yardımcı olmanızı çok istiyorum ..

mezuniyetiniz beni ilgilendirmiyor. ama çalışmayıp herşeyi karşı taraftan beklemek, 130 tl eşarp almayı çok mantıklı görmek vs bunlar itici davranışlar.
ah çok pardon unutmuşum sizin pariste yaşadığınızı , orda hafif yapğmurun altında starbuckstan aldığınız Caffè Mistonuzu yudumlarken yurdum insanı hiçmi aklınıza gelmiyor hı ?? ya kimlerle muhattap oluyorum : D yaşınızı bilmediğimden sözlerimi secerek kullanmaya çalışıyorum yalnız haddinizi aşıyorsunuz.. sanki ben çok isterdim elin eline bakmayı ailemde çalıştırma olsaydı çalıştırmaya zorlarlardı evlenmeye değil.. sanki ülkemizi bilmiyormuş gibi benim gibi binlerce kişi var .. kesin şu paris havalarını .. sizisiniz itici asıl, klavyeden ayzmak çok kolay.. sırf yazmak için yazmayın bana

sen şuan kendı hayatını karartıyosun farkında degılsın,böyle boyun eğdirilmemeli kız çocuklarına,sesleri kesilmemeli,,tanımadıgı amcasının oğluna hatır gönül için fikri bile sorulmadan verilmemeli..
çok üzülüyorum senın konularını her gördüğümde..
birkaç ay sonra kv bana kötü davranıyor yada eşim beni dövüyor diye konu açmandan korkuyorum..
umarım seçme hakkının olmadığı ve sana zorla dayatılan bu hayat güzel olur..

Benim babamın maddi durumu çok iyi oldugu halde bi eşarba o parayı vermem

İthal ipekler var 60 70tl.çok memnunum tavsiye ederim

Herkesin kültürü yaşayışı farklıdır.kimse size markalı şeyler almak zorunda değil

Okuyun çalışın paranızı kazanın ve alın.
çalışmak olsa severek çalışırım sence çalıştırrlarmı böyle bir özgürlüğüm yok. evet bende onlardan almayı düşünüyorum yahu ben markalı ürün aldığımda milletin gözüne sokmuyorumki sadece takabildiğim için öyle yazdım .. benimkiler var onlarla idare ederim kayınvalidem al dedğindede alırım baskasını

herşey bitti şimdide çaış kendin al diyorsunuz böyle bir özgürlüğüm olsa evlenmeye zorlayan bir ailem olmazdı demi ?? ipek eşrpta ipek eşarp ben marka alınca kimsnein gözüne sokmuyorum sadece kolay takabiliyorum.. ve kayınvalidem bir eşarpla fakir olmaz sadece çekiniyorum dedim belki ben yanılıyor bile olabilirim sadece burdaki büyükleirmden yardım istedim ama konu okadar farklı yerlere çekildiki Allahta şahidim son konum bu dahada açmam bir çoğu bakın bir çogu diyorum herkes alınmasın sadece yazmak için yazıyor burda resmen farklı bir konu bekliyor sonra görüncede dengesiz konusmalarda bulunuyor her konumda çok fazla üzerime gelindi defalarca da dememe rağmen direndim ben herşey yaptım olmadı bende suç aramayın lütfen..

bi gelin olarak yazıyorum...

bana ucuz kıyafet alındı ipekden vazgecemem gıbı seyler benı irrite edıyor fazlasıyla
ben kayınvalıdeme sureklı lutfen masraf etmeyın dedıkce kadın daha cok aldı :D
eger sunu ısterım bunu almadı deseydım sanırım kadının alma ıstegı bıtecegı gıbı benden nefret edebılırdı

ınsanlar butcesıne gore alıyorlar herkesın her ıstedıgı olmaz malesef bu hayatda
bırakın gonullerınden gecenı alsınlar
sızde canınız ne ıstıyorsa sızde onu alın
o onu aldı ben bunu aldım o bunu almadı dersenız coook yorulur ve yorarsınız
gerek yok
ipek esarbınızıda kendınız alıverın

mutluluklar

hayır çok şükür o öyle değil ama ailesiyle yaşayacağım için bu biraz zor olur onun içinde benim içinde

aılesıyle mı yasayacaksınız
bu durum varken cimriligimş kafanıza takıyorsunuz
:)
bence daha onemlı bı sorununuz var

neden sızın kendı evınız yuvanız olmuyor ?
baskasının kurulu duzenınde yuvasında neden yasayacaksınız ?

