- 29 Nisan 2020
- 2.169
- 4.155
- 133
- Konu Sahibi Kingdom9821
-
belki ben o iki kişiden biri olurum ne malum istiyorum çünkü ya nolucak hem sadece bir senelik ödeme olsa
çünkü hayallerini gerçekleştirmesi için bir fırsat sunuyorsun hayat hep zaten parası olana güzel param olsaydı zaten bunun sıkıntısıyla yanıp tutuşmazdım ama biri bana bir kerelik öyle yardım yapsa hayatımın seyrine yön verir ona ömrüm boyunca minnettar olurum herkes bir şansı haketmiyor mu ben elimden geleni yapmamış olsaydım bir sene evde boş boş otursaydım tamam der başka bölüme giderdim napayım sonuç bu şimdi de çıkar yol arıyorum kendimceŞimdi şöyle düşün mesrla hacettepede tıp okuyan bir çocuğa ayda 1000 lira yardım yapmak varken, beybiliboy üniversitesinde hemşirelik okuyan birine neden 15 bin verelim? Haklı bir neden bul verelim.
ben de bu şekilde yapıcam zatenBen "herkese %75 burs veriyoruz" denen bir üniversitede hocalık yaptım, benim zamanımda 12 taksit yapıyorlardı. Çocuk ayda bin lira vererek hukuk okuyordu ki hazırlık sınıfı için bahsediyorum sabah-öğlen-akşam gruplarımız vardı. Bir kısım öğrenci akşama kadar hamburgerci gibi yerlerde çalışıp okul taksitlerini kendileri ödüyordu, bazıları haftasonları standhostesliği yapıyordu, kimisi bilgisayardan ödev yazıyor, anket yapıyor vs vs...
Taksitlendirmeyi sağlayabilirseniz ayda bin lirayı kendiniz bile çalışıp ödeyebilirsiniz diye düşünüyorum.
evet kötü geçti bilmiyorum çalışırım artık ama yine de vazgeçmek yoksinaviniz cok mu kotu gecti? ustune para verip hemsirelik okumak bana cok mantikli gelmedi. hemsireligin puanlarinin bu kadar yuksek oldugunu bilmiyordum.
ek olarak vakif universitesi sadece okul ucretiyle bitmez. cok zorlanirsiniz.
çünkü hayallerini gerçekleştirmesi için bir fırsat sunuyorsun hayat hep zaten parası olana güzel param olsaydı zaten bunun sıkıntısıyla yanıp tutuşmazdım ama biri bana bir kerelik öyle yardım yapsa hayatımın seyrine yön verir ona ömrüm boyunca minnettar olurum herkes bir şansı haketmiyor mu ben elimden geleni yapmamış olsaydım bir sene evde boş boş otursaydım tamam der başka bölüme giderdim napayım sonuç bu şimdi de çıkar yol arıyorum kendimce
Tatlım kötülüğün için söylemiyorum ama hemşireliğe yetecek paunı alamayan biri yatay geçiş ortalaması yapamaz. Yatay geçiş için çok iyi bir puanın olmalı şu sınava çalıştığının 5 karı falan çalışmalısın ki o disiplinden biri olsaydın zaten bu başlığı açmadın. Ayrıca özelden d vlete geçişler çok sıkıntı çok zor zaten her üniversite 5 kişi alıyor 4 ünü devletten seçiyorlar. Yani herşeyi ters gitme olasılığı o kadar yüksek ki bi sene daha kalıp dershaneye gitsen daha az masraflı olur inan.belki ben o iki kişiden biri olurum ne malum istiyorum çünkü ya nolucak hem sadece bir senelik ödeme olsa
zaten işe giricem taksitlerimi kendim öderim yardımcı olduğunuz için sağolunYardım edecek kişi nereden bilsin senin elinden geleni yaptığını? Buradan bakınca yeterince çalışmamış istediği bölümü tutturamadığı için çıkar yol arayan bunu da hayallerim diye satan bir öğrenci adayısın. Kimse senin hayallerin için o kadar masraf etmez.
Kızmıyorum sana ya da sinirlenmiyorum, azarlamıyorum. Yaşın gereği dünyan toz pembe, anlıyorum. Ama gerçek hayat böyle değil.
Tatlım kötülüğün için söylemiyorum ama hemşireliğe yetecek paunı alamayan biri yatay geçiş ortalaması yapamaz. Yatay geçiş için çok iyi bir puanın olmalı şu sınava çalıştığının 5 karı falan çalışmalısın ki o disiplinden biri olsaydın zaten bu başlığı açmadın. Ayrıca özelden d vlete geçişler çok sıkıntı çok zor zaten her üniversite 5 kişi alıyor 4 ünü devletten seçiyorlar. Yani herşeyi ters gitme olasılığı o kadar yüksek ki bi sene daha kalıp dershaneye gitsen daha az masraflı olur inan.
Ben yapılmaz demedim zaten zor dedim. Bunu da önceden yatay geçiş yapan prosedürün içinde olan biri olarak söyledim. Part time çalışıp taksitleri öderken derslere çalışıp ortalama kasmanız pek mümkün değil. Ama siz tecrübelerimizden faydalanmak yerine çıkıp 15 bini ben veririm diyen birini aradınız galiba,hiç birimizi kaale almadığınıza göre
yoo gayette dikkate alıyorum verdiğiniz çözüm çalışıp ödeme ya da ebeliğe git demek başka tavsiye göremiyorumBen yapılmaz demedim zaten zor dedim. Bunu da önceden yatay geçiş yapan prosedürün içinde olan biri olarak söyledim. Part time çalışıp taksitleri öderken derslere çalışıp ortalama kasmanız pek mümkün değil. Ama siz tecrübelerimizden faydalanmak yerine çıkıp 15 bini ben veririm diyen birini aradınız galiba,hiç birimizi kaale almadığınıza göre
evet kötü geçti bilmiyorum çalışırım artık ama yine de vazgeçmek yok
peki sence kıbrısta burslu okusamcalisarak nasil olur ki? ozel universitelerin yemekhaneleri bile devletten daha pahali. ki bak yemekhane diyorum disarida da degil. ben okurken bizim okulda durumu normal olanlar yemekhanede yerdi, arabasi olanlar yarim saatlik arada bile
kosa kosa ankuva diye bir avm vardi oraya giderdi midpoint, big chefs yapardi. yemekhane fix menu 8 secmeli menu 12 olmasi lazimdi. igrencti yemekler de.
okulun icinde en ucuz icebildigin su 2 liraydi. kahve iceceksen en ucuz 8 liraya icebilirdin. allahin karton bardakta cayi 3 lira falandi. tost baya bildigin ici bombos tost 14 lira.
bana cok utopik geldi yani her sey okul ucreti degil ki. o isin en basit kismi. ben hep soyluyorum sadece okul ucretini karsilayabilecek kisiler vakif universitesine giderse kendilerini gercekten kotu hissederler. bunlari senin iyiligin icin soyluyorum yine de karar senin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?