın ne demek olduğunu bilmiyoruz.
Koca koca eli ekmek tutan, Büyükşehirlerde baba evinde gayet rahat büyümüş kadınlar bile evlendikleri adama karşı koymaz, yaşadıkları kötü olaylar karşısında adım atmaya cesaret edemezken 20 yaşındaki bir kızın üstüne fazlaca gidilmiyor mu sizce?

Konu sahibesi babasının karşısına dikilip baba ben amcamın oğluyla evlenmek istemiyorum diyemeyecek çünkü korkuyor, annesi cesaretlendirseydi belki ama ondan da destek görmüyor.
Tek yapabileceği devlete sığınmak, umarım keşke bunu yapacak gücü bulsa kendinde.

öncelikle merhaba :) Bilmiyorum dertmi ama sizinle hem paylaşmak hemde bu konu hakkında yardım almak istedim . benim düğünüm 19 eylülde olacak, bizde düğünlerde masrafın %99 erkekler karşılar abilerimi evlendirdik ordanda biliyorum hemde sülalemin adetini her neyse evlenmeden önce düğün alışverişi yapılacak bana büyük ihtimalle 4 gün sonra kaynanam beni götürecek alışverişe, asıl sorunum duyduğuma göre kaynanam çok cimri ama cimriysede bu alışverişi yapmak zorunda düğün alışverişi için diyarbakırda bir yer ayarlamış görümcem aradı herşeyi ordan alıcaz dedi bana tamam dedim , benim gerçekten marka tatıntım var tamam markadan vazgeçerim ama çok ama çok affedersiniz ipek eşarptan vazgeçemem dediğim gibi kaynanam çok cimri nişan kıyafetimi onlar almıştı ve sadece 200 tl tutmuştu buna bişey demiyorum ama gelene gidene neredeyse herkese biz 200 tl ye kıyafet aldık çok pahalı gibisinden şeyler söylemiş yengeme yani amcamın karısına bu kuytafeti alacağımıza 2 takım abiye alırdık bile demiş şimdiden görmemiş gibi gösterdi beni.. nişan kıyafeti aldığımız gün erşarp da al demişti bana 130 tl olduğunu görünce eşarpmı olur dedi ben gerçekten yanlış anlamayın lütfen diğer eşarpları takamıyorum ki.. yahu bu devirde 50 tl ye etek bile bulamıyoruz varsada kalitesiz yada çok nadir şuandan korkuyorum ne alırsam ya insanlara görmemişim gibi yansıtırsa ben babamın evinde istediğimi alırdım gerçekten onları düşürmek için demiyorum ama almasak bile kıyafetlerim var ancak bu gerekliymiş dedi annem ve geline en az 8, 9 takım kıyafet alınır eşarp ve iç çamaşırları saymıyorum bile ( tabi bunu alırlarsa ıkı yıldan fazla alacaklarını düşünmüyorum kaynanamın 8 senelik 10 senelik etekleri duruyor bilerekmi giydi bilmiyorum ama sormamama ragmen kaç yıllık olduğunu söyledi) annem dilediğini al dedi eşarbınıda al dedi iyi al az al dedi ama ben çok çekiniyorum alışverişten ve dedğim gibi korkuyorum ya imada bulunurlar yada çevreme söylerler ben çok çekinirim ne yapıyım arkadaşlar.. dedğim gibi bu det değil sadece yardım almak istedim.. nasıl saçma bir konu demek isterseniz yazmayın lütfen tekrar diyorum dert değil :)
Benim eskiden calstgim isyeri ceyizlik bir yerdi bazi kaynvaldeler gelir herseyn fyatna bakar biz gelince sadece su ikisini cikar dgerlerini gosterme dyenleri cok gordum.herks butcesine gore alacak . Herkesin oncelikleri farkli kimi parfume 300 verir kimi 50 lrayi gecmez.cok taknti yaparsanz uzulursunuz.onlarn alamayacaklarni kendiniz aliverin cok istiyorsaniz

Ben anlamıyorum bu durum bi tek bana mı garip geliyor neden herşeyi erkek yapmak zorunda? ayrıyeten kalitelilerini pahalılarını kendiniz alın insanlar almak zorunda değil bence yanlış yapıyorsunuz nişanlınızı zorda bırakmayın o cimriyse o zaman dert edebilirsiniz ama değilse bence dert etmeyin ve ailesi hakkında şimdiden konuşmayın yoksa sonu gelmez

Ben anlamıyorum bu durum bi tek bana mı garip geliyor neden herşeyi erkek yapmak zorunda? ayrıyeten kalitelilerini pahalılarını kendiniz alın insanlar almak zorunda değil bence yanlış yapıyorsunuz nişanlınızı zorda bırakmayın o cimriyse o zaman dert edebilirsiniz ama değilse bence dert etmeyin ve ailesi hakkında şimdiden konuşmayın yoksa sonu gelmez
konunun tamamını okumadım şuan farkettim farklı mevzularda var o zaman üzgünüm kırıcı olduysam

Adet ama 8, 9 takım kıyafet alacağınıza 3, 4 takım kaliteli alın yeterli bence..
Şimdi ayda bir yeni model kıyafet çıkıyor uygun bir dille bukadar masraf yapmaya gerek yok deyin kvnize..

Ben düğün alışverişimde ne söylense istemem diyordum.. birkaç giyiyemiyeceğim şeyi görümcem zorla aldırdı bide bi dünya para tuttu.. sonuç ne oldu biliyormusun hepsi çöpe gitti. yıllarca dolapta kaldı birilerine vereyim dedim kimse istemedi bende attı..

bu biraz zor :s muhafazakar ailemiz var onlarında öyle evlenmeden değil alışveriş yan yana bile getirmezler.. banada gerçekten saçma geliyor bu ama uymam gerekiyor

Duzeltme: Ben senin onceki konunu okumustum galiba simdi diger yorumlari okuyinca farkettim. Valla sen en iyisi altta yazanlari hic gorme bosver senin derdin bundan buyuk Allah yardimcin olsun... Ben anlayamam seni hic boyle aileler tanimadim etrafimda yok bilmem ama Rabbim anlar... keske seni destekleyen biri olsa keske boyle bir hayata mecbur olmasan...
Eee siz nasil tanistiniz?
Asil konuya gelecek olursak ailenin durumu iyi heralde sen al yanina 1000 tl para begendigin bisey pahali gelirse kv ye ve bunu alamam der yada ima ederse neyse annecim ben bunu cok begendim kendim alayim bari siz baska bisey alirsiniz de. Ya da ne istiyorsa birak alsin aldiklarini begenmiyorsan asla giyme sorarsa da evlendikten sonra niye giymiyorsun diye ben begendiklerimi gosterdim ama siz bunu aldiniz bunalr bana gore degil de. Ay yok benim fikirlerim sizin ailelere uymuyor simdi bunlari desen kv ye saygisizliktan dedikodu yaparlar millete en iyisi sen beni dinleme!
Nasil muhafazakarlar onu da anlamis degilim millete gostere gostere cok bisey yapmis gibi 200 tlye sunu aldik bilmem ne diyor. 200 tl ye nisanlik mi kaldi ya en kiytirigi 600 700 den basliyor.

Son düzenleme:
ayni durumunu ben de yasadim canim aman sunu almayim ayip olur, sunu kendim alayim yaptim sonradan pisman oldum benden söylemesi, istedigini aldir..

Back
X