yardımcı olmanızı çok istiyorum ..

evet eşinizin annesi bu konuyu size yansıtmamalıydı. Burda hatalı olan siz değil eşiniz zaten.
Annesi ve sizi karşı karşıya getirmemeliydi. Ben sizin yerinizde olsam nişanlım olmadan o alışverişe gitmezdim ve nişanlımı ailesi ile karşı karşıya getirmemesi eğer bir problem olursa bunu sana söylemesini aynı şekilde senin de bir sıkıntı olursa bunu eşinle çözeceğini söylemen gerekir. Aynı konu sizin aileniz için de geçerli.

Eşinizin ailesi sizin gibi kıyafete çok para vermeyebilir ve o an o şekilde farkında varmadan tepki göstermiş olabilir benim ailem de hiçbir zaman kıyafete yüksek rakamlar ödemez, orta gelirli aileler için bu durum çok normal.

Bu arada o hanım dediğiniz nişanlınızın annesi ve sizin kayın valideniz şimdiden bu kadar mesafeli ve keskin çizgiler sürerseniz evliliğiniz zor geçer. Bence daha dikkatli olun.
Yanlış yazmıssınız:) ben yorumcuyum yazan kişi değilim:)

öncelikle merhaba :) Bilmiyorum dertmi ama sizinle hem paylaşmak hemde bu konu hakkında yardım almak istedim . benim düğünüm 19 eylülde olacak, bizde düğünlerde masrafın %99 erkekler karşılar abilerimi evlendirdik ordanda biliyorum hemde sülalemin adetini her neyse evlenmeden önce düğün alışverişi yapılacak bana büyük ihtimalle 4 gün sonra kaynanam beni götürecek alışverişe, asıl sorunum duyduğuma göre kaynanam çok cimri ama cimriysede bu alışverişi yapmak zorunda düğün alışverişi için diyarbakırda bir yer ayarlamış görümcem aradı herşeyi ordan alıcaz dedi bana tamam dedim , benim gerçekten marka tatıntım var tamam markadan vazgeçerim ama çok ama çok affedersiniz ipek eşarptan vazgeçemem dediğim gibi kaynanam çok cimri nişan kıyafetimi onlar almıştı ve sadece 200 tl tutmuştu buna bişey demiyorum ama gelene gidene neredeyse herkese biz 200 tl ye kıyafet aldık çok pahalı gibisinden şeyler söylemiş yengeme yani amcamın karısına bu kuytafeti alacağımıza 2 takım abiye alırdık bile demiş şimdiden görmemiş gibi gösterdi beni.. nişan kıyafeti aldığımız gün erşarp da al demişti bana 130 tl olduğunu görünce eşarpmı olur dedi ben gerçekten yanlış anlamayın lütfen diğer eşarpları takamıyorum ki.. yahu bu devirde 50 tl ye etek bile bulamıyoruz varsada kalitesiz yada çok nadir şuandan korkuyorum ne alırsam ya insanlara görmemişim gibi yansıtırsa ben babamın evinde istediğimi alırdım gerçekten onları düşürmek için demiyorum ama almasak bile kıyafetlerim var ancak bu gerekliymiş dedi annem ve geline en az 8, 9 takım kıyafet alınır eşarp ve iç çamaşırları saymıyorum bile ( tabi bunu alırlarsa ıkı yıldan fazla alacaklarını düşünmüyorum kaynanamın 8 senelik 10 senelik etekleri duruyor bilerekmi giydi bilmiyorum ama sormamama ragmen kaç yıllık olduğunu söyledi) annem dilediğini al dedi eşarbınıda al dedi iyi al az al dedi ama ben çok çekiniyorum alışverişten ve dedğim gibi korkuyorum ya imada bulunurlar yada çevreme söylerler ben çok çekinirim ne yapıyım arkadaşlar.. dedğim gibi bu det değil sadece yardım almak istedim.. nasıl saçma bir konu demek isterseniz yazmayın lütfen tekrar diyorum dert değil :)

