YARDIMCI OLUN

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yoo gayette dikkate alıyorum verdiğiniz çözüm çalışıp ödeme ya da ebeliğe git demek başka tavsiye göremiyorum
Ya biraz mantıklı olun. En az 3 ortalamanız olmalı, bu da 80 den aşağı hiç bir not alamayacağınız anlamına gelir. Sabah derse akşam işe gideceksiniz. Ne ara ders çalışacaksınız? Nasıl iyi not alacaksınız? Gecemi gündüzüme katarım diyorsanız, şimdi serbest ve boşken bunu yapmadınız o yoğunluk ve yorgunlukta nasıl yapacaksınız? O kadar ders çalışabilecek olsaydınız zaten şu an hemşireliğe gidiyor olurdunuz. Bu insanlar hepten kendinizi yakmayın diye bunu anlatmaya çalışıyor. Bekleyin bir yıl daha çalışın adam akıllı gidin. Yoksa diğer türlü puanınız yetmeyecek, geri döneceksiniz ve 2 yılınız heba olacak. Çok küçüksünüz bizde bu hataya düşmeyin diye çabalıyoruz ama vurdumduymaz bir tavrınız var.

kıbrısta burslu okusam ?

canım aklın çok karışık rehberlik hocası yok mu ya koçluk falan yapan yerler git danış

Kardeşim özel bir üni de okuyor. Yüzde yüz burs kazandi.
1)Özel oldugu zaman burs seviyesine bakılmıyor genelde.

2) Farklı arkadaşlıklari var. Çoğu ciddi anlamda varlıklı. Ve burs olmadan okuyorlar.
Mesela bir arkadaşı asgari ücret kadar alışveriş yapıyor her ay. Onların yanında kendini nasıl hissedeceksin. Kardeşim çok şükür o tarz durumlardan etkilenmiyor ama sen etkilenirsersen üzülürsün.

Benim ailem normal de o bölümü burslu okutamazdi. Şimdi bizim için sanki devlette okuyor gibi.

yoo gayette dikkate alıyorum verdiğiniz çözüm çalışıp ödeme ya da ebeliğe git demek başka tavsiye göremiyorum
bu kadar hırslı (!) olup da hala nasıl mantıksız konuşabiliyorsunuz anlamıyorum. siz özelde bilmem ne kadar burslu okuduğunuzda ne olacağını sanıyorsunuz? sadece kalan kısmı ödeyeceğinizi mi? hiç mi materyal ihtiyacınız, kitap ihtiyacınız olmayacak? karnınız okulda acıkmayacak mı? zengin arkadaşlarınız gezip tozarken onlara ayak uydurmak istemeyecek misiniz?

yani keşke dersaneye babam zorlanmasın diye gitmedim cümlenizdeki gibi bu konuda da mantıklı düşünebilseniz.

yaşadığınız yerlerdeki üniversitelerin hemşirelik bölümleri hariç başka illerde bakın. en kötü yatay geçiş yaparsınız ki bu özelde okumaktan daha ekonomiktir eminim.

ve son bir tavsiye, kafanız çok ama çok karışık. mezun olduğunuz lisede bir danışman varsa mutlaka görüşün ve açık görüşlü olun. hemşirelik (hemşire olan arkadaşları tenzih ederim) ya da ebelik ikisi de birbirinden ütopik seviyede farklı olan meslekler değil.

hayır sınav değil diyelim ben hemşireliği üç beş binle kaçırdım vakıflda 75 burslu okucam sonra ilk sene ortalamamı yüksek tutup devlete geçicem
Ben haberlerde gördüm sanırım artık vakıf üniversitelerinde 75 li burs olmayacak %25 veya 50 olacak diye yanlış hatirliykrda olabilirim bi arastirin

daha demin bir hemşire arkadaşla konuştum fazla abartmışım ebelikten hemşireliğe geçiş var birinci sınıftan sonra yani açıklandığında baktım yetmedi ilk sene ebelik okur snra hemşireliğe geçiş yaparım bana bu kadar kızmanıza gerek yoktu

