yardımcı olmanızı çok istiyorum ..

Evlenirken ne alisveris gordu gozumuz ne esya sadece birbirimize kavusup mutlu olmayi dusunduk,esimle ikimizde ogretmeniz Ankarada buyudum ustelik ailemde dugun altin adetleri coktu karsi tarafin umursamaz davranislari olunca herseyimizi esimle biz aldik sadece ucuz bi yatak odasi ve oturma odasi herseyin en ucuzu,dugun borclarindan dolayi,ailemdeki butun kizlar son model esyalar aldi herseyi istediler HUZUR u unuttular
nasil bir zamandayiz artik insanlar maddi gundemlerden gozunu acamiyor bu sebepten ne sevgi ne saygi kalmadi iki gun evli kalip ucuncu gun bosanma gundemde
Sekiz on parca alsan ipek alsan ne cikar eskiyip gidecek dunyalik iste nisanlinla saglam bir bag kurmaya calis
görücü usulü benimkisi sevgi yok yani diğer konularımı okursanız anlarsınız

Yüzde 99 erkek tarafina ait diyosunuz

ya masraflar,buna bi anlam veremedm alisveris olayi vardir evet ama kiz tarafida karsiya masraf yapar kv ye kp

ye esinize sizde alisveriş yaparsiniz esinizin damatligina kadarda siz

alirsiniz karsilikli bi durum hepten hazira konmak olur sizin dediginiz...

Rahat bi hayatiniz varsa genginizde biriyle evlenmeniz gerekir...
bu bana özeel değilki tüm tanıdıklarım çevrem böyle benim 5 abim var 3 evli biri nişianlı onlarda %99 karsıladılar . ve evin üzerine gelin gideceğim maddi açıdan durumları kötü değil o yüzden diyorum ama kıyafetlerini görseniz çok eski varlık için yokluk yani

hay Allahım 2 yıullık takıntı değil benim kıyafetlerim var ama onlar 2 yıl kadarda almazlar demek istedim 1 parcada alsam 10 parcada alsam .. ipek eşarp alınca markasını göstermiyorum kafama rahatca takabildiğim için yazıyorum .. ayıp ya yorumunuzu dikkatli yapın konmuda alışveriş için yardım istedim nerelere çekildi gerçekten ayıp ne yapıyım diğer konularımı 9+ 3 ay boyunca zorda olsa azda olsa sindirdim.. bu konuyu bile açtığıma pişmanım siz insnalara yardımcı olmak yerine onların hayatlarıyla dalga geçiyorsunuz bu son konumdur dahada açmam burası yardım alma yeri diye biliyordum nedense konu hep farklı yerlkere çekildi rica ediyorum siz ve sizin gibiler yazmasın hayatınız on numara olduğu için bizim hayatlarımızı küçümsüyorsunuz
Mesela benim hayatim 10 numara degil.kapaliyim ama marka esarp takintim yok.ucuzuda takiyorum.gerektigi zaman esimede aldiriyorum ama.kayinvalideniz cimriymis benimkide cimriydi ben onlara hicbisey aldirmadim kendileri ne aldilarsa aldilar.5 yillik evliyim bisey istiosam cikip esimle begenip aliyorum.yeterki allah huzur versin yuvama sikayette etmiyorum.simdi kimin hayati 10 numara dusun istersen...

Mesela benim hayatim 10 numara degil.kapaliyim ama marka esarp takintim yok.ucuzuda takiyorum.gerektigi zaman esimede aldiriyorum ama.kayinvalideniz cimriymis benimkide cimriydi ben onlara hicbisey aldirmadim kendileri ne aldilarsa aldilar.5 yillik evliyim bisey istiosam cikip esimle begenip aliyorum.yeterki allah huzur versin yuvama sikayette etmiyorum.simdi kimin hayati 10 numara dusun istersen...
benimki görücü usulü .. bende 5 yıldır evli olsam bu kadar olgunlasırdım 20 yaşındayım zorla bir evlilik tyapacağım önceki konularımdanda beni bile bilir. maddi imkanları var sadece çok konusuyorlar diye ne yapmalıyım dedim bence benim ve kendi hayatını karşılastırma bile bu yaşta çok şey çektim ben .. kimin hayatı on numaraysada benim değil huzur olacaksa hiç bişey istemem benim herseyim var çok şükür sadece gerekliymiş buda benim suçum değil

bu bana özeel değilki tüm tanıdıklarım çevrem böyle benim 5 abim var 3 evli biri nişianlı onlarda %99 karsıladılar . ve evin üzerine gelin gideceğim maddi açıdan durumları kötü değil o yüzden diyorum ama kıyafetlerini görseniz çok eski varlık için yokluk yani

