Yardımcı olur musunuz

Ilkokuldayken tahtaya cikip heyecan yalinca hoca derdiki burdakilerin hepsinin koyun oldugunubdusun sakinles hatta bizi alisilagelmis tahtada civelip sabit bi sekilde anlatyirmazdi bizi kumeler arasinda dolastirir elimizi cebimize falan koymamizi isterdi

Aklima geldide bi duygulandim ise yarar mi bilmem ama bi dene istersen
Çok tuhaf, kendisi sizin koyun olduğunuzu mu düşünüyor muş ders anlatırken  o_O?

Çok tuhaf, kendisi sizin koyun olduğunuzu mu düşünüyor muş ders anlatırken  o_O?
Ben oyle dusunmuyorum cocuklara rahat etmelerini saglamak icin kesfettigi bir yontemdi

Mesela diger ogretmenler bize konu anlattiracagi zaman tahtanin karsisina gecirir oylece durup ezberden anlatirdik ama onda oyle degildi sınıfta dolasin heyecan yapmayij falan der ozguven cumlesinin bu kadar cok kullanilmadigi dobemlerde bize kendimize guvenmeyi ogretirdi simdi dusunuyorumda ders anlatan hoca rahatliginda konu anlatirdik yada bize bu rahatligi saglamaya calisirdi

Simdi ayni idealistligi devam ediyir mu bilmem ama turkiyede onun gibi 100 ogretmen olsaydi ulkenin gelecegi adina icim rahat ederdi

Yani kınuştuklarını gördüğümde uyarıyorum bende dinleyin diye ama sonuçta koca insanlar yani uyarmaya gerek kalmasa keske

Yok saçma değil onlara sorabilir sizin fikriini ne diye

İnş öyle birşey olmaz ki bende istemem ama benimde öyle bi hakkım var nasıl olcak:)

Bende böyle durumlarda rahatsiz oluyorum. Kendimi hocanin yerine koyunca hos bi durum degil. Ama biseyde diyemiyosun ki

Ben çok alıştım sanırım. 1000 kişiye bile ders anlatırım o kadar yani. Sen onlardan daha çok şey biliyorsun, bunun rahatlığını hisset. Birde espiri yap, ortam anında yumuşar ve sınıfı gezerek ders anlatmayı unutma.
Ne güzel benim ilk kalabalık dersim olacak gezerek anlatmayı düşünüyorum bende zaten anlatacağım konu uzun değil yarım saat sürer heralde ama uzatmak istiyorum

Anlattım kızlar gayet güzel geçti zaten tıklım tıklım dolu değildi ama benden ek olarak bi konu dahabanlatmamı istediler anlamamışlar hocadan, bende hocanın haberi olmadan anlatmam doğru olmaz dedim ama biraz konuyuda unutmuştum açıkcası inş anlamamışlardır unuttuğumu rezillik valla:)

Ben de araştırma görevlisiyim. Derse gitmeden önce notlarını hazırla öyle git. Merak etme sen öğrencilerden iyi biliyorsun. Eğer çok gürültü yapan çıkarsa önce yumuşak sonra sert bir şekilde uyar. Daha da devam ederse en çok gürültü yapanları dersten atarsın olur biter. Bilemediğin bir soru sorarlarsa da araştır ofis saatimde gel, tartışalım de :)
Notlarımı hazırladım ama elime alıp bakmak istemiyorum açıkcası e masadan anlatsam uzak kalıcam öğrencilere yani dolaşıp anlatmam lazım maşallahı var salonun o kadar büyük ki
Güzel geçmesine sevindim. Tecrübe oldu ne iyi :)

Ben de araştırma görevlisiyim. Derse gitmeden önce notlarını hazırla öyle git. Merak etme sen öğrencilerden iyi biliyorsun. Eğer çok gürültü yapan çıkarsa önce yumuşak sonra sert bir şekilde uyar. Daha da devam ederse en çok gürültü yapanları dersten atarsın olur biter. Bilemediğin bir soru sorarlarsa da araştır ofis saatimde gel, tartışalım de :)

Güzel geçmesine sevindim. Tecrübe oldu ne iyi :)
Saol evet çok iyi oldu boşuna abartmışım o kadar:)

Yani kınuştuklarını gördüğümde uyarıyorum bende dinleyin diye ama sonuçta koca insanlar yani uyarmaya gerek kalmasa keske

Yok saçma değil onlara sorabilir sizin fikriini ne diye

İnş öyle birşey olmaz ki bende istemem ama benimde öyle bi hakkım var nasıl olcak:)
Direkt kisi kisi uyarma ilk anda zaten.. Dinleyelim, sessiz olalim tarzinda soyleyebilirsin dogal akışın icinde.. Zaten abartili bi gurultu veya konusma olacagini dusunmuyorum; universite sonucta.. Yani bizde olmazdi..

Direkt kisi kisi uyarma ilk anda zaten.. Dinleyelim, sessiz olalim tarzinda soyleyebilirsin dogal akışın icinde.. Zaten abartili bi gurultu veya konusma olacagini dusunmuyorum; universite sonucta.. Yani bizde olmazdi..
Evet dediğin gibi yapıyorum ama bizde oluyo malesef uyarmasan gürültü alıp başını gidiyo
Geçenlerde bi sorun oldu ama sınavda hatta konu açmayı düşündüm çünkü haklı olduğum halde çok huzursuz oldum sonradında
Sınavda iki öğrenci birbirlerine bakıp konuşmaya çalışıyolardı hatta konuştular bi kaç kez uyardım gözümün içine baka baka devam ettiler sonra çok sinirlendim yani ikisinede bağırdım ama ön tatafta oturana biraz daha fazla bağırdım ver kağıdını filan dedim sonra çıktı ardından da diğeri çıktı ama ne bileyim canım sıkıldı

Evet dediğin gibi yapıyorum ama bizde oluyo malesef uyarmasan gürültü alıp başını gidiyo
Geçenlerde bi sorun oldu ama sınavda hatta konu açmayı düşündüm çünkü haklı olduğum halde çok huzursuz oldum sonradında
Sınavda iki öğrenci birbirlerine bakıp konuşmaya çalışıyolardı hatta konuştular bi kaç kez uyardım gözümün içine baka baka devam ettiler sonra çok sinirlendim yani ikisinede bağırdım ama ön tatafta oturana biraz daha fazla bağırdım ver kağıdını filan dedim sonra çıktı ardından da diğeri çıktı ama ne bileyim canım sıkıldı
Bence bağırma ama sert dur. Mesela en ufak konuşmada öğrencilerin yerlerini değiştir. Devam ederlerse uyarmadan sınıftan at. Senden çekinsinler.

Kopya olayiyla alakali yaptirim universitede daha fazla.. Orda yetkili de sensin; bi kez uyardiktan sonra devam ediyorlarsa gereken yapilir.. Hatta ilk uyarıya bile gerek yok; kurallar belli sonucta.. Net olmak iyidir her zaman, karsiya çizilen imaj açısından ozellikle.. Tatli sert bi hava olmali..

Rahat olun bence,sayı ne olursa olsun yaptığınız bir iş.Onlara bakıyor gibi yapsanız da daha derinlere bakın:)

Back
X