Sana şunu söyleyeyim, 9 ay nişanlı kalıp 1 defa görüştüğün biriyle evlilik çok sürmez.. Seni üzmek istemem ama gerçek bu.. Bence yol yakınken gel vazgeç, neden dersen ben 3 sene çıktığım 1 sene de nişanlı kaldığım şuanki eşimle türlü problemlerimiz var, evlendikten sonra o dört yılda bilmediğim görmediğim o kadar çok huyu çıktı ki.. Sen Nasıl güvenerek evleniyorsun hırlı mı hırsız mı tabi yine de sen bilirsin..

onlarla yaşıyacağız .. kaynanam cimri diye duydum o herşeyin hesbaını sonradanda yapar bence yinede günahını almıyım
Bıde onlarlaa yaşayacaksınız.Maddı durumları kotu,herşeye karışıacaklar,yanı sen pahalı zeytınyagı alsan kızacaklar.bıde çalışmıyorsunuz hep beraber olacaksınız.bu boyle olacak yanı.

hay Allahım 2 yıullık takıntı değil benim kıyafetlerim var ama onlar 2 yıl kadarda almazlar demek istedim 1 parcada alsam 10 parcada alsam .. ipek eşarp alınca markasını göstermiyorum kafama rahatca takabildiğim için yazıyorum .. ayıp ya yorumunuzu dikkatli yapın konmuda alışveriş için yardım istedim nerelere çekildi gerçekten ayıp ne yapıyım diğer konularımı 9+ 3 ay boyunca zorda olsa azda olsa sindirdim.. bu konuyu bile açtığıma pişmanım siz insnalara yardımcı olmak yerine onların hayatlarıyla dalga geçiyorsunuz bu son konumdur dahada açmam burası yardım alma yeri diye biliyordum nedense konu hep farklı yerlkere çekildi rica ediyorum siz ve sizin gibiler yazmasın hayatınız on numara olduğu için bizim hayatlarımızı küçümsüyorsunuz

Canım kimsenin hayatı 10 numara değil zaten ondan öyle yazdım yahu 2 yılllık takıntı işte seninki 2 yıl almasalar nolur onlardan kıyafet mi bekliyecen 2 yıl kocan madem o alır sen alırsın 2 yıl içinde takıntı buna denir
evet ben de severim markayı ben de severim kaliteliyi ama sezon indirimlerine bakarım site indirimlerinden alırım bu zamanda öyle
Aman ben de kime ne anlatıyosam
zaten burda konu açınca şahsına direk hakeret olmadıkça iyi yada kötü yapılan yorumları kaldıramyosan konu açmayacaksın herkes senin oluruna göre yazmak da zorunda değil

Canim onceki konularni okudum. Fake degilsin belli bazi konularda ustune gelinmis. Dogulu oldugunuz icin bazi akrabalarinizla sık gorusmuyor olabilirsiniz sizde sulaleler buyuk oluyor. Kaldi ki ben karadenizliyim ben de baba tarafmdan cogunu tanimiyorum bile. Amcanin oglunu bir kere gormen normal yani. Doktorla nisanli olan da kizkardesi. Yanlis anlaslmis.

Canim cikardigim ozet su. Kiz kardesinin onunu acmak icin sanki seni apar topar vermisler. Baban sert oldugu icin de vazgecemiyorsun ama hazir babanla aralari bozukken ne bileyim belki vazgecme sansin olur diye dusundum ama tabi ailenin yapisi sertse bu da zor olabilir. Burdaki arkadaslar art niyetle dememis tabi ki. Ama basortuden daha buyuk sorunlarin var o yasinda. Ben de senin yaslarinda kotu bi evlilik yaptim kendmi zorla isindirmaya calistgm yanlis biryle evlendim. Ailesine yarm saat mesafede olmamza ragmen yapacaklarni yaptilar rahat birakmadilar bi turlu. Ayni evin icinde cimri kaynanayla senin icin daha da zor olacak.

Bak benim annem biraz fazla tutumludur. Kendi annem bana batiyo dusun. Kaldi ki kaynanan. Nisanlin da siddet yanlisiymis ablacim. Yani sorunlu bi evlilige gireceksn ben bosandm kurtuldum ama ailen sana destek cikmayablr gelenek gorenek diyerek. Sanirim baban pisman olmasina ragmen nisani da gelenekten dolayi atamiyor olabilir. Nisan atmayan aile bosandirmaz da gibime geldi canim benim. Yani umarim mutlu olursun ama cok zorlanacaga benziyosun ve seni uzmek istemem ama kardesini de kiskandigin icin kendini onla kiyaslayip daha da mutsuz olablrsn.

