Yardımcı olursanız sevinirim.

Sosyal medyada doğum günü kutlamak istemediğimi belirtip gelmemelerini sağlamalı mıyım?

• Mesaj paylaş gelmesinler

• Mesaj paylaşma boşver gelsinler

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

sedaecrin

“Kırarlar diye hayal kurmaktan vazgeçilmez.”
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
7.800
1.834
398
Bir yakın akrabamız ile maalesef ki yıldızımız bir türlü uyuşmuyor. Bir dönem küslük vardı ama babamın vefatıyla başsağlığı için geldiler yine bir akrabamızın vasıtasıyla aradaki soğukluk bir şekilde bitti fakat unuttuğumuz bir şey var ki huylu huyundan vazgeçmiyormuş.
İnsan evine gelen kişiye sevmediği halde samimi bir şekilde dostluk,muhabbet kuramıyor maalesef. Araya kırıcı olacak şekilde bir çok şey girdi ama nedense alttan alan çeken taraf olur ya o taraf biz oluyor o da annemden dolayı.
Buraları biraz kapalı da olsa anlattım ki yardımcı olabilirsiniz diye. Şimdi kardeşimin doğum günü yaklaşıyor ve her doğum gününde mecburiyetmiş gibi gelme gereksinimi duyuyorlar. Fakat bu bana hiç samimi gelmiyor. Bir önceki doğum gününde kardeşimi görmeden paketlenmemiş bir poşetle hediyeyi kapıdan verip gittiler, bir diğerinde ise anahtarlı bir hediye iken sanki kullanamasın diye anahtarsız şekilde getirmişlerdi.
Ben bu doğumgününde istiyorum ki artık bu samimiyetsizlik bitsin ve gelmesinler. Sosyal medyada hikayede artık doğum günü kullanmak istemediğimizi belirten bir yazı paylaşmak ya da whatsapp yoluyla mesaj atıp yine aynı şekilde bu durumu belirtmek istiyorum. Sizce haklı mıyım ? Bu şekilde yapmalı mıyım ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Evde anneniz var sanki ,size düşmez ve siz de fazlasıyla genç ve fevriymişsiniz gibi geldi, bırakın nasıl kutlarlarsa kutlasınlar bu şekilde göndermeli postlar ya da mesajlar bana çok avam geliyor.
Evet annem var ve elbette her konuda istişare ediyoruz buraya da yazıp fikir almak istedim sadece kişiliğim hakkında yorum yapılsın diye açmadım yalnız. Teşekkür ederim yine de.
Ayrıca açık bir şekilde doğum günümüzün kutlanılmasını istemediğimizi söyleyeceğiz göndermeli post paylaşım değil yani zaten tarzım bile değil.

yetişkin insanlar sosyal medyadan iletişim kurmaz.
çok manasız olur yaptığınız.
Yani direk whatsap mesaj yoluyla tercihimizi belirtmek istemiştim. Yüz yüze değil sadece. Teşekkür ederim ayrıca.

Ben olsam gelmelerine karismazdim, ama mesafeli durusa devam ederdim.

Anahtar mevzusu cok sacma mesela
Yanlislik olmus olabilir neden hemen bilerek yaptiklarini dusunuyorsunuz ki?
Mesafeden anlayamıyorlat maalesef bir yıldır uzak duruyoruz ama iki gün önce hiçbir şey yokken çat kapı geldiler mesela. Anahtar mevzusunu duyduk bir şekilde.

5 yaşında mısınız ki akraba doğum gününüzü kutlamaya geliyor. Arkadaşlar arasında kutlayacağım deyin anneniz müsaade etmesin artık koskoca kızlara
Çok yakın akraba olunca gelme gereksinimi duyuyorlar demek ki bilemiyorum niye geliyorsunuz diye sorulmuyor maalesef ki. Ben de istemiyorum çok gerek değil ama geliyorlar işte maalesef.

Dışarıdan geleni bilemiyoruz maalesef kargo mu başkası mı ? Açmış bulunduk yani.
benim ve ailem için en önemli şey o kapıyı istediğimize açmak , istemediğimize açmamaktır.
siz kapıyı açtığınız sürece ve aman iyi davranalım dediğiniz sürece gelirler. akrabanızı kaybetmeyi göze alıyorsanız tabii. biz göze aldığımız için o kapıyı açmayız.
belki iyi insanlar belki kötü bilemem ama eğer ki istemiyorsanız o kapıyı açmayın.

Çok yakın akraba olunca gelme gereksinimi duyuyorlar demek ki bilemiyorum niye geliyorsunuz diye sorulmuyor maalesef ki. Ben de istemiyorum çok gerek değil ama geliyorlar işte maalesef.
Halanız, teyzeniz kadar bile olsa gereksiz bu yaşta arkadaş veya salt aile ile kutlamanız gereken bir günü akraba bir mesajla kutlasa yeter..

Bir oncekinde hediye paketi birakip gittiler demissiniz
Demek ki eve giremeseler bile dogum gunune ekstra bir ozen gosterme durumlari var

Bir de acaba hissedemiyorlar mi istenmediklerini
Hani bazen bir his gelir hisseder gibi olursun ama sonra evine gidersin ve ben alinganim galiba yanlis hissettim gibi bir sey dusunursun
Cunku insan istenmedigini hissettigi yere hediye mediye alarak gitmez ki

Ben olsam mesafemi belli ederdim ama asla sosyal medya uzerinden gelmeyin temali bir sey paylasmazdim

Çok doğru düşünüyor ve söylüyorsunuz teşekkür ederim. İyilik ve kötülük elbette görecelidir ama en azından istemediğimiz insanlar diyebilirim.
Aslında hep iyi davranalım kırılmasın dedikçe en çok kendimizi kırıyoruz. Kapıyı açmamak lazım evet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…