Iyi de kıyafetinin eski olması cimri yapmaz ki

Ayrı ev açmıyor cimri de anlarım da kadın yeni giysi almıyor muhtemelen ihtiyacı da yok zira evde yaşıyor işte

Sizin her şeyiniz marka olsa ne önemi var bağımsız hayatınız olmayacak

Tek kıyafetin olsun da ayrı evim olsun diyeceğinize ya ucuz ev alırlarsa diyorsunuz

Ayrıca sen istemiyorsun belki amcaoğlu da istemiyor ara konuş boz bu işi

Zira bu şekilde mutluluk çok uzak

benimki görücü usulü .. bende 5 yıldır evli olsam bu kadar olgunlasırdım 20 yaşındayım zorla bir evlilik tyapacağım önceki konularımdanda beni bile bilir. maddi imkanları var sadece çok konusuyorlar diye ne yapmalıyım dedim bence benim ve kendi hayatını karşılastırma bile bu yaşta çok şey çektim ben .. kimin hayatı on numaraysada benim değil huzur olacaksa hiç bişey istemem benim herseyim var çok şükür sadece gerekliymiş buda benim suçum değil
Zorla derken neden zorla evlendiriyolar töre filanmi?¿?¿?

Iyi de kıyafetinin eski olması cimri yapmaz ki

Ayrı ev açmıyor cimri de anlarım da kadın yeni giysi almıyor muhtemelen ihtiyacı da yok zira evde yaşıyor işte

Sizin her şeyiniz marka olsa ne önemi var bağımsız hayatınız olmayacak

Tek kıyafetin olsun da ayrı evim olsun diyeceğinize ya ucuz ev alırlarsa diyorsunuz

Ayrıca sen istemiyorsun belki amcaoğlu da istemiyor ara konuş boz bu işi

Zira bu şekilde mutluluk çok uzak
yok o istiyor.. bana öyle denildi ve aldığım 200 tl lik abiyeyi tüm dünyaya söylemesi peki ben bunu cimriliğe yorarım

Gerekliymiş diyorsun sana gerekli diyen kim annen o zaman açıp yengene kıza şunu şunu alın diyecek

O da kendi bütçesine göre alacak bunları

Sen şimdi çıplak olmadığına göre onun aldıklarını beğenmezsen kullanmazsın seninkiler eskiyince de yenisini aldırırsın

Şimdiden iki yıl sonrayı düşünme zira o kıyafetleri ne zaman nereye giderken giyeceğini dahi bu aşamada bilmiyorsun onların yaşam tarzlarını şehri vs vs

Gerekliymiş diyorsun sana gerekli diyen kim annen o zaman açıp yengene kıza şunu şunu alın diyecek

O da kendi bütçesine göre alacak bunları

Sen şimdi çıplak olmadığına göre onun aldıklarını beğenmezsen kullanmazsın seninkiler eskiyince de yenisini aldırırsın

Şimdiden iki yıl sonrayı düşünme zira o kıyafetleri ne zaman nereye giderken giyeceğini dahi bu aşamada bilmiyorsun onların yaşam tarzlarını şehri vs vs
bakın bana görümcem de dedi istediğini al diye sadece kyananamdan çekiniyorum belki ben bile boşuna strese giriyorum

yok o istiyor.. bana öyle denildi ve aldığım 200 tl lik abiyeyi tüm dünyaya söylemesi peki ben bunu cimriliğe yorarım

Sen nişanlınla açıkça konuştun mu ben istemiyorum sen istiyor musun dedin mi

Belki ona da sen istiyorsun demişlerdir

200 liraya abiye mi olur dedim ben mesela ben bulamam ama o almış ve ona çok gelmiş ve söylemiş kendi 10 liralık giyiyorsa çok gelir kültürü o kadar