öncelikle merhaba :) Bilmiyorum dertmi ama sizinle hem paylaşmak hemde bu konu hakkında yardım almak istedim . benim düğünüm 19 eylülde olacak, bizde düğünlerde masrafın %99 erkekler karşılar abilerimi evlendirdik ordanda biliyorum hemde sülalemin adetini her neyse evlenmeden önce düğün alışverişi yapılacak bana büyük ihtimalle 4 gün sonra kaynanam beni götürecek alışverişe, asıl sorunum duyduğuma göre kaynanam çok cimri ama cimriysede bu alışverişi yapmak zorunda düğün alışverişi için diyarbakırda bir yer ayarlamış görümcem aradı herşeyi ordan alıcaz dedi bana tamam dedim , benim gerçekten marka tatıntım var tamam markadan vazgeçerim ama çok ama çok affedersiniz ipek eşarptan vazgeçemem dediğim gibi kaynanam çok cimri nişan kıyafetimi onlar almıştı ve sadece 200 tl tutmuştu buna bişey demiyorum ama gelene gidene neredeyse herkese biz 200 tl ye kıyafet aldık çok pahalı gibisinden şeyler söylemiş yengeme yani amcamın karısına bu kuytafeti alacağımıza 2 takım abiye alırdık bile demiş şimdiden görmemiş gibi gösterdi beni.. nişan kıyafeti aldığımız gün erşarp da al demişti bana 130 tl olduğunu görünce eşarpmı olur dedi ben gerçekten yanlış anlamayın lütfen diğer eşarpları takamıyorum ki.. yahu bu devirde 50 tl ye etek bile bulamıyoruz varsada kalitesiz yada çok nadir şuandan korkuyorum ne alırsam ya insanlara görmemişim gibi yansıtırsa ben babamın evinde istediğimi alırdım gerçekten onları düşürmek için demiyorum ama almasak bile kıyafetlerim var ancak bu gerekliymiş dedi annem ve geline en az 8, 9 takım kıyafet alınır eşarp ve iç çamaşırları saymıyorum bile ( tabi bunu alırlarsa ıkı yıldan fazla alacaklarını düşünmüyorum kaynanamın 8 senelik 10 senelik etekleri duruyor bilerekmi giydi bilmiyorum ama sormamama ragmen kaç yıllık olduğunu söyledi) annem dilediğini al dedi eşarbınıda al dedi iyi al az al dedi ama ben çok çekiniyorum alışverişten ve dedğim gibi korkuyorum ya imada bulunurlar yada çevreme söylerler ben çok çekinirim ne yapıyım arkadaşlar.. dedğim gibi bu det değil sadece yardım almak istedim.. nasıl saçma bir konu demek isterseniz yazmayın lütfen tekrar diyorum dert değil :)
Dinen israf haramdır.Sizin örf adetleri bilemem çünkü bizde böyle adetler yok.
Biz gidip kendimiz beğenir ayırtırız Kv alacaksa gider ödemeyi yapar. Genel de bizde nişanlıyla çıkıldığı için Kv böyle işlere girmez.
Bir komşumuzun kızı vardı tesrtürlü nişanlandı çeyiz için kv görümce ve eltilerle alış verişe çıktılar. Kız hafiften ince askılı bir gecelik beğenmiş pembe evlenince kocasına giymek için.
O gün bir bahaneyle alış verişi iptal ediyorlar hiçbir şey almadan kızı ece bırakıyorlar akşama damat gelip nişanı atıp gidiyor.
Sebepte o gecelik.Neymiş o kız bize gelmez o kızın gözü dışarda oros..u elbisesi istedi vs vs vs...
Demem o ki kendi zevkine göre alış veriş yaparken Kv ve görümcenle ne kadar rahat olacaksın?
Mutlaka kendi zevklerine ve bütçelerine göre sana müdahale edecekler sende tatsızlık çıkmasın diye ya kabul edeceksin yada almayacaksın vazgeçeceksin düğün üstü sıkıntı yaşayacaksın.
Sende bizde adet nişanlıyla alış verişe gidilir diyeceksin. Yada şimdiden herşeyi kabul edip susacaksın canm.
Birde sağda solda senin dedikodunu yapacak kapasitede bir kv varsa bence çuval giy evde otur daha iyi.Evlendikten sonra alırsın ne alacaksan.