Aynisi bana oldu. Benm ikinci evliligm olcak smdi nisanliyim. Bosandgm icn bana genc bekar birini layik gormuyodu cevrem. Kiz kardesim bile beni kendimden buyuk begenmedgm tipte adamlara yonlendiriyodu. Simdiki nisanlm karsima ciktgnda kardesm begenmedi karsi cikti gorusmeme. Ona dedm ki smdi engel olursan ilerde genc biriyle karsima gecip evlenirsen yuzune bi bakis atarim anlarsin dedim. Bastirip susturdum.

Nisanlim cevrem tarafndan yakisikli bulunmuyor ama benm icin cok yakisikli isindim cunku. Evlendgm sahisla aramda hic elektrik yoktu annem baskiciydi gorusturmedi. 9 kez gorustgm adamla evlendm dokununca bile heycanlanmiyodum. Zaten cinsel sorunlar da yasadk baska seyler de bosandik. Smdi.nisanlima dokundukca dokunasm geliyor kendimi hic zorlamadan sevdm. Anneme de baskin ciktm bastirdim. Ilk evliligmde gorustrmedn hayatm kaydi smdi gorusecegm dedm ve artk bisey demiyor.

Yani baskici buyukler de bazen degisebiliyor hatalarini anlayabiliyorlar. Ki annem erkek gibidir dedigi dediktir. Onlar hatalarini anlayana kdr olan bizim hayatmza oluyor bazen.

Sana bunlari anlatmak istedm ayrimin farkin varman icin. Olmasi gerekeni anlaman icin. Yani belki de isinmadgn biriyle evleniyosun ve insanlar cok asik olduklari elektrik aldiklari adamla bile evlenip sorunlu kaynanayla ayni eve girince yapamayabiliyorlar. Senin durumnda daha da zora benziyor.

Butun bunlari soylemek istedm. Aslnda sen de farkindasn caren yok akli basinda bi kizsin yoksa. Bunlari gormus ve karsi cikmissin zaten. Ama elinden baska bisey gelmemis sana hak veriyorum. Ne bileym belki yapabilcegn biseyler vardir belki baban vazgecer. Insallah da vazgecer kurtulursun ablacim benim.

Ipek sal mevzusuna da gelince aslnda bu alisverisler semboliktir. Simdi mecburen alirlar ama ilerde bence aldiramazsn bu aileye istedklerini. Yani istedgn hayati yasatmicaklar alisveristen bunu anlamis oluyorsun sadece. Yoksa alisveris sembolik canim benm. Allah yardimcin olsun insallah hakknda hayrlisi olur

yok o istiyor.. bana öyle denildi ve aldığım 200 tl lik abiyeyi tüm dünyaya söylemesi peki ben bunu cimriliğe yorarım
Ama ayni ev icinde daha neler neler duyacaksin uzgunum ama kendini hazirla buna.
Madem evlenmekte kararlisin.icine dusecegin hayatta esarbinin ipek olup olmasinin hic bir anlami olmayacak.
Neden direnmiyorsun.?

İlla ki ipek eşarp gibi lüks bir ürün alacaksınız kendiniz almalısınız.
Gerçi düğün nasılsa erkek tarafının boynunun borcu diye her şeyin en iyisini talep etmek de bana saçma geliyor.
Ayrıca bu bohçadır alışveriştir gibi adetler yüzünden yuvalar sallantılı kuruluyor. İnsanlara gönülsüz yaptırdığınız şeyler ileride ağız tadınızın bozulmasına neden olacak.
Burada okuyoruz işte tüm o adet gelenek görenek diye bohça alışverişi yaptıranları. Büyük çoğunluğu kavga veya kırgınlıklarla son buluyor.
Ben evlenirken ne bohça alışverişine çıktım ne düğün. Gelinliğimi bile gittim eşimle gezdim, seçtim ve aldım. Ne kayınvalidemle yüz göz oldum ne başkasıyla. Kimse de arkadan aç gözlü veya müsrif gibi sözler edemez neyi ne kadara aldım bilemezler çünkü hepsini kendim hallettim. Gönlünden geçen hediyesi oldu teşekkür ettim kabul ettim aman marka değil peh ipek değil desem karşılıklı zıtlaşmaktan başka bir işe yaramazdı ne gerek var gönül kırmaya?
Çok yanlış yapıyorsunuz kendinizi böyle pahalı şeyler aldırarak kıymetli yapmazsınız aksine aç gözlü derler. Değer mütevazilikle geliyor.
En önemlisi de eski geleneklerdeki gibi her şeyi erkek tarafına kilitler kız alıyorlar neticede derseniz sizi ciddi ciddi mal gibi alınan bir şey olarak görür şu kadar harcama yaptık derler. Kayınvalideye kul köle olmanız beklenir.
Ben ne bir kuruşlarına tamah ettim ne bir şeyi alın dedim ama şimdi kimse bana tek söz edemiyor.
Kimseye boyun bükmeyin ipek eşarbınızı kendiniz alın kendi yararınıza olur. Bu alışverişi de hediye olarak görün ve hediye olduğu için de olduğu gibi kabul edip nazikçe teşekkür edin geçin bence. Çok istediğiniz bir şey olursa kendiniz alın kimseye minnet etmeyin