Sen 2000 liralık beğendin o da gereksiz mi dedi yoksa alıp geldiğini mi övdü başkasına

Ne dediğinin ne önemi var ki

Hayatim o zsman gidip bunlari babana diyeceksin.bilmiorum baban sag mi degilse ozur dilerim simdiden.eger baban sag ise tek cozumu bulacak baban-annen yavrusunu ezdirmeyecek.kendi guzel imkanlar sunuyoken kizini yokluga sokturmayacak.kimsenin hayati dort dortluk degilki.benim babaminda durumu iyiydi pek bisey goremezdik.simdiden dert etme onu diyorum.burdan bizim demelerimiz bisey degistirmeyecek.madem boyle bir sıkinti var oturup nisanlinla ailenle konusucanki ilerde sıkinti yasamayasin.ya biseylerden ödün vericen yada bastan itiraz edecen bunun baska yolu yok.ben simdi git kayinvalideni takma istedigini aldirt desem nolcakki .sen onlarla konusucanki orta yol bulunsun.ne diyim allah yardimcin olsun simdiden..

Mune Mune rica ediyorum konumu kapatırmısınız gerçekten durum çok farklı yerlere çekildi ne iticiliğim kaldı ne para gözlülüğüm .. benim sabahlara kadar ağladığım hayatımlA Bile dalga geçildi ve yetmiyormuş gibi konumda baba yarışı yapılda.. ve yine yetmiyormuş gibi fake denildi bana ben senarist miyimki böyle bişey yazma gereğinde bulunayım .. burda kac defa konu açtım hepside başka yerlere çekildi Allahta şahidim son konumdur kapatın lütfen. ve bana yazılarınız için verdiğiniz moral içinde çok teşekkür etmek istiyorum

Hayatim o zsman gidip bunlari babana diyeceksin.bilmiorum baban sag mi degilse ozur dilerim simdiden.eger baban sag ise tek cozumu bulacak baban-annen yavrusunu ezdirmeyecek.kendi guzel imkanlar sunuyoken kizini yokluga sokturmayacak.kimsenin hayati dort dortluk degilki.benim babaminda durumu iyiydi pek bisey goremezdik.simdiden dert etme onu diyorum.burdan bizim demelerimiz bisey degistirmeyecek.madem boyle bir sıkinti var oturup nisanlinla ailenle konusucanki ilerde sıkinti yasamayasin.ya biseylerden ödün vericen yada bastan itiraz edecen bunun baska yolu yok.ben simdi git kayinvalideni takma istedigini aldirt desem nolcakki .sen onlarla konusucanki orta yol bulunsun.ne diyim allah yardimcin olsun simdiden..
teşekkür ederim ben zaten 9+3 ay boyunca direndim babam ikna olmadı bende azda olsa sindirdim şimdide önümde alışveriş olduğu için yazmak istedim.

ben mesala çalışıyuorm bı laf dese kendı paramla aldım derım.daha bırsey demez.yanı baskasının lafını çekecegıme kendım alırım.ama bence o hanım da bence pahalı bulsa da yansıtmamalıydı.ınsan bır kez evlenıyor.he parası yoksa bunu oğlunaa der o da kıza der

evet eşinizin annesi bu konuyu size yansıtmamalıydı. Burda hatalı olan siz değil eşiniz zaten.
Annesi ve sizi karşı karşıya getirmemeliydi. Ben sizin yerinizde olsam nişanlım olmadan o alışverişe gitmezdim ve nişanlımı ailesi ile karşı karşıya getirmemesi eğer bir problem olursa bunu sana söylemesini aynı şekilde senin de bir sıkıntı olursa bunu eşinle çözeceğini söylemen gerekir. Aynı konu sizin aileniz için de geçerli.

Eşinizin ailesi sizin gibi kıyafete çok para vermeyebilir ve o an o şekilde farkında varmadan tepki göstermiş olabilir benim ailem de hiçbir zaman kıyafete yüksek rakamlar ödemez, orta gelirli aileler için bu durum çok normal.

Bu arada o hanım dediğiniz nişanlınızın annesi ve sizin kayın valideniz şimdiden bu kadar mesafeli ve keskin çizgiler sürerseniz evliliğiniz zor geçer. Bence daha dikkatli olun.

Back
X