bana ucuz kıyafet alındı ipekden vazgecemem gıbı seyler benı irrite edıyor fazlasıyla
ben kayınvalıdeme sureklı lutfen masraf etmeyın dedıkce kadın daha cok aldı :KK70:
eger sunu ısterım bunu almadı deseydım sanırım kadının alma ıstegı bıtecegı gıbı benden nefret edebılırdı

ınsanlar butcesıne gore alıyorlar herkesın her ıstedıgı olmaz malesef bu hayatda
gerek yok

mutluluklar
hayır kesinlikle bütçelerinin üzerine çıkmam 10 alacağıma 2 alırım ama iyi alırım onları zorlamam bu konuyu kimseylede paylaşmadım paylaşmamda sadece gitmeden fikir almak istedim teşekkürler.. böyle konuştuğumada bakmayın gerçekten fazlasıyla sesiz sakin birisiyim burda nedense özgüven geliyor bir çok kişi gibi : D

Dinen israf haramdır.Sizin örf adetleri bilemem çünkü bizde böyle adetler yok.
Biz gidip kendimiz beğenir ayırtırız Kv alacaksa gider ödemeyi yapar. Genel de bizde nişanlıyla çıkıldığı için Kv böyle işlere girmez.
Bir komşumuzun kızı vardı tesrtürlü nişanlandı çeyiz için kv görümce ve eltilerle alış verişe çıktılar. Kız hafiften ince askılı bir gecelik beğenmiş pembe evlenince kocasına giymek için.
O gün bir bahaneyle alış verişi iptal ediyorlar hiçbir şey almadan kızı ece bırakıyorlar akşama damat gelip nişanı atıp gidiyor.
Sebepte o gecelik.Neymiş o kız bize gelmez o kızın gözü dışarda oros..u elbisesi istedi vs vs vs...
Demem o ki kendi zevkine göre alış veriş yaparken Kv ve görümcenle ne kadar rahat olacaksın?
Mutlaka kendi zevklerine ve bütçelerine göre sana müdahale edecekler sende tatsızlık çıkmasın diye ya kabul edeceksin yada almayacaksın vazgeçeceksin düğün üstü sıkıntı yaşayacaksın.
Sende bizde adet nişanlıyla alış verişe gidilir diyeceksin. Yada şimdiden herşeyi kabul edip susacaksın canm.
Birde sağda solda senin dedikodunu yapacak kapasitede bir kv varsa bence çuval giy evde otur daha iyi.Evlendikten sonra alırsın ne alacaksan.
gerçektenmi :oo maddi açıdan zorlamam kesinliklle on yerine bir bile alırım vallahi alışveriş yok deselerde tamam derim Allaha şükürler olsun herşeyimde var sadece bana yer ayarladık ordan alacağız dediler böyle diyincede bişey diyemedim dikkat etmeye çalışacağım yorumunuz için teşekkürler

Ben sizi anlayabiliyorum.
30 sayfa yorumları okumadım ama ben size hak verdim.
Düğün işleri öyle kolay işler değil, belli bir bütçe ayrılması gerekiyor ve anne baba olarak herkes taşın altına elini koymalı.
İpek eşarp mevzusu mesela: 5 tane alacaklarına atıyorum 3 tane alsınlar ama kaliteli alsınlar. Gidip pazardan 3 liralık toz bezi kıvamında yemeniyi alıp da "Aldım" demesinler. Varsa halleri vakitleri, yapsınlar tabi ki. Gelindir, hakkıdır.

Orada burada kendi aldıklarını konuşmaya utanmıyorlarsa kendi ayıpları, bırakın bir iki söylensinler, zaman gelir lafı edilmez hale gelir, ya da zaman gelir bir bir o lafları yutturursunuz.