Ay konuyu biraz daha okudum da Diyarbakır'da kayınvalideyle oturacaksın ve nişanlını tanımıyorsun bile :(
Kötü olmuş kurtulma şansın yok mu peki yani mecbur musun evlenmeye? çok üzüldüm şimdi. Hani görmeden evlensen ailenin olduğu şehirde kalsan yine bir derece de böyle cidden ezerler seni ama :(
Umarım pişman olmayacağın en hayırlı şekilde sonuçlanır bu mevzular...

Senin marka takintin yokki canim. 130tl nedir ya
Ya biraz ayıp olacak ama bir kere gördüğün biriyle ve kvnin evinde nasıl birlikte olacaksın ay ben sevişgen bir kadınım yok ya düşünemiyorum hiç
zevkli olabilir. Surprizlerle dolu bir iliski. 1 kere gordugun adamla seks:rolleyes::rolleyes:

Ouvvv

Ayril bebisim.

Benim babamın maddi durumu çok iyi oldugu halde bi eşarba o parayı vermem

İthal ipekler var 60 70tl.çok memnunum tavsiye ederim

Herkesin kültürü yaşayışı farklıdır.kimse size markalı şeyler almak zorunda değil

Okuyun çalışın paranızı kazanın ve alın.

Yanlış hatırlamıyorsam siz amcanızın oğlu ile evlenecek olan bayansınız.Hatta babanız amcanız ile küs ve düğüne anneniz ve kız kardeşiniz gelecekti.
Umarım hayatınız güzel geçer.

Yahu bırak ne alıyorlarsa alsınlar,sonra birine mi hediye ediyorsun ya da "boşverin kıyafeti,adeti filan" diyip almamalarını mı istiyorsun ne istersen onu yap. Ben de paraya acımayan biriyim ama kendi ve eşimin maaşı dışında kimseye yük yüklemem. Ayıptır,yüzsüzlüktür yahu

Konunu okuyunca şok oldum.

Farkında mısın hayatın ellerinden kayıp gidiyor ve sen ipek eşarp diyosun.

Çok üzüldüm sana umarım ailen bu yanlıştan döner

Bir de diğer konularda da kaderim bu ne yapayım diyorsun ya kendini öldürmekle tehdit et mesela. Kendini yırt parçala mesela ama evlenme.
Bir kere gördüğün üstelik akraban olan bir adam ve tanımadığın kaynanayla bir ömür geçirmektense kendini parçala daha iyi. Güzel bir hayatın olacak mı sanıyorsun? Seni anandan babandan km ce uzağa götürüp zulmedecekler, hizmetçilik yaptırcaklar kaynanan ne derse peşinde gezeceksin, gece tanımadığın amcaoğlunla sevişeceksin!! Böyle bir hayattansa her yolu denerim yine de evlenmem.
Kaderim diye hemen boyun eğme.
Kendi elinle kabul ediyorsun cehennem gibi bir hayatı yapma

Cok muhafazakariz kizla erkek yanyana gelemez diyorsun. Sonrs diger konujda yengem bizim nisanlilarimiza Kendi fotograflarini msj atiyor diyorsun ? Ne alaka nasil muhafazaklik bu.

Back
X