Keşke biri de bana bir kerelik 500 bin verse. Çok minnettar olurum. Bence ben de bir şansı hak ediyorum

Siz bu düşüncelerle devam ederseniz çok üzülürsünüz bu hayatta. Hani hep "ekmek aslanın ağzında" derler ya, işte o gerçek ve gerçek hayatta kimse size böyle bir para vermez. Çünkü sizin için bir ihtiyaç olsa da dışarıdan bakan biri için özel üniversitede hemşirelik okumak lüks.
Gören de "Dünyayı değiştirecek bir buluş yaptım" deyip yardım bulamıyorsunuz sanır.
Delinin biri çıkıp verse bile sizin kabul etmemeniz lazım zaten. Bir şey olsa, bursunuz kesilse ve devlete geçemezseniz ne yapacaksınız? "Bir 20 daha ateşle" mi diyeceksiniz?

Ebeliği iyice araştırın, şartları benzerse ve içinize sinerse ebeliğe gidin. Sinmezse de bir sene daha hazırlanın.

2 Senelik önlisans hemşirelikte yok mu ?
Onu bi araştırın Dgs ile 4 e tamamlarsınız.

Ne kadar da armut piş ağzıma düş tarzı bir tavrınız var. Üstelik çok ütopik düşündüğünüzü söyleyen insanları azarlayarak cevap veriyorsunuz. Ama malesef hayat sizin düşündüğünüz kadar toz pembe değil. Ortalama bir başarı çizgisindeyken kimse size burs vermez. Burs alabilmek için gerçekten başarılı ve umut verici olmanız lazım ki konuşma biçiminizden pek de umut verici bi yanınız olmadığı kanısına vardım rahatlıkla. Çalışmak veya alternatifleri düşünmek bile sizin için seçenek bile değil neredeyse. İstiyorsunuz ki sizin müthiş(!) hayallerinize biri sponsor olsun. Ama öncesinde hiç kendinize sordunuz mu ben kimim, ne yapıyorum diye. Şahsen burs verecek olsam özel bir üniversitede paralı bir şekilde hemşirelik okumak isteyen birini tercih etmem, kimse tercih etmez. Yaşınız küçük diye umarım böyle düşünüyorsunuzdur, bu düşünce yapısı tüm hayatınıza yansırsa çok üzülürsünüz.

Ebeliğe puanın yetiyorsa yaz.ilk yıl notlarını yüksek tutup hemşireliğe geçiş yap

Canım kardeşimden biliyorum özel okula bi yakalandığın zaman devlet üniversitesine geçmemen için elinden geleni yapıyorlar örneğin devlet üniversitesi yatay geçiş için evrakları en geç x tarihinde sizden istiyorsa özel üniversiten sırf yatay geçiş evrak teslim tarihine yetişememen için belli bi süre sonra veriyor örneğin transkriptini falan.. yani o işler çok sıkıntı ailen bu yükün altından kalkamayacaksa bir sene daha güzel güzel ders çalış seneye Kazanıp gidersin istediğin bölüme

Bak güzel kardeşim,ben hemşireyim.Zamanında bu bölümü puanım bir sürü mühendisliğe öğretmenliğe yetmesine rağmen sırf ataması kolay diye yazdım.Atandımda elhamdülillah.Çünkü GERÇEKÇİYDİM.Eğitim fak okusaydım atanmak için +-90 puan yapmam lazımdı ama ben YAPAMAYACAĞIMDAN adım gibi emindim.Çünkü KENDİMİ TANIYORDUM.
Ama sen kendini tanımıyorsun.Hemşirelik diye tutturmuşsun ebelikten geçecekmişsin yok özelde okuyup birilerinin sana para vermesini bekleyecekmişsin.
Bunlar gerçekçi hayaller değil.Ki sana benden tavsiye ailenin durumu yok ve dersane ücreti için ile kaygılanıyorsan radyoloji oku.2 yıllık ataması iyi ve en güzeli tatili çok.
Yolun bahtın açık olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…