Ama esas önemli nokta, eşinizin eli bol bir insan olması... Eşiniz sizi baba evinde alıştığınızdan aşağı düşürmesin, cömert birisi olsun, işte dünyalara değişmeyeceğiniz servet. Yoksa var-yemez bir kocayla hele ömür geçmez.

alışverıste sana sorarlarmı bilmiyorum ama eger bu nasıl alalımmı gibi sorarlarsa fikrini söyle cekınme..
ben şunu kullanabılıyorum yada bunu alsak dahamı ıyı olur acaba gibi..pasif durmamaya çalış.alışveriş senin için yapılacagına göre tahminimce sorarlar sana..
umarım nişanlın çok düzgün bir adamdır seni ezdirmez ailesine karşı..

ben kayınvalıdeme sureklı lutfen masraf etmeyın dedıkce kadın daha cok aldı :KK70:

gerek yok

mutluluklar
Keske herkes kendi bütçesine göre icinden geldiği gibi davransa..
Ama olmuyor arkadaşım olmuyor herkes iyi niyetli değil.
Ben nisanliyken nisanlimin verdigi harcayin hepsini dediği paranin yarisinin yarısıni bile harcayamamistik.gorumcemin o anki tiskinç yüzü hic gitmiyor gözümün önünden.ama dedim icimden nasilsa para benim evlendikten sonra alirim takmadim fazla ama ayip şeyler.sonun da bir kere evleniyor oğlu gelini oluyor torunlari olacak belki,ne büyük mutluluk ben olsam mutluluklari icin elimden geleni yapardim.

Ben sizi anlayabiliyorum.
30 sayfa yorumları okumadım ama ben size hak verdim.
Düğün işleri öyle kolay işler değil, belli bir bütçe ayrılması gerekiyor ve anne baba olarak herkes taşın altına elini koymalı.
İpek eşarp mevzusu mesela: 5 tane alacaklarına atıyorum 3 tane alsınlar ama kaliteli alsınlar. Gidip pazardan 3 liralık toz bezi kıvamında yemeniyi alıp da "Aldım" demesinler. Varsa halleri vakitleri, yapsınlar tabi ki. Gelindir, hakkıdır.

Orada burada kendi aldıklarını konuşmaya utanmıyorlarsa kendi ayıpları, bırakın bir iki söylensinler, zaman gelir lafı edilmez hale gelir, ya da zaman gelir bir bir o lafları yutturursunuz.

Ama esas önemli nokta, eşinizin eli bol bir insan olması... Eşiniz sizi baba evinde alıştığınızdan aşağı düşürmesin, cömert birisi olsun, işte dünyalara değişmeyeceğiniz servet. Yoksa var-yemez bir kocayla hele ömür geçmez.
ailesi öyle işte tamada dediğiniz gibi var yemez nişanllım tanıdığım kadarıyla öyle birisi değil ve bana alışveriş yapmayalım deseler bile razıyım ama dediğiniz gibi 5 yerine 1 alırım .. belki ben bile abartıyor olabilirim beklediğim gibi olamyabilirde sadece çekindiğimi ifade ettim ..

gerçektenmi :eek:o maddi açıdan zorlamam kesinliklle on yerine bir bile alırım vallahi alışveriş yok deselerde tamam derim Allaha şükürler olsun herşeyimde var sadece bana yer ayarladık ordan alacağız dediler böyle diyincede bişey diyemedim dikkat etmeye çalışacağım yorumunuz için teşekkürler
Onlar minareyi çalmış kılıfını hazırlamış zaten ;)
Kendi zevklerine ve bütçelerine göre bir yer bulmuşlar belli ki.Bunun adı Düğün alış verişi değil adet yerini bulsun olacak.
Kv düğün sonrası "gelini aldık en güzel mağzaya götürdük ne istediyse aldık birşeyden mahrum etmedik" diyecek iki lafı olacak :D
Sen mutlu olmana bak ipek eşarp seni bir yere kadar örter ama huzur yoksa ipek atlas giysen ne fayda?

Adet yerini bulsun diye bikacini onlarin istedigi gibi al bi kacta kendi begendigini zaten ilk ve son olur kayinvalideyle alisveris takmayin derim cok cok giymessiniz alinanlari olur biter

Back
X